The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2018, 09:10
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ale Carrillo do ostatniej godziny trzyma skład w tajemnicy!

Takie podejscie jakie dziś zaprezentował Carrillo na konferencji zabija jakakolwiek rywalizacje w zespole.

Z jednego strony mówi że liczy się kazdy trening, z drugiej ze nawet dobra postawa na kilku ostatnich treningach nie daje możliwości wywalczenia pierwszego składu.
Też tak to widzę.

Wysłał młodym (i generalnie wszystkim) piłkarzom, którzy walczą o pierwszą 11, że nie ma się co przykładać na treningach, bo i tak wszystkie miejsca są już zajęte. Dramat.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 16.04.2018, 09:29
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Też tak to widzę.

Wysłał młodym (i generalnie wszystkim) piłkarzom, którzy walczą o pierwszą 11, że nie ma się co przykładać na treningach, bo i tak wszystkie miejsca są już zajęte. Dramat.
No no, spokojnie. W kim podkładaliśmy nadzieje? Bo ja w Arseniciu-od niego Carrillo zaczyna ustalanie składu, Wojtkowskim-pechowy okres, kontuzja za kontuzją, Haliloviciu-dostaje swoje szanse. Liczyłem też na Kolara i Balanyuka, ale nie dość, że Carlitos to biegający lek na nasze problemy finansowe, to jeszcze samograjek. Też nie jestem fanem Mitrovicia, mam nadzieje, że zastąpi go Basha, gdy już dojdzie do formy, ale Laskosia sam bym się bał zaryzykować.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.04.2018, 09:48
Halilović, Brlek, Wojtkowski (był wprowadzany do momentu kontuzji), Wasyl/Arsenić, Ondrasek (jakie na forum były płacze jak zaczął go wpuszczać), Bartkowski (wiem, że ze względu na kartki zagrał, ale trener mógł równie dobrze wymyślić sobie na boku Arsenicia), faktycznie brak rotacji i dawania szansy. Tak na prawdę rozchodzi wam się tylko o 3 nazwiska Kolar, Bałaniuk, Małecki stawiane przeciwko Cywce i Mitroviciovi. Równie dobrze możecie pisać czemu nie gra Głowacki na bramce. Halilović, Brlek, Ondrasek wcześniej Wojtkowski dostają szanse od trenera kosztem właśnie 3 forumowych pupili Kolara, Bałaniuka, Małeckiego. Przydałoby się to sobie w końcu uzmysłowić.

I na przekór powiem, że słowa trenera to świetna motywacja dla np. takiego Halilovicia, który albo wychodzi w 11'stce albo wchodzi na drugą połowę. Wie, że skoro trener po niego sięga to niewiele mu brakuje do bycia najlepszym w zespole na swojej pozycji. Dobra motywacja do ciężkiej pracy.
Trener Z-A-J-E-B-I-S-T-Y.

A tak serio to konferencja swoje, a trener w szatni swoje i bym wielkiej wagi do udzielanych wypowiedzi nie przykładał. Pokazuje nam co najwyżej zarys filozofii trenera, na boisku mają się znaleźć zawodnicy najlepsi na danej pozycji. Dla mnie OK.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 16.04.2018 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując
krissu101
Member

Od: 07.2012

Stary 16.04.2018, 10:33
Wątpie, czy Basha jeszcze u nas pogra, gdyż wkrótce kończy mu się kontrakt, a bez grania może nie zostać przedłużony po prostu ...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.04.2018, 17:52
No trener Carillo nie klamal, ze popracowali ostatnio i teraz bedziemy grali o wiele lepiej w ofensywie. Zeby tylko popracowal jeszcze nad obrona bo za duzo bledow popelniaja
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.04.2018, 19:03
I nad ustawianiem się przy autach
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 16.04.2018, 21:14
Jestem za mocną rolą dyrektora sportowego w klubie. Po prostu uważam że powinien być ważniejszy niż trener. Nie twierdzę że powinien ustalać skład czy dobierać taktykę ale powinien wyjść od niego mocny sygnał na których piłkarzy chcemy stawiać, a na których już tego klubu budować nie będziemy. O ile trener myśli najczęściej aby zrobić wynik tu i teraz tak jak Carillo to dyrektor sportowy powinien mieć w głowie szerszą perspektywę. Wisła nie awansuje do pucharów trzeba się z tym pogodzić i stawiać na takich piłkarzy którzy będą popełniać więcej błędów niż doświadczeni koledzy ale w dłuższej perspektywie ich rozwój poprzez zbieranie minut może sprawić, że Wisła będzie osiągać lepsze wyniki.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.04.2018, 21:52
Cywka Kapitanem serio?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.04.2018, 22:26
wester napisał(a):Wyświetl post
Jestem za mocną rolą dyrektora sportowego w klubie. Po prostu uważam że powinien być ważniejszy niż trener. Nie twierdzę że powinien ustalać skład czy dobierać taktykę ale powinien wyjść od niego mocny sygnał na których piłkarzy chcemy stawiać, a na których już tego klubu budować nie będziemy. O ile trener myśli najczęściej aby zrobić wynik tu i teraz tak jak Carillo to dyrektor sportowy powinien mieć w głowie szerszą perspektywę. Wisła nie awansuje do pucharów trzeba się z tym pogodzić i stawiać na takich piłkarzy którzy będą popełniać więcej błędów niż doświadczeni koledzy ale w dłuższej perspektywie ich rozwój poprzez zbieranie minut może sprawić, że Wisła będzie osiągać lepsze wyniki.
Dokładnie tak. Dyrektor sportowy nie powinien być super-scoutem i negocjatorem, ale dyrektorem, osobą kierującą klubem w zakresie rozwoju sportowego. To on powinien wybierać sobie trenerów do swojej koncepcji i dopiero na niższym szczeblu w porozumieniu z trenerem powinni dobierać zawodników do koncepcji trenera (zgodnej z długofalową koncepcją dyrektora).
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.04.2018, 23:06
Na ten moment Carillo to taki Kaziu Moskal - mistrz remisów + ładna gra. Zobaczymy co będzie dalej. No i oczywiście jak Moskal - żelazna 11 i najlepiej bez zmian.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.04.2018, 00:01
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Na ten moment Carillo to taki Kaziu Moskal - mistrz remisów + ładna gra. Zobaczymy co będzie dalej. No i oczywiście jak Moskal - żelazna 11 i najlepiej bez zmian.
Przyznam że dzisiejszego meczu nie oglądałem ale gdzie we wcześniejszych po za meczem z legia taka była
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.04.2018, 08:02
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Cywka Kapitanem serio?
Szatnia do tej pory ma pompe.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
BW.WISŁA
Member

Od: 02.2011

Stary 17.04.2018, 08:09
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Cywka Kapitanem serio?
Nawet chłop że szczęścia nie wiedział na jakiej połowie gramy. Miał jasny cel żeby to przypieczetowac bramką. I udało się.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.04.2018, 15:41
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
Przyznam że dzisiejszego meczu nie oglądałem ale gdzie we wcześniejszych po za meczem z legia taka była
W większości meczy. Wizualna strona gry wyraźnie lepsza niż za Kiko. Tylko na razie punktów brak.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 18.04.2018, 08:26
Jest wyjątek - mecz z Sandecją - piłkarze chyba wiedzieli, że nie jest transmitowany, a jak nie będzie bramek to nawet na sekundę się z Niecieczą nie połączą.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.04.2018, 05:57
Pytanie na kogo postawi Carrillo na lewek obronie w świetle absencji Sadloka, Arsenicia, Bartkowskiego? Wymyśli tam Boguskiego czy jednak w końcu na Korczyka?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 19.04.2018, 06:04
Cywke obstawiam Ewentualnie Cywka na prawej Palcic na lewej może?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.04.2018, 07:41
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Pytanie na kogo postawi Carrillo na lewek obronie w świetle absencji Sadloka, Arsenicia, Bartkowskiego? Wymyśli tam Boguskiego czy jednak w końcu na Korczyka?
Wylecza Sadloka, albo zagra tam Żorran
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Stary 19.04.2018, 09:26
Absencji Arsenicia? Z jakiego niby powodu?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 19.04.2018, 09:28
Cytat:
czy jednak w końcu na Korczyka?
To jakieś nasz mega talent? Wyróżnia się czymś fajnym czy tylko wiekiem i byciem wychowankiem jak nasze dawne asy pokroju Tomasza Zająca.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 19.04.2018, 09:45
Arsenic wczoraj schodzil z treningu z obłożoną lodem łydką. Mówił, że boli ale ma nadzieję iż do meczu zdąży się wyleczyć. Sadlok ponoć wczoraj nie trenował jeszcze z drużyną.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.04.2018, 10:18
Właśnie. co z Maćkiem Sadlokiem?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 19.04.2018, 15:46
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Arsenic wczoraj schodzil z treningu z obłożoną lodem łydką. Mówił, że boli ale ma nadzieję iż do meczu zdąży się wyleczyć. Sadlok ponoć wczoraj nie trenował jeszcze z drużyną.
@MateuszMiga ~Wisła z Legią bez Macieja Sadloka. Na lewo pójdzie więc zapewne Zoran (dziś trenował z zespołem) i do składu wraca gladiator Wasyl
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.04.2018, 22:25
silver03 napisał(a):Wyświetl post
To jakieś nasz mega talent? Wyróżnia się czymś fajnym czy tylko wiekiem i byciem wychowankiem jak nasze dawne asy pokroju Tomasza Zająca.
Poszperaj w wypowiedziach Carrillo z lutego b.r. o Korczyku. "Jest drugim wyborem na lewa strone", "nikogo nie ścigany na lewa obrone, chcemy tam miec wychowanka"- to z kolei Junco, wypowiedz tez z lutego.

Korczyk należy do najlepszych w druzynie CLJ. Co mecz ma asyste lub kluczowe podanie

Nie takie asy graly w ekstraklasieby nie dac mlodemu wejsc na 10 min. Ale w sumie na ja nie mam 30 letniej licencji trenerskiej wiec sie ch znam.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 20.04.2018, 08:52
Po ostatnim meczu wkurzyło nie że znów nie umiemy utrzymać prowadzenia, wydawało mi się że to jest przypadłość teraźniejszej Wisły i spojrzałem na statystyki od początku sezonu.
Uprościłem temat i sprawdziłem co się dzieje z wynikiem gdy pierwsi strzelamy gola i pierwsi tracimy, 20 min roboty i wrzuciłem to na wykresy.
Sytuacja wyglądałaby jeszcze gorzej, gdyby uwzględniać wszystkie stracone prowadzenia (trzy razy BB, dwa razy ostatnio) ale to by kosztowało dużo więcej pracy. Ogólnie nie jest różowo: Kiko potrafił wygrać niewiele ponad połowę meczów w których strzelaliśmy pierwszego gola, Joan tylko 40% na razie.
Dramatycznie za Kiko wygląda statystyka gdy przegrywany (80% porażek) dla Joana dużo lepiej, ale próbka jest mała.
Moje wnioski: choć poprawa stylu i organizacji gry od czasów Kiko jest widoczna, kiepsko przenosi się to na pewność gry drużyny i dążenie do zwycięstwa.

Nie umiemy pójść za ciosem, nie umiemy odwrócić wyniku :/

PS wykresy nie uwzględniają Sobola osobno, tylko łącznie ze wszystkimi

Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.04.2018, 09:05
To co pokazałeś jest pewnie prawdą dla 90% drużyn Ekstraklasy
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 20.04.2018, 09:15
to są wykresy przeciętności, więc zapewne tak jest.
tym bardziej potwierdza to tylko że jesteśmy dokładnie tam gdzie nasze miejsce w tabeli
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Stary 21.04.2018, 12:50
Wywiad z trenerem: https://www.przegladsportowy.pl/pilk...wywiad/6s58pmx
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.04.2018, 13:34
Dużo ciekawych wniosków można wysnuć z tego wywiadu. Oczywiście zakładając, że nie są to tylko czcze słowa.

Pierwszy wniosek: kadra jest zbyt szeroka - powinno być 20-22 zawodników + juniorzy Obecnie jest 26 zawodników i wielu niezadowolonych ze swojego licznika minut w tym sezonie. W lecie będzie wiele, wiele pożegnań.

Od Mitrovicia zaczynamy ustalanie składu i wg mnie ma pewny angaż na przyszły sezon.
Lloncha i Bartkowskiego również uważa za podstawowych zawodników.

W drużynie U19 jest niewielu graczy zdolnych na dzis zasilić Wisłę. Zapewne chodzi o roczniki 1999, 2000. Carrillo liczy dużo bardziej na młodsze drużyny.

Juniorzy nie wykazują właściwej determinacji (?) w walce o miejsce w 1 drużynie.

Carlitos odejdzie w lecie, trener jest na to przygotowany (przynajmniej psychicznie).
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 21.04.2018, 13:47
4 pewniaczków, którzy lecą: Brożek, Cywka, Ivan, Kostal
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów