|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Podsumuję: jest jasne jak słońce, że manewr ze Stolarczykiem to jak ostatnia deska podtrzymująca bohaterkę "Titanica" na powierzchni. Cale otoczenie musi utonąć, żeby Wisła przetrwała Nie wierzę w propagandę "wiślackości". Dla mnie taka koncepcja oznacza rezygnację z profesjonalizmu. Nie ze względu na osobę Maćka. Skoro już szermuje się hasłem "wiślackości" oznacza to przyznanie: nie mamy kasy, przyszłość rysuje się kiepsko, nie przyjdzie do nas żaden fachowiec, choćby nawet z PMSz, robimy wszystko, żeby zachować licencję, spodziewajcie się kolejnej, spektakularnej katastrofy. Umrzemy z hasłem "Wisła" na ustach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie dasz mu szansy - co to znaczy? Będziesz pisał płaczliwe posty na facebooku i pod hashtagiem #NieDlaStolarczyka? Nie podoba Ci się taki trener - trudno, ale będzie trenerem Wisły bo nas na niego stać, jest pewność że nie będzie bydła robił przy braku wypłat a zarząd wierzy że coś tam umie. Raczej dla nikogo nie jest to trener marzeń, mało kto po tej informacji pomyślał "zajebisty wybór", niektórzy po prostu: - znają realia finansowe - wiedzą że robienie bydła w internecie niczego nie zmieni i nie poprawi - nie są ....ami - są związani z klubem bez względu na to o co ten walczy. Zwolnienie Kiko i napalenie się na puchary to były tragiczne decyzje którym - co ciekawe - większość tutaj przyklasnęła. To są konsekwencje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.06.2018 o godz. 15:18.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Pamiętacie? Rudi Völler nigdy nie bedac teenerem nie mając pelnej licencji objąl reprezentacje Niemiec zdobył vice-mistrzostwo swiata w Korei!
Także nic strasznego! P.s gimby nie znają ![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
serio wolfy? Tak o ludziach ktorzy moga miec inne zdanie niz Twoje piszesz? Serio ? Chcesz sie bawic w wyciaganie cięzkich dział ? widze ze dosc czesto odnosisz sie do facebooka, a teraz i twittera. Rozumiem ze czytasz te teksty dla gimbazy skoro o nich piszesz i widocznie Cie bolą, ale ....a, masz na facebuku dane ludzi ktorzy to pisza wiec wez sie do nich pruj ....a jego mac, a nie ze nagle jestes wielkim obronca zarzadu konsekwencja to jest obsadzenie na stolkach zarzadzajacych, ludzmi ktorzy tego robic nie potrafia. po za tym Wisla to cos wiecej niz klub. Dla mnie. Dla Ciebie po tym co napisales, rozumiem ze Wisla to ludzie z zarzadu... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dobrze, że w tym poszukiwaniu Wiślackości nie sięgnęłiśmy po Zdzisława Kapkę - aktualnie DS Widzewa 8-|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
no i wylądowaliśmy - jeżeli to prawda, że Stolarczyk został trenerem, a Głowacki - Dyrektorem sportowym... toż to jakaś abstrakcja...
Nie ukrywam, że ich lubię ale robienie jednego trenerem a drugiego dyrektorem sportowym to proszenie się o kłopoty... Oni nie mają żadnego doświadczenia, a nam potrzeba kogoś z doświadczeniem aby wyjść na prostą... Jedyna nadzieja to w eklapie... w lidze, która nie tyle jest ligą piłkarską, a stanem umysłu... gdzie nie możliwe nie istnieje i nawet najbardziej zwariowany projekt potrafi wypalić na tle porażająco słabej ligi... (vide kolejne wynalazki np. korony kielce)... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kolego szprotson, Sorki ale wolfy ma racje.
Takie teksty sa zenujace, debilne i idiotyczne oraz nie przystoja kibicowi jakiejkolwiek druzyny. Taka jest nasza opinia czyt. odmienne zdanie na ten temat. Chyba mozemy miec takie zdanie ?...sam sie do takich frazesow odniosles.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.06.2018 o godz. 16:11.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Guest
|
|
Tak - bo każdy chce Wisły jak najlepszej, a jednocześnie zakłada, że zarząd wie co robi, że nie działa na zasadzie - wejdziemy do pucharów, wejdzie Bargiel i rzuci x mln usd, budżet się zepnie, a jak nie to za pół roku się wywalamy. Kto tak prowadzi swój biznes? Twoja tendencyjność bije po oczach. Ja nie będę płakał bo pamiętam gorsze czasy, poza tym nie mam kasy na trenera i ze trzech dobrych grajków. Ale więcej nie uwierzę bajkom Sarapaty dopóki nie zobaczę działania i jego dobrych skutków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kolego Dariook, sorki ale szprotson ma racje
Nie stac nas na trenera ktory w wieku 46 ma 3 miesieczne (zakonczone klapa) doswiadczenie trenerskie Albo jest nieodkrytym trenerskin talentem albo zwieksza prawdopodobienstwo osuniecia sie w tabeli w stosunku do zeszlego sezonu co oznacza nizsze przychody, potencjalnie grupe spadkowa a wiec mniejsze wpływy z dnia meczowego itd Lepeij zostawic 18pilkarzy i miec przynajmniej dobrze rokujacego trenera Niz 23 zawodnikow prowadzonych przez nieudolnego dyrektors sportowego "Lepszy lew ma czele stada baranow, niz baran prowadzacy stado lwow" ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Emocje trochę opadły.
Zastanawiają się dalej, przeżyliśmy trenera Kulawika, Broniszewskiego, trenera Pawłowskiego, kiedyś mieliśmy takie abstrakcje jak Łazarek (z całym szacunkiem dla tego Pana, ale to był bardziej motywator niż taktyk) to i jakoś ten Stolarczyk na stanowisku naszego trenera wydaje się do akceptacji. Stolarczyk nie jest takim słabym trenerem jak niektórzy go widzą lub chcieliby widzieć. Zobaczymy kto zdobył ostatnie mistrzostwo z Legią. A ilu to trenerów/byłych piłkarzy którzy bez doświadczenia wskoczyli od razu mocno w trenerski stołek. I nie, nie raduje mnie wybór Stolarczyka na trenera, ale hejt jaki się wylał w internecie na jego osobę jest przerażający. Najłatwiej jechać po trenerze (jeszcze nie zaczął pracy!), Zarządzie, a karnetów to już nie łaska kupić. Na rozluźnienie: Zawsze na myśl o Stolarze mam przed oczami jego fragmenty wykonania hymnu Wisły w radiu Kraków https://www.youtube.com/watch?v=yWtqBOQMzHE |
|
|
|
Guest
|
|
Jak skład (dołujący bo grający wcześniej przeciwko Probierzowi) i ilu Wislaków w nim (z pamięci: Głowa, Sobol, wracający i młodszy Mały, Boguś) miał Kula, a jaki/ilu jest dziś? Jaką pakę (która pomimo jego obecności wskoczyła z 13 na 3 miejsce) miał Łazarek przez kilka kolejek trenowania po wejściu TF to w ogóle nie ma co wspominać i porównywać do dziś. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ufam, ze ktos kto siedzi w klubowych finansach, analizujac slupki wie co robi i podjeli najlepsza decyzje w danej chcwili Polecam lod na glowe. To ekstraklasa. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Dla ciebie: Pani Mecenas/Prezes Sarapata. I nic ci nie będzie tłumaczyć, bo nie wie, że istniejesz i nie musi tego wiedzieć, aby dalej odnosić sukcesy w życiu zawodowym.
Ostatnio edytowane przez czaro : 15.06.2018 o godz. 17:10.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo za 4 mieisace zasili co raz liczniejsza grupe oplacanych a niepracujacych (przynajmniej dla nas) trenerow A my będziemy musieli szukac kolejnego ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I przypominam, ze zwalnia sie nie tylko tanich trenerow ale tych drogich rowniez.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.06.2018 o godz. 17:32.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za to prognozuje ze nie awansuje do grupy mistrzowskiej(albo zostanie wczesniej zwolniony)
O dobra whisky (single malt) przyjmujesz zaklad? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tylko co ja mam obstawic? Ze awansuje do 8 i nie zostanie zwolniony? Przeciez to oczywiste ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
kazdy z Nas ma swoje zdanie i moze je przedstawiac na forum, jesli wolfy zaczyna obrazac, nie wazne kogo, nawet najwieksych debili na forum, zapomina ze Ci debile to wiesniacy i musi sie liczy ze slowem ktorego uzyl czyli konsekwencja swoich slow. Dzieki jego postowi wiemy kto sie udziela na fb przynajmniej, ja o hasztagu nie slyszalem nawet. No i jeszcze a propos tego co TY napisales, ja rozumiem Twoj punkt widzenia ale spojrz na moj. " Ufam, ze ktos kto siedzi w klubowych finansach, analizujac slupki wie co robi i podjeli najlepsza decyzje w danej chcwili " no a ja juz nie ufam. Ufałem raz, ufalem drugi, nie ufam trzeci. Tak jak z kobieta i ludzmi. Jak mnie ktos zdradzi raz to nie ufam juz drugi. A z klubem. Czy masz podstawy by ufac? Bo ja ....a nie mam, ale jesli masz, i mnie przekonasz, to bede ufal. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to swietnie
Jak poprowadzi Wisle jako trener w 31 kolejce, w grupie mistrzowskiej to wygrywasz Uciesze sie jak przegram ale na ten moment wydaje to mi sie malo prawdopodobne ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale moge sie o to zalozyc tylko pod warunkiem ze dogra sezon do konca. Jesli go zwolnia albo sam odejdzie zaklad uznamy za niewazny. Ok? ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niech bedzie
I tak bardzo sie zdziwie jak utrzyma sie na stolku dluzej niz 15 kolejek ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Po co sie masz tak meczyc?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.06.2018 o godz. 17:54.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Stoi. Choc sam watpie ze awansuje do tej gornej 8. Mysle ze cichym celem bedzie utrzymanie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.06.2018 o godz. 18:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak przy okazji, to słowo które mi wykropkowało brzmi "p.i.z.d.a.m.i" i jest IMHO adekwatne do poziomu histerii wielu na tym forum, gacebooku, twiterze i paru innych miejscach.
Jest różnica w napisaniu "Stolarczyk moim zdaniem nie sprawdzi się jako trener Wisły" a porównywaniem go z kompletnymi laikami, że to niby jak zatrudnienie lodowego kibica z trybun na to stanowisko. Jest to oplucie człowieka zasłużonego dla Wisły i jest niedopuszczalne. Przytoczyłem Nawałkę i Bartoszka bo są świetnymi przykładami żeby nikogo nie skreślać. Przytaczany tu Tadeusz Pawłowski też w Śląsku lepiej sobie poradził niż u nas. Ty na to że Stolarczyk był DS - identycznie jak Nawałka u nas. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wyglada to wszystko na szalone pomysl zarzadu.
Przychodzil Pawlowski wiadome bylo jak sie skonczy(ale byli tacy co mowili dajmy szanse) Ramirez tez pomysl byl dziwny(byli tacy co mowili dajmy szanse). Stolarczyk to chyba najdziwniejszy pomysl i wiadome jak sie to skonczy. (sa tacy co mowia dajmy szanse). On nawet nie jest trenerem. Generalnie lepsze jutro bylo wczoraj. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Dodam tylko: Jeśli od 1 meczu będziemy hejtować Stolarczyka, to będzie to świadczyło tylko o nas, a nie o jego warsztacie. Klamka zapadła, trzeba go wspierać, a nie nap****lać. |
|
|
|
Banita
Od: 03.2015
Offline |
|
Czyli trener który trenował seniorów przez 3 miechy i wyleciał z hukiem nie jest laikiem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ja dodam od siebie że, bądź co bądź, to swój chłop jest i należy mu się zaufanie. To nie wuefista Ramirez piździelec, to Wiślak.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Laikiem to jesteś Ty, Stolarczyk ma UEFA Pro. Sprawdź co to słowo znaczy. Czy odniesie tutaj sukces to już inna kwestia. Moim zdaniem awansujemy z nim do pierwszej ósemki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.06.2018 o godz. 18:16.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Szczerze to mnie bardziej martwi to że Głowa zostaje dyrektorem sportowym niż że Stolarczyk trenerem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|