The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2018, 21:59
elo

moze jest ktos na forumce, kto sie bawi w NLP ? jesli tak, dawajta prv
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 12.03.2018, 21:43
Znacie i możecie polecić jakąś siłownię w rejonie Grzegórzeckiego, Mogilskiego i dalej na wschód w kierunku Huty, gdzie karnety są na ilość wejść a nie OPEN?
Odpowiedz cytując
EarlyBird
Junior Member

Od: 01.2018

Stary 13.03.2018, 20:03
Jakiś czas temu postanowiłem zrobić prawko C+E żeby trochę dorobić w Anglii.Niestety plany mi się zmieniły i tego kursu nie skończyłem.Kurs został przerwany ,ale mam problem z odzyskaniem pieniędzy.Pani mnie cały czas zbywa i mówiła na początku ,że nie mogą mi zwrócić kasy a teraz mówi ,że cały czas szefa nie ma...
Może mi ktoś powiedzieć czy mam szansę odzyskać część kasy czy sobie mogę już darować?
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.03.2018, 21:54
hej, mam pytanie

próbuję odpalić film online na openload i wyskakuje error że nie jest to bezpieczne połączenia
zaawansowane:
Witryna „openload.co” używa nieprawidłowego certyfikatu bezpieczeństwa. Ten certyfikat jest prawidłowy tylko dla search.dnsadvantage.com. Ten certyfikat utracił ważność 18 września 2017, 06:03. Bieżący czas: 13 marca 2018, 21:51.

vidoza error
streemango nie ładuje w ogóle

wczoraj normalnie działało... :/

help!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 27.03.2018, 04:24
Jakis dobry program do nauki hiszpanskiego ktos poleci?

PS. Dobra, jakiegos profesora Pedro znalazlem Jednak jesli ktos mialby jakies sugestie to chetnie wyslucham.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 27.03.2018 o godz. 04:40.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.03.2018, 20:02
Mam pytanie o działanie a raczej nie działanie internetu. Dziewczynie znikł internet w telefonie, na lapku i w tv. Występuje błąd DNS. Czyli jak rozumiem jest problem ze strony routera skoro internetu nie ma na żadnym urządzeniu?
Nie pomógł reset routera, nie pomogło ręczne wpisanie DNSów do protokołu TCp/IPv4. Czyli rozumiem, nie pomoże też uaktualnienie sterowników do karty sieciowej bo ona wpływa tylko na neta na lapku a nie na tv czy tel.
Jakieś pomysły jak to ogarnąć?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 27.03.2018, 20:33
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie o działanie a raczej nie działanie internetu. Dziewczynie znikł internet w telefonie, na lapku i w tv. Występuje błąd DNS. Czyli jak rozumiem jest problem ze strony routera skoro internetu nie ma na żadnym urządzeniu?
Nie pomógł reset routera, nie pomogło ręczne wpisanie DNSów do protokołu TCp/IPv4. Czyli rozumiem, nie pomoże też uaktualnienie sterowników do karty sieciowej bo ona wpływa tylko na neta na lapku a nie na tv czy tel.
Jakieś pomysły jak to ogarnąć?
1) Kto jest dostawcą internetu?
2) Jaki adres IP otrzymują urządzenia po podłączeniu do sieci domowej? 192.168.1.X, 10.X.X.X czy 172.30.X.X? A może 169.254.X.X? Jeżeli ten ostatni, to urządzenia po prostu nie komunikują się z routerem/modemem.
3) Jakie adresy DNS, primary i secondary, są ustawione na routerze/modemie?
4) Jakie urządzenie jest routerem/modemem?
5) Połączenie w sieci domowej tylko przez Wi-Fi czy też po kablu?

Na laptopie należy pozostawić automatyczne pobieranie adresów z serwera DHCP (w tym wypadku routera).

Czy da się z komputera zapingować router (bramę domyślną)? Wiersz polecenia, komenda ping X.X.X.X gdzie X to adres routera. Co zwraca wiersz polecenia po tej komendzie?
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 27.03.2018 o godz. 20:42.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.03.2018, 20:40
Internet jest z Multimedii. Więcej na ten moment nie jestem w stanie powiedzieć bo bym musiał przysiąść do tego lapka żeby popatrzeć (bo dziewczyna tego nie ogarnie bo jest jeszcze bardziej zielona niż ja) a póki co to nie będę miał do tego dostępu ;/
Ale dzięki za pomoc
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 27.03.2018, 20:45
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Internet jest z Multimedii. Więcej na ten moment nie jestem w stanie powiedzieć bo bym musiał przysiąść do tego lapka żeby popatrzeć (bo dziewczyna tego nie ogarnie bo jest jeszcze bardziej zielona niż ja) a póki co to nie będę miał do tego dostępu ;/
Ale dzięki za pomoc
Niestety jeżeli więcej nie napiszesz to ciężko pomóc wróżąc. Odpowiesz na powyższe pytania- pomogę. Czy po wpisaniu w pole adresu przeglądarki adresu 192.168.1.1 w ogóle da się połączyć z routerem?

Sugeruję jeszcze jeden restart urządzenia, ale przy użyciu przycisku do przywracania ustawień fabrycznych- nie poprzez odłączenie zasilania. Zakładam, że dziewczyna ma to urządzenie: https://www.multimedia.pl/getattachm...wifi_pr11.aspx Przycisk resetu to ta mała dziurka przy interfejsach LAN (porty na "kabel internetowy"). Szpileczka i delikatnie nacisnąć. Odczekać około minuty i sprawdzić czy jest internet.

Generalnie problem z DNS może być też chwilową awarią u operatora, przy założeniu że korzysta ze swojego serwera DNS- nie obcego i globalnego, np. Google. Skłaniałbym się bardziej właśnie ku temu, tym bardziej że raczej nie były wykonywane żadne operacje rekonfiguracji ustawień sieci domowej.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 27.03.2018 o godz. 20:53.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.03.2018, 21:19
Dobrze, jeśli nie ogarnę tego jakoś zdalnie albo problem sam nie minie to napiszę o to o co pytasz ale to dopiero za półtora tygodnia bo dopiero wtedy będę miał możliwość to ogarnąć. Modem ma jakiś inny, nie kojarzę jaki dokładnie ale inny. Reset był robiony dwa razy ale nie pomogło. No nic, póki co dziękuję i jak coś to odezwę się za te półtora tygodnia
drozd:
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 18.04.2018, 19:44
Kupował ktoś coś w salonie Ruck Zuck koło Ronda Ofiar Katynia? Wykiwali mnie nie odpuszcze im może kogoś też jak krętacze?
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.04.2018, 18:19
Jak cię przekręcili, opisz.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 20.04.2018, 05:53
Opis na PW
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 22.04.2018, 13:33
Excel.

Mam kolumnę w której do wyboru są słownikowe dwie opcje TAK lub NIE. Jaką formułę zastosować, by z automatu wyliczało mi po uzupełnieniu wszystkich pól procent TAK i procent NIE. Pomożecie? ;-)
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 22.04.2018, 13:52
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Excel.

Mam kolumnę w której do wyboru są słownikowe dwie opcje TAK lub NIE. Jaką formułę zastosować, by z automatu wyliczało mi po uzupełnieniu wszystkich pól procent TAK i procent NIE. Pomożecie? ;-)

Gdyby coś to pisz.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 22.04.2018 o godz. 13:56.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 22.04.2018, 13:55
Bardzo dziękuję za pomoc!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 24.04.2018, 20:15
Wie ktoś czy da się odzyskać usunięte archiwum rozmów z gg12? I to z nie tego urządzenia, z którego były prowadzone rozmowy. Może przez jakiś serwer gg? Szukam odpowiedzi ale nie mogę znaleźć pomocnej i chyba się nie da tego ogarnąć więc nadzieja w Was
drozd:
Odpowiedz cytując
Kibicka
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.04.2018, 20:59
Dobry onkolog od spraw beznadziejnych. Ktoś, coś?
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.04.2018, 10:40
Kibicka napisał(a):Wyświetl post
Dobry onkolog od spraw beznadziejnych. Ktoś, coś?

Nie znam sprawy ale jeden onkolog nic nie poradzi - pewnie w grę wchodzi jakaś terapia (tutaj 10 metod do wyboru).

Ja osobiście rękami i nogami polecam:

Centrum Onkologii - Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie
Kraków Garncarska
http://www.onkologia.krakow.pl/

Tylko nie mogę polecić konkretnego lekarza bo zajmowało się mną kilku różnych ale żyję (odpukać)
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 26.04.2018, 19:27
Podbijam

Cytat:
Cytat:
Wie ktoś czy da się odzyskać usunięte archiwum rozmów z gg12? I to z nie tego urządzenia, z którego były prowadzone rozmowy. Może przez jakiś serwer gg? Szukam odpowiedzi ale nie mogę znaleźć pomocnej i chyba się nie da tego ogarnąć więc nadzieja w Was
drozd:
Odpowiedz cytując
Kibicka
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.04.2018, 20:38
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Nie znam sprawy ale jeden onkolog nic nie poradzi - pewnie w grę wchodzi jakaś terapia (tutaj 10 metod do wyboru).

Ja osobiście rękami i nogami polecam:

Centrum Onkologii - Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie
Kraków Garncarska
http://www.onkologia.krakow.pl/

Tylko nie mogę polecić konkretnego lekarza bo zajmowało się mną kilku różnych ale żyję (odpukać)
dzięki
Zdrówka życzę!
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'

Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 02.05.2018, 08:23
Problem z odbiorem maila na Gmailu w domenie.
Nadawcy otrzymują komunikat następującej treści. 521 No Redirect Entry for this address
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady i sugestie jak sobie poradzić z tym problemem.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.05.2018, 18:13
edosunieica
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 30.12.2018 o godz. 13:37.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 02.05.2018, 18:36
PvD napisał(a):Wyświetl post
Problem z odbiorem maila na Gmailu w domenie.
Nadawcy otrzymują komunikat następującej treści. 521 No Redirect Entry for this address
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady i sugestie jak sobie poradzić z tym problemem.
Ale w jakiej domenie? Hosting (np. home.pl) czy domena (Windows Server) w środowisku pracy i np. MS Exchange?

Obstawiam DNS.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 02.05.2018 o godz. 18:38.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.06.2018, 12:14
jest na forum ktoś kto zajmuje się obróbką wideo i za drobną opłatą stworzył by mi kilkuminutowy filmik z moich materiałów?
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 06.06.2018, 09:15
Jest tu ktoś kto zna się na rowerach ( mtb ) i pomoże z wyborem?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 06.06.2018, 10:33
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Byłem całkiem nemo w temacie rowerów, pojechałem do GoRide na ks. Skorupki i mi doradzili wszystko i jestem zadowolony
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 06.06.2018, 11:12
rafkur napisał(a):Wyświetl post

A co w ogóle chcesz kupić? Do maratonów, do jazdy w mocnym terenie w weekendy czy wypadów do Lasku Wolskiego ?

Jakieś marki masz na oku? Czy Hardtail czy Full, koła 29 cali czy jeszcze 26tki ?
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 06.06.2018, 13:50
Kocur napisał(a):Wyświetl post
A co w ogóle chcesz kupić? Do maratonów, do jazdy w mocnym terenie w weekendy czy wypadów do Lasku Wolskiego ?

Jakieś marki masz na oku? Czy Hardtail czy Full, koła 29 cali czy jeszcze 26tki ?

Nooo, po pytaniach widzę że jest ok ))
Hardtrail 29 bo pora na zmianę 26
Jazda 65% asfalt + 20% wertepy płaskie - to w tygodniu bo najłatwiej po pracy tak nabić w ch... kilometrów )))) i 15% rzeczony Lasek Wolski czy inny Turbacz w weekendy . Moze trochę wiecej tego Lasku Wolskiego czy innych dolinek bo blisko ))

Myślę nad Cube ltd pro ( idzie kupić 2016 za fajne pieniądze)
http://www.esportowiec.com.pl/rowery...16-p-6766.html lub 2017 tez da sie dobrze kupić.
i mam generalnie dylemat z rozmiarem bo co sprzedawca to inna opinia. Mam 175 cm wzrostu nogę 81 i teoretycznie wypada mi 17 wg producenta i większości ale ja wcale nie czuje się źle na 19. Tyle, że co innego 3 rundki pod sklepem a co innego 3 -4 h na rowerze. Generalnie coś tego typu mi się podoba.
Sam nie wiem co wybrać - czy geometrię "dziadkową" typu CUBE ACID czy Scott Aspect czy jednak taką pół-sportową ( bo jak dla mnie to ten CUBE LTD w 2018 nazywa sie to reaction ale rama ta sama ) typowym sportowym nie jest. Do samego CUBE jakos szczegolnie nie jestem przywiazany ale jakoś mi się tak podoba na teraz ))
Dodatkowo ja jestem skrzywiony przez czasy w których zaczynałem a były to piękne lata gdzie człowiek brał ANLEN INVERT 2 rozmiary za duży i cieszył się że coś jest - .... z rozmiarem .... z kolorem )))

Teraz mam wheleer pro 3900 rama 19 na pełnym deore ale to sa zupelnie inne geometrie bo to 26 ( tak wiem stary ale miałem przerwę kilka lat z epizodem 8 lat temu 2 miesiące bez nogi w zasadzie - w efekcie zanik mięśni i takie tam potem ale od 3 lat znow się bawię i mięśnie są i moc jest ))) w piątek mam zastrzyk w kolanko z kwasem )))))
Generalnie te nowe 29 mają taką geometrię, że już sam nie wiem czy ja jestem jeb.... i wszedzie mi za wygodnie a tak ma być czy po prostu wychodzi efekt przyzwyczajenia do zlej sylwetki )) Dodatkowo mimo całkiem rozsądnych czasów itd ja nie umiem jeździć na rowerze ))) bo zawsze jeździłem na za niskiej kadencji. Dlatego teraz chcę 2x11 bo te nowe małe tarcze z przodu wymuszą na mnie chyba trochę poprawniejszą kadencje na płaskim z korzyścią dla moich kolan )))
I ch wie co zrobić, już zaczynam rzygać tymi rowerami i jak sie w........ to wsadzę dobry amor do swojego ktory bedzie drozszy niz ten moj aktualnie ))))
Ostatnio edytowane przez rafkur : 06.06.2018 o godz. 14:15.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 06.06.2018, 16:00
Ja mam swojego Treka 6700 już chyba z 10 lat spokojnie. Chciałem zmienić ale ostatnio jeżdżę tam sporadycznie że szkoda mi kasy wyrzucać Nie siedzę ostatnio w temacie cen więc nie wiem czy np. da się znaleźć lepszego w tej samej cenie czy nie.

29 cali też bym brał, inna geometria ale wbrew pozorom tak samo zwinny jak 26'' - i tak mi się marzy że jak będę zmieniał to już nie alu ale rama węglowa ale kasa .. kasa ..

Ten z linka wygląda ok, sprzęt przyzwoity bardzo ale waga 13kg wydaje mi się lekko duża ... Mój co prawda 26 cali waży 12.5 a jak oglądałem rok temu z ciekawości modele w cele około 5 koła to 11-12 kg maks ważyły - aluminiowe - carbo były jeszcze lżejsze.

Co do wielkości ramy - nie patrz na wielkość ani geometrię ale po prostu na niej siądź Wielu kumpli oglądając w necie rowery wybierali ramy logicznie po swój wzrost a potem się okazało że kupa. Więc zawsze przymierzyć - a potem wiadomo, kupować gdzie taniej
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów