|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Może tylko niektórzy kibice Wisły maja takie złe mniemanie o Cywce? Czemu o takiego Ivana Gonzalesa czy Bashę nikt się nie bije?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Amika 3 lata temu podebrała nam Darka Dudkę. Efekt zakontraktowania Cywki nie będzie sie wiele różnił...
Z gówna bata nie ukręcisz, jak jeszcze był w miarę młody to grał na poziomie 2-3 ligi angielskiej, jak go nie chciano, to przyszedł do zadłużonej Wisły..... Jeden rok temu sobie wymarzył LM i skończyło sie odpadnięciem LM i LE z pastuchami. Teraz drugi wymarzył to samo. Jeśli Legia i Amika będą kontynuować politykę transferową w podobny sposób za rok walczymy o mistrza ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Junco wypowiadał się w tamtym czasie, że ufa zawodnikowi, który umówił się z nim, że będą się informować o swoich oczekiwaniach i ewentualnych ofertach stron trzecich. Nie chodzi o to, że w klubie nie wiedzieli, że Cywka rozmawia z Lechem (bo dowiedzieli się najpóźniej wtedy, kiedy my), ale że najwyraźniej umówili się z nim na pierwszeństwo rozmów i uczciwe negocjacje. Tobie pasuje, że kapitan Wisły nie dotrzymuje w takiej sytuacji słowa?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
-naiwności Junco -nielojalnosci piłkarza Mnie bardziej boli, że taki ktos dostał opaskę kapitańską Wisły Bo niczym na nią nie zasłużył. Jeśli zagra z Lechem to będzie kompromitacja klubu i Carillo |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tak, tylko o to mi chodzi, że zachował się tak zawodnik, który gra z opaską kapitańską Wisły Kraków. Gdyby się po prostu nie dogadali albo zawodnik z góry uprzedziłby, że odchodzi - nie byłoby w ogóle o czym pisać.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Tak jak z pkt. widzenia umiejętności sportowych nie żałuję odejścia Cywki, tak po ludzku rozumiem jego postępowanie. Każdy chce wiedzieć na czym stoi, dajmy na to dostał ofertę z amiki w marcu, w Wiśle cisza w temacie dalszej gry więc podpisał z amiką. Co byście zrobili jeden z drugim będąc najemnikiem? A to że w klubie są ślepi i głusi i dają mu w tym momencie opaskę (bo miał w danym meczu najdłuższy staż w wyjściowej 11 w Wiśle) to już ich problem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Cywka jeden z gorszych srodkowych EVER, nie wiem czy Perez nie odpalilby - WIECIE JAKIE JEST ZYCIE - CYWKA ODEJDZIE I PRZEZYJE DRUGA MLODOSC... Tak czuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy jest po kim płakać.
Ale wysyłanie na siłę na trybuny to głupota. Chociaż na mecz z Amicą bym go nie wystawiał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Wg ciebie jeden z gorszych a wg mnie nie. Na pewno lepszy od powolnego Pereza.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Lech bierze Cywkę, bo to Polak i może zabezpieczyć kilka pozycji. Nikt tam po nim nie spodziewa się fajerwerków, a będą mieli zawsze gotowego do grania gościa. Cywka jest po prostu solidnym piłkarzem, dba o siebie, nie łapie kontuzji. Tylko tyle i aż tyle.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
||
|
A ja bym Cywke na Lecha wystawił. Pamiętam jak Lech zagrał Zurawskim choć było wiadomo, że trafi do Wisły.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez PvD : 08.05.2018 o godz. 02:49.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
@PvD Cywka już strzelił bramkę w Płocku, myślisz że przeciwko Lechowi jest szansa na dwie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jeśli Lech dalej będzie w grze o MP (czyt. po aktualnej kolejce nie będzie mieć 5 pkt straty do Legii) to Cywka powinien zostać na ławce. Istnieje duże ryzyko, że będzie parodiować grę, bo Amika w ostatniej kolejce gra u siebie z eLką.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Czekam na przykłady takich grajków i takich sytuacji bo mam wrazenie ze niektorzy oceniaja zycie tylko przez swoj pryzmat ![]() Więc który to piłkarz, profesjonalista czy amator, jeden ...., parodiował gre jak to ładie nazwałes? ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Pytanie: - Ile bramek Żurawski strzelił Lechowi? (i ile z nich padło po zmianie toru lotu piłki przez obrońcę Lecha?) ![]() Żurawski, oczywiście nie ceregielił się grając jeszcze w Lechu. Na tydzień przed przejściem do Wisły, w meczu Lecha z Wisłą strzelił dwie bramki przeciwko swojemu nowemu pracodawcy. To, że zrobi to Cywka, nie wierzę. |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Tak jak mówiłem: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...racy,13157198/
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Powiem tak. Nie można mieć pretensji do Cywki. Klub milczał w sprawie jego kontraktu aż do końca kwietnia. Cywka, wtedy dostał ofertę od Lecha i postanowił ją przyjąć. Wisła nie robiła nic by go zatrzymać do końca kwietnia. Działania rozpoczęły się po tym, jak wyszło że negocjuje z Lechem. Nie ma się co dziwić. Jak jesteście w pracy i Wam sie umowa kończy i chodzicie dopytywać co i jak i słyszycie ciąle '' yyy jeszcze nie wiem, nie wiadomo, będziemy rozmawiać w maju'' nie szukalibyście innej pracy? Zwłaszcza jakby na Wasze CV odpowiedziała, lepsza, większa i lepiej płacąca firma?
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cywka powinien wyjsc jutro, zarobic asa kier za kopniecie w pysk jakiegos gamonia z Lubina w ostatniej minucie i tym akcentem pozegnac sie z Wisla.
Pogodzilby obydwa obozy; wystawiac czy nie wystawiac. PS; niech polamie Tosika. Cala liga bedzie mu wdzieczna. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Bardzo madra propozycja moze wyslij to meilem do Tomka. Albo niech na twitterze mu to ktos zaproponuje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A za czerwoną nie ma kar finansowych?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://twitter.com/marcin_kwiecien/...27883261095936
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Czyli Małeckiego żegnamy, bo nie wyobrażam sobie, że po takiej akcji jego notowania u Carillo wzrosną
Niektórzy często sugerowali, że Mały ma siano zamiast mózgu, ale po tym odwołaniu można mieć wątpliwości i co do siana... Czyli w przyszłym sezonie zostają prawdopodobnie Boguski (o ile wyrobi minuty/dostanie kontrakt) i Bartosz (o ile nie trafi na kolejne wypożyczenie). Jeden zawodnik pamiętający jak smakuje mistrzostwo kraju i jeden wychowanek z realną szansą na pojawianie się na boisku. Słabo. Brak zawodników identyfikujących się z klubem :/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taką sytuacje trzeba będzie po prostu przeczekać, mam nadzieje że Junco wiedział co mówi i za 2-3 sezony będą wkraczać jacyś ciekawi wychowankowie z juniorskich drużyn.
A Małecki niech już pakuje graty. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pokazał gdzie ma klub i kibiców
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|