|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ale kto zatrudni takiego fajtulape tak szybko haha
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2017
Offline |
||
|
Przepraszam ale zapomniałem dodać odnosnik do mojej wcześniego wpisu.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Że tak odgrzeje kotleta, ciekawe czy coś z tym "partnerem" jeszcze jest na rzeczy czy sprawa już całkowicie zdechła
http://eurosport.interia.pl/klub-wis...-1,nId,2415794 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
To chyba do tego tematu:
Sprawa z Wdowcem nadal w toku więc Wisła (może) płaci(ć) trzem trenerom: http://www.przegladsportowy.pl/pilka...049,1,727.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Troche nie w temacie Wisły ale warte poczytania. U nas rozważania kto będzie zbawicielem a tu po prostu trzeba dobrze zarządzać. Polecam wziąć przykład z Juve (no może poza zmianą herbu):
http://futblogger.com/marka-juventus/ Akurat w przededniu wyboru sponsora technicznego też warte uwagi jakie Juve ma kwoty z tego tytułu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Jak bedziemy miec kilkaset milionów euro budżetu, sciagali najlepszych pilkarzy, beda sie bic o nas najwieksze firmy w kwestii reklamy, zagramy 8 finałow Ligi Mistrzow, a nasz klub sledzic bedzie 50 milionów osób z calego swiata w social media (facebook, instagram, twitter ) to wezmiemy z nich przyklad.. ; )))
..a na dobry początek proponuje wykupic chociaz 10 tys karnetow.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 01.02.2018 o godz. 21:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przepraszam bardzo ale czy my nadal mamy profesjonalna druzyne pilkarska z profesjonalnym trenerem i piłkarzami czy niepostrzezenie przeslismy na amatorski status?
Kostal zagral 60 minut i z powodu skurczów go zniesli na noszach a jak zagrywał glowa to sie bałem ze sobie piłka zrobi krzywde Brlek od 75 sie słaniał na nogach, Velez to samo Mitrovic drepcze w miejscu, mam watpliwosci czy bylby w stanie zolwia wyprzedzic na dystanie 30 metrów Druzyna o grze bez pilki nie slyszala tak samo jak i nasz trener o innym ustawieniu niz 4-3-3 Czy nadal bedziemy podazac za fantasmagoria eurpejskich pucharów czy w koncu ktos wpadnie na to zeby zrobic przeglad kadry i najbardziej utalentowanych juniorów? bo na razie to tak lekko liczac to 16/26 zawodnikow sie nadaje do odejscia a z tych co grac potrafia to nie zanosi sie na pozostanie Lloncha i Carlitosa W jakim kierunku zmierzamy? (i nie, nie jest to post dotyczacy tylko meczu z L, nie jestem tez roszczeniowa sierota po Cupiale) tylko sie zastanawiam czy ktos tu ma pomysł na sportowy rozwój tej druzyny
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 22.04.2018 o godz. 19:04.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
bez pieniędzy nic z tego nie będzie...nic poza walką o "8"...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jak nie ma bogatego właściciela to te pieniadze same nie spadna
Wiec drogi ich zdobycuia w naszych realiach sa dwie -albo zatrudniasz dobrego trenera, kilku zawodnikow poprzez widowiskowa i skuteczna gre awansujesz do pucharow, podwyzszasz na trybunach frekwencje i na tym zarabiasz (My zatrduniamy widowiskowo pelzajacego Mitrovica) - albo promujesz, czesto na poczatku na sile mlodych chlopakow i zarabiasz na transferach (Patrz Lech, pamietam jakie Bednarek robil kiksy na poczatku, teraz za uszy ciagna Jozwiaka i Klupsia), pokazujac ich w lidze, dzieki czemu sa chetni na ich wypozyczenie i po kilkunastu meczach ogrania mozna ich bez szkody wstawiac do skladu No ale my z szabelkami(czyt Mitrovic, Cywka i bedacy pod forma po pol roku bez gry Brlek) atakujemy puchary "bo wciaz jest szansa" I tak w kolko od 5 lat bo nie ma pieniedzy... Na zaglebiu jak nie bedzie jakies promocji na bilety i akcji w stylu pozegnanie legend to znowu przyjdzie 10 tys na stadion, czemu zreszta trudno sie dziwic bo ogladanie ostatnich meczow domowych to jest jakies wyzsze stadium masochizmu
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 23.04.2018 o godz. 09:26.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Wynika, że około 10 lat i to na obiektach, które zostawiła Amica we Wronkach. Jak zaczynali to kosztowało ich to 700k rocznie, teraz 4 MILIONY! http://poznan.wyborcza.pl/poznan/7,3...Redirects=true |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i z jednego Bednarka sie wszystkie naklady zwrocily
A pierwsze efekty nie pojawily sie przeciez dopiero teraz Bereszynski i Kaminski sa z rocznika 92, ten drugi juz na Euro 2012 sie zalapal Ok, na nich z roznych wzgledow jeszcze nie zarobili ale na kazdym kolejnym roczniku juz tak ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak sobie wróciłem do wyników CLJ z tego pamiętnego 2014.
Ograliśmy wtedy Zagłębie (grali tam wtedy Piątek, Kubicki, Jagiełło), Lecha (mogli wtedy wystawić w tych rozgrywkach Linettego, Kownackiego i Formelle, ale tego nie zrobili). To tak w kwestii polityki sportowej klubu i priorytetów w pracy z juniorami. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Po prostu akademia to jest kilkuletnia inwestycja, a Wisła jest na początku tej ścieżki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Bardzo fajny partner:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...scover_cracow/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie wiem gdzie to umieścić... taką świetną umowę wynegocjował poprzedni zarząd ws. najmu stadionu
![]() Znalezione na FB "Armia Białej Gwiazdy" |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Z wywiadu w p. prezes:
PS napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Juniorzy wygrali w CLJ czyli utrzymali 6 miejsce.
Dodając to do wywiadu p. prezes to najprawdopodobniej nie będzie drużyny rezerw w tym roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nowa era.
Po wczorajszej konferencji mam mieszane uczucia: Z jednej strony klub stanie się bardziej Polski i oparty o zdrowe zasady ekonomii, drugiej - trzeba się będzie zgodzić na parę lat chudych. Zawsze mówiłem że życie ponad stan z nadzieją ze się zwróci w pucharach jest drogą dla bogatych .... Póki nie znajdzie się "bogaty" sponsor trzeba walczyć młodzieżą. Ludzie z wiślickimi sercami i moc duchowa Klubu pomogą. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
E tam, @grantar wkurza mnie takie słodkie pierdzenie o świetlanej przyszłości, jeśli tylko zaciśniemy pasa, będziemy żreć trawę i grać juniorami. Po pierwsze to nie mamy takich juniorów, którzy obiecywali by wyniki na zadowalającym poziomie (brak degradacji, która byłaby katastrofą w każdym aspekcie)
Po drugie to nikt mi nie powie, że byłby w stanie zaakceptować w imię przyszłych ewentualnych sukcesów systematyczne zbieranie batów w derbach, a taki byłby oczywiście skutek pójścia postulowana przez Ciebie ścieżką. Potrzebujemy jak zwykle jakiejś drogi środka, odchudzenia kadry i próby powolnego próbowania młodych zawodników i modlenia się o cud, czyli nowego Cupiała wersja 2.0 ![]() |
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
tak troche obok...wchodzi w życie nowa ustawa dotycząca wieczystego użytkowania...jak to sie bedzie mieć do terenów ktorymi włada TS...przejmuje je na wlasnosć i na jakich zasadach...?
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|