|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Co ten Cywka zrobił? Strzelał jakby to była bramka Płocka. Szkoda że na bramkę tą należącą rywali tak nie ładuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
A przechodząc do meritum tematu: jak Waszym zdaniem zagrały płuca i serce naszej drużyny - Mitrovic? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pytanie, czy Tomasz wlasnie zaliczyl pierwsza bramke w naszych barwach ? Czy samoboje sa ujete w statystykach ?
|
|
|
|
Member
Od: 02.2018
Offline |
|
|
Przede wszystkim Bragiel nie przejmuje 100% akcji, tylko 15%, więc jego wkład w funkcjonowanie klubu też będzie 15%. Dokładnie tak jak pisze raindog, jego przyjście to tylko dodatek, żadnych milionów w budżet transferowy nie wpompuje. Zresztą przedłużające się negocjacje zdają się potwierdzać tezę, że on też Wisłę traktuje jako jeden z wielu swoich projektów, a nie główny biznes, któremu będzie poświęcać nie wiadomo ile czasu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ale zaliczyłem dzisiaj facepalma przy strzale Boguskiego
Ten strzał wyglądał tak, że myślałem, że bramkarza rywali nie ma w bramce i Boguś strzela na pustaka![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2018
Offline |
|
|
Czaro
Płuca dzisiaj wyjątkowo nie były płucami palacza z 40-letnim nałogiem - myślę, że jeden z lepszych meczów Mitry w Wiśle, co niestety w jego wypadku oznacza, że był po prostu poprawny. Mało tracił, ze 2 razy odzyskał piłkę, posłał jedno fajne dłuższe podanie, przytomnie zagrał przy 2 bramce. Więcej nie ma się co spodziewać, ale na pewno w tym spotkaniu byli słabsi. Powód: źle użyty znacznik
Ostatnio edytowane przez Rock'n'Roll Star : 16.04.2018 o godz. 22:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cieszę się, że udało się nam go podpisać.
Niech Małecki lepiej siedzi na tych trybunach i się uczy! ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No i Cywka w końcu trafił do bramki, a ten Palcić to jest qrwa jakiś dramat i tyle o meczu.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Palcić do momentu pierwszego kiksu był bardzo dobry. Niestety od około 30-35 minuty zrobił się elektryczny. Generalnie zagraliśmy bardzo podobnie jak z Legią, z tą różnicą, że Nafciarze byli bardzo groźny przy wolnych i rożnych. Bramki straciliśmy jak ostatni frajerzy, po rzucie z autu i 20 sekund po wznowieniu gry ze środka boiska. Fajnie myśleć o pucharach, dodatkowej kasie i prestiżu, ale tracąc takie gole nie mamy prawa myśleć o jakichkolwiek spotkaniach w Europie. Optymalnie byłoby zatrzymać trzon drużyny, znaleźć godne zastępstwo za Carlitosa i kontynuować projekt w następnym sezonie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
bardzo podobnie jak z Legia?
Wydawalo mi sie ze to Płock Nas cisnie pressingiem a pilke mamy dopiero jak sie zmęczą. Imho najlepszy dla mnie Halilovic. Palcic to taki troche bezpłciowy piłkarz, okolo 70 minut przypomnialem sobie ze typ zyje! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Gra mi się podobała. Szkoda głupio straconych trzech punktów. Warto zauważyć, że w pierwszej połowie Carlitos bardzo często grał na skrzydle i mieliśmy z tego wiele korzyści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Dał kilka kluczowych piłek, były to dość ryzykowne zagrania lecz ma na to przyzwolenie trenera. Widać doświadczenie zdobyte w silniejszych ligach procentuje. Orze za dwóch.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.04.2018 o godz. 07:55.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]() Tak się zastanawiam... Czy Boguski chociaż raz w karierze strzelił gola z za 16? ![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Marcinnno:
Szkoda, że Carlitos grał tak mało na skrzydle po tym jak Alan zarobił żółtą kartkę. A tak poza tym, to nie macie wrażenia, że Brzęczek odchudził Alana? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
No dokładnie, w drugiej połowie ewidentnie grał na środku. Jeszce jedna rzecz. Może mi ktoś powiedzieć jaki jest sens wpuszczania Małeckiego w 88 minucie? Nie, można wpuścić go np w 80, czy 75 minucie, żeby dać te 10, czy 15 minut, a nie 3 ? Małecki jest tylko przykładem, chodzi mi tylko o sens wpuszczania zawodnika na 3 minuty.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jedenasty z rzędu występ Patryka bez strzelonej bramki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Takie ciekawe (mam nadzieję) porównanie statystyczne dwóch graczy, którzy wystąpili w tym spotkaniu. Pierwszy, to zawodnik, "którego oddanie było dużym błędem", a drugi: "zatrudnienie go było dużym błędem" (przynajmniej zdaniem sporych grup forumowiczów).
Kod:
Statystyka/Piłkarz Štilić Mitrović INSTAT INDEX 188 265 Minuty na boisku '77 '77 Bramki - - Asysty - - Strzały/celne - - Faule 2 - Faulowany - - Spalone - - Podania/dokładne 14/10 71% 58/50 86% Podanie kluczowe - 2/0 0% Podania przyjęte 15 49 Pojedynki/wygrane 11/2 18% 9/6 67% Pojedynki w powietrzu 4/0 0% 2/0 0% Pojedynki na ziemi 7/2 29% 7/6 86% Zwody/udane 1/0 0% - Odbiory/udane 2/1 50% 3/2 67% Strata piłki 6 2 Nabycie piłki 3 3 Powód: doh :D
Ostatnio edytowane przez Adasss : 17.04.2018 o godz. 11:11.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() p.s. Alan niby bardziej wyciety, ale to juz raczej ręka LD a nie Jurka Brzęczka ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Przed meczem każdy nas skreślał i mówił jak to Wisła Płock nas rozniesie,a teraz po meczu głosy że zagraliśmy lipe... Zdecydujcie się
Uważam, że mecz był jednym z lepszych w tym sezonie, brakło po prostu szczęścia a przegraliśmy go tylko i wyłącznie po głupich błędach. Bardzo dobrze zagrał Bartkowski który chyba wczoraj pierwszy raz tak odważnie wchodził w akcje ofensywnie, powiem więcej dobrze zagrał środek pola i Mitrović który grał kilka fajnych piłek w akcjach ofensywnych. Szkoda tylko Lloncha bo straciliśmy na mecz z 7 serce drużyny. Co do gwiazdy Stilicia za którą płaczecie ten mecz pokazał w jakiej formie był grając u nas, nawet już sie wkur...iał potem że mu nic nie wychodzi i co chwile pyskował do sędziego Patrzać na wyniki w pierwszej kolejce rundy finałowej i na grę drużyn które są z nami w ósemce to uważam, że wszystko się może jeszcze zdarzyć i łatwo skóry nie sprzedamy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak z ciekawości sprawdziłem sobie wyniki Instat Index za ten rok zawodników Wisły Płock.
I fakt, to był zdecydowanie najsłabszy statystycznie mecz Štilicia w tym roku. Ale generalnie jego wyniki wg tej statystyki nie powalają. Poniżej średnie płocczan za rok 2018: Kod:
Kante 282 Reca 259 Szymański 258 Byrtek 258 Stefańczyk 257 Kiełpin 255 Furman 252 Dahne 252 Łukowski 247 Uryga 246 Dźwigała 245 Merebaszwili 244 Łasicki 243 Rasak 240 Zawada 239 Michalak 233 Stilic 230 Nico 230 Rogalski 219
Ostatnio edytowane przez Adasss : 17.04.2018 o godz. 16:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Znasz powiedzenie, że jedna jaskółka wiosny nie czyni? A tak się składa że Stillic w Płocku ma statystyki 4 gole i 7 asyst. Wczoraj soe podpalił ale i tak chcialbym miec go obecnie w drużynie. Powiem tak... nie wszystko jest od nas zależne. Na razie mamy 8 miejsce, więc ciężko byc optymista. Każda drużyna która nas wyprzedza ma w tym momencie większe szansę na puchary od nas. I to jest fakt, nie opinia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Instat, Instat, Instat. Literki, cyferki, liczby, słupki.
Statystyka jest jak spódniczka mini. Pokazuje wiele dobrego, ale zasłania najważniejsze. ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A czymże są bramki, asysty jak nie cyferkami i statystykami?
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie ta statystyka pokazuje, to co każdy obserwujący uważniej boisko, a nie jedynie podziwiający pojedyncze kapitalne zagrania Semira, widział. Czyli zawodnika długimi okresami "niewidocznego na boisku". Zawodnika na którego musi pracować ciężko reszta zespołu. Zawodnika, który z tego powodu kariery poza Polską nie zrobił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Przebudowa Wisły jeszcze dłuuuuugo bedzie trwac. To nie przypadek, ze tyle sezonow jestesmy tam gdzie jestesmy . Sa pilkarze, któzy po prostu sie nie nadaja na Wisle czy to Cywka,Mitrovic,Palcic, Boguski, Pereza cale szczescie sie pozegnalismy. Arsenic rowniez choc ma momenty dobre to drewniak konrketny jest, taka gorsza wersja Bunozy. Ale ni ma pieniedzy to bierzemy na udo i ja to rozumiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gorsza wersja Bunozy. Dożyliśmy czasów, kiedy wspominamy solidnego Bunozę i kreatywnego Jirsaka. Marek Penksa byłby liderem, a Kukiełka opoką trenera Carillo.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
|
|