|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Pytanie czy musimy sprzedawać działki? Zwłaszcza że można na nich postawić hotel, co dawałoby stały dochód.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
My możemy postawić hotel? Za co
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
możemy wnieść ziemie do spółki i czerpać w przyszłości zyski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
W Slasku kombinowali kiedys w ten desen, ze inwestor dostaje dzialke, stawia galerie i odpala jakis % z obrotu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Sarapata i Dukat nigdy nie odcięli się od środowiska kibolskiego (nie mylic z kibicami). Zresztą żeby to odciąć grubą kreską to Dukat powinien dla dobra Wisły zrezygnować z pracy w klubie. Zarząd sie pogubił. Przez 2 lata nie przygotowali sie do momentu w którym teraz jesteśmy i robione są rzeczy które nigdy nie powinny sie zdarzyć. Jak można było podpisać ugodę z miastem i jej nie respektować? Czy oni myśleli że nikt nie będzie sie po swoją kasę upominał? Za dużo tego ostatnio niestety. A najgorsze w tym wszystkim ze nie ma jednego dobrego wyjścia z tego impasu. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Żeby funcjonować Wisła musi mieć kasę na pokrycie podstawowych opłat, czyli wynagrodzeń, czynszu i mediów, wydatków związanych z obsługą drużyny, sprzętu, podstawowego marketing. I na pokrycie tego musi wystarczy wpływ z C+, biletów, drobnych sponsorów, catering i pamiątek klubowych.
Żeby się rozwijać, Wisłą musi pozyskać ważnego i bogatszego sponsora oraz przyciągać nowych lub do tej pory nieprzekonanych kibiców. Z całym szacunkiem do wszystkich, którzy są najwytrwalsi, tych którzy kierują się po prostu sercem, ale na dłuższą metę z tego nasz Klub nie wyżyje nawet na tym poziomie (chyba że faktycznie zmienimy stadion na tańszy lub wynegocjujemy super warunki jak sąsiadka) bazując tylko na tej grupie. A żeby się rozwijać, Klub musi opracować plan. Prosty, nawet wieloletni, ale konsekwentnie go realizować. A teraz? właściwie jest jak było kilkanaście lat temu, tylko stadion większy ładniejszy. I zamiast jednego bogatego sponsora z sercem, mamy kilku mniejszych zaangażowanych. Zacznijmy od podstaw: na stadionie musi być miejsce dla każdego, dla Ultrasa i Zwykłego Kibica. Dla bogatego i biedniejszego. Na stadionie musi być szacunek, a nie że chłop pali fajkę na sektorze rodzinnym i jeszcze bluzga bo mu się zwróci uwagę, a stojący steward udaje że go tam nie ma. Na stadionie musi być porządny sklep z pamiątkami i catering wygodniejszy dla kibiców. Taki, gdzie w kolejkach nie stoi się jak po mięso w latach 80tych. Musi być strefa dla dzieciaków, ale nie tylko taka jak w Dzień Dziecka, tylko porządna, z udziałem wybranych piłkarzy. W końcu chcemy wychować następne pokolenie, czy czekamy aż wychowa się na fanów Minecrafta albo innych tego typu atrakcji. W czasach, gdy promuje się wielodzietność i stawianie na rodzinę, gdy jest boom w tej materii, klub nie robi nic żeby przyciągnąć rodziny i tym samym środki *3, *4, a nie * 1... To są podstawy, widoczne dla wielu osób które obserwują, co się dzieje na przestrzeni ostatnich lat. I nie mówię, że mam receptę na wszystko, ale skoro tanie start upy przynoszą szybkiezyski, czemu nie wykorzystać podobnego podejścia w klubie? Może wtedy idąc z synem na mecz, nie będę musiał słyszeć pytań: po co tam w ogóle idziesz, skoro poziom marny i mało się dzieje? A ja odpowiadam: bo to mój Klub...a innych argumentów powoli brakuje... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Sponsora? Chyba własciciela. Nasz najlepszy sponsor BaH dawał onegdaj 4-4,5 mln. Jakie to były czasy i jaka to była Wisła? Obecny, najważniejszy sponsor LVbet przekazuje 3 razy mniej. poza tym zgadzam się z paroma innymi tezami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie popadajcie w ten sam błąd co zawsze.
Gadacie wkoło, że jakby ludzie chodzili to byłoby dobrze. Jest dokładnie odwrotnie - jesteśmy Polakami (w większości) i nie mamy protestanckiej karnej mentalności. Jak jest dobrze to chodzą, jak jest na co popatrzeć, jak jest co zjeść, gdzie zaparkować, dojechać bez kłopotu. Pamiętacie mecz z Zagłębiem w zeszłym roku o pierwszą ósemkę? Nagle byli ludzie bo była jakaś stawka. Mecze z L i Lechem - wiadomo, derby też - taki odpust, to ludzie przychodzą. Fajnie się gada w poniedziałek - "byłem na Wiśle" - tacy są ludzie nie przeskoczycie tego. Od kilku lat ja sam piszę tu na forum, że stały elektorat jest na poziomie 9-11 tysięcy i to jak dojadą ludzie spoza Krakowa. Reszta to ludzie, którzy płyną w prądzie osiągnięć sportowych i tzw. miejskiego trendu. Miejski trend bierze się z biznesu, który z klubem współpracuje, ludzie między sobą rozmawiają - o sporcie jest najfajniej gadać - zawsze można ponarzekać na polską piłeczkę. Gadamy między sobą - ilu nas tu jest? Admini musieliby sprawdzić ilu jest forumowiczów, którzy coś tu napisali przez ostatnie dajmy na to 5 lat. Przekonywanie osoby, która na Wisłę chodzi, żeby chodziła to marnowanie energii - ta grupa kilku tysięcy pójdzie zawsze. Ja kupuję roczne karnety, bo czuję związek z tym klubem - i to nie jakiś tam mistyczny. Czuję się tam jak u siebie - nawet jak idę się odlać w przerwie to leję jak w domu. Jak widzę, że ktoś to niszczy to mnie to boli. Inni aby przyszli muszą mieć wabik - najlepszym jest poziom sportowy. Ceną i wpuszczaniem wszystkich za 5 zł spowodujecie, że przyjdą studenci w rurkach ze Stalowej Woli i będziecie narzekać, że jakieś debile na Wisłę chodzą. W tej chwili chyba tylko zewnętrzne finansowanie może nas uratować, ale aby do tego doszło to organizm musi być zdrowy, może być niedożywiony ale muszą być: - procedury, - standardy, - siatka stanowisk i wynagrodzeń, - plan Nie mogą w sferze klubu pojawiać się osoby o podejrzanej opinii. Najlepszy dobrodziej nie będzie finansował mało klarownej organizacji. Co zrobił klub przez ostatnie dwa lata poza akcją 13 bohater, która krwawiła i nie wiem jak ostatecznie się zakończyła. Jak był to sukces to należałoby to zakomunikować. Skaczę trochę po wątkach, bo nie mam teraz czasu na dłuższy wywód. Lata temu napisałem posta o długofalowym wzroście tego klubu i z czego powinien się on brać. Nikt od zarządu nie oczekiwał cudów. Od dawna wiadomo, że miasto w osobie JM nie jest przychylne - skąd nagle zaskoczenie? Przecież można było to przewidzieć. Jeżeli doszłoby do tego, że zarząd miałby coś zakomunikować to ja chciałbym tylko poznać (z ciekawości tylko) jaki jest podział ról i przydział pomiędzy członkami zarządu. Kto za co odpowiada? Kto za pion sportowy? Kto za organizację i administrację? Kto za media? Kto za nieruchomości? Kto za finanse? I nie piszcie, że Głowa lub kiedyś Junco. Członkowie zarządu mają przydzielony nadzór nad każdą i innymi nie wymienionymi przeze mnie działami i za to głową odpowiada. Czy się tego dowiemy? Pewnie nie, ale pytań będzie z czasem coraz więcej. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
poczytaj ze zrozumieniem co cytowałem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
A tyle nas było w 2011" Najwięcej użytkowników (7 738) było obecnych dnia 14.12.2011 o godz. 23:18. Tyle było aktywnych zalogowanych bo aktywnych moglo byc sporo więcej wtedy.
Ostatnio edytowane przez KrzychooR : 05.07.2018 o godz. 14:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sami widzicie - nas tutaj nie trzeba przekonywać...
![]()
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
No to po jaką cholerę w trybie pilnym za garść frytek Zarząd sprzedawał Carlitosa?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Coż 4,9 mln PLN = 1.113.636 EUR (licząc po 4,4 zł)
To będziemy mieli po awansie do fazy grupowej LM Legii czy 30 występach Carlitosa? Boże..... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
Raczej wszystkie warunki muszą dość do skutku zebyśmy ten milion obejrzeli...
Ostatnio edytowane przez KrzychooR : 05.07.2018 o godz. 15:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No co oni myśleli że przyniosą 2 bańkizl za carlitosa i miasto się ugnie ? Sprawa jest na ostrzue noża i tak trzeba było zagrać z carlitosem bierzecie go za milon euro albo wcale. Za te pół bańki to się możemy conajwyzej spakować do 4 ligi, albo i w cale bo ponoć w czwartej lidze w tym sezonie się już nie da wystartować
|
|
|
|
Member
Od: 01.2018
Offline |
|
|
Tak sie konczy kiedy o losie klubu decyduja idioci.Tak idioci,bronilem tego zarzadu do czerwca tego roku,nie pisalem zlego slowa.Skoro mamy zadluzenie na kilka milionow,to tylko idiota decyduje sie na szeroka kadre prawie 30 ludzi,na trenera ktory kasuje 100 tysiecy miesiecznie.Kaazdy zdrowo myslacy kibic wiedzial,ze skoro mamy dlugi trzeba zaciskac pasa,oszczedzac na czym sie da.Wystarczylo ograniczyc do 22 zawodnikow w kadrze,zatrudnic tanszego trenera,obciac zarobki zarzadu o polowe,W ciagu roku z zaoszczedzonych pieniedzy mielibysmy zaoszczedzone 2-2,5 miliona .Dodac do tego 500 tysiecy ktore ma isc za Lisa,niby raty ale skoro sa dlugi to ogranicza sie wydatki do minimum.Wychodzi 3 miliony oszczednosci w ciagu roku,mozna ? wystarczy logicznie myslec.I niech nikt ich nie tlumaczy bo chcieli pucharow wiec zaryzykowali,czy kadra dawala gwarancje pucharow ? nie dawala.Prawda jest taka,ze moglismy juz przed ostatnio kolejka nie miec szans na puchary.Zreszta mielismy nauczke z holendrami czym konczy sie stawianie na jedna karte,ale widac nasz zarzad nie nauczyl sie na bledach poprzednikow.
I jeszcze jedno mecz z Monaco,stac nas na dokladanie do towarzyskiego meczu ? przed organizacja meczu wystarczylo spojrzec w przeszlosc ile osob bylo na Wolfsburgu czy Sevilli kiedy organizowalismy podobne mecze.Kolejne pieniadze wyrzucone w bloto,bo na pewno dolozymy do organizacji tego meczu.Jak widzicie mase pieniedzy moglismy zaoszczedzic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Za Carlitosa dostaniemy 2 melony. Skąd jeszcze 2,9 mln zł wziąć dla miasta ?
Nie powodując znowu braku wypłat dla piłkarzy przez X miesięcy i problemu z innymi płatnościami. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepsze jest to, że w osobnym tweecie red. naczelny Lovekrakow pisze o zakończonych rozmowach z miastem...!
Cytat:
|
|
|
|
Guest
|
|
Co do 20 tysięcy karnetów - to zupełnie nie wiem jak można by przekonać tyle osób do zapłacenia 400 zł. czy więcej niepoważnym ludziom, którzy nie wiadomo co z tą kasą zrobią. To co się stało przeczy wszelkiej logice na poziomie zarządzania kasą w gospodarstwie domowym, a co dopiero dużej organizacji. Jak w gospodarstwie masz dochód 2 tysiące, to nie wydajesz np. 4 bo wiadomo , że szybko się wywalisz. Jak masz dochód 2 tys. to nie kupujesz mebli z Arki, a potem Merca w nadziei, że zagadałeś 2 razy na imprezie z bogatą panienką przez co wyobrażasz sobie, że będzie twoja i pospłaca wszystkie twoje zobowiązania. Wymarzony trener na którego nas nie stać, nowy Szewczenko, koleś którym kiedyś jakoby interesował się Liverpool, kulawy Palcic, spacerowicz Mitrovic, kontrakt Ramireza itp. itd. - jak można przekonać lidzi żeby płacili swoje ciężko zarobione pieniądze na tego typu ekscesy? Po chvj było upubliczniać Bragiela... sprzedali dzięki temu 100 karnetów więcej w zimie, a dalej kompromitacja. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[QUOTE=arti;1507445]
Po chvj było upubliczniać Bragiela... sprzedali dzięki temu 100 karnetów więcej w zimie, a dalej kompromitacja.[/QUOTE tu chyba chodziło, żeby uciszyć Jadczaka |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Coraz bardziej mi tutaj śmierdzi "wymarzoną" przez niektórych 4 ligą.
Nie zdziwi mnie jak zarząd się poda zaraz do dymisji i nie będzie nikogo kto mógłbym chociaż próbować ogarnać ten burdel. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
To go trzeba bylo do rzeki wrzucic z plastikowym workiem na glowie a nie sprowadzac klopoty na klub.
Zreszta o czym my tu w ogole gadamy. Jakie "uciszanie" Jadczaka. Kto to ....a w ogole jest zeby sie nim przejmowac? ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Niech rządzą nawet krasnoludki jeśli klub będzie dobrze zarządzany. Teraz mamy jedną wielką partyzantkę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ogarnijcie się - jacy kibole mają klubem rządzić? Rządzić musi ktoś konsekwentny a nie rozkapryszony.
Członek Zarządu Damian Dukat jest z tego co pamiętam ze środowiska kibicowskiego. Napiszę raz jeszcze - ciekawi mnie podział nadzoru pomiędzy członkami zarządu Wisła Kraków SA. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
"Nagle okazało się, że przeinwestowano, bo liczono, że ktoś przyjdzie z walizką i wyprowadzi klub na prostą? Ja się odniosłem tylko do tego. Że aż trudno mi uwierzyć, że oni mogliby w ten sposób planować swoje wydatki pod tego typu potencjalne wpływy. Dlatego te skojarzenie z kabaretem. Tak więc odnosiło się to do części cytatu. Teraz rozumiesz? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja tylko stwierdziłem fakt czemu wystrzelali się z Bragielem, co nie było zbyt mądrym posunięciem i na pewno nie pomogło w negocjacjach
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|