The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Guzik
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2018, 10:16
silver03 napisał(a):Wyświetl post
To nie oddanie Widzewowi, a zwykły lans, moda i sprzedawanie marzeń.
Brak awansu rok po roku i sprzedaż karnetów na łeb na szyję i nie mówię tego złośliwie.
Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 05.07.2018, 10:20
500 tys euro za Carlitosa (2mln zł) i 700 tys zł rocznie na zarząd. Coś tu jest nie tak
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.07.2018, 10:22
ramzes190 napisał(a):Wyświetl post
500 tys euro za Carlitosa (2mln zł) i 700 tys zł rocznie na zarząd. Coś tu jest nie tak
Wszystko jest tak, zapewnili sobie pensje na 2018 + może kawałek 2019 Wszystko się zgadza.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.07.2018, 10:27
Guzik napisał(a):Wyświetl post
A jaką frekwencje miał Widzew w ostatnim sezonie w ekstraklasie ? Pytam bo sytuacja jest w pewien sposób analogiczna.
http://www.90minut.pl/liga/0/liga6826.html
Następnie w i lidze
http://www.90minut.pl/liga/0/liga6826.html
Wtedy kibice Widzewa też byli oddani ?
W sumie Twój post może być proroczy...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.07.2018, 10:27
Zarząd cały czas mówi że sprzedaje emocje i jest to w dużej mierze prawda.

Cały czas dostajemy informację że jest nie najlepiej ale nie jest też najgorzej że wychodzimy na prostą że Carlitosa nie musimy sprzedawać że z miastem negocjacje są na końcowym etapie, że z Bragielem też umowę niedługo podpiszemy, że mamy trenera na lata, że hiszpański model Wisły jest bardzo dobry

I nagle to wszystko pęka a zadawane pytania zostają bez odpowiedzi .

Oczywiście że klub nie może wszystkiego ujawniać że rożne negocjacje lubią ciszę, ale nie dziwmy się frustracji kibiców
bo jeśli jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.07.2018, 10:30
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Zarząd cały czas mówi że sprzedaje emocje i jest to w dużej mierze prawda.

Cały czas dostajemy informację że jest nie najlepiej ale nie jest też najgorzej że wychodzimy na prostą że Carlitosa nie musimy sprzedawać że z miastem negocjacje są na końcowym etapie, że z Bragielem też umowę niedługo podpiszemy, że mamy trenera na lata, że hiszpański model Wisły jest bardzo dobry

I nagle okazuje się że pęka i zostaje bez odpowiedzi .

Oczywiście że klub nie może wszystkiego ujawniać że rożne negocjacje lubią ciszę, ale nie dziwmy się frustracji kibiców
bo jeśli jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle
A jeżeli od dawna nie było dobrze, TS przejął klub w tragicznej kondycji ale powiedzenie tego skończyłoby się exodusem piłkarzy i serią przegranych meczy jak po Meresiu? Co mieli zrobić?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.07.2018, 10:34
Przecież to już jest jasne,że cały czas kłamią i manipulują kibicami. Teraz będą spółkę jak najdłużej utrzymywać przy życiu,żeby mit o odbudowie klubu trwał,a i trochę grosza wpadnie z pensji. Pewnie wniosek o upadłość jest już przygotowywany,żeby nie zrobić tego za późno i narazić się na konsekwencje.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.07.2018, 10:37
blanco napisał(a):Wyświetl post
Przecież to już jest jasne,że cały czas kłamią i manipulują kibicami. Teraz będą spółkę jak najdłużej utrzymywać przy życiu,żeby mit o odbudowie klubu trwał,a i trochę grosza wpadnie z pensji. Pewnie wniosek o upadłość jest już przygotowywany,żeby nie zrobić tego za późno i narazić się na konsekwencje.
Jakby się na klubie chcieli dorabiać to by na boku działki TS sprzedali a nie bawili się w piłkę...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 05.07.2018, 10:38
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Lub też sądzili, że będzie poważny zastrzyk gotówki w tym roku (wypowiedzi Sarapaty o wzroście budżetu o kilkanaście razy i Dukata o zrobieniu kroków do przodu).

Z jakiegoś powodu pozwolono Junco na dokonanie ponad dwudziestu transferów w krótkim odstępie czasu i absurdalny rozrost kadry (można było stworzyć trzy jedenastki z nowych nabytków i dotychczasowych graczy z doświadczeniem ligowym), a następnie zatrudniono Carrillo i dwójkę asystentów z bardzo wysokimi kontraktami + przyjście Suljicia od tego sezonu.

Czy biedny klub tak szaleje? Chyba nie.

Do tego dochodziły liczne zapewnienia zarządu o coraz lepszej sytuacji klubu.

Nagle to wszystko runęło.

Nagle okazało się, że przeinwestowano, bo liczono, że ktoś przyjdzie z walizką i wyprowadzi klub na prostą?

Od kilku tygodni widać, że zarząd traci grunt pod nogami (chociażby przez cenzurę) i nie ma jasnej informacji o przyczynach tych zdarzeń.

Opcji jest kilka (brak inwestora, brak pucharów, sprawy pozasportowe sprzed kilku tygodni związane z akcją policji względem osób mających bardzo duży wpływ na działanie TS Wisła i części piłkarskiej).

kilka razy na forum w zalewie tego wielostronicowego spamu przebijało się wyjasnienie tej sytuacji, między innymi w powyższym poście
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 05.07.2018, 10:39
Każdy pisze "patrzcie na kibiców Widzewa", tylko gdzie oni byli jak grali w Ekstraklasie i liczyła się każda złotówka? Chodziło ich po 3 tysiący tacy super byli!!! I proszę mi nie mówić, że był zły Cacek. U nas co mecz jest 10 tysięcy i więcej. Wiadomo, mogłoby być ciut wiecej, ale chyba obecnie nie jest to możliwe.
Szczerze, ja nie będę się mądrował na temat właścicielski bo nie mam żadnej wiedzy.
Jedyny pomysł to poszukiwanie kupca na Zorana i sprzedanie go godnie. Zresztą Imaz czy Velez też mogliby nam dać jakieś pieniądze.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2018, 10:46
Do niektorych widac trzeba lopatologicznie. Uzylem przykladu Widzewa, zeby podac przyklad, ze wysoka sprzedaz karnetow jest mozliwa.
Nie wiem czy kibice widzewa sie lansuja, czy kreca ich awanse, czy slysza glosy w glowie. Ich motywacja nie jest dla mnie wazna - sedno mojej wypowiedzi bylo takie, ze Wislacy powinni sie zmotywowac do wykupienia karnetow.
Wk#rwia mnie takie relatywizowanie - "Patrzecie co Widzew robil w ekstraklasie, jaka mieli frekwencje". Taka mentalnosc "sasiad bije zone dwa razy w tygodniu a ja tylko raz wiec jestem gosc". Przestanmy do ciezkiej cholery porownywac sie do dolu a zacznijmy patrzec w gore.

Odpowiedzi, ktore jak do tej pory przeczytalem mnie zalamaly

- nie da sie
- 20zl za mecz to za drogo u innych jest taniej.
- tam panuje moda
- nie kupie karnetu bo interesuje mnie dobry futbol a nie klub. Nie bede placil za pazdierz.
- mamy 3/4 frekwencje w lidze a przeciez miejsce Wisly nie jest na topie tylko na 3 - 4 miejscu wiec OK.
- u nas jest chujowo ale u innych jest chujowiej wiec nie bede sie wysilal zeby bylo nie chujowo ale dobrze.

Sorry Panie i Panowie ale z takim podejsciem to mozna jedynie wegetowac.
Ostatnio edytowane przez As : 05.07.2018 o godz. 10:48.
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Stary 05.07.2018, 10:47
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Jakby się na klubie chcieli dorabiać to by na boku działki TS sprzedali a nie bawili się w piłkę...
A co jest łatwiej? Sprzedać działkę i potem kombinować jak się podzielić, czy wejść do zarządu i pobierać uczciwie i regularnie dość wysoką pensję ?
Oczywiście nikogo nie posądzam o takie działanie to raczej takie tylko spostrzeżenie. Natomiast bardziej mam zastrzeżenia co do kompetencji tego zarządu a głównie wiceprezesa.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.07.2018, 10:50
Jak nie będą mieli kogo sprzedać to następne w kolejności polecą działki. Teraz to się tak ładnie nazywa zagospodarowanie terenu....
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.07.2018, 10:53
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Jak nie będą mieli kogo sprzedać to następne w kolejności polecą działki. Teraz to się tak ładnie nazywa zagospodarowanie terenu....
Zima 2019:
Cieszcie sie ludzie ze sprzedaja te działki za pare groszy, bo by klub upadł....
Oni uratowali ten klub, a co TY zrobiles?
Jakby nie ONI to by klubu nie było,
Niewazne za ile, wazne by sprzedać ,klub z taka historia nie moze upaść...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Stary 05.07.2018, 10:54
Podobno jedną chcą juz sprzedać ( nie zdziwi mnie to że wytłumaczeniem będą długi ssa) a z tego co było w gazetach to nie mogli zrobić tego wcześniej przez umowy z miastem - tu cos starszego na ten temat http://www.gazetakrakowska.pl/wiadom...tych,10622931/
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Stary 05.07.2018, 10:58
As napisał(a):Wyświetl post
Do niektorych widac trzeba lopatologicznie. Uzylem przykladu Widzewa, zeby podac przyklad, ze wysoka sprzedaz karnetow jest mozliwa.
Nie wiem czy kibice widzewa sie lansuja, czy kreca ich awanse, czy slysza glosy w glowie. Ich motywacja nie jest dla mnie wazna - sedno mojej wypowiedzi bylo takie, ze Wislacy powinni sie zmotywowac do wykupienia karnetow.

- nie da sie
- tam panuje moda
- nie kupie karnetu bo interesuje mnie dobry futbol a nie klub. Nie bede placil za pazdierz.
- mamy 3/4 frekwencje w lidze a przeciez miejsce Wisly nie jest na topie tylko na 3 - 4 miejscu wiec OK.
- u nas jest chujowo ale u innych jest chujowiej wiec nie bede sie wysilal zeby bylo nie chujowo ale dobrze.

Masz rację ale to jest to co pisał nesta. Takie argumenty będą trafiać tylko do części najwierniejszych kibiców. Powiedzmy grupy 5 tys obojętnie kto by nie był w zarządzie czy właścicielem klubu. Kolejne 5 tys przyjdzie gdy zarząd będzie uczciwy wobec kibiców i odetnie się od niektórych osób a w klubie nie będzie takiej degrengolady jaka jest obecnie, kolejne 5 tys gdy klub będzie regularnie grał i wałczył o miejsce w pierwszej 8, czasami grał w puchar, kolejne 5 gdy będzie regularnie walczył o mistrza. Nigdy nie uzbierasz 20 tys karnetów opartych na samym sentymencie do klubu.
Klub sam musi zrobić kilka pierwszych kroków aby pozyskać kibica, albo jeden który będzie jak tysiąc...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.07.2018, 11:05
Wk#rwia mnie takie relatywizowanie - "Patrzecie co Widzew robil w ekstraklasie, jaka mieli frekwencje". Taka mentalnosc "sasiad bije zone dwa razy w tygodniu a ja tylko raz wiec jestem gosc". Przestanmy do ciezkiej cholery porownywac sie do dolu a zacznijmy patrzec w gore.

- nie da sie
- tam panuje moda

Chcąc mieć pobyt na karnety, trzeba stworzyć odpowiedni klimat. Niestety w ostatnich tygodniach zarząd robi wszystko żeby zrazić ostatnich chętnych na ten produkt.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 05.07.2018, 11:48
Zrobilem male wyliczenia i widze, ze srednia cena karnetu na sezon to 410 zl (wzialem pod uwage nowy karnet bo wiekszosc ludzi kupilaby pierwszy raz).
Wyobrazcie sobie, ze kibice zamiast narzekac na nieudolnosc, innych ludzie wykupuja 20,000 karnetow po 410 zlotych. To klubowi daje 8.200,000 PLN slownie OSIEM MILIONOW DWIESCIE TYSIECY ZLOTYCH.

- Wtedy splacamy CALY dlug za stadion i jeszcze zostaje hajs.
- Nie musimy sprzedawac Carlitosa za frytki to Legii bo nie musimy ratowac licencji
- Nikt nie zarzuca zarzadowi, ze sa nieudacznikami.

Pozwolisz, że skoryguję Twoje wyliczenia. Osiem milionów dwieście tysięcy minus podatek VAT. Optymistycznie zakładając, że naliczamy 8% VAT (a nie 23%, gdy do wejścia na mecz dodaje się dodatkowe usługi), zostaje nam 7,6 mln zł netto "na start" i niewielkie prawdopodobieństwo, że w ciągu sezonu dojdzie do tego większa kwota ze sprzedaży biletów bieżących. Krótko mówiąc, kasę trzeba będzie zachować na cały rok, nie będzie do wydania od razu na spłatę długu, a raczej nie urośnie znacząco, powiedzmy milion dodatkowo do końca sezonu.

W 2017 r ze sprzedaży biletów i karnetów uzyskaliśmy łącznie blisko 6,5 mln zł. Jaki z tego wniosek? Wychodzimy na tym na plus ok. 1-2 mln zł, co jest kwotą znaczącą, ale absolutnie nie ratującą sytuacji. W związku z tym nie spłacamy całego długu za stadion, dalej musimy ciąć koszty i robić wyprzedaże zawodników żeby związać koniec z końcem.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.07.2018, 12:03
Tak mi wpadło do głowy.

W dyskusji pojawił się argument, że ratusz chce jak najlepiej dla Wisły, ale ma związane ręce. Tak oczywiście nie jest, bo prezydent zajmuje się lokalną polityką i zależy mu na wynikach, a razem z radą zainteresowani są budżetem, a nie Wisłą. Niemniej, pojawił się taki argument.

Zakładając, że miasto zwyczajnie nie może podpisać umowy, na podstawie której czynsz za stadion byłby za niski, czy nie można byłoby określić jego wysokości w formie procentu od wpływu ze sprzedaży biletów? Wówczas formalnie miasto byłoby syte i Wisła cała, chociaż wiadomo, że byłaby to pewna fikcja.

Pytam kogoś, kto orientuje się w przepisach i teoretycznie. Bo drugą rzeczą jest wynegocjowanie takiej umowy. A trzecią, jak pisałem, brak woli po stronie ratusza.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2018, 12:24
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Pozwolisz, że skoryguję Twoje wyliczenia. Osiem milionów dwieście tysięcy minus podatek VAT. Optymistycznie zakładając, że naliczamy 8% VAT (a nie 23%, gdy do wejścia na mecz dodaje się dodatkowe usługi), zostaje nam 7,6 mln zł netto "na start" i niewielkie prawdopodobieństwo, że w ciągu sezonu dojdzie do tego większa kwota ze sprzedaży biletów bieżących. Krótko mówiąc, kasę trzeba będzie zachować na cały rok, nie będzie do wydania od razu na spłatę długu, a raczej nie urośnie znacząco, powiedzmy milion dodatkowo do końca sezonu.

W 2017 r ze sprzedaży biletów i karnetów uzyskaliśmy łącznie blisko 6,5 mln zł. Jaki z tego wniosek? Wychodzimy na tym na plus ok. 1-2 mln zł, co jest kwotą znaczącą, ale absolutnie nie ratującą sytuacji. W związku z tym nie spłacamy całego długu za stadion, dalej musimy ciąć koszty i robić wyprzedaże zawodników żeby związać koniec z końcem.
Dzieki za dokladniejsze wyliczenia, jak pisalem swoje robilem na szybko. Royumiem, ze do tego trzebaby dodac jeszcze koszty organizacji.
Biorac pod uwage nawet twoje uscislone wyliczenia w dalszym ciagu w tym moomencie bylibysmy w stanie splaciccalosc dlugu lub przynajmnej te zaleglosc o ktora burzy sie miasto.

Dodatkowo wysoka frekwencja oznacza wieksze zyski ze stoisk z piciem i jedzeniem. Juz nawet nie wspominam o tym, ze pelny stadion to totalnie inne postrzeganie Wisly przez sponsorow i miasto. Pelny stadion musi sprawic wrazenie, ze za tym klubem stoi wielki potencjalnych klientow oraz wyborcow z ktorymi nalezy sie liczyc. No sorry ale w tym momencie taki Majchrowski nie musi sie liczyc z tym, ze przegra wybory bo sie na niego kibice Wisly obrazili.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.07.2018, 12:49
Dzieki za dokladniejsze wyliczenia, jak pisalem swoje robilem na szybko. Royumiem, ze do tego trzebaby dodac jeszcze koszty organizacji.
Biorac pod uwage nawet twoje uscislone wyliczenia w dalszym ciagu w tym moomencie bylibysmy w stanie splaciccalosc dlugu lub przynajmnej te zaleglosc o ktora burzy sie miasto.

Dodatkowo wysoka frekwencja oznacza wieksze zyski ze stoisk z piciem i jedzeniem. Juz nawet nie wspominam o tym, ze pelny stadion to totalnie inne postrzeganie Wisly przez sponsorow i miasto. Pelny stadion musi sprawic wrazenie, ze za tym klubem stoi wielki potencjalnych klientow oraz wyborcow z ktorymi nalezy sie liczyc. No sorry ale w tym momencie taki Majchrowski nie musi sie liczyc z tym, ze przegra wybory bo sie na niego kibice Wisly obrazili.
To wszystko racja, ale pełny stadion to marzenie ściętej głowy i tu nawet nie ma co fantazjować.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 05.07.2018, 12:57
@wolfy

Czyli co, plyniemy jak gówno z pradem? Tyle?

Mowisz o frekwencji, to samo mowi Sarapata, ze jak by stadion był pełny to by się samofinansowali.
No ameryka, czy zarzad nie jest po to aby mimo problemów jakoś sie to bilansowalo?

Bo to takie gadanie dajcie miliony i bedzie dobrze.

Po Meresiu cisze w zupelnosci rozumialem, teraz rzadzili 2 lata oni co sie dzieje kazdy widzi. Mysle, ze zaslugujemy na to aby zarzad powiedzial jak jest I przedstawil plan dzialania. No chyba, ze jest jak po Meresiu a to by znaczylo, ze nie sa od niego lepsi.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.07.2018, 13:05
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Mysle, ze zaslugujemy na to aby zarzad powiedzial jak jest I przedstawil plan dzialania. No chyba, ze jest jak po Meresiu a to by znaczylo, ze nie sa od niego lepsi.
Mój Boże.

1) Dlaczego zasługujesz na to, aby zarząd cokolwiek tłumaczył na Twoje żądanie? Będzie miał plan do przedstawienia wszystkim kibicom, a jego przedstawienie będzie wpisywało się w politykę zarządzania, to przedstawi.
2) Jaki jest związek sytuacji finansowej klubu, który ma zobowiązania i niskie wpływy ze związkiem finansowym klubu, z którego próbowano w krótkim czasie wyprowadzić pieniądze? Sugerujesz, że Sarapata i Dukat popełnili przestępstwo lub działali na niekorzyść spółki?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 05.07.2018, 13:18
@czaro

Ad. 1 Nie kolego nie tylko na moje żadanie. Na żadanie kibiców, którzy w tym momemncie sa jedynymi co ten klub posiada. I jesli Ty/zarzad stweirdza, ze na to nie zaslugujemy to może tense nie zasluguje na owych kibiców.

Kibic to tez pewnego rodzaju klient, firma twierdzi, ze nie zasluguje na informacje to konczy sie to w 1 sposob.

Retorycznie a jak nie bedzie mial planu to też dobrze?

Ad. 2 Nie, sugeruje, ze sytuacja finansowa klubu jest tak samo zla jak byla wtedy. A mamiono nas, ze jest ciezko ale robimy kroki w przód.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 05.07.2018, 13:32
Twitter, o ile prawda ciekawa informacja:

Mateusz Pająk‏ @medderkop:
Legia już za pare dni ogłosi deal z grupą FootCare (4move) nie będzie już Oshee na bandach, z Wisłą nie było pola rozmów do szerszej współpracy a firma wykazywała takie chęci.
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Stary 05.07.2018, 13:35
czaro napisał(a):Wyświetl post
Mój Boże.

1) Dlaczego zasługujesz na to, aby zarząd cokolwiek tłumaczył na Twoje żądanie? Będzie miał plan do przedstawienia wszystkim kibicom, a jego przedstawienie będzie wpisywało się w politykę zarządzania, to przedstawi.
2) Jaki jest związek sytuacji finansowej klubu, który ma zobowiązania i niskie wpływy ze związkiem finansowym klubu, z którego próbowano w krótkim czasie wyprowadzić pieniądze? Sugerujesz, że Sarapata i Dukat popełnili przestępstwo lub działali na niekorzyść spółki?
w obecnej sytuacji Klub powinien się wytłumaczyć - liczą na to że kibice przyjdą będą płacić i o nic nie pytać ? znajdą innych ? są od kibiców uzależnieni - bez nich mogą gasić światło. Nieudolni pracownicy zmieniali się równie często jak nieudolni piłkarze a Klub istniał. U nas sytuacja jest chora bo jak prezes SSA może być rozliczany przez prezesa TS ? Sama sobie pisze sprawozdania? długi rosną , dziwna polityka kadrowa (kokoszka ,surma) , stowarzyszenie zamiast żądać wyjaśnień milczy, dziwi mnie tylko że Arek firmuje to swoim nazwiskiem.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.07.2018, 13:44
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Mowisz o frekwencji, to samo mowi Sarapata, ze jak by stadion był pełny to by się samofinansowali.
No ameryka, czy zarzad nie jest po to aby mimo problemów jakoś sie to bilansowalo?
Pełny stadion... marzenie.
Ale to właśnie właściciele Wisły powinni robić wszystko, co tylko możliwe, żeby stadion był pełen.
Jednak w świadomości przeciętnego mieszkańca Krakowa, mecze (nie tylko na Wiśle) to wylęgarnia i hodowla bandytów.
Nikt, nigdy nie starał się zbudować pozytywnego obrazu środowiska kibicowskiego począwszy od radykalnego odcięcia się od ludzi załatwiających przy okazji Wisły swoje ciemne sprawki. I nie mówcie mi, że to mit. Ze takich ludzi nie ma.

Nawet jeśli to tylko nikły procent ludzi chodzących na mecze czy związanych z Wisłą, to taki wizerunek pokutuje i nie zrobiono niczego, by to zmienić.

Z racji pracy mam do czynienia z wieloma osobami przyjezdnymi (z Polski i z zagranicy). Kiedy proponuję im przyjście na mecz, pierwsze zdanie brzmi: przecież to niebezpieczne!
Skądś się ten obraz wziął i nadal istnieje.
Prawdziwie wiernych kibiców jest 6 do 8 tysięcy.
Na przyjście reszty (jeszcze jakieś 25 tysięcy) należy mocno popracować.

A nikt tego nie robi.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 05.07.2018, 13:52
Co gorsza jest grupa samych kibiców , którzy odbieraja nawet sobie samym wszelkie prawa twierdzac, ze my poprostu mamy kupowac bilety/karnety i sie nie wpier... .
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.07.2018, 14:00
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
kilka razy na forum w zalewie tego wielostronicowego spamu przebijało się wyjasnienie tej sytuacji, między innymi w powyższym poście
Serio? Zaciąganie nowych zobowiązań poprzez zatrudnianie coraz droższych trenerów i zawodników w nadziei, że ktoś przytarga walizy z pieniędzmi w przyszłości Toż to dopiero byłby kabaret
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.07.2018, 14:04
To ja już wolę te 4 ligę niż sprzedaż działek... Z 4 ligi kiedyś się może odbijamy, a działek odkupić nie odkupimy....
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów