|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|||
|
Dariook napisał(a):
FraMat napisał(a):
FraMat napisał(a):
FraMat napisał(a):
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Wg niektórych nie da się inaczej niż wagony kolejnych Hiszpanów. No cóż zobaczymy jak to będzie dalej. Na razie kolejna rewolucja się szykuje i stado kolejnych Iberyjczyków już czeka na przylot do Krakowa.
btw Szczewa nie będą się bić o spadek w przyszłym sezonie - pewnie osiądą jak my na mieliźnie środka tabeli. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Zabrze w czasie pobytu w I lidze sprowadziło trochę młodych Polaków i w I lidze ich ogrywało. Nie jest więc prawdą, że można znaleźć solidnych polskich zawodników za małe pieniądze. Za małe pieniądze można znaleźć Polaków do ogrywania na zapleczu ekstraklasy. Jak pokazuje przykład Górnika. A nikt nie będzie ogrywał nowej drużyny, złożonej z debiutantów na najwyższym poziomie rozgrywkowym. Tutaj są potrzebni piłkarze do grania od zaraz. Tacy, jakich sprowadza Wisła. Tani, w miarę solidni, wyszkoleni taktycznie i technicznie, bez dużych wymagań. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
KOMINEK Czy u nas by to przeszło? wątpię nawet postawić na młodzież kosztem pozycji,ale czy nie było by widma spadku ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
FraMat napisał(a):
FraMat napisał(a):
Ostatnio edytowane przez jova : 26.04.2018 o godz. 11:44.
|
||
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Koj ma 24 lata i przed Górnikiem rozegrał 52 spotkania w ekstraklasie w barwach Ruchu i Pogoni a Kądzior ma 25 lat i 77 spotkań w 1 lidze i 46 w 2 lidze a poza tym jacy oni młodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przywołałem ich, bo to przykłady tanich i solidnych polskich zawodników niedawno sprowadzonych przez Górnika. To FraMat twierdzi, że oni brali młodzież, którą ogrywali w pierwszej lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dżizas... ekstraklasowy skład Zabrza opiera się na tych piłkarzach, którzy z Zabrzem wygrali rzutem na taśmę I ligę. Zgadza się, że z powodu awansu sprowadzili tez tych o których mówisz.
Ale Sandecja awansując tez zatrudniła "tanich i solidnych polskich piłkarzy". Tyle że nie miała trenera Brosza, któremu zawsze przez jeden sezon żre, a potem zdycha. Jak dla mnie to ja pisałem o tanich Hiszpanach, a żaden z tych, których tu wymieniłeś w Hiszpanii nie był. Chyba że na wakacjach. Poza tym podejrzewam, że Bałaniuk, Kolar, Kostal w wielu klubach Ekstaklasy zostaliby przyjęci z pocałowaniem ręki. Arsenic i Halilovic okazali się piłkarzami do grania. Większość z Hiszpanów, których sprowadziliśmy (oprócz Pereza) jest pewnie tańsza, a przynajmniej solidniejsza od nabytków Sandecji i nie odstaje od nabytków Zabrza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Kurzawa gdy trafił do Zabrza miał 17 lat, pierwszy udany sezon zaliczył rok temu, w 1 lidze. Będąc wiernym temu tokowi myślenia to spokojnie, musimy zaczekać jeszcze 7 lat. Wtedy nasi utalentowani i tani polacy odpalą, ale jeśli do tego czasu spadniemy, to nie płaczcie, bo sami tego chcieliście.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
FraMat napisał(a):
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak zwykle masz 100% racji i jesteś przezajebisty. Wybacz, że chciało mi się z tobą gadać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
Mimo to i tak uzbierał tylko podstawową 11 i za granie jednym składem płaci właśnie dość wysoką cenę. Był na poziomie Sandecji, która też pozbierała m.in. chłopaków z okolicy. Z tą różnicą, że w Górniku się udało. A Sandecja jak będzie miała częściej podobnego farta jak z Arką (dwa samobóje) to może skończyć "we Wrocławiu". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
FraMat napisał(a):
pepe72 napisał(a):
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Nie wybralby.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Świetny argument. Przekonałeś mnie!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jakiego argumentu potrzebujesz? W Legii go nie chcieli, my tez nim sie intersowalismy, zydki tez i inne kluby, podobna historia byla z Kadziorem. Jednak wybrali Gornika, wiec skoro wiadomo juz po fakcie, ze chcialy ich inne kluby a wybrali Gornika, to z cala pewnoscia moge stwierdzic, ze taki Wieteska nie wybralby Wisły. Dlaczego? Nie wiem. Mysle, ze to juz indywidualna kwestia samego pilkarza, moze nie widzial dla siebie u nas szans na gre, rozwoj i wolal pojsc tam gdzie miał pewien plac? Moze wolal grac w klubie, ktorego glowna aspiracja byla walka o utrzymanie. Wyszlo jak wyszlo, zrobili wynik ponad stan, malo bylo takich druzyn w ostatnich latach? Piast, zydki czy Zaglebie, ktore podobnie jak Gornik, najlepszy sezon mialo zaraz po awansie. To jest polska liga, nie doszukiwalbym sie jakiejs wiekszej logiki i tego, ze polityka kadrowa Gornika jest odpowiednia, wysuwajac wnioski tylko po niecałym, jednym sezonie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Z tą różnicą, że w Górniku maja teraz kogo sprzedać i mogą sporo zarobić.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pytanie tylko kogo i kto ich bedzie chcial?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wiesniak842 napisał(a):
Tak dla ścisłości podkreślę, że ja nie chwalę ogólnie polityki transferowej Górnika. Nie mam przekonania, że ich sztab będzie dokonywał dobrych decyzji w przyszłości. Nie twierdzę, że tam pracują jacyś wybitni fachowcy, tylko wskazuję ich jako przykład klubu, który potrafił znaleźć kilku tanich, solidnych polskich zawodników, którzy nie potrzebowali lat ogrywania się. Pokazuję, że tacy zawodnicy istnieją, że nie jesteśmy skazani na zagranicznych graczy. Ściągamy zagranicznych piłkarzy z wyboru, a nie z konieczności. To, że w zimie złożyliśmy ofertę za Żurkowskiego pokazuje jakie mamy rozeznanie na krajowym rynku. Przeciętny kibic wiedziałby, że to nie ma prawa wypalić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ciężko żebyś słyszał że negocjujemy z nim, takie informacje trzyma się w tajemnicy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tajemnicą najczęściej zostają kwoty. Sam fakt negocjacji najczęściej przecieka do prasy. Jak często udaje nam się sprowadzić kogoś, o kim informacja nie pojawiłaby się wcześniej w prasie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczewy mają więcej piłkarzy na których mogą zarobić niż my. Choćby takiego Żurkowskiego.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W tym wypadku to nalezaloby zastanowic sie dlaczego Gwarek Zabrze woli oddawac zawodnikow do Gornika niz do jakiejkolwiek innej druzyny
Watpie jednak zeby mialo to cos wspolnego z penetrowaniem polskiego rynku czy odpowiednia polityka transferowa Gornika. Bardziej z ... polityka miasta. Jak miasto wspiera Wisle chyba kazdy z nas wie. Nie ma nawet co porownywac. Gornik tylko i wylacznie zipie dzieki miastu. Czy to jest zdrowa sytuacja? Dla mnie nie.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dlaczego Wieteska nie trafil do nas wyjaśnia Junco w wywiadze dla Ps- jest dostępny na stronie przegladu
Zdziwila mnie tylko informacja, ze Drzazge chcemy przedluzac Facet ma 23 lata nie wyroznia sie w 1 lidze a my go bedziemy jeszcze tam ogrywac i czekac az bedzie gotowy na Wisle... ![]() ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Chcieliśmy iść tropem Jagi która ściągała królów strzelców niższych lig,ale u nas to nie wyszło....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Spokojnie, Drzazga otrzaska się w 1 lidze przez wypożyczenia wciągu najbliższych 5 lat i w wieku 28 lat wróci do Wisły, by strzelić 5 bramek w sezonie co walnie przyczyni się do utrzymania klubu w ekstraklasie. Nie lekceważ Junco, on ma plan na kilka lat do przodu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bridgeburner napisał(a):
Niby wyjaśnia, ale jednak nie do końca. Wszystko zależy od kwoty wykupu. Jeśli miałby być odkupiony za np. 200-300 tys. E, to nie widzę problemu. W zasadzie co okienko podpisujemy piłkarzy na 1-2 lata, gdzie wiadomo, że jeśli się sprawdzą, to nie będziemy w stanie ich utrzymać i odejdą za darmo lub za jakieś grosze. Choćby Mitrović bodaj dostał umowę na 0,5+1 roku. Llonch też. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To teraz wez jeszcze pod uwage fakt, ze Legia zastrzegla sobie przy transferze Wieteski prawo do jego pierwokupu
![]() ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|