Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [III KOLEJKA] Jagiellonia Białystok - WISŁA Kraków, 5 sierpnia, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9988)

maaarcin 29.07.2018 09:48

[III KOLEJKA] Jagiellonia Białystok - WISŁA Kraków, 5 sierpnia, godz. 18:00

Przed Wisłą pierwszy wyjazd. Na początek zagramy w Białymstoku.

Przypominam o akcji @ReymonTTa22. Przed dodaniem wpisu w tym temacie kup bilet dla dzieci z domów dziecka! https://fans4club.com/pl-reymonta

FraMat 29.07.2018 10:25

Ciekaw jestem czy Stolarczyk będzie utrzymywał na wyjazdach dotychczasową taktykę, czy coś zmieni.

Ogryzek 29.07.2018 10:45

Ja liczę że trener Stolarczyk jest elastyczny i dobiera najlepszą taktykę pod każdego rywala a nie gramy zawsze to samo jak od sztancy. Jagiellonia to zbyt mocny rywal który świetnie gra z kontry żeby zbyt mocno się otwierać z nimi. Zwłaszcza że nasz potencjał mimo wszystko to jednak bardziej dolne, niż górne rejony tabeli.

mitmichael 29.07.2018 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1510989)
Ja liczę że trener Stolarczyk jest elastyczny i dobiera najlepszą taktykę pod każdego rywala a nie gramy zawsze to samo jak od sztancy. Jagiellonia to zbyt mocny rywal który świetnie gra z kontry żeby zbyt mocno się otwierać z nimi. Zwłaszcza że nasz potencjał mimo wszystko to jednak bardziej dolne, niż górne rejony tabeli.

Nie zgadzam sie, sklad mamy na spokojnie na miejse 5-6, w tej lidze trzeba byc wybitnym zeby spasc, nie trzeba duzo zeby byc w grupie mistrzowskiej. Co do Jagiellonii zgadza sie to mocny zespol dobrze kontrujacy dlatego... to my musimy grac na kontry, to najlepszy sposob zeby osiagnac w Bialymstoku dobry rezultat. Oni beda zmeczeni po meczu rewanzowym LE w Portugalii i to jest dodatkowy nasz atut. Gramy dobrze, w pierwszym meczu brakowalo skutecznosci, w drugiej byla juz poprawa, teraz swietny moment zeby sie sprawdzic na wyjezdzie.

silver03 29.07.2018 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1510990)
Nie zgadzam sie, sklad mamy na spokojnie na miejse 5-6

Na puchary :D

Lemoniadowy Joe 29.07.2018 11:47

A w pucharach najlepiej grac z pozycji MISTRZA. :)

Pierwsza jedenastka jest u nas naprawdę OK.

czaro 29.07.2018 12:34

Ja myślę, że wejście do pierwszej ósemki byłoby dużym sukcesem. Gdyby zostali Basha i Arsenić, oczekuję spokojnego utrzymania. "Spokojnie 5-6 miejsce" (czyli to minimum, a może nawet uda się coś więcej?) traktuję jako abstrakcję.

Lemoniadowy Joe 29.07.2018 12:45

Moje oczekiwania to spokojne utrzymanie i faktyczna przebudowa zespołu na mieszankę doświadczenia z młodymi zdolnymi gotowymi na już i na jutro do gry.

Stabilność w tzw pomyśle na Wisłę sztabie trenerskim i składzie bez ciągłych rewolucyjnych zmian koncepcji i kadry.
Przetrwać finansowo a potem regularnie spłacać.

Mecz zapowiada sie bardzo ciekawie bo gramy nieźle ale to jednak wyjazd do faworyta.

Sylwus1988 29.07.2018 13:26

Ten mecz już coś nam powie w jakim miejscu sportowo jesteśmy. Jak uda sie wywieść punkty z Białegostoku będzie oznaczać ze faktycznie możemy powalczyć o górną ósemka czego sobie i wam życzę :)

wiesniak842 29.07.2018 13:49

Eeee tam. Chyba za krotko ogladasz Ekstraklase;) Tutaj po calej rundzie jesiennej bedzie ciezko stwierdzic kto jest w jakim miejscu sportowo, a co dopiero po trzech kolejkach.

GBO 29.07.2018 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1510990)
Nie zgadzam sie, sklad mamy na spokojnie na miejse 5-6, w tej lidze trzeba byc wybitnym zeby spasc, nie trzeba duzo zeby byc w grupie mistrzowskiej. Co do Jagiellonii zgadza sie to mocny zespol dobrze kontrujacy dlatego... to my musimy grac na kontry, to najlepszy sposob zeby osiagnac w Bialymstoku dobry rezultat. Oni beda zmeczeni po meczu rewanzowym LE w Portugalii i to jest dodatkowy nasz atut. Gramy dobrze, w pierwszym meczu brakowalo skutecznosci, w drugiej byla juz poprawa, teraz swietny moment zeby sie sprawdzic na wyjezdzie.

Zaczyna się... Dwa solidne mecze i już gadka o miejscach 5-6 :-/

Zaraz przyjdą kartki, kontuzje, słabsza forma i zaczną się krzyki że Stolarczyk out bo przecież skład mamy na 5-6 miejsce...

W tym sezonie mamy się spokojnie utrzymać, tylko tyle i aż tyle. Bez stawiania żadnych chorych wymagań.

Przypominam, że na ławce mamy jednego napastnika, jednego ( kontuzjowanego ) obrońcę i żadnego defensywnego pomocnika...

Sezon dopiero się zaczyna, Jaga gra jeszcze w pucharach. Każdy wynik jest możliwy, ale porażkę można przyjąć bez zbytniego biadolenia. Punktów będziemy szukać na innych boiskach.

lukaszex 29.07.2018 17:00

Bez sensu jest w tej lidze cokolwiek typować. Jak na razie zagraliśmy dwa ciekawe spotkania - w meczu z Arką kulała skuteczność, a w meczu z Miedzią już było dużo lepiej pod tym względem. Świetnie, że w tych meczach to Wisła dyktowała warunki i mniej lub bardziej starała się kontrolować przebieg gry. Co do wyjazdów to w ostatnich sezonach przeważnie było tak, że jak na wyjazdach było lepiej to w meczach domowych słabiej i na odwrót, gdzie były bardzo długie serie bez zwycięstwa w delegacji. Ciekawy jestem jak zagramy pierwszy mecz na wyjeździe, nie spodziewam się kompletnie niczego, tak jak przed meczem z Arką. Z drugiej strony po tych dwóch spotkaniach mam więcej optymizmu. Duże znaczenie będzie miał mecz, który Jagiellonia zagra w Portugalii bo po ostatnim meczu z Rio Ave ich piłakrze podkreślali, że dużo wysiłku ich to kosztowało. Trzeba będzie patrzeć jak dziś zagrają z Arką - raz, jak pokażą się na tle Arki, z którą Wisła grała, a dwa jak faktycznie wygląda to ich zmęczenie. Na koniec, warto patrzeć na mecz do przodu i nie wybiegać za daleko, tak jak pisano wyżej będą kontuzje, kartki itd. więc wiele rzeczy może się zmieniać jak w kalejdoskopie.

FraMat 29.07.2018 18:08

To wszystko prawda.
Ten sezon powinien być przeznaczony na solidną pracę bez wygórowanych oczekiwań.
A może nie tylko ten, ale i następne?

Każdy punkt będzie pozytywem.

pepe72 29.07.2018 23:29

Miejmy nadzieję, że Jaga zagra niezły mecz w Portugalii (zwycięstwo lub remis) ;)
Swoją drogą od środy zaczyna się znów lato w Portugalii. Bo na razie to było tam "bałtycko". https://www.tempo.pt/porto.htm

BlurgH 31.07.2018 15:33

Jak przegramy po walce do upadłego, to nie będę płakał... Jak przegramy, bo się podłożył, to się wkurzę ��, każdy inny wynik biorę w ciemno

Karherop 02.08.2018 10:03

Mecz z Jaga będzie fajnym spotkaniem w ktorym ciężko obstawiać jakikolwiek wynik. To na pewno nam powie więcej jakim potencjałem dysponuję aktualna drużyna, po pierwsze dwa mecze domowe nie były miarodajnym egzaminem.

Obstawiam remis 2-2 bramki Zdenek i Kostal

silver03 02.08.2018 10:09

Ciężko obstawić? Widzę po dwóch meczach wkradł się w nas hurra optymizm :D Sprawa jest prosta Jagiellonia powinna to spotkanie spokojnie wygrać.

sandomingo 02.08.2018 10:21

Każdy inny wynik niż zwycięstwo Jagielloni będzie dla mnie zaskoczeniem - są po prostu lepsi piłkarsko.
Mam tylko nadzieję, że pokażemy chęć gry w piłkę i takiego "zęba" jak do tej pory.

s1mone 02.08.2018 10:22

Jedziemy po trzy punkty i tyle w temacie.

Jak przegramy to trudno, ale ja chciałbym zobaczyć Wisłę taką jak w ostatnich dwóch meczach.

Karherop 02.08.2018 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1511394)
Ciężko obstawić? Widzę po dwóch meczach wkradł się w nas hurra optymizm :D Sprawa jest prosta Jagiellonia powinna to spotkanie spokojnie wygrać.

Ciężko obstawiać to jest Polska liga. Runda finałowa zeszlego sezonu niech będzie najlepszym wyznacznikiem.

Ogryzek 02.08.2018 10:30

Ja dla odmiany chciałbym zobaczyć Wisłę grającą inteligentnie, a nie na jedno kopyto z każdym. Chce zobaczyć Wisłę który umie się bronić i wyprowadzać szybkie kontry, a jak sytuacja pozwoli spróbować zdominować rywali.

Czasem trzeba wykorzystać inteligencję trenerską żeby "wyrównać" szanse na wygraną. Nie mamy składu żeby w sezonie zawsze grać jak z świnką.

tas de fleia 02.08.2018 10:31

Pozytywem jest to, że Jaga akurat najbardziej nam "siedzi" ostatnimi czasy z drużyn z czołówki. Jako że liga nieprzewidywalna, to liczę na jakąś niespodziankę. Natomiast wydaje mi się, że z Jagą nie ma sensu grać tak otwartej piłki jak w dwóch pierwszych meczach, trzeba mocno zadbać o tyły i powinno być ok.

s1mone 02.08.2018 12:06

Dajcie spokój, to jest polska liga - tu każdy może wygrać z każdym. Jaga miała w zeszłym sezonie trochę więcej punktów od nas, ale stosunek bramek już praktycznie taki sam. Ok, u nas były duże zmiany - ale patrząc na grę (jak na razie) wcale nie prezentujemy się gorzej. Oczywiście gospodarze są faworytami, ale nie ma co przed nimi klękać albo wychodzić z nastawieniem, że jedziemy się bronić.

Mi się podoba podejście Stolara, on jedzie po 3 punkty i wykorzystać okazję. Jestem za.

tomasz_19 02.08.2018 12:25

Ja pierdykam... mamy w ch** problemów, a co niektórzy tu marzą o miejscach 5-6. Wy chyba nigdy nie zmądrzejecie... Już nie jesteśmy hegemonem na rynku ! Wisła gra o przetrwanie ! Weźcie to sobie wreszcie wbijcie do łba ! Im prędzej tym lepiej !

Byłbym szczęśliwy z remisu

Skład bardzo łatwy do rozszyfrowania (o ile nie odejdzie Imaz):

Buchalik
Bartkowski-Wasilewski-Sadlok-Pietrzak
Boguskii-Basha-Kort-Małecki
Imaz
Ondrasek

!!IRIVER!! 02.08.2018 12:34

http://www.90minut.pl/news/288/news2...edziowska.html
Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków, godz. 18:00, sędzia: Szymon Marciniak (Płock).

Żuraw91 02.08.2018 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1imone
Jedziemy po trzy punkty i tyle w temacie.

a potem już autostrada do mistrzostwa

kacpaw91 02.08.2018 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żuraw91 (Post 1511417)

Tak
https://demotywatory.pl/3738631/Rosyjska-autostrada

Karherop 02.08.2018 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1511415)
Ja pierdykam... mamy w ch** problemów, a co niektórzy tu marzą o miejscach 5-6. Wy chyba nigdy nie zmądrzejecie... Już nie jesteśmy hegemonem na rynku ! Wisła gra o przetrwanie ! Weźcie to sobie wreszcie wbijcie do łba ! Im prędzej tym lepiej

Sam ze sobą się klocisz?
Od kiedy to hegemon walczy o miejsca 5-6?

Przetrwanie finansowe a sportowe to może jednak nie jest to samo?
Czy jak Rangersow zdegradowali do 4 ligi to sportowo nie zaslugiwali na 1 lub 2?

szprotson 02.08.2018 13:58

licze na spokojne 2,3 do jaja zeby uspokoić morale :)
dla Mamrotów oczywiście.

s1mone 02.08.2018 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zuraw91

Czy ja gdzieś coś takiego napisałem?

W naszej buraczanej wystarczy odpowiednie nastawienie i gra bez kompleksów na pierwszą ósemkę. Jaga jest w naszym zasięgu, obstawiam wyrównany mecz wizualnie - a jak będzie bramkowo / punktowo? Nie mam pojęcia. Może być i nawet 0:3 lub 3:0, bo taki jest futbol.

Tak czy siak jedziemy po zwycięstwo, bo remisy słabo płacą.

Nie lubię czarnowidztwa, nie będę się rozpisywał dlaczego jest ch*jowe. Po prostu jest. Drużyny z dużo gorszym potencjałem kadrowym niż nasz dostawały się do pucharów. Ot, dyspozycja jednej rundy, gdzie odpalił ktoś znikąd, jakaś fajna seria. A potem wiadomo ciężko roztrwonić dorobek, gdy w naszej lidze lider często nie potrafi zrobić średnio dwóch punktów na mecz. Mocno o spadek nie raz, nie dwa biły się drużyny z potencjałem kadrowym na walkę o puchary. Ot choćby ostatnio Lechia i Pogoń. Piłka nożna nie jest sportem wymiernym, bardzo mi przykro. Zdobyliśmy 6 pozycję w lidze, wyjęto nam dwa filary - Carlitosa i Lloncha - jeśli futbol byłby logiczny to byśmy faktycznie byli zagrożeni spadkiem. Po czym bez żadnych wielkich wzmocnień gramy w dwóch pierwszych meczach jak pretendent do czołowych lokat. Urok futbolu.

Bazując na naszej obecnej formie i stylu myślę, że zagramy dobry mecz. Bo w futbolu właśnie to się liczy - ostatnie mecze, forma. Mam nadzieję, że wygramy. Skoro futbol jest tak nieprzewidywalny jak jest, to chyba lepiej kibicować swojej drużynie i stawiać na jej wygraną niż zamartwiać się i krzyżować? Ja rozumiem, że to takie typowo polskie. Moje podejście jest lekko wbrew naturze większości społeczeństwa. Przykro mi. Niestety tak mam. Pozytywne podejście przede wszystkim. Żyje się z nim dużo lepiej :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl