|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A czy nikt jeszcze nie zauważył, że jak w klubie ma wybuchnąć jakaś afera to od razu jest zwoływana konferencja w innej sprawie zazwyczaj pozytywnej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dementi na stronie głównej.
JJ wrócił? A tak poważniej to wygląda, że sprawa jest naprawdę poważna. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Pomyśleć, że gdyby Carlitos okazał się zwykłym grajkiem jak 95% którzy tu przychodzą - nie mielibysmy nawet czym za stadion zapłacić ?
Wizerunkowo ostatnio gong za gongiem. "Co z zaplanowanym na sobotę meczem towarzyskim z AS Monaco? Krakowianie będą mogli go rozegrać, ale ze względu na brak umowy zostanie im naliczona wielokrotność kwoty za wykorzystanie obiektu bez ważnej umowy. " Czyli jeszcze pewnie dopłacimy do tego biznesu po meczu.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 02.07.2018 o godz. 15:18.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ciekawe ile nam dorzuci jeszcze PZPN.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie no, ono jest tak kuriozalne, że nieodżałowany Jerzyk musiał maczać w tym palce...
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z nami drugi, dzień później z Ruchem trzeci.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Warte przypomnienia:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Tez tak uważam. W normalny sposób tego długu się nigdy nie pozbędziemy, a i na płacenie takiej pojebanej kwoty szybko nie będzie nas stać.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Brawo !!! poziom typu Chorzów BIS!!!
![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Zarząd powinien skończyć tę komedię z udawaniem, że jest dobrze. Muszą po pierwsze oficjalnie przeprosić za swoją nieudolność. Po drugie powiedzieć wprost, że sytuacja jest tragiczna, stoimy nad przepaścią, że klub jest na skraju upadku. Pokazowo zrzec się swoich wynagrodzeń i zaapelować o kupowanie karnetów nawet przez osoby, które nie zamierzają chodzić. Inaczej nikt nie kupi karnetu, żeby oglądać takich piłkarzy. Możemy krzyczeć, że takich ludzi nam nie trzeba, że pikniki, że tamto, że sramto ale nie nagniemy rzeczywistości. Ludzie kupią karnet tylko na świetnie grającą drużynę albo w wyjątkowej sytuacji ratowania klubu przed upadkiem. Tak jest w każdym klubie. Ktoś (Dukat?) musi też pokazowo położyć głowę, wziąć na siebie kompromitacje z LLonchem, Carlitosem i stadionem (pani Sarapata jeszcze w piatek radośnie sobie rozmawiała w radio, że z Miastem ok, a mundial wygra Chorwacja...), żeby złagodzić trochę sytuację i nastroje. Jak będziemy udawać, że jest biednie ale ok i pisać śmieszne oświadczenia i czekać na Bragiela to możemy już kopać grób.
Edit: wzięcie żony członka rady nadzorczej na na rzeczniczkę nie jest dobrym pierwszym krokiem...
Ostatnio edytowane przez Awe : 02.07.2018 o godz. 17:06.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jestem tego samego zdania.
Jesteśmy w takiej czarnej d.., ze pozostaje tylko dziękować Bogu, że jakikolwiek zarząd jeszcze mamy i że TS nie pozbyło się sekcji piłkarskiej za jakieś grosze. Teraz nie ma co szukać winnych. Niczego to nie zmieni. Szukanie winnych może co najwyżej złagodzić naszą frustrację. Ale nie o to przecież chodzi? Trzeba zaciskać kciuki/modlić się/odprawiać czary (co kto tam woli), żebyśmy nadal istnieli bez konieczności rozpoczynania na nowo od najniższej klasy rozgrywkowej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chłopie, kto ci przyjdzie pod urząd? Kibice Wisły?
![]() Ilu by przyszło - 50-100? Majchrowski by się ze śmiechu tarzał po podłodze. W tych czasach to tylko w napierdzielaniu komentarzy możemy startować. Jeszcze jedna sprawa - gdzie jest SKWK Nie widzi co się dzieje w klubie, jaki jest burdel? Czy raczej udaje, że nie widzi? Jest TS, Dukat - to jest super i w porządku.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 02.07.2018 o godz. 17:31.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ale ja sobie z tego zdaje sprawę... niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Starzy Bywalcy napisał(a):
Tak nas miasto rucha a wy temu przyklaskujecie! Atakujcie zarzad dalej debile... i placcie haracz Jackowi ktory nigdy nie zejdzie na psy. Ogarnijcie sie w końcu i zacznijcie walczyć o interes Wisły w końcu bo skandalem jest, że miasto takie rachunki za stadion wystawia!!! ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym się skupił dlaczego w 1 rubryce którą przedstawił heoij jest 0.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ponieważ tak o nas dba miasto.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Mnóstwo tu postów, w których widzę jakąś chorą satysfakcję z tego, że w klubie dzieje się źle (a już na pewno wybuchają pożary, które trzeba na szybko gasić). Jeżeli kibicujecie Wiśle, to kibicujcie temu zarządowi, aby sobie z problemami poradził, bo innego właściciela Wisły niż TS na razie nie ma i nie będzie.
Jeżeli natomiast w całym tym bałaganie na rzeczniczkę prasową naprawdę mianowali kogoś z rodziny Mateusza Stankiewicza, to nie chce mi się już więcej pisać. Może nie zarabia dużo, może jest zaufana, może kompetentna, no i z pewnością TS ma teoretycznie prawo robić sobie w swojej spółce wszystko, co zgodne z prawem, ale nie, po prostu nie. Niech się sami bronią. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mleko się wylało i 8 milionów nikt nam nie podaruje.
Wdg naszych "asów" z tt, żeby była jakakolwiek ugoda z miastem to trzeba połowę spłacić, czyli milion ojro na stół. https://twitter.com/janekx89/status/1013747932720484352 ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie chcę uskuteczniać teorii spiskowych,
ale czy ktoś nas nie próbuje tutaj zmusić do sprzedania intratnych gruntów TSu? PS: Jak czytam te posty Janekx89 to pierwsze co mi przychodzi na myśl to jego wypowiedzi przy okazji Stechert Gruppe. Podobnie jak wtedy nagle stał się aktywny w naszej sprawie. Wtedy twierdził, że TS ma "gówno do powiedzenia" teraz dalej kontynuuje swój jazgot. O co w ogóle wtedy chodziło? Dlaczego ktoś zadał sobie wtedy tyle trudu (uruchomił dziennikarzy, wspomnianego Janekx-a) dla tej szopki? Po prostu ciężko mi uwierzyć, że trzeci rok z rzędu 'przypadkiem' dzieją się takie rzeczy w okół naszego klubu.
Ostatnio edytowane przez Snow : 02.07.2018 o godz. 17:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
No, ale poczekajmy na rozwój wypadków z miastem, bo może to pożar do ugaszenia. Edit: Wszedłem w ten link. Czemu ten internetowy Janek tak ujada na TS? Tzn. ja czuję, że mamy do czynienia z kimś, kto naturalnie jest agresywny, przynajmniej werbalnie, ale najwyraźniej ktoś ze "starszych i mądrzejszych" powiedział mu, że na TS ujadać można/trzeba.
Ostatnio edytowane przez czaro : 02.07.2018 o godz. 17:57.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
- 2 lata temu twierdził, że pan Meresiński to poważny inwestor, bardzo dobrze, że przejął Wisłę i dzięki niemu wróci ona na szczyt. Jak było później - każdy pamięta. - 1 rok temu, twierdził, że Stechert Gruppe to poważna, bogata firma, która jak przejmie Wisłę - wpakuje w nią góre forsy i Wisła wróci na szczyt. Twierdził, że TS nie ma nic dogadania i ogólnie są to ludzie, którzy nie chcą oddać Wisły Stechertowi bo trzymają się stołków. Kilka miesięcy później Stechert ogłosił upadłość. - Tego roku znów rozpoczął swój jazgot. Już wczoraj wiedział o pismie jakie dziś wysłało Wiśle miasto... CDN? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym chcial poznac ludzi z tej jego calej zamknietej grupy na facebooku z ktorej ponoc bierze info ten janex
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Skoro już jesteśmy przy teoriach to w komentarzach na weszło pojawiła się nieco bardziej prozaiczna:
otóż jak wiadomo wierzycieli mamy wielu, więc można powiedzieć, że do spłat ustawiła się kolejka, jako że na horyzoncie faktycznie pojawiło się widmo sensownego zastrzyku gotówki dla TSu (Carlitos) , to miasto swoim krokiem "przepchnęło" się w tej kolejce na początek ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale co mają tereny TS-u do SA? To są dwa całkiem odrębne pomioty gospodarcze. TS nawet chcąc to nie bardzo ma możliwości, żeby sprzedać tereny i dzięki temu ratować sekcje piłkarską.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2015
Offline |
|
|
Carlitos 1m euro, Arsenic 1.5 euro, Imaz + Velez 600 tys. euro i w zasadzie uciekamy spod topora. Sezon transferowy dopiero teraz przyśpieszy. .. a co będzie za rok - Wojtkowski Halilovic
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
...spadamy do 1 ligi.
W takiej sytuacji kompletnie nie mamy obrony i kompletnie nie mamy ataku. Jak chcesz wygrywać mecze jeśli chcesz sprzedać w jednym oknie prawie wszystkich zawodników którzy gwarantują coś z tyłu i jedynych zawodników którzy gwarantują coś z przodu? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
hej, hej , jeszcze musieliby sie znalezc kupcy w takich kwotach
![]()
|
|