The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2018, 18:52
W tym meczu kluczowe byly wydarzenia miedzy gdzies 15 a 35 minutą, trzeba bylo przetrwać ataki Korony i miec troche szczescia,bo tam moglo sie zrobic nawet 2;1 dla Korony.Ale ze dalismy rade i mielismy troche szczescia ,to udalo sie,choc z przebiegu meczu bylsimy lepsi,a Carlitos to i 5 bramek mógl sobie pyknać.

Dawno nie powiezlismy tak Korony ,piekne ,mala zemsta za te lania we wczesniejszych meczach.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 06.05.2018, 18:53
enzo napisał(a):Wyświetl post
Z relacji meczowej:

30' Carlitos po raz drugi trafia do siatki, ale wcześniej zabrzmiał gwizdek sędziego. Hiszpan był na spalonym.

Powtórki pokazały, że spalonego tam raczej nie było. Ale że to była sytuacja na niekorzyść Wisły, to nikt się nad tym specjalnie nie rozwodził.
Tam Carlitos ze 3 metry był wychylony.
VAR nie powoduje, że sędziowie nie mogą gwizdać spalonych. Jak jest pewien swojej decyzji to podnosi chorągiewkę i tyle.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 06.05.2018, 19:05
Chciałem już nazwać wyar'a trollem internetowym bo nie chciało mi się wnikać w jego jakże głębokie parabole literackie. Niestety przeczytałem ostatnie zdania po akapitach i muszę przyznać mu rację. Oczywiście nie musicie się z tym zgadzać.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 06.05.2018, 19:14
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Tam Carlitos ze 3 metry był wychylony.
VAR nie powoduje, że sędziowie nie mogą gwizdać spalonych. Jak jest pewien swojej decyzji to podnosi chorągiewkę i tyle.
Niestety nie mogę nigdzie znaleźć tej sytuacji, ale utkwiło mi w głowie, że ofsajdu tam nie było. Jeśli mówisz tak pewnie, że to były 3 metry, OK. Ja tę akcję zapamiętałem inaczej.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.05.2018, 20:20
Spalony był, ale nie tak duży.imo napewno większy niż przy bramce korony
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 06.05.2018, 20:21. Brawo :)
Co do Imaza to cieszę się, że trafił się nam taki zawodnik w naszej sytuacji finansowej (kiedy ostatnio praktycznie za każdym razem z małymi wyjątkami bierzemy wolnych zawodników) bo jak to na Hiszpana przystało ma fajną technikę użytkową, potrafi improwizować (ile to już "siatek" założył rywalom), świetnie się nadaje do gry kombinacyjnej. Po paru miesiącach trzeba przyznać, że świetnie się wkomponował w nasz zespół. Ale są też pewne "ale". Jak chociażby pojawiające się u niego czasem niechlujstwo w grze i coś co odróżnia klasę jego i Carlitosa (to, że taki zawodnik nam się trafił za darmo i na tak niskim kontrakcie to mistrzostwo świata). Powiedziałbym, że w dzisiejszym meczu bliźniacze sytuacje Imaza i Carlitosa w drugiej połowie. Obaj dostali piłkę i znaleźli się w sytuacji sam na sam z bramkarzem. Co ich różniło to niechlujstwo Imaza w decydującym momencie w przyjęciu piłki, zabraniu się z nią w biegu, ustawieniu i przygotowaniu do strzału. Lopez po błędzie obrońcy Korony wykorzystał wszystkie swoje walory by stworzyć sobie możliwie najkorzystniejszą sytuację do wykończenia i zrobił to z zimną krwią. Chciałbym, żeby Imaz poprawił się w takich sytuacjach. Więcej determinacji i zimnej krwi. Jeszcze coś co raziło bardziej w poprzednich meczach to czasem i u Lopeza jak i Imaza "gra pod siebie", kiedy w decydujących momentach lepiej jest ustawiony kolega i możnaby go wypuścić na "1 na 1" z bramkarzem. W meczu z Koroną jeśli chodzi o współpracę tej dwójki już było dużo lepiej. I generalnie wielkie brawa i dla Jesusa i Carlitosa za gole w dzisiejszym meczu.

Co mi się też rzuciło w oczy to dobra gra Bartkowskiego na lewej flance i to, że mimo tego, że jego wiodącą i naturalną, preferowaną nogą jest prawa to lewa nie służy mu tylko do podpierania ale próbuje nowych zachowań i próbuje nią też zagrywać ale też prowadzić piłkę i za tą wszechstronność duży plus. Zawodnik, który próbuje czy stara się rozwijać grę swoją słabszą nogą to generalnie rzadkość. Duży plus też dla Arsenicia i generalnie brawa dla całego zespołu za zwycięstwo. Podoba mi się też waleczność i determinacja i gra na przedpolu Cuesty (oczywiście jak każdy bramkarz popełnia też błędy ale za podejście do gry na przedpolu ode mnie duży plus dla Hiszpana).
Powód: pomyłka ;)
Ostatnio edytowane przez Colin : 06.05.2018 o godz. 20:22.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.05.2018, 20:31
Pare minut zagral dzis Maly. Nie zrobil nic bym oczekiwal chociazby wiekszej ilosci minut.
ten drugi co wszedl wczesniej oczywiscie to samo, w sumie nawet zapomnialem ze gral.
Swietnie gral Llonch, a Carlitos jak zawsze gral swoje, tym razem mu wychodzilo Czasem nie wychodzi i niektore janki krzycza by go zmieniano, nie myslac o tym ze kazda kolejna bramka zwieksza jego wartosc o pare zlotowek.

Arsenic tez niedlugo odejdzie, po tym co pokazuje na bank go ktos wyciagnie.
W sumei to duzo szczescia, jakby im gwizdneli tego karnego to roznie moglo byc. Wazne ze dupa w Kielcach bedzie piekla przez chwile

Mam nadzieje ze Ci ktorzy sie napalaja na puchary nie beda potem na koniec sezonu plakac jesli tych pucharow nie uda sie zdobyc ?
a tak swoja droga to jak spojrzalem na tabele, to ja nie wiem jakim cudem My mamy byc na IV pozycji
E: pepe ja wiem. ale Gornik ma teraz u siebie Korona i Nas na koniec ...mamy takie szanse na puchary jak Jaga na MP
Ostatnio edytowane przez szprotson : 06.05.2018 o godz. 21:31.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.05.2018, 20:32
szprotson napisał(a):Wyświetl post
...

Mam nadzieje ze Ci ktorzy sie napalaja na puchary nie beda potem na koniec sezonu plakac jesli tych pucharow nie uda sie zdobyc ?
W wątku statystycznym jest omawiane jakie mamy szanse na puchary.
Niestety pierwszy warunek, to wygrać wszystko do końca.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.05.2018, 21:12
Arsenic, Llonch i Carlitos w 11stce kolejki, Carlitos graczem kolejki - bez niespodzianki zreszta, wszyscy zagrali dzisiaj swietnie.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 06.05.2018, 21:33
Ciut słabszy mecz Cuesty mimo ze kilka udanych interwencji miał i już czytałem gdzieś, że potwierdził tym meczem, że nie nadaje się do Wisły hahaha to co lepszy Buchal ?

Mecz dobry, scyzory atakowaly bo tak mialo to wygladac, wiele krzywdy nie robili.

Pisałem na chacie, że skład optymalny poza: Boguskim, Cywka i Halilovicem.

Rafał jaki jest kazdy wie, za kazdego trenera grywal, nie ma lepszego na jego pozycje, a szkoda. Kilkanascie kolejek temu pisałem, że Imaz to taka lepsza wersja Boguskiego - dalej to podtrzymuje, bardzo podobni zawodnicy z ta roznica ze Imaz ma duzo lepsza technike.

Cywka jak zwykle alibi.

Zwyciestwo bardzo cieszy, szczegolnie za dwie ostatnie porazki z nimi . (w pucharz i w lidze).

Obawiam sie, ze dostosowalismy sie do nieprzewidywalności e-klapy i przypadku polskiej ligi.

ZAWSZE mecze przy R22 były w miare pewne i ZAWSZE wyjazdy były pewne do tyłu - teraz jest odwrotnie.

Obawiam sie, ze po dwoch dobrych meczach wyjazdowych dostaniemy OKLEP u siebie z niemrawym zaglebiem...

JAK MOGLIŚMY PRZEGRAĆ Z TIRÓWKĄ Nie kumam... legia byla i jest tak slaba/beznadziejna ze szok !!Na wyjezdzie ich ogrywamy by kilkanascie dni pozniej dostac u siebie... typowa e-klapa. W srode kazdy wynik mozliwy - a jak dodamy do tego Mitrovica w pierwszym skladzie wraz z Cywka to...

Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 06.05.2018, 21:49
I jak tu po takim meczu, albo tym tydzień temu w Białymstoku, wyzbyć się z tyłu głowy marzeń o pucharach?...
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.05.2018, 21:50
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Halilovic to nie jest klasyczny środkowy pomocnik mogący grać w środku boiska. To ofensywny środkowy pomocnik, podwieszany pod napastnika. To nie jest wystarczająco odpowiedzialny zawodnik.

Zrozumcie, że my nie mamy klasycznych środkowych pomocników jakich preferuje Carillo, poza Mitrovicem, dlatego to on gra pierwsze skrzypce obok Lloncha (środkowego defensywnego pomocnika).

Velez to stoper, Basha połamany. Trzeci Cywka, z musu, piłkarz przeźroczysty- bez rażących błędów, bez przebłysków.
A Brlek to co?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.05.2018, 21:50
Niestety nie oglądałem spotkania natomiast moja mała dygresja.

Do obcokrajowców (poza kilkoma wyjątkami z przeszłości jak Cleber czy Cantoro), nie można się zbyt mocno przywiązywać, gdyż po to ich ściągamy by byli wzmocnieniem drużyn, ew po to by ich wypromować. Przy pierwszej lepszej okazji należy ich sprzedać z zyskiem i pozyskiwać kolejnych.

Jeśli Junco wyczarował Arsenicia czy Carlitosa z kapelusza to będą kolejny. O innej charaterystyce ale oby podobnym potencjale.

Dlatego, ani za Carlitosem, ani za Arseniciem płakać nie będę o ile wyciągniemy za nich dobrą kasę. Klub musi stanąć finansowo na nogi. Cieszą mnie natomiast bardzo ich dobre występy.
Oby tylko Llonch przedłużył kontrakt.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.05.2018, 21:52
Dziwny to był mecz - Korona grała w piłkę, a my strzelaliśmy gole.

Nie powiem, że nasza gra mi się dziś podobała - podobała mi się za to skuteczność. Indywidualnie podobali mi się Carlitos, Arsenić oraz Bartkowski.

Słabszy mecz Cuesty i nie chodzi mi o wypuszczenie piłki z rąk po dobrym wyjściu, bo takie coś się może zdarzyć każdemu. Po prostu dwa razy podejmował złe decyzję. Po jednej padł gol (nieuznany) - wyszedł z bramki kiedy powinien tego nie robić, ułatwił przeciwnikowi zdobycie bramki. Wiadomo, ze był spalony, ale podjął złą decyzję, co mnie zaskoczyło bo rzadko mu się przydarzały wcześniej takie błędy w stylu Załuski.

Druga błędna decyzja to wyjście do piłki i nie sięgnięcie jej po czym groźnie główkował któryś ze scyzoryków. Chociaż tutaj już go mniej winię, bo mógł myśleć, że da radę sięgnąć piłki i po prostu źle obliczył trajektorię jej lotu. Błąd nr 1 był za to trampkarski.

Poza tymi sytuacjami pewnie rozgrywał piłkę nogami i bardzo odważnie wychodził z bramki. Co bardzo ważne, nie spękał jakby to zrobił Buchalik czy inny bramkarz, dalej odważnie robił swoje i walczył o większość piłek wrzucanych w pole karne. Przy nim te wszystkie rzuty rożne Korony to było niemal zerowe zagrożenie. Doceniam go za to, mimo, że przytrafił mu się słabszy mecz. Powinien dalej bronić i powinniśmy go przedłużyć, bo taki bramkarz gasi akcje przeciwnika w zarodku.

Wasylowi znowu odcięło prąd w tym meczu, ktoś mu powinien wytłumaczyć do czego służy VAR. Naprawdę nie rozumiem jak można się zachowywać tak skrajnie nieodpowiedzialnie wiedząc, że sędziowie mogą skorzystać z powtórki. Dziś mu się lapnęło. Z drugiej strony doceniam ewidentną poprawę przy naszych defensywnych stałych fragmentach gry. Zarówno Cuesta, Wasyl, Velez jak i Arsenić z Bartkowskim świetnie się ustawiają i grają głową (poza bramkarzem 8-]) i rzadko przeciwnik dochodzi do dobrej okazji po wrzutkach. Wcześniej przy Buchalu i Głowie (mimo olbrzymiego sentymentu dla tego drugiego) często drżałem jak piłka lądowała w narożniku boiska.

Wracając do meczu - cieszy wynik, cieszą 3 punkty. Niestety styl rodem z czasów Ramireza (tych lepszych - kiedy dobrze punktował). Wiadomo, że wydarzenia na boisku miały na to wpływ, a ostatnimi czasy Korona nas regularnie lała - więc nie będę wybrzydzał. Ale i tak nie można mówić o jakimś 'świetnym' spotkaniu. Gratuluję drużynie 3 punktów i efektownego wyniku. I na tym skończę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.05.2018 o godz. 21:55.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 06.05.2018, 21:56
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
A Brlek to co?
Według mnie Brlek jest takim zawodnikiem, ale po co nim grać? I tak nie zostanie. Poza tym to nie ten sam Brlek... Te zagrania z Lechem, chyba ze 4 razy wprost pod nogi przeciwnika. Szkoda chłopa ale wydaje mi się, że na dziś to jest żenująco słaby piłkarz.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 06.05.2018 o godz. 22:01.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 06.05.2018, 22:06
Arsenic rowniez u nas dlugo nie pogra.... bdb pilkarz praktycznie od samego poczatku, wszystkie mecze zagral solidnie lub na wysokim poziomie.

Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.05.2018, 23:55
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Dziwny to był mecz - Korona grała w piłkę, a my strzelaliśmy gole.

Nie powiem, że nasza gra mi się dziś podobała - podobała mi się za to skuteczność. Indywidualnie podobali mi się Carlitos, Arsenić oraz Bartkowski.

Słabszy mecz Cuesty i nie chodzi mi o wypuszczenie piłki z rąk po dobrym wyjściu, bo takie coś się może zdarzyć każdemu. Po prostu dwa razy podejmował złe decyzję. Po jednej padł gol (nieuznany) - wyszedł z bramki kiedy powinien tego nie robić, ułatwił przeciwnikowi zdobycie bramki. Wiadomo, ze był spalony, ale podjął złą decyzję, co mnie zaskoczyło bo rzadko mu się przydarzały wcześniej takie błędy w stylu Załuski.

Druga błędna decyzja to wyjście do piłki i nie sięgnięcie jej po czym groźnie główkował któryś ze scyzoryków. Chociaż tutaj już go mniej winię, bo mógł myśleć, że da radę sięgnąć piłki i po prostu źle obliczył trajektorię jej lotu. Błąd nr 1 był za to trampkarski.

Poza tymi sytuacjami pewnie rozgrywał piłkę nogami i bardzo odważnie wychodził z bramki. Co bardzo ważne, nie spękał jakby to zrobił Buchalik czy inny bramkarz, dalej odważnie robił swoje i walczył o większość piłek wrzucanych w pole karne. Przy nim te wszystkie rzuty rożne Korony to było niemal zerowe zagrożenie. Doceniam go za to, mimo, że przytrafił mu się słabszy mecz. Powinien dalej bronić i powinniśmy go przedłużyć, bo taki bramkarz gasi akcje przeciwnika w zarodku.

Wasylowi znowu odcięło prąd w tym meczu, ktoś mu powinien wytłumaczyć do czego służy VAR. Naprawdę nie rozumiem jak można się zachowywać tak skrajnie nieodpowiedzialnie wiedząc, że sędziowie mogą skorzystać z powtórki. Dziś mu się lapnę.
Gra Chesty na przedpolu wydaje się ważna zwłaszcza w kontekście naszej taktyki, gdzie przeciwnik najwcześniej atakuje skrzydłami.

Czy Wasylowi się upiekło, to jeszcze zobaczymy. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby zajęła się tym Komisja Ligi, wszak sędzię nie zauważył przewinienia.

Szczerze mówiąc dziwię się, że obyło się dziś bez czerwonej kartki, bo przy mabuzowaniu Korony po nieuznanej brce po niepodyktowaniu karnego oraz przy takim wyniku, czekałem tylko aż zaczną polować na nogi.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 07.05.2018, 09:04
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Niestety nie oglądałem spotkania natomiast moja mała dygresja.

Do obcokrajowców (poza kilkoma wyjątkami z przeszłości jak Cleber czy Cantoro), nie można się zbyt mocno przywiązywać, gdyż po to ich ściągamy by byli wzmocnieniem drużyn, ew po to by ich wypromować. Przy pierwszej lepszej okazji należy ich sprzedać z zyskiem i pozyskiwać kolejnych.

Jeśli Junco wyczarował Arsenicia czy Carlitosa z kapelusza to będą kolejny. O innej charaterystyce ale oby podobnym potencjale.

Dlatego, ani za Carlitosem, ani za Arseniciem płakać nie będę o ile wyciągniemy za nich dobrą kasę. Klub musi stanąć finansowo na nogi. Cieszą mnie natomiast bardzo ich dobre występy.
Oby tylko Llonch przedłużył kontrakt.
Nigdy nie wiesz czy obcokrajowiec nie osiądzie. Najlepszym przykładem jest ... Junco

Co do wyczarowania kolejnego Carlitosa, to pewnie raz na kilka lat się uda.

s1mone napisał(a):Wyświetl post
(...)

Wracając do meczu - cieszy wynik, cieszą 3 punkty. Niestety styl rodem z czasów Ramireza (tych lepszych - kiedy dobrze punktował). Wiadomo, że wydarzenia na boisku miały na to wpływ, a ostatnimi czasy Korona nas regularnie lała - więc nie będę wybrzydzał. Ale i tak nie można mówić o jakimś 'świetnym' spotkaniu. Gratuluję drużynie 3 punktów i efektownego wyniku. I na tym skończę.
Styl z czasów Kiko to była obrona Częstochowy i laga na Carlitosa. Nie było tego na boisku w Kielcach.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 07.05.2018 o godz. 09:07.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.05.2018, 09:07
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Nigdy nie wiesz czy obcokrajowiec nie osiądzie. Najlepszym przykładem jest ... Junco

Co do wyczarowania kolejnego Carlitosa, to pewnie raz na kilka lat się uda.
Nie zapominajcie kto wyczarował Carlitosa i Arsenica, a kogo wcześniej oglądał Junco
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 07.05.2018, 10:25
do kasacji
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.05.2018, 10:29
Brawo dla całego zespołu za skuteczność i wypunktowanie te kieleckie ....y.

Arsenic jak dogra dwa mecze na takim poziomie, to pewnie go nie zatrzymamy na nastepny sezon. Nie ma co się dziwić, że bundesliga go już obserwuje.
Carlitos klasa sama w sobie. Niech strzela jak najwięcej i podnosi cenę.

Trochę słabszy mecz Cuesty i Imaza pomimo jego bramki, ale przy takim wyniku nie ma co się czepiać.

Wasyl Ty się gościu opanuj, 37 lat na karku a gościa w brzuch ładujesz bez piłki.
Dobrze, że sędzia i VAR nie ogarnięty, bo byśmy normalnie grali w 10.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 07.05.2018 o godz. 10:47.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 07.05.2018, 10:59
Wasyl to tykającą bomba. Jak nie wjedzie kogoś ostrym wślizgiem to uderzy kogoś w polu karnym. I tak co mecz. Chłop ma 37 lat i całe życie tak grał, więc nie potrafi się przestawić na myślenie, że obecnie istnieje coś takiego jak VAR. Nie nauczysz starego psa nowych sztuczek. Lepiej stawiać na kogoś młodszego na środku obrony. Wasyl to nie Głowa, by mieć dla niego taryfę ulgową.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.05.2018, 11:14
Czasem takie zwierze przydaje się w zespole Czerwonej nie było, więc rozgrzeszam
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 07.05.2018, 12:03
Sytuacja z Wasylem i tym palantem z Korony to wg mnie kwalifikacja na żółte kartki dla obu, ewentualnie w najgorszym razie żółta za prowokacje i czerwień dla Wasyla, a ponieważ Koroniarz miał już żółtko to obaj zostaliby wyeliminowani z gry.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 07.05.2018, 12:29
http://weszlo.com/2018/05/07/stalo-s...ahne-kozakiem/

Tak mi się wydawało ale poczekałem na potwierdzenie weszlaków. Dobry mecz Lloncha i nie było Korony.
Modlić się by się dogadali na kolejny rok.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.05.2018, 13:32
pepe72 napisał(a):
Styl z czasów Kiko to była obrona Częstochowy i laga na Carlitosa. Nie było tego na boisku w Kielcach.
Tak było w jego późniejszych meczach. Na początku, po jego przyjściu dobrze punktowaliśmy (Carlitos wtedy u nas nie grał) i graliśmy bardzo podobnie do wczorajszego meczu (pod wieloma względami).
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.05.2018, 13:40
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Według mnie Brlek jest takim zawodnikiem, ale po co nim grać? I tak nie zostanie. Poza tym to nie ten sam Brlek... Te zagrania z Lechem, chyba ze 4 razy wprost pod nogi przeciwnika. Szkoda chłopa ale wydaje mi się, że na dziś to jest żenująco słaby piłkarz.
Nie znoszę tego kretyńskiego podejścia: "Po co grać zawodnikiem, który i tak nie zostanie?" - a no po to, by zdobywać punkty. Tu i teraz. Jest coś ważniejszego? Jutro może nie być ani trenera, ani kilku innych zawodników.

Niestety, ten brak myślenia udziela się także wielu trenerom i działaczom, którzy np. zsyłają do rezerw zawodników, którzy nie przedłużyli kontraktów albo nie stawiają na zawodników wypożyczonych.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.05.2018, 15:36
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Nie znoszę tego kretyńskiego podejścia: "Po co grać zawodnikiem, który i tak nie zostanie?" - a no po to, by zdobywać punkty. Tu i teraz. Jest coś ważniejszego? Jutro może nie być ani trenera, ani kilku innych zawodników.

Niestety, ten brak myślenia udziela się także wielu trenerom i działaczom, którzy np. zsyłają do rezerw zawodników, którzy nie przedłużyli kontraktów albo nie stawiają na zawodników wypożyczonych.
Brlek chuja gra i takie są fakty, a to czy odejdzie czy nie nie ma znaczenia. Carltos też odejdzie, a gra.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 07.05.2018, 17:44
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Brlek chuja gra i takie są fakty, a to czy odejdzie czy nie nie ma znaczenia. Carltos też odejdzie, a gra.
Skoro masz pewność, że odejdzie to daj chociaż znać gdzie. Ciekaw jestem.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 07.05.2018, 19:46
Nie wiem czemu uważacie ten mecz za zły. Według mnie taktyka Carillo na to spotkanie bardzo dobra, wyczekiwaliśmy Koronę na swojej połowie, czasami stosowaliśmy już pressing na środku boiska, czekając na jakieś przejęcie lub błąd rywala. Fajna gra z kontry, kilka razy fajnie pograli z klepy i szybko piłką, gdyby nie niedokładność ostatniego podania to by było o wiele lepiej.

Jak dla mnie taktyka dobrana bardzo dobrze pod rywala i mecz dość fajny w naszym wykonaniu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów