The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2018, 14:48
Jak na razie to same wzmocnienia rywala
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
bob85
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 14.08.2018, 16:28
Na razie to wszyscy nasi eks piłkarze robią niesamowitą karierę w legii i walczą w europejskich pucharach
Odpowiedz cytując
paralaksa
Member

Od: 04.2018

Stary 14.08.2018, 17:07
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Jak na razie to same wzmocnienia rywala
Ten rywal juz niedlugo moze podzielic los Wisly...

Krazy nad nimi widmo bankructwa i tylko faza grupowa Ligii Europy moze uratowac sytuacje
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.08.2018, 19:54
Czyli po wielu latach Stolarski dopiął swego. Pamiętacie aferę z nim w roli głównej? i tak wyszedł trochę z twarzą bo ostatecznie zwinął się do innej drużyny na L.
Odpowiedz cytując
Żuraw91
Member

Od: 07.2018

Stary 14.08.2018, 20:10
Cierzniak(Dolha) - Stolarski Kokoszka Velez Kaczorowski - Guerrier Mączyński Surma(Handzlik) Zając - Carlitos Svitlica

Ahh, chciałbym zobaczyć taki skład na boisku, legendy <3 Trybuny szalałyby z radości
Ostatnio edytowane przez Żuraw91 : 14.08.2018 o godz. 20:15.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.08.2018, 20:50
paralaksa napisał(a):Wyświetl post
Ten rywal juz niedlugo moze podzielic los Wisly...

Krazy nad nimi widmo bankructwa i tylko faza grupowa Ligii Europy moze uratowac sytuacje
i co z tego dobrego dla nas?
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 14.08.2018, 22:19
arti napisał(a):Wyświetl post
Jak rapował wiele lat temu Sokół "Zabrac innym, zamiast starac się miec więcej"
kompleksy chociaż nie wiem skąd one się biorą ..
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.08.2018, 22:36
Doczekaliśmy czasów, w których w kadrze Legii wśród zawodników, którzy zagrali choć jeden mecz w Ekstraklasie, jest więcej wychowanków Wisły (Stolarski, Mączyński) niż Legii (Żyro). A niby takie dobre szkolenie mają... Jak to odbierają tradycjonaliści?

Wniosek - dawać szanse młodym w pierwszym zespole i ich indoktrynować, że albo Wisła albo zagranica.

PS Mam nadzieję, że Legia nie będzie próbowała ściągnąć Chrapka, chociaż to wychowanek według definicji UEFA a nie tej tradycyjnej.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 14.08.2018 o godz. 22:43.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.08.2018, 00:10
arti napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony nie dostaniemy premii za Carlitosa.
Z drugiej Legia będzie się musiała wyprzedawać, więc mała szansa na MP.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.08.2018, 10:43
Stolarski wybierał się swego czasu do Starej Damy, a skończył w starej k.... Dla mnie coś nie do wyobrażenia. Czy fakt, że grał w Lechii, a nie Wiśle usprawiedliwia go do zapomnienia słów, które wypowiedział ? Zreszta, nie on pierwszy...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 15.08.2018, 10:55
Wisła okazuje się nie być dla piłkarzy zbyt dużą wartością. Jednak gdyby taki przypadek miał miejsce tylko jeden raz, byłby ekscesem, wtedy można by zawodnika ganić. To jest jednak pewna reguła, ja nie doszukiwałbym się problemu w samych zawodnikach a we Wiśle. To nie są czasy romantyzmu.

Mączyński, Stolarski. Im Wisła nie dała praktycznie nic, dlaczego ich krytykować? Kogoś pominąłem?
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 15.08.2018 o godz. 10:59.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Żuraw91
Member

Od: 07.2018

Stary 15.08.2018, 11:43
Przestańcie żyć przeszłością.

To jest teraźniejszość:

Fakty są takie, że Legia może sobie przebierać w naszym składzie jak w sklepie. Lech, Jaga czy Lechia prawdopodobnie też. Jesteśmy średniakiem tej ligi, a dla średniaków wychowankowie się nie zabijają. Wychowankowie poświęcają się jedynie dla klubów, które gwarantują im kasę lub/i sukcesy. Póki nie będziemy mieli jednego lub drugiego to nie będziemy mieć wiernych wychowanków.

Przestańcie żyć przeszłością.

Młody piłkarz, który przyjdzie do naszego klubu w wieku (dla przykładu) 15 lat, miał jakieś 8 lat, gdy Wisła ostatni raz wygrała ligę. Tak wygląda rzeczywistość.

Cytat:
Wisła okazuje się nie być dla piłkarzy zbyt dużą wartością.

Dokładnie tak jest. Nie ma sensu wierzyć, że doczekamy się jakiegoś lojalnego wychowanka. Zgłosi się Legia - pójdzie do Legii, zgłosi się Lech to do Lecha. Zgłosi się ktokolwiek kto sypnie dużą kasą - odejdzie. To nie złote czasy, gdy młodzi Brożkowie mieli u nas jak pączki w maśle. Cieszmy się, że nie odchodzą do Cracovii i na chwilę obecną to powinno być nasze jedyne oczekiwanie co do zawodników wychowanych przez Wisłę. Jedyne realne.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.08.2018, 12:55
Żuraw91 napisał(a):Wyświetl post
Cieszmy się, że nie odchodzą do Cracovii i na chwilę obecną to powinno być nasze jedyne oczekiwanie co do zawodników wychowanych przez Wisłę. Jedyne realne.
Chłopak, który jest z Krakowa to może nie pójdzie... ale ktoś, kto przyjechał z drugiego końca Polski i Filipiak da mu np. 3x wyższy kontrakt?

Mnie to już raczej nic nie zaskoczy, póki jesteśmy "biedni", to zespoły z topu będą sobie robić z nas klub satelicki do wychowywania zawodników do gry za pół darmo.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 15.08.2018 o godz. 13:03.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.08.2018, 14:02
Ale co, mamy go jeszcze poklepać po plecach? Ocena powinna być jednoznaczna. Jednoznacznie negatywna.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 16.08.2018, 09:52
...
Fakty są takie, że Legia może sobie przebierać w naszym składzie jak w sklepie. ...
Jak wtopi w Luksemburgu lub z Cluj (jeśli przejdzie Luxów) to będzie miała większe problemy finansowe niż my. Carlitos był super opcją na wyprzedaży. Ale na razie wszyscy wiedzą, że L mocno jest pod kreską.
Więc "przebieranie" to już przeszłość.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.08.2018, 21:27
Cierzniak(Dolha) - Stolarski Kokoszka Velez Kaczorowski - Guerrier Mączyński Surma(Handzlik) Zając - Carlitos Svitlica

Ahh, chciałbym zobaczyć taki skład na boisku, legendy <3 Trybuny szalałyby z radości
Nie wiem co tu robią Guerrier i Svitlica.

Pierwszy nie był tytanem intelektu, ale trochę miłych chwil dał, a do jego pieprzenia, że kocha Legię nie przywiązywałbym większej uwagi. O Svitlicy z kolei mało kto pamięta, zagrał tu niecałe dwa mecze.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 16.08.2018, 21:51
Czy Carlitos już zakochał się w klubie z Luksemburga?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.08.2018, 22:15
Gol Tomasza Cywki w barwach Lecha , na osłodę porażki z Genk
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.08.2018, 23:55
Carlitos... i na co Ci to było? (no dobra, wiem - dla kasy)

W Krakowie byłby nadal jak król, w Warszawie teraz raczej wielu przyjaciół mieć nie będzie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.08.2018, 00:14
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Carlitos... i na co Ci to było? (no dobra, wiem - dla kasy)

W Krakowie byłby nadal jak król, w Warszawie teraz raczej wielu przyjaciół mieć nie będzie.
Dobrze że go opyliliśmy, szkoda że za tak mało ale nie ma gwarancji, że kiedykolwiek powtórzy taki sezon. Styl "negocjacji" z Wisłą pokazuje, że sam myślał podobnie.
Legia musiała zdrowo przepłacić.
Może zagra jeszcze parę dobrych meczy, może wygra im nawet mistrzostwo (jak zrzuci brzuszek) ale kiedy czytałem tu histeryczne płacze jaką to gwiazdę straciliśmy i ile Legia na nim zarobi, miliony euro - ani chybi...
Taka refleksja, że nie tylko nesta nie uczy się nigdy.
99.999% piłkarzy tej ligii jest gówno warta. To jest fakt udowodniony empirycznie.

Nie płakałem po Carlitosie, tak jak nie płakałem po Meliksonie. Ostatnim dobrym piłkarzem Wisły był Marcelo. Wcześniej Diaz.

To tak zanim zaczniecie wylewać żółć po Bashy czy Imazie.

P.S. A Ondraszek może być królem strzelców. Nie dlatego bo jest dobry, ale ma motywacje a liga jest półamatorska. Jak mógł Demjan, to każdy może. Przy nim Kobra to właściwie technik...
P.S. 2 Serio zasugerowałbym szukanie piłkarzy w czwartej Bundeslidze. Tak jak mistrz Luksemburga. Ich ofensywni zawodnicy to mieli takie zagrania momentami... Śmiali się z trzecioligowych hiszpanów, po Guntherach z niemieckich pastwisk będą już tylko płakać.
P.S. 3 Myślę że jak piłkarze Legii będą dostawali po ryju na jakimś parkingu, to Carlitos będzie naturalnym kandydatem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.08.2018 o godz. 00:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.08.2018, 05:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
P.S. 3 Myślę że jak piłkarze Legii będą dostawali po ryju na jakimś parkingu, to Carlitos będzie naturalnym kandydatem.
ale jestem pewien że pierwszy w kolejce będzie mąkacwks
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.08.2018, 06:13
Ondrasek królem strzelców to napewno nie będzie chyba że do grudnia napyka z 20 bramek.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 17.08.2018, 07:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
...
P.S. A Ondraszek może być królem strzelców. Nie dlatego bo jest dobry, ale ma motywacje a liga jest półamatorska. Jak mógł Demjan, to każdy może. Przy nim Kobra to właściwie technik...
...
Raczej niewielkie szanse i nie dlatego, że będzie tylko do końca roku.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 17.08.2018, 07:50
Gdyby nadal był u nas Carlitos to pewnie byśmy ostatni mecz wygrali. Carlitos na nasze warunki to świetny piłkarz. Tak że nie ma co zaklinać rzeczywistości. W stosunku do klubu zachował się jak ostatni ....................... ale piłkarzem na warunki LE jest świetnym.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.08.2018, 11:04
Legia nie przepłaciła za Carlitosa.

Nie mam pewnych informacji co do jego zarobków w stolycy, ale mówi się o ok. 40 tys euro + koszt wynajmu apartamentu ok. 5 tys euro czyli ok 45 tys euro miesięcznie.

Zgadzam się z Kominkiem, że ten Carlitos z Wisły to na poziom ekstraklapy piłkarz wybitny, więc sumując kwotę transferu i jego zarobki to Legia nie przepłaciła.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 17.08.2018, 11:16
sandomingo napisał(a):Wyświetl post

Zgadzam się z Kominkiem, że ten Carlitos z Wisły to na poziom ekstraklapy piłkarz wybitny, więc sumując kwotę transferu i jego zarobki to Legia nie przepłaciła.
Zgadza się, tyle że w sytuacji jakiej byli do niedawna. Teraz może się okazać, że takie zarobki mocno ich zabolą. Choć oczywiście tak naprawdę trudno tu mówić o przepłaceniu - to co nam zapłacili to była prawdziwa promocja.
Odpowiedz cytując
Lonia
Member

Od: 08.2018

Stary 17.08.2018, 13:33
Cały problem "warszawskiego carlitosa" to fakt,że on praktycznie nie przepracował okresu przygotowawczego a cały ten czas poświęcił na tupanie nóżkami w kierunku Legii.No i taki zapuszczony Lopez jest tyle wart ile każdy widzi.Ale to już nie nasz problem
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.08.2018, 14:21
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się, tyle że w sytuacji jakiej byli do niedawna. Teraz może się okazać, że takie zarobki mocno ich zabolą. Choć oczywiście tak naprawdę trudno tu mówić o przepłaceniu - to co nam zapłacili to była prawdziwa promocja.
Jeśli klub z Ekstraklasy marzy o grze w Lidze Mistrzów (i chce mieć na to chociaż cień szansy), to kopaczy na takich kontraktach musi mieć - tam nie da się awansować noname'ami z kontraktami liczonymi w dziesiątkach tysięcy euro. Potrzebujesz takich Vadisów w formie, Carlitosów w formie, graczy, którzy potrafią przyjąć piłkę i zrobić coś nieszablonowego, niekiedy jednym zagraniem wygrać dwumecz.
Oczywiście nie mówię tutaj o potrzebie zatrudnienia trenera z prawdziwego zdarzenia, bo to chyba oczywiste.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.08.2018, 20:30
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jeśli klub z Ekstraklasy marzy o grze w Lidze Mistrzów (i chce mieć na to chociaż cień szansy), to kopaczy na takich kontraktach musi mieć - tam nie da się awansować noname'ami z kontraktami liczonymi w dziesiątkach tysięcy euro. Potrzebujesz takich Vadisów w formie, Carlitosów w formie, graczy, którzy potrafią przyjąć piłkę i zrobić coś nieszablonowego, niekiedy jednym zagraniem wygrać dwumecz.
Oczywiście nie mówię tutaj o potrzebie zatrudnienia trenera z prawdziwego zdarzenia, bo to chyba oczywiste.
Jaki Carlitos i Liga Mistrzów? Przepłacanie frajerów to choroba polskiej piłki, a ten ćwok obok zawodowego piłkarza nie stał. Jak trzeba mieć nasrane w głowie, żeby tak się zapuścić przed pucharami? W nowym klubie?

Dalej stawiajcie tej sierocie ołtarzyki bo miała sezon konia i kiwała inne sieroty. Dla mnie jest on żałosnym parapiłkarzem z zerową ambicją. Zamiast trenować, nawet indywidualnie skoro miał już alergię na Kraków spasł się jak świnia bo dostał wysoki kontrakt i kasę za podpis.

Nie miałem bólu dupy o tą hiszpańską przybłędę, ale po tym co pokazał w nowym klubie przestałem go traktować jako profesjonalnego piłkarza. Nawet jeżeli wygra Legii tą gównianą ligę (w co wątpię) dla mnie nie jest sportowcem, jest zwykłym hochsztaplerem.

Nie dogadamy się w tym względzie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 17.08.2018, 20:47
Jak nie stał obok zawodowego piłkarza skoro grał z Głowackim czy Wasilewskim? Profesjonalizmu im nie odmówisz : - )
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów