The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2018, 18:55
Dzisiejszy mecz bardzo,ale to bardzo słaby ciężko szukać pozytywów sędzia też się nie popisał
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.04.2018, 18:56
Brawo Panowie za walkę, Lech był dziś lepszy i zasłużenie wygrał. Cóż, szkoda, bo ładnie się zaczęło
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.04.2018, 19:00
Bardzo slaby mecz, szczegolnie druga polowa beznadziejna
Lech bez 5 podstawowych zawodnikow a my zadnej sytuacji nie stworzylismy
Koniec mrzonek o pucharach mam nadzieje
Indywidualnie to poza Arsenicem nikogo nawet lekko nie mozna wyroznic
Masa niedokladnosci, Palcic z Velezem katastrofalni
Cywka z Mitrovicem nieobecni (poza Legia tradycyjnie mozna rzecz)
Zadziwiajaco slabo Llonch w drugiej polowie
Carlitos nawet jak na siebie wyjatkowo samolubny
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 02.04.2018, 19:01
Jaka walka ? chyba inny mecz widziałeś
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 02.04.2018, 19:07
Jak się przełamać to oczywiscie w Krakowie.

Mitrovic to jest kvrwa kryminał. Arsenic za akcją na 1:3 to chyba z kibla wybiegał...no i ta siata w 90m, akcja którą tylko jakims cudem Cuesta wyciągnął.

I nam bedą wciskać że Małecki przegrywa rywalizacje. Ciekawe z kim
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 02.04.2018, 19:13
Mecz oddany bez walki, nie rozumiem, że my nigdy nie możemy przycisnąć rywala gdy przegrywamy a rywale zawsze to robią (vide mecz z beznadziejną Pogonią czy Arka np.).
Ogólnie to ten mecz przypomniał mi mecz z Łęczną za Kiko gdzie też mogliśmy dojść czołówkę, ale oddaliśmy mecz. oy po prostu górna ósemeczka będzie i fajrant, tyle.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.04.2018, 19:14
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Odwrotnie jak przed legia wszyscy liczą na wygrana czyli będzie max remis lub przegrana.

Szpital w obozie lecha tylko zmobilizuje rezerwowych.
No i masz....

Z taką gra jak od 40 minuty nie mieliśmy czego szukac w tym meczu. A gdzie w ogóle myśleć o pucharach.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 02.04.2018, 19:20
Po prostu to nie Wisła była mocna tylko Legia słaba
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.04.2018, 19:20
druga połowa to zdecydowanie najgorsze 45 min za Carillo. Grał sam do siebie Carlitos, a pozostali biegali po boisku bez ładu i składu. Żeby ani jednej sytuacji nie wypracować, to już jest przesada. Amika po prostu grała solidnie i dokładnie i to aż nadto na nas wystarczyło. Natomiast jaka była nasza taktyka na ten mecz, to pojęcia nie mam.

Żeby nie wykopali nas z pierwszej ósemki trzeba będzie chyba trzymać kciuki za pejsy...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.04.2018, 19:22
Pyry były silniejsze fizycznie i skwapliwie to wykorzystały.
Zderzyliśmy się trochę jak ze ścianą.
Potrzebny na gwałt do środka Baska i Velez. Albo szukanie kogoś silnego i technicznego do ataku.
Bo Ondrasek to nie ta półka.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 02.04.2018, 19:23
Kapsel napisał(a):Wyświetl post
Też tak twierdzę, to mnie minusowali i wyśmiewali. Jeszcze lepiej by to wyglądało gdyby został u nas Wolski, albo od biedy Stilić (uprzedzam gadki w stylu czy widzę Stilicia w tym ustawieniu, Halilovic gra jakoś albo Wojtkowski).
Oho, zleciały się wyrocznie, które skreślają Brleka po 2 spotkaniach, a chłop ponad pół roku praktycznie murawy nie powąchał, a w poprzednim sezonie właściwie bez niego nie istnieliśmy. Ma przyjęcie kierunkowe i to jest fakt. Uważasz, że wróci do ekstraklasy? Nie sądze. Sadloka pochwalisz za zachowanie przy tej bramce?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.04.2018, 19:23
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Żeby nie wykopali nas z pierwszej ósemki trzeba będzie chyba trzymać kciuki za pejsy...
Pejsy już wypadły z ósemki więc oddadzą mecz miedziowym, licząc, że przegoni nas i Arka i Lubin

