|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ten materiał niespecjalnie mnie zaskoczył,ale śmieszy mnie próba negowania że szarksy nie mają wpływu na działanie klubu.Jednak dziwi mnie czemu Jadczak publikuje tylko 10% które i tak są raczej wiedzą ogólnie znaną,przynajmniej w Krakowie.Zastanawiam się czy przypadkiem nie kontaktował się z cbś-ami i nie został poproszony o nie ujawnianie więjkszej ilości materiału ze względu na prowadzony śledztwo?Albo liznął temat i podejrzewa że jest tego więcej tylko nie wie jak się do tego dostać i z pomocą cweli z tvn-u trąbi o potężnym sklandalu w Krakowie choć,jak wspomniałem wcześniej nieczego nowego nie odkrył.
Mimo wszystko szkoda że w takim momencie głośniej mówi się o takich sprawach,szkoda też że pomimo wszystko wielu nie skłania się do żadnej refleksji nad klubem i idzie w zaparte że wszystko jest ok,że to celowy atak na klub itd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Przeczytałem wczoraj ten artykuł na WP i zwłaszcza jeden akapit zwrócił moją uwagę:
"(...)Do przejęcia klubu Sharksi zrobili sekcję Trenuj Sporty Walki. Iluś tam członków mieli i przegłosowali zwykłych ludzi. No i wykańczali tych, którzy nie byli za nimi. Przejęli Wisłę i chcieli, żeby klub normalnie działał. Nie liczyli przy tym na specjalny zarobek. Do klubu dokładali. "Misiek" z "Zielakiem" podzielili się kosztami, chyba po kilka milionów wyłożyli (...)". 1. Z oświadczenia TS, którego nie ma podstaw kwestionować (podane w nim fakty są do sprawdzenia w KRS) wynika, że o żadnym przegłosowaniu nie mogło być mowy. 2. Gdzie się.podziały te miliony, które za przejęcie klubu zapłacić mieli "Misiek" i "Zielak"? Komu oni te pieniądze zapłacili? Możliwości są dwie: a) Telefonice - odpada, umowa pomiędzy TS a Telefoniką zakłada odroczone płatności, zabezpieczone na prawach telewizyjnych b) Meresińskiemu - raczej nieprawdopodobne...Skoro umowa została zawarta pomiędzy TS a Telefoniką to znaczy, że wcześniejsza umowa pomiędzy Telefoniką a kolarzem została w jakiś sposób anulowana/unieważniona. W sprawozdaniach finansowych ani S.A. ani TS za 2016 r. nie widać tych milionów od osób fizycznych w formie jakiegokolwiek wkładu. Czyli cała główna teza artykułu - "klub przejęty przez gangsterów" nie ma podstawy, oparcia w twardych faktach. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A co to ma do rzeczy? Właśnie widzę, że nie masz pojęcia. Fakty są takie, że CP przekazuje 4-5 mln na koszykówkę co roku i jako sponsor nie przejmuje innych wpływów jakie generuje sekcja. Od nastu lat współpracują z TS, widzą jak to wygląda od środka, także od 2013 roku, i jakoś te umowy rok do roku przedłużają. I jeśli w końcu odejdą to nie przez to co się dzieje w środku tylko przez to jak się o tym mowi na zewnątrz.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A dodajmy jeszcze, ze przewaznie na zewnatrz najwiecej do powiedzenia maja ci, ktorzy nie wiedza co sie dzieje w srodku...
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ten koleś jest obłąkany, wzięli sobie klub, dali po kilka baniek, chcieli wykopać zwłoki człowieka i powiesić na płocie, przed derbami wykosić(dosłownie) i spalić rakietnicami 2k. judaszy, brat Miśka zachwycony że 7 lat będzie w pierdlu siedział...
On faktycznie nie kłamał że w material ma tylko 10 procent. Teraz dorzucił drugie 10, ja się zastanawiam co dalej? Chcieli kupić CR7, helikopterem odbić brata Miśka by ten mógł sobie w niego rzucić nożem? Porwać F16 i zbombardować stadion sąsiadki? a może misja samobójcza, wbić się w niego samolotem pełnym ludzi? Kupić 100 dronów, uzbroić je w maczety i skierować je w sektor gości na derbach? ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Robi się z tego coraz lepszy scenariusz na film...
Albo Jadczak ma baaardzo bujną wyobraźnie albo to były jakieś chore rozkminy przy srogiej imprezie których i tak nikt nie brał na poważnie. Oprócz Jadczaka. Wykopanie ciała po roku od pochowania ... ja pier... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zmienia to faktu, że łączą ich relacje polegające na daleko idącym zaufaniu.
![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Oczywiście. W danej sprawie. Dlatego zawód radcy prawnego należy do grupy zawodów zaufania publicznego. Idzie się do takiego właśnie dlatego, że się ufa w jego kompetencje, należytą staranność oraz obowiązek zachowania tajemnicy zawodowej. Każdego radcę łączy z danym klientem szczególnego rodzaju zaufanie. Co bynajmniej nie oznacza, że radca staje się "wspólnikiem" w sprawie albo że przylepia mu się zła sława klienta.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
@Gradzik potwierdziłeś tą wrzutką, że masz jakiś poważniejszy problem
tak jara mnie Wisła i tego się nie wstydzę, bo to część mojego życia, niezapomniane chwile i dużo emocji oraz wspomnień, Ty tego jednak nie zrozumiesz nigdy, bo dla Ciebie Sz.J. zrobił dobry materiał wracając jednak do tematu, takie materiały nie mogą powstawać na trzeźwo, nie ma takiej możliwości... tylko jaki poziom prezentuje redaktorek, skoro się pod tym podpisuje imieniem i nazwiskiem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niekonieczne - to raz. Brak bieżącej płynności nie oznacza automatycznie, że firma nie ma wartości.
Po drugie ale przede wszystkim - w tym artykule/wywiadzie stoi jasno napisane, że "Misiek" i "Zielak" wyłożyli na przejęcie klubu "po kilka baniek". Biorąc pod uwagę to, co napisałem w poprzednim poście nakazuje to traktować te wywody jako niepoważne ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak czytam o wyłożeniu na przejęcie klubu "kilku baniek" równocześnie wiedząc, że pieniądze na urządzenie siłowni pochodziły z pożyczki, to, delikatnie mówić, coś mi się nie zgadza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
O ile TVN sili się na trzymanie faktów - "świadków TVN" nie ejst zbyt wielu, to WP już raczej jedzie po bandzie, bez żadnej weryfikacji.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kolejny artykul: "Gazeta Krakowska": Majchrowski odcina się od sprawy bandytów w Wiśle Kraków
Dalej: Jak jednak przypomina Marcin Banasik na łamach "GK", to gmina na mocy umowy z 2007 r. oddała w użytkowanie wieczyste na rzecz TS Wisła działki przy ul. Reymonta oraz sprzedała prawo własności posadowionych na tych nieruchomościach budynków i urządzeń. Zgodnie z umową tereny te powinny służyć celom sportowym. "A tymczasem rządzą tam kibole. Część pomieszczeń była im wynajmowana" - czytamy. Piłkarska drużyna gra z kolei na stadionie wynajmowanym od miasta. Prezydent Majchrowski nie zamierza wypowiedzieć im umowy mimo niepokojących sygnałów, bo - jak pisze "GK" - "uważa, że nie można eliminować sportu, bo coś złego się dzieje w klubie". P.A.R.A.N.O.J.A ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Twierdzeniami o "wyłożeniu kilku baniek" oraz "przegłosowaniu" na walnym przez sekcję TSW artykuł został zdyskredytowany. Są to dane, które można sprawdzić w publicznie dostępnych dokumentach, więc pojawia się pytanie, dlaczego autor to przemilczał?
Przechodząc do sensacyjnego wątku związanego z chęcią przeprowadzenia "ekshumacji" rok po pogrzebie - średnio doświadczony biegły z zakresu medycyny sądowej wykluczy możliwość realizacji opisanego w artykule/wywiadzie celu mając na uwadze proces rozkładu zwłok... ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Bo te miliony pochodziły z Rzymu. Włoski kapitał zainwestował w Wisłę
![]() Każdy podobny "artykuł" powoduje że robi z siebie błazna. ps. Słyszałem że Jadczak planował ściągnąć z Ameryki Południowej kilkaset ton kokainy, ale w ostatnim momencie coś nie wyszło. Nie wiem od kogo to usłyszałem i kiedy ale coś w tym musi być. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mam takie wrażenie że jest to chyba faktycznie gra o tereny warte kilkadziesiąt milionów złotych.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Zwłaszcza, że atrakcyjnych terenów w KRK coraz mniej...
Tylko kto za tym wszystkim stoi ? ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
pewnie jakiś deweloper, przy czym najpierw to miasto uzyska teren a później przekaże komuś dobremu
pisałem, że to gra o tereny już dawno temu i chyba jednak miałem rację... wystarczy kilka bloków ewentualnie hotel, teren jest w atrakcyjnym miejscu i już ktoś zarobi krocie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To normalne, że niektóre informacje są ubarwione/przebarwione. Reporter nie ustrzegł się też błędu/brzydkiej zagrywki polegającej na zanonimizowaniu nazwiska członka zarządu. Nie zmienia to faktu, że reportaż pokazał co najmniej kilka bardzo podejrzanych powiązań oraz zdarzeń (powiązanie misiek-p.prezes, spalenie auta kogoś z SKWK, pokaz treningu bojówki). Moi przedmówcy być może są przyzwyczajeni do takich klimatów, być może Krakowianie również. Dla pozostałych jest to olbrzymi szok, a dla Wisły potężny cios wizerunkowy. Ludzie spójrzcie na to z boku - policja wjeżdża do budynku klubowego i wynosi lewe szlugi! Co się jeszcze musi stać, żebyście stwierdzili, że coś jest na rzeczy? Że trzeba oczyścić nasz ukochany klub z tego bagna? Kilka wygranych meczów z rzędu przysłoniły Wam ogólny obraz?.....
![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Zawsze mnie zastanawiała w jakim zakresie Gazeta Krakowska jest partnerem medialnym Wisły Kraków. To samo Dziennik Polski bo to ta sama grupa medialna.
Dziwne "partnerstwo". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Online |
|
|
Bardzo dobrze się stało, że doszło do publikacji. To nie jest poważny materiał - co każdy teraz może sam sobie sprawdzić.
TS powinno przede wszystkim zażądać sprostowania nieprawdziwych informacji o rzekomym przejęciu formalnej władzy przez przedstawicieli sekcji kickboxingu. Są twarde dane, które jednoznacznie przeczą "rewelacjom" red. Jadczaka - a przecież rozpowszechnianie tych kłamstw bardzo szkodzi klubowi. Nieformalne powiązania z kibolską patolą to zupełnie inna sprawa, powszechnie znana. Wisła jest w tym zakresie OFIARĄ niemocy państwa, które przez dekady nie umiało poradzić sobie z okołostadionową zorganizowaną przestępczością, nie tylko w Krakowie przecież. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Klub musi przedsięwziąć równe środki, by takie patologie wyeliminować.
Albo będzie zdrowo w klubie i jego strukturach albo całe życie będą wychodzić różne kwiatki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|