The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Skawua
Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2018, 08:26
Ten materiał niespecjalnie mnie zaskoczył,ale śmieszy mnie próba negowania że szarksy nie mają wpływu na działanie klubu.Jednak dziwi mnie czemu Jadczak publikuje tylko 10% które i tak są raczej wiedzą ogólnie znaną,przynajmniej w Krakowie.Zastanawiam się czy przypadkiem nie kontaktował się z cbś-ami i nie został poproszony o nie ujawnianie więjkszej ilości materiału ze względu na prowadzony śledztwo?Albo liznął temat i podejrzewa że jest tego więcej tylko nie wie jak się do tego dostać i z pomocą cweli z tvn-u trąbi o potężnym sklandalu w Krakowie choć,jak wspomniałem wcześniej nieczego nowego nie odkrył.

Mimo wszystko szkoda że w takim momencie głośniej mówi się o takich sprawach,szkoda też że pomimo wszystko wielu nie skłania się do żadnej refleksji nad klubem i idzie w zaparte że wszystko jest ok,że to celowy atak na klub itd.
Odpowiedz cytując
Gradzik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.09.2018, 08:37
rav napisał(a):Wyświetl post
Pół miliona?!?! Przez 8-10 to przemnóż!
CanPack to w skali całej swojej działalności w Wiśle sponsor porównywalny z Cupiałem. I działający w przejrzystszy sposób, bo przekazują kasę rok do roku a nie jakieś pożyczki, które finalnie trzeba było umarzać czy tam robić jakieś inne operacje.
Szczerze mówiąc to nie wiem ile... wiem, że siatkówka jest dużo mniej, kapitałochłonna ale i mniej się na niej zarabia, podczas meczów siatki nie leci tyle k i ch i nie slyszalem o wyrzuceniu polskiego zespołu z rozgrywek eurpopejskich przez kibiców.
NA ZAWSZE WISŁA
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.09.2018, 08:43
Przeczytałem wczoraj ten artykuł na WP i zwłaszcza jeden akapit zwrócił moją uwagę:

"(...)Do przejęcia klubu Sharksi zrobili sekcję Trenuj Sporty Walki. Iluś tam członków mieli i przegłosowali zwykłych ludzi. No i wykańczali tych, którzy nie byli za nimi. Przejęli Wisłę i chcieli, żeby klub normalnie działał. Nie liczyli przy tym na specjalny zarobek. Do klubu dokładali. "Misiek" z "Zielakiem" podzielili się kosztami, chyba po kilka milionów wyłożyli (...)".

1. Z oświadczenia TS, którego nie ma podstaw kwestionować (podane w nim fakty są do sprawdzenia w KRS) wynika, że o żadnym przegłosowaniu nie mogło być mowy.

2. Gdzie się.podziały te miliony, które za przejęcie klubu zapłacić mieli "Misiek" i "Zielak"? Komu oni te pieniądze zapłacili? Możliwości są dwie:
a) Telefonice - odpada, umowa pomiędzy TS a Telefoniką zakłada odroczone płatności, zabezpieczone na prawach telewizyjnych
b) Meresińskiemu - raczej nieprawdopodobne...Skoro umowa została zawarta pomiędzy TS a Telefoniką to znaczy, że wcześniejsza umowa pomiędzy Telefoniką a kolarzem została w jakiś sposób anulowana/unieważniona.

W sprawozdaniach finansowych ani S.A. ani TS za 2016 r. nie widać tych milionów od osób fizycznych w formie jakiegokolwiek wkładu.

Czyli cała główna teza artykułu - "klub przejęty przez gangsterów" nie ma podstawy, oparcia w twardych faktach.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.09.2018, 08:47
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
@Gradzik a czy ten trener czasem Cię nie skrzywdził, nie dotykał Cię, nie powiedział Ci że grasz jak ciotunia czy coś w ten deseń? zachowujesz się jak rasowy frustrat, chwalisz się zarobkami i inteligencją a hołota piszesz przez "CH", używasz Caps locka..
On tylko swoim tekstem wskazał na kolejną patologię, której łaskawie nie wymienił w swoim poście. Patologię w szkolnictwie
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.09.2018, 09:05
Gradzik napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc to nie wiem ile... wiem, że siatkówka jest dużo mniej, kapitałochłonna ale i mniej się na niej zarabia, podczas meczów siatki nie leci tyle k i ch i nie slyszalem o wyrzuceniu polskiego zespołu z rozgrywek eurpopejskich przez kibiców.
A co to ma do rzeczy? Właśnie widzę, że nie masz pojęcia. Fakty są takie, że CP przekazuje 4-5 mln na koszykówkę co roku i jako sponsor nie przejmuje innych wpływów jakie generuje sekcja. Od nastu lat współpracują z TS, widzą jak to wygląda od środka, także od 2013 roku, i jakoś te umowy rok do roku przedłużają. I jeśli w końcu odejdą to nie przez to co się dzieje w środku tylko przez to jak się o tym mowi na zewnątrz.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 18.09.2018, 09:10
A dodajmy jeszcze, ze przewaznie na zewnatrz najwiecej do powiedzenia maja ci, ktorzy nie wiedza co sie dzieje w srodku...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 18.09.2018, 09:31
rav napisał(a):Wyświetl post
A co to ma do rzeczy? Właśnie widzę, że nie masz pojęcia. Fakty są takie, że CP przekazuje 4-5 mln na koszykówkę co roku i jako sponsor nie przejmuje innych wpływów jakie generuje sekcja. Od nastu lat współpracują z TS, widzą jak to wygląda od środka, także od 2013 roku, i jakoś te umowy rok do roku przedłużają. I jeśli w końcu odejdą to nie przez to co się dzieje w środku tylko przez to jak się o tym mowi na zewnątrz.
nigdy nie było opcji przejęcia sekcji koszykówki kobiet przez C-P ? Pytam bez spiny. Wtedy by mieli czystą sytuacje.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.09.2018, 09:34
Ten koleś jest obłąkany, wzięli sobie klub, dali po kilka baniek, chcieli wykopać zwłoki człowieka i powiesić na płocie, przed derbami wykosić(dosłownie) i spalić rakietnicami 2k. judaszy, brat Miśka zachwycony że 7 lat będzie w pierdlu siedział...
On faktycznie nie kłamał że w material ma tylko 10 procent. Teraz dorzucił drugie 10, ja się zastanawiam co dalej?

Chcieli kupić CR7, helikopterem odbić brata Miśka by ten mógł sobie w niego rzucić nożem?
Porwać F16 i zbombardować stadion sąsiadki? a może misja samobójcza, wbić się w niego samolotem pełnym ludzi?
Kupić 100 dronów, uzbroić je w maczety i skierować je w sektor gości na derbach?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 18.09.2018, 09:57
Zaraz zaraz, czy obawia się Pan odpowiedzialności prawnej klubu czy strat wizerunkowych?
Strat wizerunkowych niespecjalnie, bo materiał nie wniósł niczego nowego. Sądzę nawet, że w tym akurat zakresie nie da się już pogorszyć sytuacji, a poprawa jest możliwa tylko pod warunkiem zmiany właściciela klubu, co na tę chwilę jest raczej nierealne.

Cytat:
Kobieta najpierw broni pseudokibola w sądzie, a potem jest prezesem klubu, na którego meczach lubi on zrobić sobie rozpierduchę. Toż to zbieg okoliczności! Spośród dziesiątek adwokatów krakowskich akurat ta Pani zostaje prezesem i z pewnością nie uległa wpływom jednego ze swoich lepszych klientów (ani to jakaś sławna prawniczka, pewnie istotną część jej zarobków stanowiło honorarium za reprezentowanie misia i jego kolegów).
Ani ona adwokat, ani Miśka nie broniła. Reprezentowała go w procesie cywilnym, nie karnym, na dodatek takim, w którym to nie Misiek był stroną "atakowaną", tylko on pozywał. I to akurat niczym patologicznym nie jest. Taki zawód...
Odpowiedz cytując
Gradzik
Senior Member

Stary 18.09.2018, 09:58
@Gradzik a czy ten trener czasem Cię nie skrzywdził, nie dotykał Cię, nie powiedział Ci że grasz jak ciotunia czy coś w ten deseń? zachowujesz się jak rasowy frustrat, chwalisz się zarobkami i inteligencją a hołota piszesz przez "CH", używasz Caps locka, może jednak przestań wylewać frustrację w internecie i zamiast tego idź do specjalisty? Poza tym nie wiem jak Ty się nie boisz tak pisać jak Kibole/bandyci nawet wybory mogą wygrać... lepiej wyjedź z Polski, bo oni Cię znajdą i co wtedy? co im powiesz?

P.S. Jadczak się ośmieszył tym artykułem, który m.in. ja wrzuciłem a Wy się tasujcie do tego jak macie ochotę,bo ja z głupotą i pomówieniami walczę... powtarzam, gdyby to było rzetelnie i obiektywnie przygotowane, to nawet szacunek ale to jest gniot, coś co ma uderzyć w Wisłę i jej kibiców a nie naświetlić pewne systemy działające w naszej piłce klubowej. także tania sensacja i chęć dowalenia Wiśle a nie dziennikarstwo śledcze na poziomie. cieszę się, że Sz.J. popełnił ten artykuł, bo teraz jest dużo łatwiej go ośmieszać.
Czep się jednego błędu ortograficznego... brawo... swoje inwektywy o tym jak było w moim przypadku schowaj w przednią część gaci bo zostało ci tam dużo miejsca. Nadal łaź sobie na mecze oglądać kopaninę na poziomie drugiej klasy rozgrywek z innych krajów. A tak na poważnie spójrz chłopcze prawdzie w oczy i zastanów się w jakim miejscu jest polska piłka i jej cząstka Wisła Kraków. A teraz idźmy dalej, spójrz na swoje życie i odpowiedz sobie na pytanie czemu się tak tym wszystkim jarasz, czy czasem nie jest to ucieczka od innych spraw... cieszyć się z gola przeciwko Sandecji Nowy Sącz, jaki jest koszt alternatywny? A teraz pędź na google.pl ELO
NA ZAWSZE WISŁA
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 18.09.2018, 09:58
Robi się z tego coraz lepszy scenariusz na film...

Albo Jadczak ma baaardzo bujną wyobraźnie albo to były jakieś chore rozkminy przy srogiej imprezie których i tak nikt nie brał na poważnie. Oprócz Jadczaka.

Wykopanie ciała po roku od pochowania ... ja pier...
Odpowiedz cytując
Gradzik
Senior Member

Stary 18.09.2018, 09:59
Nie zmienia to faktu, że łączą ich relacje polegające na daleko idącym zaufaniu.
NA ZAWSZE WISŁA
Odpowiedz cytując
Gradzik
Senior Member

Stary 18.09.2018, 10:01
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem wczoraj ten artykuł na WP i zwłaszcza jeden akapit zwrócił moją uwagę:

"(...)Do przejęcia klubu Sharksi zrobili sekcję Trenuj Sporty Walki. Iluś tam członków mieli i przegłosowali zwykłych ludzi. No i wykańczali tych, którzy nie byli za nimi. Przejęli Wisłę i chcieli, żeby klub normalnie działał. Nie liczyli przy tym na specjalny zarobek. Do klubu dokładali. "Misiek" z "Zielakiem" podzielili się kosztami, chyba po kilka milionów wyłożyli (...)".

1. Z oświadczenia TS, którego nie ma podstaw kwestionować (podane w nim fakty są do sprawdzenia w KRS) wynika, że o żadnym przegłosowaniu nie mogło być mowy.

2. Gdzie się.podziały te miliony, które za przejęcie klubu zapłacić mieli "Misiek" i "Zielak"? Komu oni te pieniądze zapłacili? Możliwości są dwie:
a) Telefonice - odpada, umowa pomiędzy TS a Telefoniką zakłada odroczone płatności, zabezpieczone na prawach telewizyjnych
b) Meresińskiemu - raczej nieprawdopodobne...Skoro umowa została zawarta pomiędzy TS a Telefoniką to znaczy, że wcześniejsza umowa pomiędzy Telefoniką a kolarzem została w jakiś sposób anulowana/unieważniona.

W sprawozdaniach finansowych ani S.A. ani TS za 2016 r. nie widać tych milionów od osób fizycznych w formie jakiegokolwiek wkładu.

Czyli cała główna teza artykułu - "klub przejęty przez gangsterów" nie ma podstawy, oparcia w twardych faktach.
Żeby przejąć coś z długami nie trzeba wydawać większej gotówki.
NA ZAWSZE WISŁA
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 18.09.2018, 10:07
Nie zmienia to faktu, że łączą ich relacje polegające na daleko idącym zaufaniu.
Oczywiście. W danej sprawie. Dlatego zawód radcy prawnego należy do grupy zawodów zaufania publicznego. Idzie się do takiego właśnie dlatego, że się ufa w jego kompetencje, należytą staranność oraz obowiązek zachowania tajemnicy zawodowej. Każdego radcę łączy z danym klientem szczególnego rodzaju zaufanie. Co bynajmniej nie oznacza, że radca staje się "wspólnikiem" w sprawie albo że przylepia mu się zła sława klienta.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 18.09.2018, 10:09
@Gradzik potwierdziłeś tą wrzutką, że masz jakiś poważniejszy problem tak jara mnie Wisła i tego się nie wstydzę, bo to część mojego życia, niezapomniane chwile i dużo emocji oraz wspomnień, Ty tego jednak nie zrozumiesz nigdy, bo dla Ciebie Sz.J. zrobił dobry materiał wracając jednak do tematu, takie materiały nie mogą powstawać na trzeźwo, nie ma takiej możliwości... tylko jaki poziom prezentuje redaktorek, skoro się pod tym podpisuje imieniem i nazwiskiem
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 18.09.2018, 10:11
Żeby przejąć coś z długami nie trzeba wydawać większej gotówki.
Niekonieczne - to raz. Brak bieżącej płynności nie oznacza automatycznie, że firma nie ma wartości.

Po drugie ale przede wszystkim - w tym artykule/wywiadzie stoi jasno napisane, że "Misiek" i "Zielak" wyłożyli na przejęcie klubu "po kilka baniek". Biorąc pod uwagę to, co napisałem w poprzednim poście nakazuje to traktować te wywody jako niepoważne
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.09.2018, 10:29
Jak czytam o wyłożeniu na przejęcie klubu "kilku baniek" równocześnie wiedząc, że pieniądze na urządzenie siłowni pochodziły z pożyczki, to, delikatnie mówić, coś mi się nie zgadza.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.09.2018, 10:32
O ile TVN sili się na trzymanie faktów - "świadków TVN" nie ejst zbyt wielu, to WP już raczej jedzie po bandzie, bez żadnej weryfikacji.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.09.2018, 10:34
Kolejny artykul: "Gazeta Krakowska": Majchrowski odcina się od sprawy bandytów w Wiśle Kraków

Dalej:
Jak jednak przypomina Marcin Banasik na łamach "GK", to gmina na mocy umowy z 2007 r. oddała w użytkowanie wieczyste na rzecz TS Wisła działki przy ul. Reymonta oraz sprzedała prawo własności posadowionych na tych nieruchomościach budynków i urządzeń. Zgodnie z umową tereny te powinny służyć celom sportowym. "A tymczasem rządzą tam kibole. Część pomieszczeń była im wynajmowana" - czytamy.
Piłkarska drużyna gra z kolei na stadionie wynajmowanym od miasta. Prezydent Majchrowski nie zamierza wypowiedzieć im umowy mimo niepokojących sygnałów, bo - jak pisze "GK" - "uważa, że nie można eliminować sportu, bo coś złego się dzieje w klubie".

P.A.R.A.N.O.J.A
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 18.09.2018, 10:36
Twierdzeniami o "wyłożeniu kilku baniek" oraz "przegłosowaniu" na walnym przez sekcję TSW artykuł został zdyskredytowany. Są to dane, które można sprawdzić w publicznie dostępnych dokumentach, więc pojawia się pytanie, dlaczego autor to przemilczał?

Przechodząc do sensacyjnego wątku związanego z chęcią przeprowadzenia "ekshumacji" rok po pogrzebie - średnio doświadczony biegły z zakresu medycyny sądowej wykluczy możliwość realizacji opisanego w artykule/wywiadzie celu mając na uwadze proces rozkładu zwłok...
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Stary 18.09.2018, 10:45
Bo te miliony pochodziły z Rzymu. Włoski kapitał zainwestował w Wisłę

Każdy podobny "artykuł" powoduje że robi z siebie błazna.

ps. Słyszałem że Jadczak planował ściągnąć z Ameryki Południowej kilkaset ton kokainy, ale w ostatnim momencie coś nie wyszło. Nie wiem od kogo to usłyszałem i kiedy ale coś w tym musi być.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.09.2018, 10:56
Mam takie wrażenie że jest to chyba faktycznie gra o tereny warte kilkadziesiąt milionów złotych.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.09.2018, 11:00
Zwłaszcza, że atrakcyjnych terenów w KRK coraz mniej...

Tylko kto za tym wszystkim stoi ?
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 18.09.2018, 11:05
pewnie jakiś deweloper, przy czym najpierw to miasto uzyska teren a później przekaże komuś dobremu pisałem, że to gra o tereny już dawno temu i chyba jednak miałem rację... wystarczy kilka bloków ewentualnie hotel, teren jest w atrakcyjnym miejscu i już ktoś zarobi krocie.
Odpowiedz cytując
Gradzik
Senior Member

Stary 18.09.2018, 11:09
To normalne, że niektóre informacje są ubarwione/przebarwione. Reporter nie ustrzegł się też błędu/brzydkiej zagrywki polegającej na zanonimizowaniu nazwiska członka zarządu. Nie zmienia to faktu, że reportaż pokazał co najmniej kilka bardzo podejrzanych powiązań oraz zdarzeń (powiązanie misiek-p.prezes, spalenie auta kogoś z SKWK, pokaz treningu bojówki). Moi przedmówcy być może są przyzwyczajeni do takich klimatów, być może Krakowianie również. Dla pozostałych jest to olbrzymi szok, a dla Wisły potężny cios wizerunkowy. Ludzie spójrzcie na to z boku - policja wjeżdża do budynku klubowego i wynosi lewe szlugi! Co się jeszcze musi stać, żebyście stwierdzili, że coś jest na rzeczy? Że trzeba oczyścić nasz ukochany klub z tego bagna? Kilka wygranych meczów z rzędu przysłoniły Wam ogólny obraz?.....
NA ZAWSZE WISŁA
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Stary 18.09.2018, 11:09
Zawsze mnie zastanawiała w jakim zakresie Gazeta Krakowska jest partnerem medialnym Wisły Kraków. To samo Dziennik Polski bo to ta sama grupa medialna.

Dziwne "partnerstwo".
Odpowiedz cytując
Gradzik
Senior Member

Stary 18.09.2018, 11:11
pewnie jakiś deweloper, przy czym najpierw to miasto uzyska teren a później przekaże komuś dobremu pisałem, że to gra o tereny już dawno temu i chyba jednak miałem rację... wystarczy kilka bloków ewentualnie hotel, teren jest w atrakcyjnym miejscu i już ktoś zarobi krocie.
Akurat temat gruntów jest mi trochę znany. Najcenniejsze są grunty od strony Błoń, tam wszystkie działki są pod planem z przeznaczeniem na działalność hotelarską i są sprzedawane za grube miliony. W księgach wieczystych jest sporo niewykonanych wniosków. Chodzi o działki sąsiadujące z Błonia Park
NA ZAWSZE WISŁA
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 18.09.2018, 11:17
Bardzo dobrze się stało, że doszło do publikacji. To nie jest poważny materiał - co każdy teraz może sam sobie sprawdzić.

TS powinno przede wszystkim zażądać sprostowania nieprawdziwych informacji o rzekomym przejęciu formalnej władzy przez przedstawicieli sekcji kickboxingu. Są twarde dane, które jednoznacznie przeczą "rewelacjom" red. Jadczaka - a przecież rozpowszechnianie tych kłamstw bardzo szkodzi klubowi.

Nieformalne powiązania z kibolską patolą to zupełnie inna sprawa, powszechnie znana. Wisła jest w tym zakresie OFIARĄ niemocy państwa, które przez dekady nie umiało poradzić sobie z okołostadionową zorganizowaną przestępczością, nie tylko w Krakowie przecież.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 18.09.2018, 11:18
Klub musi przedsięwziąć równe środki, by takie patologie wyeliminować.
Albo będzie zdrowo w klubie i jego strukturach albo całe życie będą wychodzić różne kwiatki.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.09.2018, 11:18
Cytat:
Co się jeszcze musi stać, żebyście stwierdzili, że coś jest na rzeczy? Że trzeba oczyścić nasz ukochany klub z tego bagna?
Ok coś jest na rzeczy. Trzeba oczyścić klub, co proponujesz?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów