The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2018, 09:48. [III KOLEJKA] Jagiellonia Białystok - WISŁA Kraków, 5 sierpnia, godz. 18:00
Przed Wisłą pierwszy wyjazd. Na początek zagramy w Białymstoku.

Przypominam o akcji @ReymonTTa22. Przed dodaniem wpisu w tym temacie kup bilet dla dzieci z domów dziecka! https://fans4club.com/pl-reymonta
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.07.2018, 10:25
Ciekaw jestem czy Stolarczyk będzie utrzymywał na wyjazdach dotychczasową taktykę, czy coś zmieni.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.07.2018, 10:45
Ja liczę że trener Stolarczyk jest elastyczny i dobiera najlepszą taktykę pod każdego rywala a nie gramy zawsze to samo jak od sztancy. Jagiellonia to zbyt mocny rywal który świetnie gra z kontry żeby zbyt mocno się otwierać z nimi. Zwłaszcza że nasz potencjał mimo wszystko to jednak bardziej dolne, niż górne rejony tabeli.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.07.2018, 10:57
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ja liczę że trener Stolarczyk jest elastyczny i dobiera najlepszą taktykę pod każdego rywala a nie gramy zawsze to samo jak od sztancy. Jagiellonia to zbyt mocny rywal który świetnie gra z kontry żeby zbyt mocno się otwierać z nimi. Zwłaszcza że nasz potencjał mimo wszystko to jednak bardziej dolne, niż górne rejony tabeli.
Nie zgadzam sie, sklad mamy na spokojnie na miejse 5-6, w tej lidze trzeba byc wybitnym zeby spasc, nie trzeba duzo zeby byc w grupie mistrzowskiej. Co do Jagiellonii zgadza sie to mocny zespol dobrze kontrujacy dlatego... to my musimy grac na kontry, to najlepszy sposob zeby osiagnac w Bialymstoku dobry rezultat. Oni beda zmeczeni po meczu rewanzowym LE w Portugalii i to jest dodatkowy nasz atut. Gramy dobrze, w pierwszym meczu brakowalo skutecznosci, w drugiej byla juz poprawa, teraz swietny moment zeby sie sprawdzic na wyjezdzie.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.07.2018, 11:31
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Nie zgadzam sie, sklad mamy na spokojnie na miejse 5-6
Na puchary
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 29.07.2018, 11:47
A w pucharach najlepiej grac z pozycji MISTRZA.

Pierwsza jedenastka jest u nas naprawdę OK.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.07.2018, 12:34
Ja myślę, że wejście do pierwszej ósemki byłoby dużym sukcesem. Gdyby zostali Basha i Arsenić, oczekuję spokojnego utrzymania. "Spokojnie 5-6 miejsce" (czyli to minimum, a może nawet uda się coś więcej?) traktuję jako abstrakcję.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 29.07.2018, 12:45
Moje oczekiwania to spokojne utrzymanie i faktyczna przebudowa zespołu na mieszankę doświadczenia z młodymi zdolnymi gotowymi na już i na jutro do gry.

Stabilność w tzw pomyśle na Wisłę sztabie trenerskim i składzie bez ciągłych rewolucyjnych zmian koncepcji i kadry.
Przetrwać finansowo a potem regularnie spłacać.

Mecz zapowiada sie bardzo ciekawie bo gramy nieźle ale to jednak wyjazd do faworyta.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 29.07.2018, 13:26
Ten mecz już coś nam powie w jakim miejscu sportowo jesteśmy. Jak uda sie wywieść punkty z Białegostoku będzie oznaczać ze faktycznie możemy powalczyć o górną ósemka czego sobie i wam życzę
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 29.07.2018, 13:49
Eeee tam. Chyba za krotko ogladasz Ekstraklase Tutaj po calej rundzie jesiennej bedzie ciezko stwierdzic kto jest w jakim miejscu sportowo, a co dopiero po trzech kolejkach.
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2018, 15:12
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Nie zgadzam sie, sklad mamy na spokojnie na miejse 5-6, w tej lidze trzeba byc wybitnym zeby spasc, nie trzeba duzo zeby byc w grupie mistrzowskiej. Co do Jagiellonii zgadza sie to mocny zespol dobrze kontrujacy dlatego... to my musimy grac na kontry, to najlepszy sposob zeby osiagnac w Bialymstoku dobry rezultat. Oni beda zmeczeni po meczu rewanzowym LE w Portugalii i to jest dodatkowy nasz atut. Gramy dobrze, w pierwszym meczu brakowalo skutecznosci, w drugiej byla juz poprawa, teraz swietny moment zeby sie sprawdzic na wyjezdzie.
Zaczyna się... Dwa solidne mecze i już gadka o miejscach 5-6

Zaraz przyjdą kartki, kontuzje, słabsza forma i zaczną się krzyki że Stolarczyk out bo przecież skład mamy na 5-6 miejsce...

W tym sezonie mamy się spokojnie utrzymać, tylko tyle i aż tyle. Bez stawiania żadnych chorych wymagań.

Przypominam, że na ławce mamy jednego napastnika, jednego ( kontuzjowanego ) obrońcę i żadnego defensywnego pomocnika...

Sezon dopiero się zaczyna, Jaga gra jeszcze w pucharach. Każdy wynik jest możliwy, ale porażkę można przyjąć bez zbytniego biadolenia. Punktów będziemy szukać na innych boiskach.
Odpowiedz cytując
lukaszex
Junior Member

Od: 07.2017

Stary 29.07.2018, 17:00
Bez sensu jest w tej lidze cokolwiek typować. Jak na razie zagraliśmy dwa ciekawe spotkania - w meczu z Arką kulała skuteczność, a w meczu z Miedzią już było dużo lepiej pod tym względem. Świetnie, że w tych meczach to Wisła dyktowała warunki i mniej lub bardziej starała się kontrolować przebieg gry. Co do wyjazdów to w ostatnich sezonach przeważnie było tak, że jak na wyjazdach było lepiej to w meczach domowych słabiej i na odwrót, gdzie były bardzo długie serie bez zwycięstwa w delegacji. Ciekawy jestem jak zagramy pierwszy mecz na wyjeździe, nie spodziewam się kompletnie niczego, tak jak przed meczem z Arką. Z drugiej strony po tych dwóch spotkaniach mam więcej optymizmu. Duże znaczenie będzie miał mecz, który Jagiellonia zagra w Portugalii bo po ostatnim meczu z Rio Ave ich piłakrze podkreślali, że dużo wysiłku ich to kosztowało. Trzeba będzie patrzeć jak dziś zagrają z Arką - raz, jak pokażą się na tle Arki, z którą Wisła grała, a dwa jak faktycznie wygląda to ich zmęczenie. Na koniec, warto patrzeć na mecz do przodu i nie wybiegać za daleko, tak jak pisano wyżej będą kontuzje, kartki itd. więc wiele rzeczy może się zmieniać jak w kalejdoskopie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.07.2018, 18:08
To wszystko prawda.
Ten sezon powinien być przeznaczony na solidną pracę bez wygórowanych oczekiwań.
A może nie tylko ten, ale i następne?

Każdy punkt będzie pozytywem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.07.2018, 23:29
Miejmy nadzieję, że Jaga zagra niezły mecz w Portugalii (zwycięstwo lub remis)
Swoją drogą od środy zaczyna się znów lato w Portugalii. Bo na razie to było tam "bałtycko". https://www.tempo.pt/porto.htm
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.07.2018, 15:33
Jak przegramy po walce do upadłego, to nie będę płakał... Jak przegramy, bo się podłożył, to się wkurzę ��, każdy inny wynik biorę w ciemno
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.08.2018, 10:03
Mecz z Jaga będzie fajnym spotkaniem w ktorym ciężko obstawiać jakikolwiek wynik. To na pewno nam powie więcej jakim potencjałem dysponuję aktualna drużyna, po pierwsze dwa mecze domowe nie były miarodajnym egzaminem.

Obstawiam remis 2-2 bramki Zdenek i Kostal
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 02.08.2018, 10:09
Ciężko obstawić? Widzę po dwóch meczach wkradł się w nas hurra optymizm Sprawa jest prosta Jagiellonia powinna to spotkanie spokojnie wygrać.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.08.2018, 10:21
Każdy inny wynik niż zwycięstwo Jagielloni będzie dla mnie zaskoczeniem - są po prostu lepsi piłkarsko.
Mam tylko nadzieję, że pokażemy chęć gry w piłkę i takiego "zęba" jak do tej pory.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.08.2018, 10:22
Jedziemy po trzy punkty i tyle w temacie.

Jak przegramy to trudno, ale ja chciałbym zobaczyć Wisłę taką jak w ostatnich dwóch meczach.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.08.2018, 10:24
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Ciężko obstawić? Widzę po dwóch meczach wkradł się w nas hurra optymizm Sprawa jest prosta Jagiellonia powinna to spotkanie spokojnie wygrać.
Ciężko obstawiać to jest Polska liga. Runda finałowa zeszlego sezonu niech będzie najlepszym wyznacznikiem.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.08.2018, 10:30
Ja dla odmiany chciałbym zobaczyć Wisłę grającą inteligentnie, a nie na jedno kopyto z każdym. Chce zobaczyć Wisłę który umie się bronić i wyprowadzać szybkie kontry, a jak sytuacja pozwoli spróbować zdominować rywali.

Czasem trzeba wykorzystać inteligencję trenerską żeby "wyrównać" szanse na wygraną. Nie mamy składu żeby w sezonie zawsze grać jak z świnką.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 02.08.2018, 10:31
Pozytywem jest to, że Jaga akurat najbardziej nam "siedzi" ostatnimi czasy z drużyn z czołówki. Jako że liga nieprzewidywalna, to liczę na jakąś niespodziankę. Natomiast wydaje mi się, że z Jagą nie ma sensu grać tak otwartej piłki jak w dwóch pierwszych meczach, trzeba mocno zadbać o tyły i powinno być ok.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 02.08.2018, 12:06
Dajcie spokój, to jest polska liga - tu każdy może wygrać z każdym. Jaga miała w zeszłym sezonie trochę więcej punktów od nas, ale stosunek bramek już praktycznie taki sam. Ok, u nas były duże zmiany - ale patrząc na grę (jak na razie) wcale nie prezentujemy się gorzej. Oczywiście gospodarze są faworytami, ale nie ma co przed nimi klękać albo wychodzić z nastawieniem, że jedziemy się bronić.

Mi się podoba podejście Stolara, on jedzie po 3 punkty i wykorzystać okazję. Jestem za.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.08.2018, 12:25
Ja pierdykam... mamy w ch** problemów, a co niektórzy tu marzą o miejscach 5-6. Wy chyba nigdy nie zmądrzejecie... Już nie jesteśmy hegemonem na rynku ! Wisła gra o przetrwanie ! Weźcie to sobie wreszcie wbijcie do łba ! Im prędzej tym lepiej !

Byłbym szczęśliwy z remisu

Skład bardzo łatwy do rozszyfrowania (o ile nie odejdzie Imaz):

Buchalik
Bartkowski-Wasilewski-Sadlok-Pietrzak
Boguskii-Basha-Kort-Małecki
Imaz
Ondrasek
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.08.2018, 12:34
http://www.90minut.pl/news/288/news2...edziowska.html
Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków, godz. 18:00, sędzia: Szymon Marciniak (Płock).
Odpowiedz cytując
Żuraw91
Member

Od: 07.2018

Stary 02.08.2018, 12:37
s1imone napisał(a):
Jedziemy po trzy punkty i tyle w temacie.

a potem już autostrada do mistrzostwa
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.08.2018, 13:02
Żuraw91 napisał(a):Wyświetl post
Tak
https://demotywatory.pl/3738631/Rosyjska-autostrada
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.08.2018, 13:10
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Ja pierdykam... mamy w ch** problemów, a co niektórzy tu marzą o miejscach 5-6. Wy chyba nigdy nie zmądrzejecie... Już nie jesteśmy hegemonem na rynku ! Wisła gra o przetrwanie ! Weźcie to sobie wreszcie wbijcie do łba ! Im prędzej tym lepiej
Sam ze sobą się klocisz?
Od kiedy to hegemon walczy o miejsca 5-6?

Przetrwanie finansowe a sportowe to może jednak nie jest to samo?
Czy jak Rangersow zdegradowali do 4 ligi to sportowo nie zaslugiwali na 1 lub 2?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.08.2018, 13:58
licze na spokojne 2,3 do jaja zeby uspokoić morale
dla Mamrotów oczywiście.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 02.08.2018, 14:44
Zuraw91 napisał(a):
Czy ja gdzieś coś takiego napisałem?

W naszej buraczanej wystarczy odpowiednie nastawienie i gra bez kompleksów na pierwszą ósemkę. Jaga jest w naszym zasięgu, obstawiam wyrównany mecz wizualnie - a jak będzie bramkowo / punktowo? Nie mam pojęcia. Może być i nawet 0:3 lub 3:0, bo taki jest futbol.

Tak czy siak jedziemy po zwycięstwo, bo remisy słabo płacą.

Nie lubię czarnowidztwa, nie będę się rozpisywał dlaczego jest ch*jowe. Po prostu jest. Drużyny z dużo gorszym potencjałem kadrowym niż nasz dostawały się do pucharów. Ot, dyspozycja jednej rundy, gdzie odpalił ktoś znikąd, jakaś fajna seria. A potem wiadomo ciężko roztrwonić dorobek, gdy w naszej lidze lider często nie potrafi zrobić średnio dwóch punktów na mecz. Mocno o spadek nie raz, nie dwa biły się drużyny z potencjałem kadrowym na walkę o puchary. Ot choćby ostatnio Lechia i Pogoń. Piłka nożna nie jest sportem wymiernym, bardzo mi przykro. Zdobyliśmy 6 pozycję w lidze, wyjęto nam dwa filary - Carlitosa i Lloncha - jeśli futbol byłby logiczny to byśmy faktycznie byli zagrożeni spadkiem. Po czym bez żadnych wielkich wzmocnień gramy w dwóch pierwszych meczach jak pretendent do czołowych lokat. Urok futbolu.

Bazując na naszej obecnej formie i stylu myślę, że zagramy dobry mecz. Bo w futbolu właśnie to się liczy - ostatnie mecze, forma. Mam nadzieję, że wygramy. Skoro futbol jest tak nieprzewidywalny jak jest, to chyba lepiej kibicować swojej drużynie i stawiać na jej wygraną niż zamartwiać się i krzyżować? Ja rozumiem, że to takie typowo polskie. Moje podejście jest lekko wbrew naturze większości społeczeństwa. Przykro mi. Niestety tak mam. Pozytywne podejście przede wszystkim. Żyje się z nim dużo lepiej
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.08.2018 o godz. 15:02.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów