The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2018, 19:09
Gero napisał(a):Wyświetl post
Zdrowy Paweł Brożek to mogłoby być ciekawe i nie ma w tym ironi
Tylko że Paweł nie ma już zdrowia do zawodowego grania w piłkę. Wspominał w jakimś wywiadzie o przewlekłej dolegliwości, poza tym ilość absencji L-4 w ostatnich 2-3 latach to nie przypadek.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.07.2018, 19:09
Dajcie już spokój Pawłowi, niech on się w końcu wyleczy za te wszystkie czasy grania na blokadach.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.07.2018, 19:18
Tak, oczywiście - wszystko zależy od samopoczucia. Sam zainteresowany na pewno wiedziałby najlepiej, jaką decyzję podjąć, bo kontraktem nikt go tu nie będzie kusił.

wiertar napisał(a):Wyświetl post
A może wrócimy do tematu Gola w Wisle
Gdyby Basha odszedł za gotówkę, a Gol nie chciał nic za podpis i do tego niewysoki kontrakt - to tak. Ale zapewne chciałby, zwłaszcza, że przyzwyczajony jest do stawek rosyjskich. Także przewiduję, że nas na niego nie stać.

Myślę, że mniejsze wymagania niż Gol mogą mieć zawodnicy w 1. lidze polskiej, może tam się komuś przyzwoitemu na środek pomocy skończył kontrakt?

Przypominam, kibice zbierają pieniądze na funkcjonowanie klubu. Nie stać nas na ludzi, którzy chcieliby tu sobie za dobre pieniądze przeżyć drugą młodość.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.07.2018, 19:45
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Noto Wolski in za Imaza by Krzysiek Kiewicz
Wg Kiewicza dostaliśmy 1.5 mln E za Carlitosa, a Rafa Lopez był w Krakowie. Także to jest kolejny bzduropisacz
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.07.2018, 20:22
wiertar napisał(a):Wyświetl post
A może wrócimy do tematu Gola w Wisle
Sosnowiec z Nim rozmawia
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.07.2018, 20:24
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Sosnowiec z Nim rozmawia
Ale może jak sprzedamy Imaza to będzie nas stać na niego?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 30.07.2018, 20:42
Po co nam Gol na zapewne wysokim kontrakcie jak na nasze warunki finansowe?

Po co nam Wolski jeżeli na jego pozycje mamy 3 bądź 4 zawodników?

Sprzedajmy Imaza póki coś możemy za niego dostać bo on bez Carlitosa to będzie większość sytuacji marnował niż zdobywał gole.

Jeżeli naszym celem jest utrzymanie w lidze to powinni śmiało odpalić Imaza i powinniśmy grać tym co mamy. Dwa pierwsze mecze pokazały, że nasz skład coś potrafi, a Imaz w tych meczach nie pokazał niczego poza zmarnowaniem kilku setek...
Odpowiedz cytując
Brozinho_23
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.07.2018, 20:52
Awe napisał(a):Wyświetl post
Wg Kiewicza dostaliśmy 1.5 mln E za Carlitosa, a Rafa Lopez był w Krakowie. Także to jest kolejny bzduropisacz
Ehhh to już się raz na jakiś czas ktoś pomyli i już jest bajkopisarzem? To samo z Janekx'em89 (co pomylił się przy Stechercie). W takim razie ZWE też ma złe info bo w tamtym okienku transferowym jak był transfer Palcicia też się pomylił bo pisał o skrzydłowym i bocznym obrońcy i podawał nawet inicjały, a potem okazały się złe jednego.

Nie miałeś nigdy sytuacji w życiu gdy byłeś czegoś pewien na 100%, a np. za godzinę sytuacja zmieniała się o 180 stopni bo coś się wydarzyło niespodziewanego czego nie uwzględniłeś?

PS: A Lopes czasem nie przyleciał do Krakowa i wtedy z niego zrezygnowano?
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 30.07.2018, 20:57
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ale może jak sprzedamy Imaza to będzie nas stać na niego?
Nasz problem polega na tym, że już dawno wydaliśmy pieniądze, których jeszcze nie mamy... Resztę łatwo sobie dopowiedzieć.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.07.2018, 20:57
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Juz mialo byc ponuro bez Lloncha, Veleza, Cuesty, Carlitosa, Gonzaleza... damy rade i bez nich.
Poczekaj do pierwszych kartek i kontuzji ( odpukać ) wtedy pogadamy.

Pozbywamy się ostatniego technicznego zawodnika. Sprzedajmy Arsenica i nie mamy żadnego obrońcy na zmianę. Sprzedajmy Bashe i nie mamy żadnego defensywnego pomocnika ( nawet nie na zmianę po prostu nie mamy ).

Zabawne jest pisanie: podpiszmy tego albo tamtego, kogoś z pierwszej ligi...

Po pierwsze to wszyscy się pchają żeby grać w niewypłacalnym klubie, który jest na krawędzi bankructwa, i z którego ucieka kto może.
Po drugie ciekawe jak do tematu podpisania nowych zawodników podchodzą wierzyciele. Prosimy o nowe ugody bo nie ma pieniędzy na spłatę długów, ale na nowych zawodników mamy.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.07.2018, 21:08
Imaz niech odejdzie. Musi być miejsce dla Halilovicia po kontuzji, Kostala czy Wojtkowskiego. Trzeba chować aby sprzedawać drożej niż te 400-500k euro.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 30.07.2018, 21:18
GBO napisał(a):Wyświetl post
Poczekaj do pierwszych kartek i kontuzji ( odpukać ) wtedy pogadamy.

Pozbywamy się ostatniego technicznego zawodnika. Sprzedajmy Arsenica i nie mamy żadnego obrońcy na zmianę. Sprzedajmy Bashe i nie mamy żadnego defensywnego pomocnika ( nawet nie na zmianę po prostu nie mamy ).

Po pierwsze to wszyscy się pchają żeby grać w niewypłacalnym klubie, który jest na krawędzi bankructwa, i z którego ucieka kto może.
Po drugie ciekawe jak do tematu podpisania nowych zawodników podchodzą wierzyciele. Prosimy o nowe ugody bo nie ma pieniędzy na spłatę długów, ale na nowych zawodników mamy.
Niestety, ale zdaje sobie z tego sprawe, ze tak bedzie. Musi byc. Nie ma innego wyjscia (poza inwestorem).
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 30.07.2018, 21:39
arti napisał(a):Wyświetl post
to może szczegóły biegu ustalicie już na privie?
Mamy następnego który tęskni za rodziną (w sumie nic zaskakującego).
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ziny,13376889/
Niech znajdzie łosia, który da za niego z pół bańki euro (marzenie) i adios.
abstrahując już od faktu, czy zasadnym jest go sprzedawać kto za niego itd itp

to zarówno Twoje podsumowanie "Mamy następnego który tęskni za rodziną"

jak i lead przed tym wywiadem , no i tytuł , bardzo tendecyjne wyrwane z kontekstu i troche krzywdzące wobec Jezusa , w kontekście całego wywiadu

przyznajcie że pytanie Pani Krupy:

– W ostatnich tygodniach „Białą Gwiazdę” po kolei opuszczali hiszpańscy gracze. Po odejściu Frana Veleza został Pan już w wiślackiej szatni sam, nie licząc porozumiewającego się po hiszpańsku Albańczyka Vullneta Bashy.

plus cała odpowiedź Imaza:
– To prawda, że sytuacja jest teraz trochę skomplikowana. Teraz w szatni króluje język polski, mnie i Bashy trudno jest go zrozumieć. Na pewno jest inaczej, niż w poprzednim sezonie, kiedy Hiszpanów w drużynie było wielu. No cóż, mam ważny kontrakt jeszcze przez rok. Będę się starał zrobić to, co najlepsze dla Wisły.

pozostawia inne wrażenie niż

– Teraz w szatni króluje język polski, mnie i Vullnetowi Bashy trudno jest go zrozumieć – mówi Jesus Imaz

jako lead , jeszcze przed właściwym wywiadem

a i odpowiedź na ciągnięcie przez nią wątku:

Velez też miał ważny kontrakt z klubem, ale rozwiązał umowę za porozumieniem stron.

Jezus:

– Odejście Frana to osobny temat. To jego sprawy i jego problemy. Ale jeśli mam być szczery, ja też chętnie przebywałbym bliżej rodziny. W tym momencie to jednak niemożliwe. To klub jest tym, który podejmuje ostatecznie decyzje. W przypadku Frana klub się zgodził na jego odejście. Ja z kolei na ten moment wciąż tu jestem. Zobaczymy, co się wydarzy.

raczej nie uprawnia do takiego tytułu wywiadu (i to jeszcze z wielokropkiem)

korzystając z tego samego wywiadu można było zrobić lead

"Moją intencją jest grać dobrze w każdym meczu, a zobaczymy co przyniesie przyszłość. "

a tytuł np:

"Jezus Imaz chce pomóc klubowi, który ma problemy. "

ten sam wywiad , a wydzwiek artykulu bylby zuplenie inny , a wiec i pewnie dyskusja na forum poszłaby w inną stronę

to tak w kwestii formalnej , też nie miałbym nic przeciwko jeśli zarobilibyśmy na nim jakis $$ + dodatkowo zejście z kontraktu
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 30.07.2018, 22:09
GBO napisał(a):Wyświetl post
Ale o co Ci chodzi? Bo narzekasz na wąską kadrę (wcale nie jest wąska) i na pomysły, aby wydawać pieniądze jednocześnie.

Jeżeli do mnie pijesz: ja wyraźnie napisałem, że jeżeli sprzedamy zawodników, których nie mamy kim zastąpić, to zastąpmy ich kimś najtańszym jak się da. A najlepiej nikim. Bo mamy długi.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.07.2018, 22:10
To jest skład jakby ktos się pytał
sklad.JPG
18 piłkarzy z doswiadczeniem ligowym
jakimkolwiek
słownie osiemnastu
przed nami 36 meczów do rozegrania minimum
a tu co poniektórzy lekka reka chca sie pozbywać Imaza
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.07.2018, 22:17
nawet jesli ktoa da za imaza z 250-300 tys euro to ta kasa pojdzie na haracz miastu Krakow - i pare meczy zabezpieczonych
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.07.2018, 22:34
Brozinho_23 napisał(a):Wyświetl post
Ehhh to już się raz na jakiś czas ktoś pomyli i już jest bajkopisarzem? To samo z Janekx'em89 (co pomylił się przy Stechercie). W takim razie ZWE też ma złe info bo w tamtym okienku transferowym jak był transfer Palcicia też się pomylił bo pisał o skrzydłowym i bocznym obrońcy i podawał nawet inicjały, a potem okazały się złe jednego.

Nie miałeś nigdy sytuacji w życiu gdy byłeś czegoś pewien na 100%, a np. za godzinę sytuacja zmieniała się o 180 stopni bo coś się wydarzyło niespodziewanego czego nie uwzględniłeś?

PS: A Lopes czasem nie przyleciał do Krakowa i wtedy z niego zrezygnowano?
A mojej bomby się czepiali

Taka jest, że informacje jak są to nie znaczy, że w godzinę coś nie może się zmienić o 180%. Trzeba to brać pod uwagę. Czasem szczegół może wszystko wywrócić.

A w sprawie Imaza dla mnie deal jak pisał Knura na Twitterze że 300-400 tys euro to jest pewnie bańka na czysto (jakiś tam procent idzie ponoć do poprzedniego klubu - Cadiz) więc to i tak dobre pieniądze są. Natomiast fajnie byłoby wrócić w tym wypadku do tematu Wolskiego, bo to zawodnik, który w formie wciąga Imaza nosem(zresztą jak 90% zawodników tej ligi). Taka prawda
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 30.07.2018, 23:31
Te pieniądze powinny iść na spłatę długów, a nie nowe transfery i kontrakty. Byłoby super, gdyby wpadły.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 31.07.2018, 00:41
Co ciekawe kilku byłym zawodnikom Wisły kończą się kontrakty w czerwcu 2019 roku:

Michał Chrapek, Paweł Stolarski, Rafał Wolski, Alan Uryga

Sytuację kontraktową pierwszej dwójki bym śledził szczególnie. Pod kątem wiślackiej szatni, to nawet pasuje do strategii. Stolarski to nasz prawdziwy wychowanek. Chrapek i Uryga "uefowscy" wychowankowie.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 31.07.2018, 06:20
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
To jest skład jakby ktos się pytał
Załącznik 2114
18 piłkarzy z doswiadczeniem ligowym
jakimkolwiek
słownie osiemnastu
przed nami 36 meczów do rozegrania minimum
a tu co poniektórzy lekka reka chca sie pozbywać Imaza
Tak jak pisałem. Bardzo niewiele trzeba i jak to mawiał śmieszny kotek z obrazka w internetach "Andrzej, to jebnie".
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.07.2018, 06:42
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Co ciekawe kilku byłym zawodnikom Wisły kończą się kontrakty w czerwcu 2019 roku:

Michał Chrapek, Paweł Stolarski, Rafał Wolski, Alan Uryga

Sytuację kontraktową pierwszej dwójki bym śledził szczególnie. Pod kątem wiślackiej szatni, to nawet pasuje do strategii. Stolarski to nasz prawdziwy wychowanek. Chrapek i Uryga "uefowscy" wychowankowie.
Tylko aby ściągnąć kogokolwiek z nich juz teraz trzeba męczyć ich menago. Pomysł generalnie bardzo dobry. Zobaczymy go Uruga pokaże w tym sezonie, ale nawet on mógłby być dużym wzmocnieniem w nastepnym sezonie. Wasyl zas raczej nie pogra dłużej niż rok. Arsenicia sprzedamy, wiec zostanie sam Sadlok na środku.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Arked napisał(a):Wyświetl post
Tak jak pisałem. Bardzo niewiele trzeba i jak to mawiał śmieszny kotek z obrazka w internetach "Andrzej, to jebnie".
Skromnie chcialbym tylko przypomnieć, ze gramy w Lotto Ekstraklasie a nie w Premiership. Taka Miedz czy Sosnowiec ma jeszcze mniej "ogranych ligowcow", ba, nawet taki Gornik Zabrze...
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 31.07.2018 o godz. 06:50.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Długi oczywiście trzeba spłacać, ale nie można doprowadzić do totalnego rozpadu drużyny, bo jak zlecimy do pierwszej ligi to finansowo się nie podniesiemy.
Od następnego sezonu wpływy z TV będą dwa razy większe, więc jeśli udźwigniemy ten sezon to powinniśmy przetrwać...

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 31.07.2018, 08:14
Imaza nie szkoda, bo chlop na pustaka marnowal... Imaz zawsze przypomina mi Rafała Boguskiego sprzed 5 lat... Bardzo podobny styl (moze troche technika lepsza).

Niech idzie wp... skoro tak mu zle, nie lubie takiego marudzenia. Dziki Donald duzo wiecej dawał pożytku, wcale mi nie zal Imaza GDYBY nie to, że nie bedziemy miec kim grac.

Kazdy przypisuje jednego zawodnika na 3 pozycje, np Małego: na lewe, prawe skrzydło, od bidy atak... Przecież jak będzie 5 pauz (kontuzje i kartki) to nie bedziemy miec kim grac i mecze wygladac beda jak ten w Szczecinie gdzie 6 bramek dostalismy!

To jest jedyny powod dla ktorego nie chce juz odejscia zadnego grajka. Co do Bashy to nie wyobrazam sobie srodka bez niego, jesli w tamtym sezonie bylby sprawny w ostatnich kolejkach to gralibysmy w pucharach..

EDIT:

BAScHA->>BASHA
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 31.07.2018 o godz. 09:15.

Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 31.07.2018, 08:38
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Imaza nie szkoda, bo chlop na pustaka marnowal... Imaz zawsze przypomina mi Rafała Boguskiego sprzed 5 lat... Bardzo podobny styl (moze troche technika lepsza).

Niech idzie wp... skoro tak mu zle, nie lubie takiego marudzenia. Dziki Donald duzo wiecej dawał pożytku, wcale mi nie zal Imaza GDYBY nie to, że nie bedziemy miec kim grac.

Kazdy przypisuje jednego zawodnika na 3 pozycje, np Małego: na lewe, prawe skrzydło, od bidy atak... Przecież jak będzie 5 pauz (kontuzje i kartki) to nie bedziemy miec kim grac i mecze wygladac beda jak tan w Szczecinie gdzie 6 bramek dostalismy!

To jest jedyny powod dlaktorego nie chce juz odejscia zadnego grajka. Co do Baschy to nie wyobrazam sobie srodka bez niego, jesli w tamtym sezonie bylby sprawny w ostatnich kolejkach to gralibysmy w pucharach..
Chłopie, lubię Cię, ale ....a- BASHA nie Bascha. On nie handluje sprzętem Boscha.

Sh. Basha. Basha. Basha. Basha.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 31.07.2018 o godz. 08:40.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
bob85
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 31.07.2018, 08:43
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy go Uruga pokaże w tym sezonie, ale nawet on mógłby być dużym wzmocnieniem w nastepnym sezonie.

Gościa przez 100 lat wystawialiśmy na siłę bo młody albo nie było kim grać. Przecież on umie podać do najbliższego i wszerz/do tyłu, technika żadna i ty go chcesz widziec z powrotem? To że mu runda powiedzmy w Płocku wyszła to nic nie znaczy.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 31.07.2018, 09:14
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Chłopie, lubię Cię, ale ....a- BASHA nie Bascha. On nie handluje sprzętem Boscha.

Sh. Basha. Basha. Basha. Basha.
Przepraszam, racja, z rano pół przytomny szybko chciałem swe myśli przekazać

Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.07.2018, 09:28
Stolarski nie będzie chciał wrócić pomny afery przy okazji swojego odejścia. O Urydze nawet nie ma co wspominać, musiał by chyba zażądać całowania po butach w ramach przeprosin od zarządu.
Może Konrad Handzlik! pamiętacie?

A przy okazji: taki chłopak Bogusz z Ruchu, którym się podobno interesowaliśmy i na którego podobno była masa bogatszych chętnych wciąż pozostaje w 3 lidze.
Nie chcę mędrkować bo nie mam pojęcia jak gość gra, ale może właśnie teraz można go wyciągnąć?
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 31.07.2018, 09:37
bob85 napisał(a):Wyświetl post
Gościa przez 100 lat wystawialiśmy na siłę bo młody albo nie było kim grać. Przecież on umie podać do najbliższego i wszerz/do tyłu, technika żadna i ty go chcesz widziec z powrotem? To że mu runda powiedzmy w Płocku wyszła to nic nie znaczy.
Wyobraź sobie, że:
1) ten Płock był 2 punkty i jedną lokatę przed nami,
2) kibice poprzednich klubów mogą to samo powiedzieć o Arseniciu, Haliloviciu czy Carlitosie,
3) gość strzelił jako więcej goli niż nasi napastnicy poza Carlitosem
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 31.07.2018, 09:51
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Skromnie chcialbym tylko przypomnieć, ze gramy w Lotto Ekstraklasie a nie w Premiership. Taka Miedz czy Sosnowiec ma jeszcze mniej "ogranych ligowcow", ba, nawet taki Gornik Zabrze...
Jak by to chodziło o brak ogrania to nie byłoby problemu. Część naszego składu nie nadaje się do gry 1 lidze, a co dopiero w Ekstraklasie. Tak, piszę o juniorach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów