The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2017, 20:46
Teraz Smuda zarabia w zwidzewie 30 k miesiecznie. Wiec u nas musial zarabiac za 3 letni kontrakt duzzzo wiecej. Skoro on taki fachowy
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 20.12.2017, 21:09
Co do kontraktu Smudy to jak go zwalniano w marcu 2015 to zostało mu do wypełnienia kontraktu 16 miesięcy (czerwiec 2016). Gdy wygrał spór sądowy to media podawały kwotę 750 tysięcy + bonusy (w sumie 1 mln 150 tys.). Czyli wychodzi, że 750 tys. zł. / 16 miesięcy = 46-47 tys. zł. / miesiąc. Myślę, że to realny pułap.
Ostatnio edytowane przez R33 : 20.12.2017 o godz. 21:12.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.12.2017, 09:14
jeśli został zwolniony z obowiązku świadczenia pracy to nie ma z czym iść do sądu: jest nadal pracownikiem i należy mu się comiesięczne wynagrodzenie.
Może iść do sądu, gdy Wisła przestanie mu płacić.

A jeśli chce rozwiązania umowy, bo nie może przez to zawrzeć innej (bzdura - może) to musi złożyć wniosek o rozwiązanie umowy (przez wypowiedzenie, czy z prośbą o rozwiązanie za porozumieniem stron)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 21.12.2017, 10:21
Ale kto zatrudni takiego fajtulape tak szybko haha
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Mike88
Junior Member

Od: 05.2017

Stary 25.12.2017, 20:41
Łączac te dwie informacje wychodzi że na koniec 2015 mamy 128 mln długu gdzie 87 mln to pożyczki od Telefoniki a reszta 41 mln to dług wobec zewnetrznych podmiotów. Rok później nie ma długu wobec Telefoniki ale jest 70 mln wobec zewnętrznych podmiotów czyli wzrost o jakieś 30 mln - roczny budżet Wisły co oznacza że nikomu nie zapłacili w 2016 roku.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.12.2017, 21:39
Mike88 napisał(a):Wyświetl post
jest 70 mln wobec zewnętrznych podmiotów.
Jakich podmiotów i jakie 70 mln : O
Odpowiedz cytując
Mike88
Junior Member

Stary 25.12.2017, 21:45
Przepraszam ale zapomniałem dodać odnosnik do mojej wcześniego wpisu.

pepe72 napisał(a):Wyświetl post
O tym piszesz?
http://www.ey.com/pl/pl/industries/m...6-wisla-krakow
Mike88 napisał(a):Wyświetl post
http://www.ey.com/pl/pl/industries/m...7-wisla-krakow

Nie, o tym pisze:

W porównaniu z poprzednią edycją raportu wartość zobowiązań klubu spadła z poziomu 128 mln PLN do 70 mln PLN.

Rozumiem ten spadek, ale co z reszta dlugu ?

A tu jeszcze komunikat Telefoniki

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...w-sa,10529016/

Poza tym całkowicie zrestrukturyzowane zostało zadłużenie wewnętrzne Klubu wobec Grupy Tele - Fonika.

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 25.12.2017, 22:23
W komunikacie Telefoniki jest informacja ze dlug Wisly wynosi 14 mln, 400 tys zl

Sarapara po przejeciu Wisly powiedziała, ze zastali wiecej niz 12 mln zl wiec zalozmy, ze jest to w spomniane przez Telefonike blisko 15 mln zl.

Od tego czasu splacono kilka mln dlugo i mocno obnizonono pensje dla zawodnikow. Cala reszta zostala rozpisana na nowo. Koniec z bezsensownym szastaniem kasą.

Z dlugiem który jest mozna normalnie zyc i nie koliguje on z funkcjonowaniem klubu.

Skids ten portal wzieli te 70 mln zl? Czy u nas gral Ronaldo, a trenerem byl Jose Moulinho i jestesmy im cos winni?

.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 25.12.2017 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
Mike88
Junior Member

Stary 25.12.2017, 23:28
Te 12 -15 mln to wymagalne zobowiązania których termin spłaty minął np. miasto, pensje piłkarzy. Reszta to mogą być zobowiązania o dłuższym terminie zapadalności. Tylko pytanie wobec kogo ? Jeśli Telefonika finansowała coroczne straty klubu a potem zamieniła dług na udziały to nie powinno być nic więcej niż wspomniane kilkanaście milionów. Jedyne rozwiązanie to że Telefonika nie do końca "splacila" dług wobec siebie bo nie sadzę żeby ktoś inny pożyczył Wiśle pieniądze.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 26.12.2017, 14:27
Że tak odgrzeje kotleta, ciekawe czy coś z tym "partnerem" jeszcze jest na rzeczy czy sprawa już całkowicie zdechła

http://eurosport.interia.pl/klub-wis...-1,nId,2415794
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.12.2017, 12:57
To chyba do tego tematu:

Sprawa z Wdowcem nadal w toku więc Wisła (może) płaci(ć) trzem trenerom:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...049,1,727.html
Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 28.12.2017, 13:36
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Że tak odgrzeje kotleta, ciekawe czy coś z tym "partnerem" jeszcze jest na rzeczy czy sprawa już całkowicie zdechła

http://eurosport.interia.pl/klub-wis...-1,nId,2415794
podbijam pytanie
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 28.01.2018, 16:31
Z nowego wywiadu z wiceprezesem Wisły Kraków odnosnie dlugow klubu

Cytat:
Ten dług na tyle topnieje, że liczymy na to, że za maksymalnie półtora roku go nie będzie.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 28.01.2018 o godz. 16:33.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.02.2018, 20:52
Troche nie w temacie Wisły ale warte poczytania. U nas rozważania kto będzie zbawicielem a tu po prostu trzeba dobrze zarządzać. Polecam wziąć przykład z Juve (no może poza zmianą herbu):

http://futblogger.com/marka-juventus/

Akurat w przededniu wyboru sponsora technicznego też warte uwagi jakie Juve ma kwoty z tego tytułu...
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 01.02.2018, 21:14
Jak bedziemy miec kilkaset milionów euro budżetu, sciagali najlepszych pilkarzy, beda sie bic o nas najwieksze firmy w kwestii reklamy, zagramy 8 finałow Ligi Mistrzow, a nasz klub sledzic bedzie 50 milionów osób z calego swiata w social media (facebook, instagram, twitter ) to wezmiemy z nich przyklad.. ; )))

..a na dobry początek proponuje wykupic chociaz 10 tys karnetow.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 01.02.2018 o godz. 21:17.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.04.2018, 19:01
Przepraszam bardzo ale czy my nadal mamy profesjonalna druzyne pilkarska z profesjonalnym trenerem i piłkarzami czy niepostrzezenie przeslismy na amatorski status?
Kostal zagral 60 minut i z powodu skurczów go zniesli na noszach a jak zagrywał glowa to sie bałem ze sobie piłka zrobi krzywde
Brlek od 75 sie słaniał na nogach, Velez to samo
Mitrovic drepcze w miejscu, mam watpliwosci czy bylby w stanie zolwia wyprzedzic na dystanie 30 metrów
Druzyna o grze bez pilki nie slyszala tak samo jak i nasz trener o innym ustawieniu niz 4-3-3
Czy nadal bedziemy podazac za fantasmagoria eurpejskich pucharów czy w koncu ktos wpadnie na to zeby zrobic przeglad kadry i najbardziej utalentowanych juniorów?
bo na razie to tak lekko liczac to 16/26 zawodnikow sie nadaje do odejscia
a z tych co grac potrafia to nie zanosi sie na pozostanie Lloncha i Carlitosa
W jakim kierunku zmierzamy? (i nie, nie jest to post dotyczacy tylko meczu z L, nie jestem tez roszczeniowa sierota po Cupiale)
tylko sie zastanawiam czy ktos tu ma pomysł na sportowy rozwój tej druzyny
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 22.04.2018 o godz. 19:04.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 22.04.2018, 19:14
Cytat:
tylko sie zastanawiam czy ktos tu ma pomysł na sportowy rozwój tej druzyny
No Junco sprowadzi w lecie 3 Hiszpanów z 3 ligi, a w zimie 3 młodych Chorwatów wyplutych z chorwackich zespołów, w międzyczasie dołączy z jeden czy dwóch przeciętnych polskich ligowców z kartą w ręce i tak to się będzie dalej kręciło... Wystarczy spojrzeć na poprzednie okienka i poczytać wywiady - tak wygląda pomysł na ten klub. Jeden czy dwóch zawodnik odpali, reszta na trybuny i może będzie 8 miejsce. Plan na miarę budżetu...
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 23.04.2018, 08:43
bez pieniędzy nic z tego nie będzie...nic poza walką o "8"...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 23.04.2018, 09:23
Ale jak nie ma bogatego właściciela to te pieniadze same nie spadna
Wiec drogi ich zdobycuia w naszych realiach sa dwie
-albo zatrudniasz dobrego trenera, kilku zawodnikow poprzez widowiskowa i skuteczna gre awansujesz do pucharow, podwyzszasz na trybunach frekwencje i na tym zarabiasz
(My zatrduniamy widowiskowo pelzajacego Mitrovica)
- albo promujesz, czesto na poczatku na sile mlodych chlopakow i zarabiasz na transferach
(Patrz Lech, pamietam jakie Bednarek robil kiksy na poczatku, teraz za uszy ciagna Jozwiaka i Klupsia), pokazujac ich w lidze, dzieki czemu sa chetni na ich wypozyczenie i po kilkunastu meczach ogrania mozna ich bez szkody wstawiac do skladu
No ale my z szabelkami(czyt Mitrovic, Cywka i bedacy pod forma po pol roku bez gry Brlek) atakujemy puchary "bo wciaz jest szansa"
I tak w kolko od 5 lat bo nie ma pieniedzy...
Na zaglebiu jak nie bedzie jakies promocji na bilety i akcji w stylu pozegnanie legend to znowu przyjdzie 10 tys na stadion, czemu zreszta trudno sie dziwic bo ogladanie ostatnich meczow domowych to jest jakies wyzsze stadium masochizmu
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 23.04.2018 o godz. 09:26.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 23.04.2018, 23:48
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
...
- albo promujesz, czesto na poczatku na sile mlodych chlopakow i zarabiasz na transferach
(Patrz Lech, pamietam jakie Bednarek robil kiksy na poczatku, teraz za uszy ciagna Jozwiaka i Klupsia), pokazujac ich w lidze, dzieki czemu sa chetni na ich wypozyczenie i po kilkunastu meczach ogrania mozna ich bez szkody wstawiac do skladu
No ale my z szabelkami(czyt Mitrovic, Cywka i bedacy pod forma po pol roku bez gry Brlek) atakujemy puchary "bo wciaz jest szansa"
I tak w kolko od 5 lat bo nie ma pieniedzy...
...
To o czym większość pi...szących o akademii Lecha zapomina, to fakt, że przez kilka DŁUGICH lat w Poznaniu ładowano kupę kasy w akademię i nie było żadnego zwrotu.

Wynika, że około 10 lat i to na obiektach, które zostawiła Amica we Wronkach. Jak zaczynali to kosztowało ich to 700k rocznie, teraz 4 MILIONY!

http://poznan.wyborcza.pl/poznan/7,3...Redirects=true
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 24.04.2018, 12:44
No i z jednego Bednarka sie wszystkie naklady zwrocily
A pierwsze efekty nie pojawily sie przeciez dopiero teraz
Bereszynski i Kaminski sa z rocznika 92, ten drugi juz na Euro 2012 sie zalapal
Ok, na nich z roznych wzgledow jeszcze nie zarobili ale na kazdym kolejnym roczniku juz tak
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 24.04.2018, 14:01
Tak sobie wróciłem do wyników CLJ z tego pamiętnego 2014.
Ograliśmy wtedy Zagłębie (grali tam wtedy Piątek, Kubicki, Jagiełło), Lecha (mogli wtedy wystawić w tych rozgrywkach Linettego, Kownackiego i Formelle, ale tego nie zrobili).
To tak w kwestii polityki sportowej klubu i priorytetów w pracy z juniorami.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 24.04.2018, 15:08
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
No i z jednego Bednarka sie wszystkie naklady zwrocily
A pierwsze efekty nie pojawily sie przeciez dopiero teraz (...)
Ja nie twierdzę, że inwestowali 10 lat, ale też nie mieli zwrotu w pierwszym roku.
Po prostu akademia to jest kilkuletnia inwestycja, a Wisła jest na początku tej ścieżki.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.05.2018, 11:04
Bardzo fajny partner:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...scover_cracow/
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.05.2018, 15:56
Nie wiem gdzie to umieścić... taką świetną umowę wynegocjował poprzedni zarząd ws. najmu stadionu

Znalezione na FB "Armia Białej Gwiazdy"
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 02.06.2018, 10:48
Z wywiadu w p. prezes:

PS napisał(a):
PS: Tabela rozgrywek to jedno, ale raport finansowy Deloitte też nie rozwiał wszelkich wątpliwości, czy z finansami Wisły jest coraz lepiej.

MS: Po raz pierwszy od siedmiu lat wykazaliśmy zysk. Byłby jeszcze większy, gdyby nie zawiązanie pewnych rezerw, które rekomendował biegły. Trzeba pamiętać, że bardzo mocno zainwestowaliśmy, choćby w nowe strefy VIP. To kosztuje, ale przynosi efekty. Z przyjemnością zobaczyłam ten raport, bo nie zdawałam sobie sprawy, że udało nam się zrealizować cel, jakim od początku było zdywersyfikowanie przychodów. Oczywiście, źródeł powinno być więcej i powinny być wyższe i nad tym pracujemy. Zdywersyfikowane przychody pozwalają nam z optymizmem patrzeć w przyszłość.

(...)
MS: Licencja na grę w pucharach jest finansowo trudniejsza do uzyskania, niż na ekstraklasę. Tę krajową można uzupełnić, dostać dodatkowy termin. Niespełnienie wszystkich warunków nie skutkuje automatycznie, że nie grasz w ekstraklasie. W kwestii licencji na puchary, nie ma wyjaśnień ani odstępstw. Jeśli coś jest niezapłacone, nie dostajesz jej. Nasza ugoda z Marko Jovanoviciem i Milanem Jovaniciem nie składa się tylko z równych rat. Okresowo są przewidziane wyższe płatności. Musieliśmy nadpłacić pewne środki z tej ugody, które były wymagane do licencji UEFA. To była wysoka kwota, która miała spore znaczenie, jeśli chodzi o późniejszy zator. To samo tyczy się rozliczeń z innymi klubami piłkarskimi. Przepisy dotyczące licencji na rozgrywki krajowe i europejskie nieznacznie różnią się i dlatego też musieliśmy uregulować znaczącą kwotę do Slavena Belupo - poprzedniego klubu Petara Brleka. To bardzo obciążające kwoty, których niezapłacenie spowodowałoby brak licencji na grę w Europie.
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...arzami/2xxlqfk
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 02.06.2018, 14:34
Juniorzy wygrali w CLJ czyli utrzymali 6 miejsce.
Dodając to do wywiadu p. prezes to najprawdopodobniej nie będzie drużyny rezerw w tym roku.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.06.2018, 12:58
Nowa era.
Po wczorajszej konferencji mam mieszane uczucia: Z jednej strony klub stanie się bardziej Polski i oparty o zdrowe zasady ekonomii, drugiej - trzeba się będzie zgodzić na parę lat chudych.
Zawsze mówiłem że życie ponad stan z nadzieją ze się zwróci w pucharach jest drogą dla bogatych ....
Póki nie znajdzie się "bogaty" sponsor trzeba walczyć młodzieżą.
Ludzie z wiślickimi sercami i moc duchowa Klubu pomogą.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.06.2018, 17:26
E tam, @grantar wkurza mnie takie słodkie pierdzenie o świetlanej przyszłości, jeśli tylko zaciśniemy pasa, będziemy żreć trawę i grać juniorami. Po pierwsze to nie mamy takich juniorów, którzy obiecywali by wyniki na zadowalającym poziomie (brak degradacji, która byłaby katastrofą w każdym aspekcie)
Po drugie to nikt mi nie powie, że byłby w stanie zaakceptować w imię przyszłych ewentualnych sukcesów systematyczne zbieranie batów w derbach, a taki byłby oczywiście skutek pójścia postulowana przez Ciebie ścieżką.

Potrzebujemy jak zwykle jakiejś drogi środka, odchudzenia kadry i próby powolnego próbowania młodych zawodników i modlenia się o cud, czyli nowego Cupiała wersja 2.0
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 27.06.2018, 11:20
tak troche obok...wchodzi w życie nowa ustawa dotycząca wieczystego użytkowania...jak to sie bedzie mieć do terenów ktorymi włada TS...przejmuje je na wlasnosć i na jakich zasadach...?
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów