|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przed Wisłą pierwszy wyjazd. Na początek zagramy w Białymstoku.
Przypominam o akcji @ReymonTTa22. Przed dodaniem wpisu w tym temacie kup bilet dla dzieci z domów dziecka! https://fans4club.com/pl-reymonta |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ciekaw jestem czy Stolarczyk będzie utrzymywał na wyjazdach dotychczasową taktykę, czy coś zmieni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja liczę że trener Stolarczyk jest elastyczny i dobiera najlepszą taktykę pod każdego rywala a nie gramy zawsze to samo jak od sztancy. Jagiellonia to zbyt mocny rywal który świetnie gra z kontry żeby zbyt mocno się otwierać z nimi. Zwłaszcza że nasz potencjał mimo wszystko to jednak bardziej dolne, niż górne rejony tabeli.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A w pucharach najlepiej grac z pozycji MISTRZA.
![]() Pierwsza jedenastka jest u nas naprawdę OK. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja myślę, że wejście do pierwszej ósemki byłoby dużym sukcesem. Gdyby zostali Basha i Arsenić, oczekuję spokojnego utrzymania. "Spokojnie 5-6 miejsce" (czyli to minimum, a może nawet uda się coś więcej?) traktuję jako abstrakcję.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Moje oczekiwania to spokojne utrzymanie i faktyczna przebudowa zespołu na mieszankę doświadczenia z młodymi zdolnymi gotowymi na już i na jutro do gry.
Stabilność w tzw pomyśle na Wisłę sztabie trenerskim i składzie bez ciągłych rewolucyjnych zmian koncepcji i kadry. Przetrwać finansowo a potem regularnie spłacać. Mecz zapowiada sie bardzo ciekawie bo gramy nieźle ale to jednak wyjazd do faworyta. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Ten mecz już coś nam powie w jakim miejscu sportowo jesteśmy. Jak uda sie wywieść punkty z Białegostoku będzie oznaczać ze faktycznie możemy powalczyć o górną ósemka czego sobie i wam życzę
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Eeee tam. Chyba za krotko ogladasz Ekstraklase
Tutaj po calej rundzie jesiennej bedzie ciezko stwierdzic kto jest w jakim miejscu sportowo, a co dopiero po trzech kolejkach.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() Zaraz przyjdą kartki, kontuzje, słabsza forma i zaczną się krzyki że Stolarczyk out bo przecież skład mamy na 5-6 miejsce... W tym sezonie mamy się spokojnie utrzymać, tylko tyle i aż tyle. Bez stawiania żadnych chorych wymagań. Przypominam, że na ławce mamy jednego napastnika, jednego ( kontuzjowanego ) obrońcę i żadnego defensywnego pomocnika... Sezon dopiero się zaczyna, Jaga gra jeszcze w pucharach. Każdy wynik jest możliwy, ale porażkę można przyjąć bez zbytniego biadolenia. Punktów będziemy szukać na innych boiskach. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Bez sensu jest w tej lidze cokolwiek typować. Jak na razie zagraliśmy dwa ciekawe spotkania - w meczu z Arką kulała skuteczność, a w meczu z Miedzią już było dużo lepiej pod tym względem. Świetnie, że w tych meczach to Wisła dyktowała warunki i mniej lub bardziej starała się kontrolować przebieg gry. Co do wyjazdów to w ostatnich sezonach przeważnie było tak, że jak na wyjazdach było lepiej to w meczach domowych słabiej i na odwrót, gdzie były bardzo długie serie bez zwycięstwa w delegacji. Ciekawy jestem jak zagramy pierwszy mecz na wyjeździe, nie spodziewam się kompletnie niczego, tak jak przed meczem z Arką. Z drugiej strony po tych dwóch spotkaniach mam więcej optymizmu. Duże znaczenie będzie miał mecz, który Jagiellonia zagra w Portugalii bo po ostatnim meczu z Rio Ave ich piłakrze podkreślali, że dużo wysiłku ich to kosztowało. Trzeba będzie patrzeć jak dziś zagrają z Arką - raz, jak pokażą się na tle Arki, z którą Wisła grała, a dwa jak faktycznie wygląda to ich zmęczenie. Na koniec, warto patrzeć na mecz do przodu i nie wybiegać za daleko, tak jak pisano wyżej będą kontuzje, kartki itd. więc wiele rzeczy może się zmieniać jak w kalejdoskopie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To wszystko prawda.
Ten sezon powinien być przeznaczony na solidną pracę bez wygórowanych oczekiwań. A może nie tylko ten, ale i następne? Każdy punkt będzie pozytywem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Miejmy nadzieję, że Jaga zagra niezły mecz w Portugalii (zwycięstwo lub remis)
![]() Swoją drogą od środy zaczyna się znów lato w Portugalii. Bo na razie to było tam "bałtycko". https://www.tempo.pt/porto.htm |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jak przegramy po walce do upadłego, to nie będę płakał... Jak przegramy, bo się podłożył, to się wkurzę , każdy inny wynik biorę w ciemno
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mecz z Jaga będzie fajnym spotkaniem w ktorym ciężko obstawiać jakikolwiek wynik. To na pewno nam powie więcej jakim potencjałem dysponuję aktualna drużyna, po pierwsze dwa mecze domowe nie były miarodajnym egzaminem.
Obstawiam remis 2-2 bramki Zdenek i Kostal |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ciężko obstawić? Widzę po dwóch meczach wkradł się w nas hurra optymizm
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Każdy inny wynik niż zwycięstwo Jagielloni będzie dla mnie zaskoczeniem - są po prostu lepsi piłkarsko.
Mam tylko nadzieję, że pokażemy chęć gry w piłkę i takiego "zęba" jak do tej pory. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jedziemy po trzy punkty i tyle w temacie.
Jak przegramy to trudno, ale ja chciałbym zobaczyć Wisłę taką jak w ostatnich dwóch meczach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja dla odmiany chciałbym zobaczyć Wisłę grającą inteligentnie, a nie na jedno kopyto z każdym. Chce zobaczyć Wisłę który umie się bronić i wyprowadzać szybkie kontry, a jak sytuacja pozwoli spróbować zdominować rywali.
Czasem trzeba wykorzystać inteligencję trenerską żeby "wyrównać" szanse na wygraną. Nie mamy składu żeby w sezonie zawsze grać jak z świnką. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Pozytywem jest to, że Jaga akurat najbardziej nam "siedzi" ostatnimi czasy z drużyn z czołówki. Jako że liga nieprzewidywalna, to liczę na jakąś niespodziankę. Natomiast wydaje mi się, że z Jagą nie ma sensu grać tak otwartej piłki jak w dwóch pierwszych meczach, trzeba mocno zadbać o tyły i powinno być ok.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dajcie spokój, to jest polska liga - tu każdy może wygrać z każdym. Jaga miała w zeszłym sezonie trochę więcej punktów od nas, ale stosunek bramek już praktycznie taki sam. Ok, u nas były duże zmiany - ale patrząc na grę (jak na razie) wcale nie prezentujemy się gorzej. Oczywiście gospodarze są faworytami, ale nie ma co przed nimi klękać albo wychodzić z nastawieniem, że jedziemy się bronić.
Mi się podoba podejście Stolara, on jedzie po 3 punkty i wykorzystać okazję. Jestem za. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja pierdykam... mamy w ch** problemów, a co niektórzy tu marzą o miejscach 5-6. Wy chyba nigdy nie zmądrzejecie... Już nie jesteśmy hegemonem na rynku ! Wisła gra o przetrwanie ! Weźcie to sobie wreszcie wbijcie do łba ! Im prędzej tym lepiej !
Byłbym szczęśliwy z remisu Skład bardzo łatwy do rozszyfrowania (o ile nie odejdzie Imaz): Buchalik Bartkowski-Wasilewski-Sadlok-Pietrzak Boguskii-Basha-Kort-Małecki Imaz Ondrasek ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/288/news2...edziowska.html
Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków, godz. 18:00, sędzia: Szymon Marciniak (Płock). |
|
|
|
Member
Od: 07.2018
Offline |
|
|
s1imone napisał(a):
a potem już autostrada do mistrzostwa |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Od kiedy to hegemon walczy o miejsca 5-6? Przetrwanie finansowe a sportowe to może jednak nie jest to samo? Czy jak Rangersow zdegradowali do 4 ligi to sportowo nie zaslugiwali na 1 lub 2? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
licze na spokojne 2,3 do jaja zeby uspokoić morale
![]() dla Mamrotów oczywiście. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zuraw91 napisał(a):
W naszej buraczanej wystarczy odpowiednie nastawienie i gra bez kompleksów na pierwszą ósemkę. Jaga jest w naszym zasięgu, obstawiam wyrównany mecz wizualnie - a jak będzie bramkowo / punktowo? Nie mam pojęcia. Może być i nawet 0:3 lub 3:0, bo taki jest futbol. Tak czy siak jedziemy po zwycięstwo, bo remisy słabo płacą. Nie lubię czarnowidztwa, nie będę się rozpisywał dlaczego jest ch*jowe. Po prostu jest. Drużyny z dużo gorszym potencjałem kadrowym niż nasz dostawały się do pucharów. Ot, dyspozycja jednej rundy, gdzie odpalił ktoś znikąd, jakaś fajna seria. A potem wiadomo ciężko roztrwonić dorobek, gdy w naszej lidze lider często nie potrafi zrobić średnio dwóch punktów na mecz. Mocno o spadek nie raz, nie dwa biły się drużyny z potencjałem kadrowym na walkę o puchary. Ot choćby ostatnio Lechia i Pogoń. Piłka nożna nie jest sportem wymiernym, bardzo mi przykro. Zdobyliśmy 6 pozycję w lidze, wyjęto nam dwa filary - Carlitosa i Lloncha - jeśli futbol byłby logiczny to byśmy faktycznie byli zagrożeni spadkiem. Po czym bez żadnych wielkich wzmocnień gramy w dwóch pierwszych meczach jak pretendent do czołowych lokat. Urok futbolu. Bazując na naszej obecnej formie i stylu myślę, że zagramy dobry mecz. Bo w futbolu właśnie to się liczy - ostatnie mecze, forma. Mam nadzieję, że wygramy. Skoro futbol jest tak nieprzewidywalny jak jest, to chyba lepiej kibicować swojej drużynie i stawiać na jej wygraną niż zamartwiać się i krzyżować? Ja rozumiem, że to takie typowo polskie. Moje podejście jest lekko wbrew naturze większości społeczeństwa. Przykro mi. Niestety tak mam. Pozytywne podejście przede wszystkim. Żyje się z nim dużo lepiej ![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.08.2018 o godz. 15:02.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|