|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Wysłał młodym (i generalnie wszystkim) piłkarzom, którzy walczą o pierwszą 11, że nie ma się co przykładać na treningach, bo i tak wszystkie miejsca są już zajęte. Dramat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
No no, spokojnie. W kim podkładaliśmy nadzieje? Bo ja w Arseniciu-od niego Carrillo zaczyna ustalanie składu, Wojtkowskim-pechowy okres, kontuzja za kontuzją, Haliloviciu-dostaje swoje szanse. Liczyłem też na Kolara i Balanyuka, ale nie dość, że Carlitos to biegający lek na nasze problemy finansowe, to jeszcze samograjek. Też nie jestem fanem Mitrovicia, mam nadzieje, że zastąpi go Basha, gdy już dojdzie do formy, ale Laskosia sam bym się bał zaryzykować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Halilović, Brlek, Wojtkowski (był wprowadzany do momentu kontuzji), Wasyl/Arsenić, Ondrasek (jakie na forum były płacze jak zaczął go wpuszczać), Bartkowski (wiem, że ze względu na kartki zagrał, ale trener mógł równie dobrze wymyślić sobie na boku Arsenicia), faktycznie brak rotacji i dawania szansy. Tak na prawdę rozchodzi wam się tylko o 3 nazwiska Kolar, Bałaniuk, Małecki stawiane przeciwko Cywce i Mitroviciovi. Równie dobrze możecie pisać czemu nie gra Głowacki na bramce. Halilović, Brlek, Ondrasek wcześniej Wojtkowski dostają szanse od trenera kosztem właśnie 3 forumowych pupili Kolara, Bałaniuka, Małeckiego. Przydałoby się to sobie w końcu uzmysłowić.
I na przekór powiem, że słowa trenera to świetna motywacja dla np. takiego Halilovicia, który albo wychodzi w 11'stce albo wchodzi na drugą połowę. Wie, że skoro trener po niego sięga to niewiele mu brakuje do bycia najlepszym w zespole na swojej pozycji. Dobra motywacja do ciężkiej pracy. Trener Z-A-J-E-B-I-S-T-Y. A tak serio to konferencja swoje, a trener w szatni swoje i bym wielkiej wagi do udzielanych wypowiedzi nie przykładał. Pokazuje nam co najwyżej zarys filozofii trenera, na boisku mają się znaleźć zawodnicy najlepsi na danej pozycji. Dla mnie OK.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 16.04.2018 o godz. 09:51.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
Wątpie, czy Basha jeszcze u nas pogra, gdyż wkrótce kończy mu się kontrakt, a bez grania może nie zostać przedłużony po prostu ...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No trener Carillo nie klamal, ze popracowali ostatnio i teraz bedziemy grali o wiele lepiej w ofensywie. Zeby tylko popracowal jeszcze nad obrona bo za duzo bledow popelniaja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
I nad ustawianiem się przy autach
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem za mocną rolą dyrektora sportowego w klubie. Po prostu uważam że powinien być ważniejszy niż trener. Nie twierdzę że powinien ustalać skład czy dobierać taktykę ale powinien wyjść od niego mocny sygnał na których piłkarzy chcemy stawiać, a na których już tego klubu budować nie będziemy. O ile trener myśli najczęściej aby zrobić wynik tu i teraz tak jak Carillo to dyrektor sportowy powinien mieć w głowie szerszą perspektywę. Wisła nie awansuje do pucharów trzeba się z tym pogodzić i stawiać na takich piłkarzy którzy będą popełniać więcej błędów niż doświadczeni koledzy ale w dłuższej perspektywie ich rozwój poprzez zbieranie minut może sprawić, że Wisła będzie osiągać lepsze wyniki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Cywka Kapitanem serio?
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Na ten moment Carillo to taki Kaziu Moskal - mistrz remisów + ładna gra. Zobaczymy co będzie dalej. No i oczywiście jak Moskal - żelazna 11 i najlepiej bez zmian.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
W większości meczy. Wizualna strona gry wyraźnie lepsza niż za Kiko. Tylko na razie punktów brak.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jest wyjątek - mecz z Sandecją - piłkarze chyba wiedzieli, że nie jest transmitowany, a jak nie będzie bramek to nawet na sekundę się z Niecieczą nie połączą.....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pytanie na kogo postawi Carrillo na lewek obronie w świetle absencji Sadloka, Arsenicia, Bartkowskiego? Wymyśli tam Boguskiego czy jednak w końcu na Korczyka?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Cywke obstawiam
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wylecza Sadloka, albo zagra tam Żorran
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Absencji Arsenicia? Z jakiego niby powodu?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Arsenic wczoraj schodzil z treningu z obłożoną lodem łydką. Mówił, że boli ale ma nadzieję iż do meczu zdąży się wyleczyć. Sadlok ponoć wczoraj nie trenował jeszcze z drużyną.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Właśnie. co z Maćkiem Sadlokiem?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Korczyk należy do najlepszych w druzynie CLJ. Co mecz ma asyste lub kluczowe podanie Nie takie asy graly w ekstraklasieby nie dac mlodemu wejsc na 10 min. Ale w sumie na ja nie mam 30 letniej licencji trenerskiej wiec sie ch znam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Po ostatnim meczu wkurzyło nie że znów nie umiemy utrzymać prowadzenia, wydawało mi się że to jest przypadłość teraźniejszej Wisły i spojrzałem na statystyki od początku sezonu.
Uprościłem temat i sprawdziłem co się dzieje z wynikiem gdy pierwsi strzelamy gola i pierwsi tracimy, 20 min roboty i wrzuciłem to na wykresy. Sytuacja wyglądałaby jeszcze gorzej, gdyby uwzględniać wszystkie stracone prowadzenia (trzy razy BB, dwa razy ostatnio) ale to by kosztowało dużo więcej pracy. Ogólnie nie jest różowo: Kiko potrafił wygrać niewiele ponad połowę meczów w których strzelaliśmy pierwszego gola, Joan tylko 40% na razie. Dramatycznie za Kiko wygląda statystyka gdy przegrywany (80% porażek) dla Joana dużo lepiej, ale próbka jest mała. Moje wnioski: choć poprawa stylu i organizacji gry od czasów Kiko jest widoczna, kiepsko przenosi się to na pewność gry drużyny i dążenie do zwycięstwa. Nie umiemy pójść za ciosem, nie umiemy odwrócić wyniku :/ PS wykresy nie uwzględniają Sobola osobno, tylko łącznie ze wszystkimi ![]() ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
To co pokazałeś jest pewnie prawdą dla 90% drużyn Ekstraklasy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
to są wykresy przeciętności, więc zapewne tak jest.
tym bardziej potwierdza to tylko że jesteśmy dokładnie tam gdzie nasze miejsce w tabeli ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wywiad z trenerem: https://www.przegladsportowy.pl/pilk...wywiad/6s58pmx
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dużo ciekawych wniosków można wysnuć z tego wywiadu. Oczywiście zakładając, że nie są to tylko czcze słowa.
Pierwszy wniosek: kadra jest zbyt szeroka - powinno być 20-22 zawodników + juniorzy Obecnie jest 26 zawodników i wielu niezadowolonych ze swojego licznika minut w tym sezonie. W lecie będzie wiele, wiele pożegnań. Od Mitrovicia zaczynamy ustalanie składu i wg mnie ma pewny angaż na przyszły sezon. Lloncha i Bartkowskiego również uważa za podstawowych zawodników. W drużynie U19 jest niewielu graczy zdolnych na dzis zasilić Wisłę. Zapewne chodzi o roczniki 1999, 2000. Carrillo liczy dużo bardziej na młodsze drużyny. Juniorzy nie wykazują właściwej determinacji (?) w walce o miejsce w 1 drużynie. Carlitos odejdzie w lecie, trener jest na to przygotowany (przynajmniej psychicznie). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
4 pewniaczków, którzy lecą: Brożek, Cywka, Ivan, Kostal
|
|
|