|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
500 tys euro za Carlitosa (2mln zł) i 700 tys zł rocznie na zarząd. Coś tu jest nie tak
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Zarząd cały czas mówi że sprzedaje emocje i jest to w dużej mierze prawda.
Cały czas dostajemy informację że jest nie najlepiej ale nie jest też najgorzej że wychodzimy na prostą że Carlitosa nie musimy sprzedawać że z miastem negocjacje są na końcowym etapie, że z Bragielem też umowę niedługo podpiszemy, że mamy trenera na lata, że hiszpański model Wisły jest bardzo dobry I nagle to wszystko pęka a zadawane pytania zostają bez odpowiedzi . Oczywiście że klub nie może wszystkiego ujawniać że rożne negocjacje lubią ciszę, ale nie dziwmy się frustracji kibiców bo jeśli jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przecież to już jest jasne,że cały czas kłamią i manipulują kibicami. Teraz będą spółkę jak najdłużej utrzymywać przy życiu,żeby mit o odbudowie klubu trwał,a i trochę grosza wpadnie z pensji. Pewnie wniosek o upadłość jest już przygotowywany,żeby nie zrobić tego za późno i narazić się na konsekwencje.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
kilka razy na forum w zalewie tego wielostronicowego spamu przebijało się wyjasnienie tej sytuacji, między innymi w powyższym poście ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Każdy pisze "patrzcie na kibiców Widzewa", tylko gdzie oni byli jak grali w Ekstraklasie i liczyła się każda złotówka? Chodziło ich po 3 tysiący tacy super byli!!! I proszę mi nie mówić, że był zły Cacek. U nas co mecz jest 10 tysięcy i więcej. Wiadomo, mogłoby być ciut wiecej, ale chyba obecnie nie jest to możliwe.
Szczerze, ja nie będę się mądrował na temat właścicielski bo nie mam żadnej wiedzy. Jedyny pomysł to poszukiwanie kupca na Zorana i sprzedanie go godnie. Zresztą Imaz czy Velez też mogliby nam dać jakieś pieniądze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Do niektorych widac trzeba lopatologicznie. Uzylem przykladu Widzewa, zeby podac przyklad, ze wysoka sprzedaz karnetow jest mozliwa.
Nie wiem czy kibice widzewa sie lansuja, czy kreca ich awanse, czy slysza glosy w glowie. Ich motywacja nie jest dla mnie wazna - sedno mojej wypowiedzi bylo takie, ze Wislacy powinni sie zmotywowac do wykupienia karnetow. Wk#rwia mnie takie relatywizowanie - "Patrzecie co Widzew robil w ekstraklasie, jaka mieli frekwencje". Taka mentalnosc "sasiad bije zone dwa razy w tygodniu a ja tylko raz wiec jestem gosc". Przestanmy do ciezkiej cholery porownywac sie do dolu a zacznijmy patrzec w gore. Odpowiedzi, ktore jak do tej pory przeczytalem mnie zalamaly - nie da sie - 20zl za mecz to za drogo u innych jest taniej. - tam panuje moda - nie kupie karnetu bo interesuje mnie dobry futbol a nie klub. Nie bede placil za pazdierz. - mamy 3/4 frekwencje w lidze a przeciez miejsce Wisly nie jest na topie tylko na 3 - 4 miejscu wiec OK. - u nas jest chujowo ale u innych jest chujowiej wiec nie bede sie wysilal zeby bylo nie chujowo ale dobrze. Sorry Panie i Panowie ale z takim podejsciem to mozna jedynie wegetowac.
Ostatnio edytowane przez As : 05.07.2018 o godz. 10:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście nikogo nie posądzam o takie działanie to raczej takie tylko spostrzeżenie. Natomiast bardziej mam zastrzeżenia co do kompetencji tego zarządu a głównie wiceprezesa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jak nie będą mieli kogo sprzedać to następne w kolejności polecą działki. Teraz to się tak ładnie nazywa zagospodarowanie terenu....
![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Cieszcie sie ludzie ze sprzedaja te działki za pare groszy, bo by klub upadł.... Oni uratowali ten klub, a co TY zrobiles? Jakby nie ONI to by klubu nie było, Niewazne za ile, wazne by sprzedać ,klub z taka historia nie moze upaść... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Klub sam musi zrobić kilka pierwszych kroków aby pozyskać kibica, albo jeden który będzie jak tysiąc... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Pozwolisz, że skoryguję Twoje wyliczenia. Osiem milionów dwieście tysięcy minus podatek VAT. Optymistycznie zakładając, że naliczamy 8% VAT (a nie 23%, gdy do wejścia na mecz dodaje się dodatkowe usługi), zostaje nam 7,6 mln zł netto "na start" i niewielkie prawdopodobieństwo, że w ciągu sezonu dojdzie do tego większa kwota ze sprzedaży biletów bieżących. Krótko mówiąc, kasę trzeba będzie zachować na cały rok, nie będzie do wydania od razu na spłatę długu, a raczej nie urośnie znacząco, powiedzmy milion dodatkowo do końca sezonu. W 2017 r ze sprzedaży biletów i karnetów uzyskaliśmy łącznie blisko 6,5 mln zł. Jaki z tego wniosek? Wychodzimy na tym na plus ok. 1-2 mln zł, co jest kwotą znaczącą, ale absolutnie nie ratującą sytuacji. W związku z tym nie spłacamy całego długu za stadion, dalej musimy ciąć koszty i robić wyprzedaże zawodników żeby związać koniec z końcem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tak mi wpadło do głowy.
W dyskusji pojawił się argument, że ratusz chce jak najlepiej dla Wisły, ale ma związane ręce. Tak oczywiście nie jest, bo prezydent zajmuje się lokalną polityką i zależy mu na wynikach, a razem z radą zainteresowani są budżetem, a nie Wisłą. Niemniej, pojawił się taki argument. Zakładając, że miasto zwyczajnie nie może podpisać umowy, na podstawie której czynsz za stadion byłby za niski, czy nie można byłoby określić jego wysokości w formie procentu od wpływu ze sprzedaży biletów? Wówczas formalnie miasto byłoby syte i Wisła cała, chociaż wiadomo, że byłaby to pewna fikcja. Pytam kogoś, kto orientuje się w przepisach i teoretycznie. Bo drugą rzeczą jest wynegocjowanie takiej umowy. A trzecią, jak pisałem, brak woli po stronie ratusza. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Biorac pod uwage nawet twoje uscislone wyliczenia w dalszym ciagu w tym moomencie bylibysmy w stanie splaciccalosc dlugu lub przynajmnej te zaleglosc o ktora burzy sie miasto. Dodatkowo wysoka frekwencja oznacza wieksze zyski ze stoisk z piciem i jedzeniem. Juz nawet nie wspominam o tym, ze pelny stadion to totalnie inne postrzeganie Wisly przez sponsorow i miasto. Pelny stadion musi sprawic wrazenie, ze za tym klubem stoi wielki potencjalnych klientow oraz wyborcow z ktorymi nalezy sie liczyc. No sorry ale w tym momencie taki Majchrowski nie musi sie liczyc z tym, ze przegra wybory bo sie na niego kibice Wisly obrazili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
@wolfy
Czyli co, plyniemy jak gówno z pradem? Tyle? Mowisz o frekwencji, to samo mowi Sarapata, ze jak by stadion był pełny to by się samofinansowali. No ameryka, czy zarzad nie jest po to aby mimo problemów jakoś sie to bilansowalo? Bo to takie gadanie dajcie miliony i bedzie dobrze. Po Meresiu cisze w zupelnosci rozumialem, teraz rzadzili 2 lata oni co sie dzieje kazdy widzi. Mysle, ze zaslugujemy na to aby zarzad powiedzial jak jest I przedstawil plan dzialania. No chyba, ze jest jak po Meresiu a to by znaczylo, ze nie sa od niego lepsi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
1) Dlaczego zasługujesz na to, aby zarząd cokolwiek tłumaczył na Twoje żądanie? Będzie miał plan do przedstawienia wszystkim kibicom, a jego przedstawienie będzie wpisywało się w politykę zarządzania, to przedstawi. 2) Jaki jest związek sytuacji finansowej klubu, który ma zobowiązania i niskie wpływy ze związkiem finansowym klubu, z którego próbowano w krótkim czasie wyprowadzić pieniądze? Sugerujesz, że Sarapata i Dukat popełnili przestępstwo lub działali na niekorzyść spółki? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@czaro
Ad. 1 Nie kolego nie tylko na moje żadanie. Na żadanie kibiców, którzy w tym momemncie sa jedynymi co ten klub posiada. I jesli Ty/zarzad stweirdza, ze na to nie zaslugujemy to może tense nie zasluguje na owych kibiców. Kibic to tez pewnego rodzaju klient, firma twierdzi, ze nie zasluguje na informacje to konczy sie to w 1 sposob. Retorycznie a jak nie bedzie mial planu to też dobrze? Ad. 2 Nie, sugeruje, ze sytuacja finansowa klubu jest tak samo zla jak byla wtedy. A mamiono nas, ze jest ciezko ale robimy kroki w przód. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Twitter, o ile prawda ciekawa informacja:
Mateusz Pająkâ @medderkop: Legia już za pare dni ogłosi deal z grupą FootCare (4move) nie będzie już Oshee na bandach, z Wisłą nie było pola rozmów do szerszej współpracy a firma wykazywała takie chęci. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Ale to właśnie właściciele Wisły powinni robić wszystko, co tylko możliwe, żeby stadion był pełen. Jednak w świadomości przeciętnego mieszkańca Krakowa, mecze (nie tylko na Wiśle) to wylęgarnia i hodowla bandytów. Nikt, nigdy nie starał się zbudować pozytywnego obrazu środowiska kibicowskiego począwszy od radykalnego odcięcia się od ludzi załatwiających przy okazji Wisły swoje ciemne sprawki. I nie mówcie mi, że to mit. Ze takich ludzi nie ma. Nawet jeśli to tylko nikły procent ludzi chodzących na mecze czy związanych z Wisłą, to taki wizerunek pokutuje i nie zrobiono niczego, by to zmienić. Z racji pracy mam do czynienia z wieloma osobami przyjezdnymi (z Polski i z zagranicy). Kiedy proponuję im przyjście na mecz, pierwsze zdanie brzmi: przecież to niebezpieczne! Skądś się ten obraz wziął i nadal istnieje. Prawdziwie wiernych kibiców jest 6 do 8 tysięcy. Na przyjście reszty (jeszcze jakieś 25 tysięcy) należy mocno popracować. A nikt tego nie robi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co gorsza jest grupa samych kibiców , którzy odbieraja nawet sobie samym wszelkie prawa twierdzac, ze my poprostu mamy kupowac bilety/karnety i sie nie wpier... .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To ja już wolę te 4 ligę niż sprzedaż działek... Z 4 ligi kiedyś się może odbijamy, a działek odkupić nie odkupimy....
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|