|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Żeby marzyć o podium to trzeba mieć jakichś kopaczy KTÓRYM PŁACIMY TAK JAK JEST W UMOWIE I WTEDY MOŻEMY WYMAGAĆ. To jest abecadło i od tego należy zacząć.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mało znany fakt.
Carrillo zdobył w rundzie finałowej 4 punkty czyli.. Tyle samo co Kiko w 7 meczach poprzedniej rundy finalowej. Sztuką będzie nie pobić tego dorobku |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dodalbym jeszcze, ze trzy z tych czterech punktow to tylko i wylacznie dzieki Moskalowi
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
@kacpaw91 jakie masz trenerskie papiery? poza tym co Ty piszesz o eksperymentach ze składem? jeżeli wygramy z Koroną (zawsze jest szansa), to wszystko będzie zależało od Wisły, bo gramy z resztą drużyn bezpośrednie mecze i 4 miejsce będzie realne (niech dzisiaj Legia wygra i sen trwa ;-) ) . Natomiast jeżeli przegramy, to cóż, można wtedy sprawdzać kadrę, bo wyżej niż 8 miejsca raczej nie zajmiemy, no chyba że wygramy pozostałe trzy mecze ale i to nie da gwarancji
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To prawda, że ten Ballaste caly tydzien sobie siedzial w Hiszpanii a pozniej wystapil w Białym od pierwszej minuty?
Ja rozumiem, ze Małecki nie pasuje do koncepcji ale bez jaj. Gosc był najsłabszy na boisku i chyba trenejro raczej powinien sie tego spodziewac po jego tygodniowych wojażach. Ja wiem, ze on ma licencje... ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 02.2018
Offline |
|
|
Na ten moment spodziewana liczba oczek na koniec to jakieś 8, czyli tyle ile w naszym "najlepszym" sezonie w grupie mistrzowskiej. Punktowo tragedii nie będzie, ale jeśli chodzi o grę to już można się martwić.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@Rock'n'Roll Star
A co Cię tak konkretnie martwi na ten moment w naszej grze? Jeśli już coś ma nas trapić, to skład personalny na jesień, a nie te kilka sparingów które zostało do rozegrania w tym sezonie. Co do samej gry widzę poprawę w grze obronnej. Jeśli zostaniemy z Cuesta, Velezem, Wasylem i resztą z obrony to powinniśmy tam zachować sporą stabilizacje. Z Lloncha, Cywki, Mitrovicia wg mnie i tak Carrillo wyciaga maxa. Cywka jest jaki jest. Mitrović najlepsze lata ma za sobą, ale mimo wszystko to poziom wyższy niż takiego Urygi w środku pola. Brlek jest w fatalnej formie. Basha kontuzja i w zasadzie nie mamy już tam żadnej alternatywy. Wydaje mi się że gdyby Carrillo miał Lloncha, Judasza i Brleka (w formie z zeszłego sezonu) to byśmy klepaki aż miło. Atak to jedno wielkie uzależnienie od Carlitosa i Imaza ich skuteczności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Dokładnie, z Małeckim o.......ilibyśmy ich lekko 5:0
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tego nie wiesz. Natomiest wiemy jedno. Wymeczylismy 0-1 i nie byla to zasługa Imaza, ktory delikatnie mowiac był zbyt zmeczony.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdzie były gwiazdy Jagi przez cały tydzień, że dały się ograć jakimś studentom z Hiszpanii? Czy może jednak przyznasz, że skoro władze Wisły puszczają swojego podstawowego zawodnika na tydzień do ojczyzny, to w jakimś celu.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 02.05.2018 o godz. 19:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
Carlitos trenował w Polsce i też chuja grał~ Morał taki że nie ma różnicy gdzie trenują zawodnicy |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Inaczej.
Imaz opuścił Polskę i udał się do Hiszpanii i nie został w żaden sposób ukarany za niepojawianie się na treningach. Morał z tego taki, że sztab szkoleniowy musiał być uprzednio przez niego poproszony o zgodę, a Jesus Imaz podał powód wyjazdu, który spotkał się ze zrozumieniem sztabu szkoleniowego, który mu takowej zgody udzielił. Imaz w Białymstoku zagrał słabszy mecz, jednak pytanie brzmi, dlaczego od pierwszej minuty nie wyszedł Patryk Małecki? Obawiam się, że Patryk kiepsko prezentuje się na treningach albo Carillo nie chce ogrywać kogoś kto odejdzie, ale jest tam jakiś cichy konflikt. Niestety wydaje mi się, że w letnim okienku jeden z nich się pożegna z Wisłą, a że Patryk co by o nim nie mowić jest ambitny, to może mieć pokusę, by spróbować sił w innym klubie ekstraklasy, gdzie będzie grał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Chłop w ostatnich kilku meczach prezentuje się beznadziejnie, dostaje zgodę na wyjazd do Hiszpanii w środku sezonu, zapewne nie bierze udziału w kilku treningach, co nie przeszkadza trenerowi wystawić go w pierwszym składzie na Jagę (jak w tym meczu się spisał - wszyscy widzieli). Nie ma co - myślę, że takie posunięcia sztabu szkoleniowego wpływają bardzo motywująco na zawodników walczących z Imazem o plac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Przegraliśmy ten mecz z Jagą?
Imaz nie błysnął w nim żadnymi solowymi akcjami, ale najwidoczniej realizował zadania wskazane przez trenera i przez to się obronił. Być może gdyby na jego pozycji wystąpił Patryk Małecki (zastrzegam, że nic n ie mam do Małego) mielibyśmy więcej strat na skrzydle (nie mówiąc o bezmyślnych faulach pod naszym polem karnym) i mecz przegralibyśmy wysoko? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jeszcze nikt nie komentował tego:
"Joan Carrillo daje sygnały Radoslawowi Sobolewskiemu, że ten jest zbędny w jego sztabie. Na emeryturę może udać się też Kazimierz Kmiecik. Info: Janekx89" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Gdybał jak Ty "co by było gdyby" nie będę, zalecam jednak powtórne obejrzenie meczu, bo Imaz co kontakt z piłką notował stratę...
Mamy szeroką kadrę, a wygląda to tak, że niektórzy rywalizacji nie czują w ogóle. O to mi tylko chodzi. Taki przykładowy Małecki wyleciał ze składu po jednym słabszym meczu, inni mogą grać piach całą rundę i są nie do ruszenia. Nie podoba mi się to, Wam może odpowiadać. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
67 lat mu stuka w tym roku. Powinien już odpocząć na zasłużonej emeryturze. Co do Sobolewskiego to mam nadzieję że ro plotka. Inna kwestia jest taka że gdzieś powinien sie nauczyć samodzielnego prowadzenia drużyny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Maly wylecial po meczu, w trakcie ktroego wszedla za Niego Imaz i wygladalo to tak jakbysmy nagle zaczeli miec skrzydlo i grac z przewaga jednego pilkarza. Nie tworzmy demagogii ze ktos sie na niego uwzial. Ten ktory za niego wszedl zrobil wiecej w krotszym czasie, to jedno, a dwa, tego drugiego bodajze bronia liczby? czy nie bronia? o akcji pt "wyjechal sobie do Hiszpanii" wypowiadac sie nie bede, bo nie znam kulis, niemniej jednak, nie wierze ze to nie bylo duuuuzo wczesniej konsultowane ze sztabem i reszta zespołu itp. jeszcze co do tekstu "na emeryture moze uda sie KK" ...prawde mowiac czekam na to .ogolnei tekst janka nie wnosi za bardzo nic nowego, kto jest blisko kto cos slyszy, wiec jak zycie w Wisle wyglada. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiście, że w meczu z Lechią tak to wyglądało, nie zaprzeczam przecież temu, nie sugeruję też, że ktoś się na kogoś uwziął. Tak, Imaza bronią w tym sezonie liczby. Chciałbym jednak, by trener przy ustalaniu składu kierował się nie liczbami, a prezentowaną formą. Ta od kilku meczów jest bardzo słaba. Skoro więc dało się zmienić Małeckiego na Imaza z korzyścią dla drużyny w danym okresie, pewnie dałoby się teraz zmienić będącego bez formy Imaza na kogoś innego (niekoniecznie Małeckiego, ja go nie przywołałem w swoim komentarzu).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Nawet pomimo tego, że z trybun czy poprzez tv mogło to wyglądać inaczej. Halilovic ponoć trenował przed meczem cały tydzień, a orzeł jakiego wywinął w polu karnym Jagi nie trafiając w piłkę to chyba na Dzień Flagi był już planowany? I co, też się nie obronił? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No cóż, jeśli tak podchodzisz do sprawy to raczej nie ma o czym rozmawiać. Jak widać w zwycięskiej drużynie nie może być słabych punktów, a wynik decyduje o tym, czy poszczególni piłkarze "się obronili".
Ps. Porównujesz kiks, do kilkudziesięciu minut Imaza? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To teraz mi wskaż, w którym miejscu pisałem o Małeckim - napisałem ogólnie o piłkarzach, którzy rywalizują z Imazem. To między innymi Ty przywołałeś Małeckiego, jakby mi chodziło tylko o niego.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ile to juz Imaz zawalil setek w tej rundzie? |
|
|

|