The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2018, 22:35
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
w pomocy opieramy się na Bashy, ale jeśli ten się posypie to leżymy
Czy w razie czego Arsenic dałby radę zagrać na DM? Pamiętam z zeszłej rundy, że kilka razy jako środkowy pomocnik wychodził z piłką, wyprowadzał ją etc.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 10.08.2018, 22:40
Na tyle, na ile umiem ocenić: trochę z tego cofania się nie wynika z systemu i taktyki, ale asekuracji Wasyla.

Ale jeżeli mielibyśmy sprzedać Arsenica za dobre pieniądze i modlić się, aby nikt się nie posypał, to jestem za.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.08.2018, 22:59
Ile dzisiaj piłek w środku pola zgarnął Basha, ile akcji przeciwnika spowolnił dobrym ustawieniem...Dla mnie zawodnik meczu. Bez niego rozjadą nas w środku pola.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.08.2018, 22:59
Bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu.

Było w nim wszystko, emocje, dobra piłka, dominacja.

Tylko wynik się nie zgadza. Brakuje naszym pewności siebie.

Pudła Imaza, Małeckiego, Wojtkowskiego... Szczególnie to Małego. W głowie się to nie mieści. Nie powiem na naszych chłopaków złego słowa.

Jedynie in minus - poza skutecznością - moim zdaniem Lis w bramce. Straszną elektrykę uprawia ten chłopak. Mam nadzieje, że to po prostu trema i się wyrobi, bo obecnie to Buchalik jest dużo lepszym wyborem.

Wolfy napisał(a):
Sprzedanych, czy obecnych? Ja nie mogłem być, a mam karnet.

Raczej zawsze się podaje ilość sprzedanych biletów. Nie jesteś wyjątkiem.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 10.08.2018 o godz. 23:02.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.08.2018, 23:03
Nie wiem skąd tutaj tyle optymizmu, że utrzymanie pewne a walczymy o ósemkę...

W bramce mamy dwóch elektrycznych gości, w pomocy opieramy się na Bashy, ale jeśli ten się posypie to leżymy. Kort słabiutki. Na skrzydłach nędza, w ataku kapitalnie odnalazł się.Ondraszek ale niestety gość nie ma końskiego zdrowia...
A do tego tracimy punkty u siebie ze słabszymi drużynami.
Obstawiam, że do 2 września nie zrobimy ani punktu i będzie już cieplutko...
Gramy fajną piłkę, dobrze wyglądamy fizycznie, jest świetna atmosfera. Nie wiem jak z pierwszą ósemką, ale było już .......enie że będzie zero punktów po pierwszych X kolejkach i że będziemy czerwoną latarnią.
Właśnie tak - .......enie, bo nie ma nikogo z kim nie jesteśmy w stanie zdobyć punktów z taką grą.
Jest naprawdę dobrze. Gdybyśmy zdobyli 9 punktów na farcie wtedy możnaby patrzeć kiedy się skończy, ale na razie w każdym meczu u siebie stłamsiliśmy rywala a z Jagą była gra na remis.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.08.2018 o godz. 23:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 10.08.2018, 23:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Gramy fajną piłkę, dobrze wyglądamy fizycznie, jest świetna atmosfera. Nie wiem jak z pierwszą ósemką, ale było już .......enie że będzie zero punktów po pierwszych X kolejkach i że będziemy czerwoną latarnią.
Właśnie tak - .......enie, bo nie ma nikogo z kim nie jesteśmy w stanie zdobyć punktów z taką grą.
Jest naprawdę dobrze. Gdybyśmy zdobyli 9 punktów na farcie wyedy możnaby patrzeć kiedy się skończy, ale na razie w każdym meczu u siebie stłamsiliśmy rywala a z Jagą była gra na remis.
A na końcu liczą się właśnie punkty. A tych mamy za mało a przed nami coraz trudniejsze mecze.
Co do przygotowania fizycznego - dzisiaj po 75 minucie wyraźnie siedli.
Co do atmosfery - niech przyjdzie seria bez zwycięstwa (moim zdaniem bardzo ale to bardzo prawdopodobna) niech dojdą opóźnienia w wypłatach (bardzo prawdopodobne, bo ostatnie wypłaty to z zaległej kasy za Brleka) i będzie po atmosferze.
Za 2 tygodnie z Górnikiem mecz o życie, choć to dopiero 6 kolejka.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.08.2018, 23:16
A na końcu liczą się właśnie punkty. A tych mamy za mało a przed nami coraz trudniejsze mecze.
Co do przygotowania fizycznego - dzisiaj po 75 minucie wyraźnie siedli.
Co do atmosfery - niech przyjdzie seria bez zwycięstwa (moim zdaniem bardzo ale to bardzo prawdopodobna) niech dojdą opóźnienia w wypłatach (bardzo prawdopodobne, bo ostatnie wypłaty to z zaległej kasy za Brleka) i będzie po atmosferze.
Za 2 tygodnie z Górnikiem mecz o życie, choć to dopiero 6 kolejka.
Jaki ....a mecz o życie w 6 kolejce?! Co to za S-F? Mecze o życie to są po 30 kolejkach w grupie spadkowej, nawet bez podziału punktów.
Przegramy z Górnikiem i co? Spadamy? Można się pakować? A nie, spoko, Pogoń ma 0 a Płock 2. No i Cracovia - Ci to dopiero punktują. Idąc Twoim tokiem rozumowania jesteśmy już bezpieczni, są gorzej punktujący PO CZTERECH KOLEJKACH Pomijam jakie zajebiste kadry mają te drużyny, ławki pełne świetnych piłkarzy - dość...

Punktów jest za mało w stosunku do gry, ale jak na nasz cel jest spoko. Pora się przestawić z czasów Cupiała, 5 punktów po 4 pierwszych kolejkach to nie jest nawet problem, zwłaszcza przy takiej grze.

Nie wiem czemu ma służyć sztuczne wytwarzanie atmosfery histerii. Przegramy z Górnikiem, wygramy z Legią i Lechem - napisz że nierealne to Cię ludzie zabiją śmiechem. Poziom jest strasznie wyrównany, jak to w naszej ziemniaczanej lidze. Po cztetech kolejkach wiemy że drużyna jest dobrze poukładana a to dobrze rokuje na przyszłość. Czyli w sumie nic nie wiemy, ale nie ma powodów do cięcia się, jeżeli już to do optymizmu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.08.2018 o godz. 23:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.08.2018, 23:17
11k podali organizatorzy przy wychodzeniu.
90 minut też podaje tyle.
Nie wiem czy to obecni czy sprzedane bilety.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 10.08.2018, 23:19
Pora się przestawić z czasów Cupiała, 5 punktów po 4 pierwszych kolejkach to nie jest nawet problem, zwłaszcza przy takiej grze.
Też tak myślę.

Gramy naprawdę fajnie. Dawno mi się tak miło Wisły nie oglądało. Ostatni raz chyba za Wdowczyka, jak w grupie spadkowej laliśmy wszystkich.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 10.08.2018, 23:26

Punktów jest za mało w stosunku do gry, ale jak na nasz cel jest spoko. Pora się przestawić z czasów Cupiała, 5 punktów po 4 pierwszych kolejkach to nie jest nawet problem, zwłaszcza przy takiej grze.
Właśnie że nie. Punktów jak na nasz cel (utrzymanie) jest zbyt mało. Niezła gra nie wystarczy, trzeba jeszcze mieć trochę farta i punktować a tego nam brakuje.
Dodatkowo ta niezła gra to jest nasz maks w tym sezonie a zaraz przyjdą kartki i kontuzje, co jest nieuniknione. A na ławce nie mamy zbyt wielkiej wartości dodanej - więc siłą rzeczy i gry już nie będzie.

I jeszcze jedno - kilkadziesiąt minut temu minął termin płatności wynagrodzeń za lipiec, co oznacza, że są już 2 miesięczne zaległości. A póki co nie ma widoków na ich wypłatę. Siłą rzeczy motywacja nieco spadnie...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.08.2018, 23:33
Właśnie że nie. Punktów jak na nasz cel (utrzymanie) jest zbyt mało. Niezła gra nie wystarczy, trzeba jeszcze mieć trochę farta i punktować a tego nam brakuje.
Dodatkowo ta niezła gra to jest nasz maks w tym sezonie a zaraz przyjdą kartki i kontuzje, co jest nieuniknione. A na ławce nie mamy zbyt wielkiej wartości dodanej - więc siłą rzeczy i gry już nie będzie.

I jeszcze jedno - kilkadziesiąt minut temu minął termin płatności wynagrodzeń za lipiec, co oznacza, że są już 2 miesięczne zaległości. A póki co nie ma widoków na ich wypłatę. Siłą rzeczy motywacja nieco spadnie...
Nie wiemy jaki jest nasz maks ani co może ławka. I serio - niezła gra nie wystarczy do utrzymania? Tu Cię zaskoczę - Piast się utrzymał z 37 punktami w poprzednim sezonie. To jest dokładnie punkt na mecz.
Przyjdą kartki, kontuzje - nie tylko u nas. I nie tylko my nie wiemy co mamy na ławce.
Ale nie, z Górnikiem gramy o życie, w 6 kolejce. Bo ....a tak!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 10.08.2018, 23:47
Nie wiemy jaki jest nasz maks ani co może ławka. I serio - niezła gra nie wystarczy do utrzymania? Tu Cię zaskoczę - Piast się utrzymał z 37 punktami w poprzednim sezonie. To jest dokładnie punkt na mecz.
Przyjdą kartki, kontuzje - nie tylko u nas. I nie tylko my nie wiemy co mamy na ławce.
Ale nie, z Górnikiem gramy o życie, w 6 kolejce. Bo ....a tak!

Ok, to napiszę jeszcze raz. Skoro chcesz to nie patrzmy póki co na punkty - to jest ekstraklapa, różnie może być. Choć uważam, że punktów mamy zbyt mało, ale pomińmy.
Teraz do sedna:
Na dzień dzisiejszy, czyli 11 sierpnia mamy dwumiesięczne zaległości w wypłatach. Nasze jedyne możliwe przychody w najbliższym okresie to te z dnia meczowego - bo raczej Arsenica nie uda się sprzedać w tym okienku.

Dwa najbliższe mecze na R22 będą 25 sierpnia a potem 15-16 września. 15- 16 września, czyli już potencjalnie zaległości mogą być 3 miesięczne, czyli stajemy pod ścianą.

Ten mecz 25 sierpnia to właśnie mecz z Górnikiem, który dla mnie będzie meczem o życie, na tym etapie, na którym jesteśmy. Po pierwsze bardzo, ale to bardzo potrzebujemy punktów i to nie jednego a trzech. Po drugie -równie bardzo ale to bardzo potrzebujemy kasy, którą może nam dać 20 tys na trybunach. To raczej SF ale pomarzyć można..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.08.2018, 00:13
Ok, to napiszę jeszcze raz. Skoro chcesz to nie patrzmy póki co na punkty - to jest ekstraklapa, różnie może być. Choć uważam, że punktów mamy zbyt mało, ale pomińmy.
Teraz do sedna:
Na dzień dzisiejszy, czyli 11 sierpnia mamy dwumiesięczne zaległości w wypłatach. Nasze jedyne możliwe przychody w najbliższym okresie to te z dnia meczowego - bo raczej Arsenica nie uda się sprzedać w tym okienku.

Dwa najbliższe mecze na R22 będą 25 sierpnia a potem 15-16 września. 15- 16 września, czyli już potencjalnie zaległości mogą być 3 miesięczne, czyli stajemy pod ścianą.

Ten mecz 25 sierpnia to właśnie mecz z Górnikiem, który dla mnie będzie meczem o życie, na tym etapie, na którym jesteśmy. Po pierwsze bardzo, ale to bardzo potrzebujemy punktów i to nie jednego a trzech. Po drugie -równie bardzo ale to bardzo potrzebujemy kasy, którą może nam dać 20 tys na trybunach. To raczej SF ale pomarzyć można..
Bzdury.
Po pierwsze założenie że brak wypłat i niepewna przyszłość działa demobilizująco jest logiczne, a więc nieprzystające do realiów ekstraklasy. Zwykle oznaczają one że piłkarze grają na 250%, bo trzeba szukać nowego fraje... Znaczy, pracodawcy.

Po drugie - do miasta nie idzie 100% pieniędzy z Canal+, na ile mi wiadomo. Twoje założenie że przy meczu z Górnikiem będą 3 miesięczne zaległości jest błędne. Pieniądze mogą się skończyć, ale o wiele później. Mogą. Jest ryzyko. Z transzy C+ na miasto idzie 1.8-2 mln zł ROCZNIE. Ale to co piszesz to AFAIK bzdura. Skąd masz takie informacje?

Jesteśmy po rewolucji. Zmianie uległ sztab i skład. Przechodzenie do porządku dziennego nad faktem, że przebiegło to tak dobrze (i jesteśmy wielkim pozytywnym zaskoczeniem początku sezonu, co każdy podkreśla) i .......enie że za słabo punktujemy jest toksyczne. Moglibyśmy teraz mieć zero punktów, a potem i tak wejść z palcem w dupie do ósemki. Siedem porażek z rzędu Wdowczyka? Wtedy to dopiero była atmosfera...

Przegramy z Górnikiem - nic się nie stanie. Wygramy - będą trzy punkty, niewiele to zmienia.

Szanujmy to co mamy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.08.2018 o godz. 00:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.08.2018, 00:35
Dziś był nowy gniazdowy? Prowadził bardzo fajnie doping, od razu zwróciłem uwagę, że jakoś lepszy doping i ogólnie git było na trybunach
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 11.08.2018, 06:22
Raczej sprzedanych.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.08.2018, 08:47
Wisla grała świetnie. Po raz kolejny dominowaliśmy rywala. Taką Wisłę chcę oglądać.
Co do skuteczności kiedyś ten pech sie skończy i zacznie wchodzić.

SANDOMINGO
Piszesz, że zepsuje się atmosfera gdy nie będzie wypłat. A może podejśc do tego z innej strony? Odmłodziliśmy skład grają chłopaki którzy chcą się wybić wyżej. Myślisz, że na rękę im będzie grać źle i nie pokazywać się z dobrej strony?
Oczywiście są starzy jak Wasyl (profesjonalista). Boguski(od lat w Wiśle zawsze zostawi serce mimo niewielkich umiejętności) Mały (w sercu Wisła) Ondrasek (dziewczyna w Krk) oraz dwóch 28 letnich Basha i Imaz. Ci dwaj również będą chcieli gdzieś odejść więc musza pracować na zainteresowanie swoją osobą.

Moim zdaniem idziemy w świetnym kierunku sprowadzając młodych ambitnych którzy potraktują nas jako odskocznię.
Nie idźmy drogą Legi gdzie maja samych dziadków do odcinania kuponów. Grają jak grają. Istnieje szansa, że skończą jak my.

Życzę sobie dalej takiej Wisły bo idzie to w dobrą stronę a pech w końcu minie.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 11.08.2018, 08:49
Bardzo dobry mecz,można mówic ze zaraz chłopaki wysiądą bo krótka ławka ale jak narazie to z meczu na mecz wygląda to coraz lepiej. Jakby zespół utrzymał te tendencje rozwoju to za kilka kolejek będziemy jechac wszystkich kilkoma bramkami, zresztą już dziś Wisła Płock powinna odjeżdzac z bogatym bagażem goli gdyby nie wręcz niemożliwa nieskutecznośc. Brak punktów bym tłumaczył tym że to jest ekstraklasa panie tego nie zrozumisz .. tutaj im rywal lepszy i lepiej gra tym lepiej gra jego przeciwnik, Dlatego nasze drużyny walczą jak równy z równym z pożądnymi europejskimi drużynami a potem dostają eurow....... od jakichś pastuszków. Na dziś według mnie to my jesteśmy tym lepszym przeciwnikiem dla reszty.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.08.2018, 09:02
Generalnie to tak ten sezon będzie wyglądał - w kratkę. Ważne, że póki co gra jest ok i na spadek, przynajmniej sportowy się nie zapowiada.

Ale poczekajmy jeszcze, bo może się okazać, że za 2 czy 3 kolejki jednak sytuacja nie będzie taka kolorowa z punktami. Nie mamy jakości z przodu -to jest problem. Czasem coś strzeli Zdenek, Imaz, czy jakis zawijas Małego wpadnie. Ale z bardziej poukładanymi zespołami musimy cos strzelić, bo prędzej czy później samą obroną się nie utrzymamy.

Cieszy gra dla oka, pressing i "ogień do przodu" - ale nie da się grać na pełnej piździe całego sezonu.
Prędzej, czy później wyprujemy się w sezonie z sił i wtedy zacznie się problem.

Wojtkowski weź się ....a gościu w garść.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.08.2018, 09:06
Sylwus1988 napisał(a):Wyświetl post
Jakby zespół utrzymał te tendencje rozwoju to za kilka kolejek będziemy jechac wszystkich kilkoma bramkami
Ech... Zachowam sobie ten post i przypomnę za kilka miesięcy.
Panowie, my gramy o dowolne miejsce dające utrzymanie. Nie mamy napastnika z prawdziwego zdarzenia i praktycznie żadnej ławki rezerwowych, nadal wisi nad nami groźba bankructwa. Uświadomcie to sobie, to sezon będzie mniej bolesny. Biorąc powyższe "drobiazgi" pod uwagę, bardzo dobry mecz.
rrr
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 11.08.2018, 09:21
Dawno już nie widziałem tak składnej i poukładanej gry Wisły jak we wczorajszej pierwszej połowie meczu. Kluczowym jest jednak obecność Bashy w środku pola. Mam nadzieję, że mimo trudnej sytuacji, uda się go przekonać by razem z Imazem zostali chociaż do końca rundy. Szkoda straty punktów, no ale jak nie wykorzystuje się takich sytuacji jak ta Małeckiego...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.08.2018, 09:38
Imaza to akurat sam bym zawiózł do nowego klubu. Najbardziej irytujący grajek w Wiśle odkąd pamiętam ...
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
JarooP
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 11.08.2018, 09:54
Tak czytam i nie dowierzam dopiero sezon się zaczął przez brak skuteczności straciliśmy w co najmniej dwóch meczach a tu co niektórzy tak odbiegają w przyszłość ze wszystko pójdzie źle. Czy wy naprawdę tak źle życzyliśmy klubowi, któremu tak wiernie jak to mówicie kibicujecie i macie w sercu.
Zróbcie porządny rachunek sumienia i zastanówcie się co was do tego skłania?! Bo próbuje sobie to w jakiś sposób wyjaśnić i nie ch...a nie potrafię a może wy mi odpowiecie?

Szkoda straconych punktów, szkoda zmarnowanych sytuacji ale na to już nie poradzimy. Gramy dalej, walczymy do upadłego a nie zastanawiamy się ze się wykartkować czy złapią kontuzje. A może to nie nastąpi? Wciąż będziecie utrzymywać swoją teorie ze i tak będzie. To się nazywa wasza wiara i miłość do klubu? Żeby jej tylko kłody podkładać?

Ludzie zagraliśmy dobry mecz wczoraj tylko po prostu zawiódł czynnik ludzki jakim jest słaba skuteczność. Popracować nad tym i wcale nie powinno być aż tak najgorzej jak tu co niektórzy sieją czarnowidztwo. Ogarnijcie się i czekamy na kolejny mecz a nie na mecz który będzie za 3 miesiące. Liczy się tu i teraz !

Da wam to satysfakcję ze wasze będzie na wierzchu i macie racje? Bo mi nie koniecznie wiem ze nie jest dobrze ale nie dopuszczam myśli ze będzie tylko gorzej. Walnijcie głowa w ścianę i zastanówcie się czy aby napewno kibicujemy tej samej drużynie.
Ostatnio edytowane przez JarooP : 11.08.2018 o godz. 09:59.
Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 11.08.2018, 10:26
Punktem kulminacyjnym meczu było nie trafienie Imaza lobem/ Małecki na pustaka.

Co do Imaza, to jest to nasz najlepszy grajek w ofensywie jeżeli chodzi o dochodzenie do sytuacji bramkowych. Nikt inny nie umie się tak poruszać w ataku i wypracowywać / dochodzić do sytuacji bramkowych. Jak ktoś by wolał patrzeć na Boguski vol. 2, to szczerze gratuluje...

Według mnie kryminałem było zachowanie Bartkowskiego przy dośrodkowaniu po którym padła bramka. W ogóle nie było doskoku do przeciwnika. Przeciwnik sobie spokojnie dobiegł do piłki udającej się w boczny sektor, ustawił ją do dośrodkowania, a Bartkowski dalej 4m od niego...

Chciałbym zobaczyc Arsenica za niego na prawej obronie.

Co do samego meczu, to bardzo dobrze weszliśmy w sezon, w II połowie wydawać by się mogło, że murawa naszym jednak zaczeła przeszkadzać przy rozgrywaniu, ale to raczej wynikało z presji drużyny przeciwnej.

Jeżeli dalej tak będziemy grać za 5-6 kolejek można ze spokojem patrzeć w przyszłość i zacząć myśleć o górnej 8. Bo punkty jakieś powinny spokojnie wpadać
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.08.2018, 10:37
Wisłę Stolarczyka na razie znacznie przyjemniej ogląda się na boisku niż w tabeli. Wystarczyłoby, żeby np. strzały Kosztjala i Imaza trafiły nie w poprzeczkę, a 5 cm niżej i zamiast 5 punktów byłoby teraz 9. Jesli suma szczęścia wychodzi na zero, to los jest nam winien co najmniej cztery punkty za Arkę i Wisłę P.
Może zwrócić w formie czterech bonów do realizacji w kauflandzie
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 11.08.2018, 12:05
Bzdury.

Po drugie - do miasta nie idzie 100% pieniędzy z Canal+, na ile mi wiadomo. Twoje założenie że przy meczu z Górnikiem będą 3 miesięczne zaległości jest błędne. Pieniądze mogą się skończyć, ale o wiele później. Mogą. Jest ryzyko. Z transzy C+ na miasto idzie 1.8-2 mln zł ROCZNIE. Ale to co piszesz to AFAIK bzdura. Skąd masz takie informacje?

No niestety ale jest inaczej. Do miasta idą pieniądze nie z C+ tylko z Ekstraklasy.

A pieniądze z C+ są w najbliższym czasie zajęte przez TF oraz innych wierzycieli, którzy udzielili krótkoterminowych pożyczek.

Także naprawdę nie ma widoków, żeby pozyskać środki na wypłatę zaległych wynagrodzeń a co za tym idzie wnioski o rozwiązanie kontraktów są kwestią czasu. Uratować nas może tylko jakiś transfer z klubu (mało prawdopodobne) albo w 100 % przyrost frekwencji
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.08.2018, 12:09
No niestety ale jest inaczej. Do miasta idą pieniądze nie z C+ tylko z Ekstraklasy.

A pieniądze z C+ są w najbliższym czasie zajęte przez TF oraz innych wierzycieli, którzy udzielili krótkoterminowych pożyczek.

Także naprawdę nie ma widoków, żeby pozyskać środki na wypłatę zaległych wynagrodzeń a co za tym idzie wnioski o rozwiązanie kontraktów są kwestią czasu. Uratować nas może tylko jakiś transfer z klubu (mało prawdopodobne) albo w 100 % przyrost frekwencji
W takim wypadku ktoś kłamie: Ty albo Sarapata. Dlatego pytam - skąd masz informacje?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 11.08.2018, 12:21
Przeciez nie sa zajete w 100 procentach. Ani te z C+ (nie od dzisiaj), ani te z Ekstraklasy (ZIKit od lipca)...
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 11.08.2018, 12:35
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Imaza to akurat sam bym zawiózł do nowego klubu. Najbardziej irytujący grajek w Wiśle odkąd pamiętam ...
Dlaczego tak uważasz?
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 11.08.2018, 12:52
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam sie. Chyba ostatnim zawodnikiem, ktory tak marnowal setki byl Broziu za Petrescu.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 11.08.2018, 12:52
W takim wypadku ktoś kłamie: Ty albo Sarapata. Dlatego pytam - skąd masz informacje?
Chyba akurat Tobie nie trzeba tłumaczyć, że pomiędzy kłamaniem a nie mówieniem całej prawdy jest trochę różnicy...To odnośnie naszej Pani Prezes.
Nawet Głowa w ostatnim wywiadzie wspomniał, że komunikaty na zewnątrz różnią się od tego, o czym się mówi i widzi wewnątrz klubu.

To nie jest właściwy temat ale prawda jest taka, że zarząd pojechał z finansami jeszcze bardziej niż Basałaj w erze holenderskiej. Gdyby nie to, że Włosi spłacili swoje długi to połowa zawodników już by miała rozwiązane kontrakty.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów