|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dajcie już spokój Pawłowi, niech on się w końcu wyleczy za te wszystkie czasy grania na blokadach.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nasz problem polega na tym, że już dawno wydaliśmy pieniądze, których jeszcze nie mamy... Resztę łatwo sobie dopowiedzieć.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Pozbywamy się ostatniego technicznego zawodnika. Sprzedajmy Arsenica i nie mamy żadnego obrońcy na zmianę. Sprzedajmy Bashe i nie mamy żadnego defensywnego pomocnika ( nawet nie na zmianę po prostu nie mamy ). Zabawne jest pisanie: podpiszmy tego albo tamtego, kogoś z pierwszej ligi... Po pierwsze to wszyscy się pchają żeby grać w niewypłacalnym klubie, który jest na krawędzi bankructwa, i z którego ucieka kto może. Po drugie ciekawe jak do tematu podpisania nowych zawodników podchodzą wierzyciele. Prosimy o nowe ugody bo nie ma pieniędzy na spłatę długów, ale na nowych zawodników mamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Imaz niech odejdzie. Musi być miejsce dla Halilovicia po kontuzji, Kostala czy Wojtkowskiego. Trzeba chować aby sprzedawać drożej niż te 400-500k euro.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
to zarówno Twoje podsumowanie "Mamy następnego który tęskni za rodziną" jak i lead przed tym wywiadem , no i tytuł , bardzo tendecyjne wyrwane z kontekstu i troche krzywdzące wobec Jezusa , w kontekście całego wywiadu przyznajcie że pytanie Pani Krupy: – W ostatnich tygodniach „Białą Gwiazdę” po kolei opuszczali hiszpańscy gracze. Po odejściu Frana Veleza został Pan już w wiślackiej szatni sam, nie licząc porozumiewającego się po hiszpańsku Albańczyka Vullneta Bashy. plus cała odpowiedź Imaza: – To prawda, że sytuacja jest teraz trochę skomplikowana. Teraz w szatni króluje język polski, mnie i Bashy trudno jest go zrozumieć. Na pewno jest inaczej, niż w poprzednim sezonie, kiedy Hiszpanów w drużynie było wielu. No cóż, mam ważny kontrakt jeszcze przez rok. Będę się starał zrobić to, co najlepsze dla Wisły. pozostawia inne wrażenie niż – Teraz w szatni króluje język polski, mnie i Vullnetowi Bashy trudno jest go zrozumieć – mówi Jesus Imaz jako lead , jeszcze przed właściwym wywiadem a i odpowiedź na ciągnięcie przez nią wątku: Velez też miał ważny kontrakt z klubem, ale rozwiązał umowę za porozumieniem stron. Jezus: – Odejście Frana to osobny temat. To jego sprawy i jego problemy. Ale jeśli mam być szczery, ja też chętnie przebywałbym bliżej rodziny. W tym momencie to jednak niemożliwe. To klub jest tym, który podejmuje ostatecznie decyzje. W przypadku Frana klub się zgodził na jego odejście. Ja z kolei na ten moment wciąż tu jestem. Zobaczymy, co się wydarzy. raczej nie uprawnia do takiego tytułu wywiadu (i to jeszcze z wielokropkiem) korzystając z tego samego wywiadu można było zrobić lead "Moją intencją jest grać dobrze w każdym meczu, a zobaczymy co przyniesie przyszłość. " a tytuł np: "Jezus Imaz chce pomóc klubowi, który ma problemy. " ten sam wywiad , a wydzwiek artykulu bylby zuplenie inny , a wiec i pewnie dyskusja na forum poszłaby w inną stronę to tak w kwestii formalnej , też nie miałbym nic przeciwko jeśli zarobilibyśmy na nim jakis $$ + dodatkowo zejście z kontraktu ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ale o co Ci chodzi? Bo narzekasz na wąską kadrę (wcale nie jest wąska) i na pomysły, aby wydawać pieniądze jednocześnie.
Jeżeli do mnie pijesz: ja wyraźnie napisałem, że jeżeli sprzedamy zawodników, których nie mamy kim zastąpić, to zastąpmy ich kimś najtańszym jak się da. A najlepiej nikim. Bo mamy długi. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
To jest skład jakby ktos się pytał
sklad.JPG 18 piłkarzy z doswiadczeniem ligowym jakimkolwiek słownie osiemnastu przed nami 36 meczów do rozegrania minimum a tu co poniektórzy lekka reka chca sie pozbywać Imaza ![]() ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
nawet jesli ktoa da za imaza z 250-300 tys euro to ta kasa pojdzie na haracz miastu Krakow - i pare meczy zabezpieczonych
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() Taka jest, że informacje jak są to nie znaczy, że w godzinę coś nie może się zmienić o 180%. Trzeba to brać pod uwagę. Czasem szczegół może wszystko wywrócić. A w sprawie Imaza dla mnie deal jak pisał Knura na Twitterze że 300-400 tys euro to jest pewnie bańka na czysto (jakiś tam procent idzie ponoć do poprzedniego klubu - Cadiz) więc to i tak dobre pieniądze są. Natomiast fajnie byłoby wrócić w tym wypadku do tematu Wolskiego, bo to zawodnik, który w formie wciąga Imaza nosem(zresztą jak 90% zawodników tej ligi). Taka prawda ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Te pieniądze powinny iść na spłatę długów, a nie nowe transfery i kontrakty. Byłoby super, gdyby wpadły.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co ciekawe kilku byłym zawodnikom Wisły kończą się kontrakty w czerwcu 2019 roku:
Michał Chrapek, Paweł Stolarski, Rafał Wolski, Alan Uryga Sytuację kontraktową pierwszej dwójki bym śledził szczególnie. Pod kątem wiślackiej szatni, to nawet pasuje do strategii. Stolarski to nasz prawdziwy wychowanek. Chrapek i Uryga "uefowscy" wychowankowie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Skromnie chcialbym tylko przypomnieć, ze gramy w Lotto Ekstraklasie a nie w Premiership. Taka Miedz czy Sosnowiec ma jeszcze mniej "ogranych ligowcow", ba, nawet taki Gornik Zabrze...
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 31.07.2018 o godz. 06:50.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Długi oczywiście trzeba spłacać, ale nie można doprowadzić do totalnego rozpadu drużyny, bo jak zlecimy do pierwszej ligi to finansowo się nie podniesiemy.
Od następnego sezonu wpływy z TV będą dwa razy większe, więc jeśli udźwigniemy ten sezon to powinniśmy przetrwać... ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Imaza nie szkoda, bo chlop na pustaka marnowal... Imaz zawsze przypomina mi Rafała Boguskiego sprzed 5 lat... Bardzo podobny styl (moze troche technika lepsza).
Niech idzie wp... skoro tak mu zle, nie lubie takiego marudzenia. Dziki Donald duzo wiecej dawał pożytku, wcale mi nie zal Imaza GDYBY nie to, że nie bedziemy miec kim grac. Kazdy przypisuje jednego zawodnika na 3 pozycje, np Małego: na lewe, prawe skrzydło, od bidy atak... Przecież jak będzie 5 pauz (kontuzje i kartki) to nie bedziemy miec kim grac i mecze wygladac beda jak ten w Szczecinie gdzie 6 bramek dostalismy! To jest jedyny powod dla ktorego nie chce juz odejscia zadnego grajka. Co do Bashy to nie wyobrazam sobie srodka bez niego, jesli w tamtym sezonie bylby sprawny w ostatnich kolejkach to gralibysmy w pucharach.. EDIT: BAScHA->>BASHA
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 31.07.2018 o godz. 09:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
Sh. Basha. Basha. Basha. Basha.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 31.07.2018 o godz. 08:40.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
Gościa przez 100 lat wystawialiśmy na siłę bo młody albo nie było kim grać. Przecież on umie podać do najbliższego i wszerz/do tyłu, technika żadna i ty go chcesz widziec z powrotem? To że mu runda powiedzmy w Płocku wyszła to nic nie znaczy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Stolarski nie będzie chciał wrócić pomny afery przy okazji swojego odejścia. O Urydze nawet nie ma co wspominać, musiał by chyba zażądać całowania po butach w ramach przeprosin od zarządu.
Może Konrad Handzlik! pamiętacie? ![]() A przy okazji: taki chłopak Bogusz z Ruchu, którym się podobno interesowaliśmy i na którego podobno była masa bogatszych chętnych wciąż pozostaje w 3 lidze. Nie chcę mędrkować bo nie mam pojęcia jak gość gra, ale może właśnie teraz można go wyciągnąć? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1) ten Płock był 2 punkty i jedną lokatę przed nami, 2) kibice poprzednich klubów mogą to samo powiedzieć o Arseniciu, Haliloviciu czy Carlitosie, 3) gość strzelił jako więcej goli niż nasi napastnicy poza Carlitosem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak by to chodziło o brak ogrania to nie byłoby problemu. Część naszego składu nie nadaje się do gry 1 lidze, a co dopiero w Ekstraklasie. Tak, piszę o juniorach.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|