Odpowiedz cytując
-Szymek79-
Member

Od: 12.2011

Stary 02.04.2018, 19:24
Z perspektywy trybun:

Mitrović - moja chora na nogi prababcia rusza się szybciej od niego; schematyczne, czytelne podania
Velez - robił co mógł, ale miałem wrażenie, że w pewnych momentach jest całkowicie osamotniony
Arsenić - grał dość wysoko jak na stopera, starał się rozgrywać z różnym skutkiem
Imaz - dla mnie totalnie niewidoczny, lewa strona praktycznie wyłączona
Sadlok - j.w.
Palcić - dobre interwencje przeplatane stratami wołającymi o pomstę do nieba
Halilović - próbował szarpać, ale na dłuższą metę nie przynosiło to żadnego skutku
Carlitos - kolejny mecz stanowiący dowód na to, że to nasza jedyna siła w ataku

Oprócz tego Cuesta, który bardzo pewnie interweniował przy dośrodkowaniach, wolny elektron Tomek Cywka i dwóch zmienników, którzy nic nie wnieśli - Ondrasek, gdyby mógł, to chyba tylko głową chciałby kontrolować piłkę. Występ Brleka bez komentarza.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.04.2018, 19:32
Wynik jaki jest, każdy widzi. Po prostu wygrała drużyna dysponująca lepszymi zawodnikami.

Natomiast jedno pytanie ciśnie mi się na usta po tym meczu: po jaki ch*j został sprowadzony na 7 spotkań Brlek, który jest totalnie nieprzygotowany do gry (totalny brak czucia piłki, podania do rywala, do tego jakaś kiwka z dupy, przez którą dostajemy kontrę i zamykamy wynik spotkania)?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.04.2018, 19:34
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Pejsy już wypadły z ósemki więc oddadzą mecz miedziowym, licząc, że przegoni nas i Arka i Lubin
Wierzę, że jesteśmy w stanie ugrać ten punkt z Sandecją
a jeśli nie to liczę, że lechia zechce chociaż zremisować w derbach.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 02.04.2018, 19:35
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Wynik jaki jest, każdy widzi. Po prostu wygrała drużyna dysponująca lepszymi zawodnikami.

Natomiast jedno pytanie ciśnie mi się na usta po tym meczu: po jaki ch*j został sprowadzony na 7 spotkań Brlek, który jest totalnie nieprzygotowany do gry (totalny brak czucia piłki, podania do rywala, do tego jakaś kiwka z dupy, przez którą dostajemy kontrę i zamykamy wynik spotkania)?
Spieszę z odpowiedzią. Junco w wywiadzie mówił, że nie Wisła nie zrezygnowała nawet z centa kwoty transferowej, większą część pensji pokrywa Genoa, a przy takich sportowych świrach jak Cywka i Mitrović pozostało nam modlić się o formę Brleka, która obecnie pozostaje tylko wspomnieniem.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.04.2018, 19:36
Niestety ten mecz pokazał, że nie mamy zawodników żeby walczyć o coś więcej niż o 8. lecho-amica jest chyba obecnie, mówię to z ciężkim sercem najlepiej grającą drużyną w lidze. mają dobrych zawodników (jak na tą chujową lige) i szeroką kadre. U nas 1 jaskółka (wygrana, z co by nie napisać słabiutką legią) wiosny nie uczyniła. Raz wygrywamy, raz przegrywamy i tak to się kręci.

co do tego sezonu, to oby zając 7 miejsce i mieć w miarę dobry terminarz meczów u siebie

PO BURZY SŁOŃCE WYCHODZI ZZA CHMUR...
oby w przyszłym sezonie w końcu burza się skończyła
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 02.04.2018 o godz. 19:39.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.04.2018, 19:36
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Oho, zleciały się wyrocznie, które skreślają Brleka po 2 spotkaniach, a chłop ponad pół roku praktycznie murawy nie powąchał, a w poprzednim sezonie właściwie bez niego nie istnieliśmy. Ma przyjęcie kierunkowe i to jest fakt. Uważasz, że wróci do ekstraklasy? Nie sądze. Sadloka pochwalisz za zachowanie przy tej bramce?
Nie ma sensu pastwic się nad Brlekiem, ale w takiej formie nie ma on prawa powachac murawy. I szczerze wątpię, że na treningach wyglada dużo lepiej.

Niestety to kolejny zawodnik który dostaje plac za nazwisko.

Sadlok nie zagral dzis lepiej, ale tak się składa że nie mamy w kadrze innego LO. Zresztą warto zostawić zasłonę milczenia nad gra całego zespołu.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 02.04.2018, 19:40
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie ma sensu pastwic się nad Brlekiem, ale w takiej formie nie ma on prawa powachac murawy. I szczerze wątpię, że na treningach wyglada dużo lepiej.

Niestety to kolejny zawodnik który dostaje plac za nazwisko.

Sadlok nie zagral dzis lepiej, ale tak się składa że nie mamy w kadrze innego LO. Zresztą warto zostawić zasłonę milczenia nad gra całego zespołu.
Dlatego Brlek wszedł przy wyniku 1:2. Wystawiłbyś kogoś innego na ŚP? Czy może ściągnąłbyś Carlitosa?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.04.2018, 19:41
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
Niestety ten mecz pokazał, że nie mamy zawodników żeby walczyć o coś więcej niż o 8. lecho-amica jest chyba obecnie, mówię to z ciężkim sercem najlepiej grającą drużyną w lidze. mają dobrych zawodników (jak na tą chujową lige) i szeroką kadre.
Też jestem zdania, że pyry są na chwilę obecną najlepiej grającą drużyną w Polsce i silnym kandydatem do Mistrzostwa.
Z ostatnich drużyn, z którymi graliśmy za Carillo ten mecz był dla nas najsłabszy ze względy na klasę rywala.
Śmiem twierdzić, że o wiele lepiej wypadliśmy przeciwko Jadze, z którą przegraliśmy trochę na wyrost.

Jest jednak potem faza grupowa.
Obyśmy zagrali w ósemce i ugrali tam jak najwięcej: Carillo dwa razy tych samych błędów nie popełni.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 02.04.2018, 19:45
To w końcu jest ten podział pkt teraz czy nie ? bo L+ kłapią,że jest....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 02.04.2018, 19:47
Obyśmy zagrali w ósemce i ugrali tam jak najwięcej: Carillo dwa razy tych samych błędów nie popełni.
Dość odważne twierdzenie biorąc pod uwagę z jakim uporem maniaka wychodzi od pierwszego meczu z linią pomocy, która nie ma ani odrobiny ofensywnych inklinacji.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.04.2018, 19:53
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Dość odważne twierdzenie biorąc pod uwagę z jakim uporem maniaka wychodzi od pierwszego meczu z linią pomocy, która nie ma ani odrobiny ofensywnych inklinacji.
Biorąc pod uwagę formę pozostałych rodzi się pytanie - kogo za nich?
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 02.04.2018, 19:56
Ja mam obawy, czy nie wylecimy z 8, bo wszystko to jakoś się układa nie po naszej myśli...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.04.2018, 19:59
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Bo z Kolejorzem trzeba było wyjść z podwójną linią zasieków.
To nie przez brak inklinacjo ofensywnych przegraliśmy ten mecz, ale przez dwukrotne kiepskie ustawienie w obronie.

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 02.04.2018, 20:02
Kapsel napisał(a):Wyświetl post
Ja pisałem, że Brlek to drewno od dawna nawet jak nas "ciągnął". Wyszedł mu jeden sezon i tyle. Tamten sezon i Małeckiemu wyszedł, a co poza tym jednym sezonem w ciągu ostatnich 6 lat grał? No właśnie. Od razu po Brleku widać, że piłka mu przeszkadza przy nodze, nie wspominajac o tym, że jej nie umie przyjmować. Jak kiedyś Smuda powiedział, że on widzi po piłkarzu czy się nadaje po tym jak wchodzi po schodach. Hihi, hehe na prawo i lewo tylko, że on miał na myśli właśnie to czy piłka przy nodze zawodnikowi przeszkadza, to jest od razu widoczne. To, żebyś się kiedy nie zdziwił jak się okaże, że nawet na ekstraklase jest za słaby bo to też bardzo możliwe. Nie takiej klasy piłkarze sobie nie radzili za granicą, a Brlek nigdy poza pewien poziom nie wysokczy i kilka prostych kopnieć w polskiej lidze tego nie zmieni.

I właśnie, sprawdza się teraz. Nie ma na kogo postawić kto umie prosto kopnąć piłkę co? Trzeba postawić na Halilovicia na środku bo gość ma potencjał by osiągnąć poziom Stilicia lub Wolskiego. Łatwo się piłkarzy żegna, żeby to samo nie było z Małeckim jak przyjdzie za niego gość pokroju Boguskiego (w sumie oby tylko bo obawiam się, że może być gorzej).
No właśnie. Co taki Wojtkowski u nas jeszcze robi? Przecież jemu nawet pół sezonu nie wyszło. Nie zwracajmy uwagi na wiek, który jest tylko liczbą.

O Lewandowskim mówiło tak 90% ekspertów, którzy teraz onanizują się do jego gry. Marcos Alonso? Jamie Vardy?
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 02.04.2018, 20:03
wystukali nas jak leszczykow - magia jednego udanego meczu z dolujaca strasznie legia prysla ....szkoda bo tak fajnie sie czytalo te idiotyzmy o pucharach i podium ...wymeczyc zwyciestwo albo remis z sandecja i potem dac pograc innym zawodnikom , bo to ostatnia szansa , a nie gramy juz o nic ....mysle ze w sobote skonczy sie sezon tak jak powinien : 2 x wygrana z parchami i awans do 8 - tyle wymagalem od nich w tym sezonie ....amika dzis pokazala przecietnosc i slabosc gry Wisly przez caly sezon
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.04.2018, 20:07
Za tydzień będzie nerwówka. Puchary, cuda wianki a nie wiadomo czy na koniec nie wylecimy z 8.

Dzisiaj amika była niestety o klasę lepsza i taktycznie nas wyeliminowali z gry.
Wolny Carlitosa i można zapomnieć o naszej grze.

Sezon jak każdy, dograjmy to już w końcui, w lecie rewolucja i od nowa to samo...
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 02.04.2018 o godz. 20:21.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.04.2018, 20:07
Bo z Kolejorzem trzeba było wyjść z podwójną linią zasieków.
To nie przez brak inklinacjo ofensywnych przegraliśmy ten mecz, ale przez dwukrotne kiepskie ustawienie w obronie.
jednak moim zdaniem parę szans na gola trzeba sobie umieć stworzyć bez względu na taką czy inną taktykę.
a my mieliśmy jak zazwyczaj tylko Carlitosa (tym razem podwajanego, potrajanego..).
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.04.2018, 20:15
arti napisał(a):Wyświetl post
jednak moim zdaniem parę szans na gola trzeba sobie umieć stworzyć bez względu na taką czy inną taktykę.
a my mieliśmy jak zazwyczaj tylko Carlitosa (tym razem podwajanego, potrajanego..).
Był też Imaz, który w pierwszej połowie miał świetną sytuację gdy szliśmy w 3 na dwie pyry.
I ogólnie w pierwszej połowie łatwiej dochodziliśmy do sytuacji.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów