|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W mgnieniu oka to dociera fake news. Prawdziwe informacje to zna garstka zainteresowanych kolego i takie informacje sa w cenie. Nikt ich na jakims zjebanym fejsie lub twiterku nie poda przed dokonanym faktem. Dorosnij.
Ruszaj, wymyslaj Wisle na nowo! Bierz ze soba te tlumy. ![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 11.07.2018 o godz. 22:57.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
1. Nie napisałem nigdzie, że to JM znalazł rzekomych Ukraińców, tylko że ponoć "obiecał" ich niektórym ludziom z TS. 2. Nie napisałem nigdzie, że to jakaś super opcja - więc nie wycieraj sobie gęby porównując mnie z Kasztelańcem. Osobiście uważam, że JM prowadzi jakąś swoją rozgrywkę, na której jak zwykle zyska W jego otoczeniu zdecydowaną większość stanowią kibice Craxy, więc przy okazji robią co mogą żeby nam dowalić. Inną sprawą jest żałosna polityka naszego obecnego zarządu, który zamiast zjednywać sobie przyjaciół tworzy coraz to nowych wrogów. W efekcie prawie nikt już nie chce z nimi rozmawiać. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Co jakiś czas padają oskarzenia że Wisła niby nie płaciła czynszu. A to nie jest także czynsz to my akurat od dwóch lat płacimy, raz terminowo, raz nie, ale płacimy, a ten dług to jest spadek "pocupialowy"? Wydaje mi się, że tak mówiła Sarapata na jednej z konferencji. Chyba że znowu ja coś pomieszalem.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Kwestia czy o prawdę tu chodzi czy o to aby dobrze wygląda to na twiterku, facebooku czy w prasie. Nie da się od tego uciec bo dziś właśnie tak to chcą widzieć przedsiębiorcy, sponsorzy i januszowi kibice. Nikt nie chce być kojarzony z handlem towarem i innymi tego typu sprawami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zarzad dziala w konkretnych ramch. Zostal wybrany przez czlonkow, ktorzy doskonale sobie zdaja sprawe w jakiej jestesmy/bylismy sytuacji. Podejmuja decyzje i nie koniecznie to sa dobre decyzje , ktore oczywiscie moqa sie nie wszystkim podobac, bo nie oni je podejmuja a tym samym nie biora za nic odpowiedzialnosci. Tak najlatwiej. Zapominasz o najwazniejszym, ze TS Wisla to nie tylko pilka i ktos tam musi myslec nad wszystkimi sekcjami a juz stwierdzenie, ze tworza sobie wrogow to wielkie naduzycie. Rownie dobrze moge powiedziec, ze twoj znajomy to wrog...o ile wogole taki isnieje. Wspomniales o inwestorach z Ukrainy...co jest oderwana od rzeczywistosci bzdura. Dlatego z czystym przekonaniem nazywam cie Kasztelaniec vol.2 Sam sobie na to zapracowales w moich oczach. Znajda sie tacy co to lykna wiec nie powinien to byc dla ciebie zaden problem.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 11.07.2018 o godz. 23:25.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Piszesz "stwierdzenie, że tworzą sobie wrogów to wielkie nadużycie". Jest niestety zupełnie inaczej. Widzisz wokół zarządu wielu przyjaciół? Bo ja nie. A cała mobilizacja kibiców wynika z ich przywiązania do Wisły a nie do zarządu. Zarząd zrobił niestety bardzo niewiele, żeby zbudować pozytywny "background" wokół Wisły. Po drugie, piszesz że kwestia inwestorów z Ukrainy to bzdura oderwana od rzeczywistości. Też uważam, że najpewniej to bzdura. Natomiast nie mogę wykluczyć, że JM sprytnie powiązał kilka okoliczności i teraz rozgrywa karty. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ok zakladajac ze jest tak jak piszesz (ja sie z tym nie zgadzam, bo firme gowno obchodzi co robi nabywca. MA miec kase). To powiedz mi, gdzie ci mityczni inwestorzy, przedsiebiorcy, janusze? W Bialymstoku, Wroclawiu, Szczecinie, Gdansku, Gliwicach, Kilelcach, Gdyni ? Przeciez tam nie handluja towarem ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
@sandomingo
JM tak rozgrywa te karty, że Was blefuje... Dziwnym trafem najpierw to do niego ktoś przychodzi, a nie bezpośrednio do klubu w który chce zainwestować...
Ostatnio edytowane przez heoij : 11.07.2018 o godz. 23:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale nie wykluczam, że JM spotkał się.z jakimiś ludźmi z Ukrainy, którzy chcą w Krakowie robić jakiś biznes. Przyszli do niego jak i wiele różnych osób przychodzi. Jak napisałem wcześniej - nie ma nic dziwnego w tym, że ktoś chcący robić poważne biznesy w Krakowie przychodzi najpierw do JM. Przecież to miasto to jego sieć wpływów. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mobilizacja kibicow to jest koniecznosc i nie ma nic wspolnego z przyjaznia czy nienawiscia do zarzadu. W biznesie kolego nie ma przyjaciol, jest partnerstwo a nie jakies bzdety o tym czy kogos sie lubi czy nie. Ja naomiast widze, ze Wisla ma parterow i jest ich decydowanie wiecej niz za ery Cupiala. Moze tego nie dostrzegasz bo nie chcesz. Takie sa fakty...zdecydowanie odmienne niz twoje spostrzezenia. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wester : 12.07.2018 o godz. 00:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Wisła przestała być marką na długo zanim przejął ją TS. Dokładnie w momencie gdy projet holenderski wywalił się na ryj. To Bogusław Cupiał jest winny upadkowi Wisły. Długi nie są TS-u, on je zredukował. Nie zauważanie tego jest jawnym s-syństwem. Tworzenie czegoś nowego od zera skończy się u Ciebie na głupawych postach na forum. Taka prawda. Nie wiem jaką kotwicę chcesz odcinać, pewnie chodziło Ci o balast długów ale nawet po upadku zgadnij kto będzie musiał Wisłę odbudowywać...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.07.2018 o godz. 00:22.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Obudz sie. Sekcja pilkarska Wisly to nie jest zaden projekt. To tak naprawde kula u nogi dobrze prosperujacego klubu jakim jest TS WISLA. Nikt tej spolki nie chcial, nie bylo chetnych nawet za przyslowiowa zlotowke, dlatego TS z obowiazku musial to wziasc do siebie. To co ty piszesz to tylko twoja fantazja.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.07.2018 o godz. 00:20.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No jak nie ma jak Ukraińcy są?!
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Armeńczycy. I Gruzjanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ormianie raczej
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A no tak. Znajomy senior sandomingo z Majchrowskim ich dopina bo im oczy krwawia gdy patrza jak cierpi R22, jak w basenie woda nie jest zmieniana od tygodnia.
Dobrze wiedziec, ze sa jeszcze w Krakowie ludzie, ktorym los biednej Wisly nie jest obojetny. To chyba mozna sie juz rozejsc?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.07.2018 o godz. 00:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawie wszystko się zgadza. Majchrowski ma dogadanych Ukraińców - do rozbiórki stadionu. Zajebiste osiedle powstanie.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Albo osrodek wypoczynkowy dla zniesmaczonych seniorow.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ida wybory czas wybrać normalnego niekomunistycznego prezydenta w Krakowie !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
EDIT: przeczytałem resztę twoich postów i mam rozumiec że ze 100% pewnością twierdzisz ze nikt taki nie istnieje. Cóż, ja aż takiej pewności nie mam. Oczywiście nie twierdzę że przyjdzie tutaj rycerz na białym koniu, który uratuje Wisle, a raczej jest to kolejny Stechert
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 12.07.2018 o godz. 07:00.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Trzeci lipiec z rzędu i kolejny raz wypucha o inwestorze ? Ja już kolejny raz nie dam się nabrać, Wam tez to radzę.
Nic Was nie nauczył Meresiński ? Nic Was nie nauczył Stechert ? Koniec z pajacowaniem panie Majchrowski. Podpisuj Pan kwity i zachowaj resztki godności. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiem na jakiej podstawie to napisal ale wiem, ze nie masz pojecia o czym piszesz. To tak jak bys spytal na jakiej podstawie twierdzisz, ze w sobote w Krakowie bedzie padało skoro wczoraj w Bułgarii sprzedano 12 ton pomarańczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Są ułomni wśród nas, inaczej tego nie da się nazwać... Ukraińcy buhahaha Zadaj sobie jedno pytanie: Skoro są, to czemu do Wisły, a nie sąsiadki skoro taki wspaniały deal? Bo majcher nas kocha i chce nas ratować? Ręce opadają, człowiek traci wiarę w człowieka rozumnego...
![]()
Porter
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Inwestorzy z Ukrainy pewnie byli - przecież Dinamo Kijów chciało kupić Carlitosa
![]() W myśl powiedzenia "w każdej plotce jest ziarnko prawdy" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() Jeden już w Polsce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Teraz wielka akcja ,a o tym ,że może dojść do takiej sytuacji było wiadomo od przynajmniej pół roku.Oczywiście ,że wezmę w wybranym zakresie w niej udział,ale to co teraz się dzieje ,to głównie wina nieudolnych p.Sarapaty(studia prawnicze nie robią z człowieka biznesmena) i p.Dukata (z plakatu "jak Oni tam trafili"). Miasto nie postępuje uczciwie, ok,ale to też pewnie kara z nieuczciwe postępowanie Zarządu.Była ugoda, pewne ustalenia i po prostu nie wywiązaliśmy się z nich.Ciekawe jak ktoś wisiałby Wam kasę i zwodził różnymi tłumaczeniami ,a potem jak już nie miał wyjścia to dopiero chciał spłacić i to w jakiejś części(dodatkowo przez ten czas chwaląc się sukcesami do znajomych i koloryzując jak to jest dobrze). Z doświadczenia wiem,że pewne rzeczy planuje się z dużym wyprzedzeniem do przodu i jak się spodziewa jakiegoś zagrożenia ,to zapobiega się już dużo wcześniej ,a nie w momencie jego wystąpienia....Przykład niektórych kontraktów lub niezrealizowanych założeń tylko mnie utwierdza w pewnym przekonaniu.W biznesie nie ma czegoś takiego jak poleganie na słowie ,tylko wszystko musi być na piśmie (do tego się dąży) i to wersji jednoznacznej ,a nie z możliwością innej interpretacji(to Pani prawnik powinna wiedzieć),podpisaną przez osobę która jest osoba decyzyjną i nawet po jej odejściu/zwolnieniu pismo będzie ważne."Nie dzieli się skóry na nieupolowanym niedźwiedziu",czyli liczy pieniądze i zyski z inwestycji ,których się jeszcze nie otrzymało/dokonało,tylko bazuje na środkach pewnych ,a wszystko ponad traktuje jako bonus i wtedy przeznacza na dodatkowe inwestycje.Zobaczymy jak będzie,ale życzę Wiśle jak najlepiej,mam nadzieje,ze uda się nam kibicom w jakiejś części spłacić dług,liczę na zmianę decyzji w UM i inny Zarząd lub dołączenie do Jego struktur osób kompetentnych.Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem i pozdrawiam wszystkich.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Lachy, dawaj do LM!