The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2018, 10:39
jakie iść na noże?
Czy pożegnaliśmy wczoraj oficjalnie Mitrovica ? (wczoraj, przed wczoraj jeden chu.) TAK
wiec w jakim celu tworzenie sztucznego problemu?

Chłopa nie ma, a trener został. Koniec tematu lecim dalej
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 23.05.2018, 12:17
Mimo wszystko Mitrovicowi należą się podziękowania. Wolny, ospały statyczny, ale chyba dużo grał w dziada, gdyż jak dostawał podanie przy presingu przeciwnika zawsze odgrywał z klepki (w większości celnie) - to było jego firmowe zagranie, niestety mało pomocne dla drużyny. W mojej ocenie Mitro na środku był lepszy od Cywki :]

Miejmy nadzieję, że przyjdzie ktoś lepszy w jego miejsce.

Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.05.2018, 13:54
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko Mitrovicowi należą się podziękowania. Wolny, ospały statyczny, ale chyba dużo grał w dziada, gdyż jak dostawał podanie przy presingu przeciwnika zawsze odgrywał z klepki (w większości celnie) - to było jego firmowe zagranie, niestety mało pomocne dla drużyny. W mojej ocenie Mitro na środku był lepszy od Cywki :]

Miejmy nadzieję, że przyjdzie ktoś lepszy w jego miejsce.
Uzupełnię Twoją wypowiedź. Mitrović zawsze odgrywał z klepki, szkoda tylko że do tyłu.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.05.2018, 14:24
Tu się nie zgadzam. Koledzy zabrali mu sporo potencjalnych asyst, przez co trudno spamiętać jego dobre długie podania. A w głowie zostają tylko krótkie wymiany piłek z najbliższymi zawodnikami (co zrozumiałe).

Żeby nie było - uważam, że dobrze się stało, że się pożegnaliśmy, bo nie ma w obecnej piłce miejsca dla piłkarzy człapiących, którzy nie biegają. Ale też nie mogę się zgodzić z tym, że Mitrović był aż tak beznadziejny, jak niektórzy tu sugerują. Sam kląłem pod nosem, widząc jego pierwsze mecze. Natomiast końcówkę rundy miał już wyraźnie lepszą.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2018, 10:54
enzo napisał(a):Wyświetl post
Tu się nie zgadzam. Koledzy zabrali mu sporo potencjalnych asyst, przez co trudno spamiętać jego dobre długie podania. A w głowie zostają tylko krótkie wymiany piłek z najbliższymi zawodnikami (co zrozumiałe).

Żeby nie było - uważam, że dobrze się stało, że się pożegnaliśmy, bo nie ma w obecnej piłce miejsca dla piłkarzy człapiących, którzy nie biegają. Ale też nie mogę się zgodzić z tym, że Mitrović był aż tak beznadziejny, jak niektórzy tu sugerują. Sam kląłem pod nosem, widząc jego pierwsze mecze. Natomiast końcówkę rundy miał już wyraźnie lepszą.
Zgadzam się z tym, dlatego pisałem o tym, że dla mnie lepiej prezentował się niż Tomek w środku. Podania z klepki nie były kpiną, bo wielu naszych zawodników w podobnych sytuacjach piłki traciło. Szybkie pozbywanie sie piłki (w większości celne) nie raz do przodu. Oczywiście pominąłem jego zagrania, które stwarzały jakieś sytuacje, gdyż nie chciałem się już rozdrabniać i użalać nad strata playmakera

W każdym razie nie zasłużył na gwizdy i wyzwiska z trybun.

Jak komuś się chce może zrobić porównanie do Pereza.

Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Od: 03.2017

Stary 24.05.2018, 11:16
Oficjalnie Gonzales pożegnany, szkoda jego kolan, bo gracz na Polską ligę dobry Powodzenia w dalszej karierze !
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.05.2018, 11:24
Kolejny gracz oficjalnie pożegnalny. Nr 5 w tym okienku.

Powodzenia Ivan. Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 24.05.2018, 11:29
Szkoda mi chłopa, naprawdę bardzo dobry obrońca, pewniejszy od Ryśka. Mam nadzieję, że tylko jego stan zdrowia przekreślił przedłużenie kontraktu u nas.

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.05.2018, 12:27
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Szkoda mi chłopa, naprawdę bardzo dobry obrońca, pewniejszy od Ryśka. Mam nadzieję, że tylko jego stan zdrowia przekreślił przedłużenie kontraktu u nas.
Z pewnego źródła wiem, że właśnie stan zdrowia determinował decyzję.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.05.2018, 14:03
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kolejny gracz oficjalnie pożegnalny. Nr 5 w tym okienku.

Powodzenia Ivan. Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia.
Można już napisać o 6 graczu - Pol Llonch.
Jeżeli ta tendencja się utrzyma to w ciągu tego okienka pożegnamy cały hiszpański zaciąg sprowadzony za Ramireza.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.05.2018, 17:32
Jakim cudem Kuchenkorz wziął Cywkę, jednocześnie mogąc podebrać nam Pola (bo nie wierzę, że nie byliby w stanie dać mu kasy takiej samej/lepszej niż Tilburg) to chyba tylko w Poznaniu wiedzą.....

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.05.2018, 17:50
Widocznie nie mogli. Wszyscy mieli 6 miesiecy na to a udalo sie outsiderowi ligi holenderskiej.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.05.2018, 17:50
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jakim cudem Kuchenkorz wziął Cywkę, jednocześnie mogąc podebrać nam Pola (bo nie wierzę, że nie byliby w stanie dać mu kasy takiej samej/lepszej niż Tilburg) to chyba tylko w Poznaniu wiedzą.....
Może Pol zdecydowanie wolał grać na Zachodzie?
A może nie lubi ziemniaków?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.05.2018, 17:56
Albo chciał tu zostać, tylko na coś się wkurzył...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.05.2018, 17:56
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Może Pol zdecydowanie wolał grać na Zachodzie?
A może nie lubi ziemniaków?
Możesz nie lubić ziemniaków... ale kto oprze się frytkom? :|

Kopanie się po czole na dole tabeli w lidze holenderskiej vs. walka w europejskich pucharach i o mistrzostwo tutaj?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.05.2018, 18:13
Bankowo wyjebało się na ostatniej prostej, nie sądzę, żeby kartą przetargową było parę EUR więcej od słabiaka z Holandii. Klub musiał przygrać w chuja :(
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.05.2018, 18:19
A ja obstawiam ze to Llonch przygral w chuja i wypial sie na Wisle.
Kontraktu, negocjacji, testow medycznych nie zalatwia sie w jeden dzien.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.05.2018, 18:22
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A ja obstawiam ze to Llonch przygral w chuja i wypial sie na Wisle.
Kontraktu, negocjacji, testow medycznych nie zalatwia sie w jeden dzien.
Też mi się tak wydaje.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.05.2018, 18:47
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Bankowo wyjebało się na ostatniej prostej, nie sądzę, żeby kartą przetargową było parę EUR więcej od słabiaka z Holandii. Klub musiał przygrać w chuja :(
A dlaczego nie?, facet w Hiszpanii kokosów nie zarabiał, w Wiśle gwiazdorskiego kontraktu też nie miał, 26 lat na karku to jeszcze nie dramat ale wiek juniorski to nie jest. Więc o kasie trzeba myśleć, a że wybrał "słabiaka" w Holandii, to widocznie jakiegoś wielkiego zainteresowania nim nie było. Bo trudno przy takim wyborze mówić o jakichś wielkich ambicjach sportowych.
Odpowiedz cytując
pozowski
Member

Od: 03.2010

Stary 24.05.2018, 18:59
Według mnie Llonch z agentem musieli negocjować równocześnie z Wisłą i Holendrami. Tak naprawdę Wisła miała tylko jeden argument w negocjacjach- gra w europejskich pucharach, niestety w pucharach gra Górnik i Pola w Krakowie już nie ma.
A że idzie do przeciętniaka z Holandii w jego wieku i na tej pozycji lepiej się wybić z przeciętniaka z Eredivisie niż u nas z mistrza kraju
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.05.2018, 19:04
pozowski napisał(a):Wyświetl post
Według mnie Llonch z agentem musieli negocjować równocześnie z Wisłą i Holendrami. Tak naprawdę Wisła miała tylko jeden argument w negocjacjach- gra w europejskich pucharach, niestety w pucharach gra Górnik i Pola w Krakowie już nie ma.
A że idzie do przeciętniaka z Holandii w jego wieku i na tej pozycji lepiej się wybić z przeciętniaka z Eredivisie niż u nas z mistrza kraju
Równoległe negocjacje zdają się być dość oczywiste. Zastanawiajace od początku były natomiast wypowiedzi Lloncha o tym, jak bardzo chciałby zostać w Krakowie. Sądzę, że była to gra na podbicie kontraktu w Holandii, zwłaszcza, że wcześniej nie wypowiadał się , bodajże, w ten sposób
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 24.05.2018, 19:07
To teraz całą kasę co miała iść na Pola dawać do tego co proponują Carlitosowi i Lud będzie uspokojony
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 24.05.2018, 19:16
Nie rozumiem jakie powody by miał mieć nasz klub by przygrać w chuja?
Bo już Llonch mógł mieć swój interes w zwodzeniu Wisły. Póki nie podpisał kontraktu z Holendrami, zawsze miał nas w opcji awaryjnej gdyby tam coś się wysypało na ostatniej prostej. Co się przecież nie raz zdarza.
Smutne ale prawdziwe. Dziwi mnie, że tak łatwo idzie wam oskarżanie zarządu o złą wolę, a tak ciężko uwierzyć logiczne wytłumaczenie, że Pol jest po prostu zwykłym najemnikiem i poszedł tam gdzie uważa, że będzie mu lepiej.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 24.05.2018, 19:25
Snow dokładnie tak samo myślę
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 24.05.2018, 19:28
Ja tam zarządu nie posądzam o złą wolę, ale o głupotę i amatorszczyznę. Llonch to kluczowy zawodnik, więc kontakt powinien zostać podpisany w lecie, a już za wszelką cenę do końca listopada. A jak się nie zgadza to sprzedać wtedy za ile się da, bo kasa potrzebna jak woda. A tak skończyło się na odejściu za free kluczowego gracza. Już od stycznia menager mu pewnie szukał klubu, a ten grał na nowy kontrakt. Może uzgodnił warunki z Wisłą na wypadek awansu do europejskich pucharów, a może na wypadek, gdyby nic lepszego nie znalazł. A tak pogra sobie w Holandii i jak tam też da radę to pójdzie wyżej. I tylko nasi geniusze w zarządzie łudzili się, że miesiąc przed końcem kontaktu przedłużą kluczowego zawodnika... Chyba żyją w innym świecie :/
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.05.2018, 19:30
Snow napisał(a):Wyświetl post
Pol jest po prostu zwykłym najemnikiem i poszedł tam gdzie uważa, że będzie mu lepiej.
To prawda.
Jednak życzyłbym sobie samych takich najemników, którzy do ostatniej minuty ostatniego meczu gryzą trawę i nie odpuszczają.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.05.2018, 19:35
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Ja tam zarządu nie posądzam o złą wolę, ale o głupotę i amatorszczyznę. Llonch to kluczowy zawodnik, więc kontakt powinien zostać podpisany w lecie, a już za wszelką cenę do końca listopada. A jak się nie zgadza to sprzedać wtedy za ile się da, bo kasa potrzebna jak woda. A tak skończyło się na odejściu za free kluczowego gracza. Już od stycznia menager mu pewnie szukał klubu, a ten grał na nowy kontrakt. Może uzgodnił warunki z Wisłą na wypadek awansu do europejskich pucharów, a może na wypadek, gdyby nic lepszego nie znalazł. A tak pogra sobie w Holandii i jak tam też da radę to pójdzie wyżej. I tylko nasi geniusze w zarządzie łudzili się, że miesiąc przed końcem kontaktu przedłużą kluczowego zawodnika... Chyba żyją w innym świecie :/
Jaki Ty mądry jesteś, szkoda tylko, że nie za swoje pieniądze... Takie same magiki jak Ty w przypadku podpisania kontraktu (za wszelką cenę ) z Llonchem w zeszłe lato, biadoliliby w przypadku - na przykład - poważnej kontuzji tego gracza. Już widzę jak jebiesz zarząd za amatorszczyznę, bo podpisali chłopa, a ten nie może grać...
Odpowiedz cytując
pozowski
Member

Od: 03.2010

Stary 24.05.2018, 19:37
Snow napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem jakie powody by miał mieć nasz klub by przygrać w chuja?
Bo już Llonch mógł mieć swój interes w zwodzeniu Wisły. Póki nie podpisał kontraktu z Holendrami, zawsze miał nas w opcji awaryjnej gdyby tam coś się wysypało na ostatniej prostej. Co się przecież nie raz zdarza.
Smutne ale prawdziwe. Dziwi mnie, że tak łatwo idzie wam oskarżanie zarządu o złą wolę, a tak ciężko uwierzyć logiczne wytłumaczenie, że Pol jest po prostu zwykłym najemnikiem i poszedł tam gdzie uważa, że będzie mu lepiej.
Ludzie są wkurzeni bo czekano aż do marca na rozpoczęcie negocjacji kontraktowych.
Llonch dał się poznać już wiosną 2017, był szmat czasu od końca sezonu 16/17 do grudnia, zarząd nie podjął ryzyka i teraz szampana piją w Tilburgu.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.05.2018, 19:38
Następny, co będzie podejmował ryzyko nie mając grosza przy dupie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.05.2018, 19:49
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Następny, co będzie podejmował ryzyko nie mając grosza przy dupie
Nie mielismy w lecie grosza przy dupie, ale sciagnalismy 14 pilkarzy? Dobre

Mogliśmy podpisac Lloncha wczesniej, albo zamiast roku wynegocjować 2 lata kontraktu. Dalismy ciala czekając ma ostatnia chwile z kontraktem dla niego. Tyle.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów