The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2018, 21:11
No, to do pełni konsensu brakuje nam jeszcze kilku słów o rywalach Wisły i flaszki.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 05.03.2018, 19:56
30. minuta, Romańczuk mocno wysuniętym łokciem trafia w głowę Lloncha, mając na koncie żółtą kartkę...
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 05.03.2018, 20:24
Novikovas tez mógł w pierwszej połowie iść się wykąpać.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 18.03.2018, 18:22
murzyn kopnal halilovica w noge eweidentnie
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 18.03.2018, 18:24
było pytanie czy VAROvy widza obraz z C+ otoz w prawym gornym rogu tak
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.03.2018, 20:31
Druga żółta dla judasza tfu Mączyńskiego!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 18.03.2018, 23:12
pierwszy lat od nie wiem ilu lat nie zostaliśmy wyruchani w meczu z Legią, choć jakieś tam epizody typu 2 żółta Mączyńskiego i bodajże w 30min we 2 obalili Halilovica w polu karnym, ale ku.rwa jestem zaskoczony na maxa...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 18.03.2018, 23:23
tym bardziej że już gorsze akcje były w przeszłości niż ewentualne niepodyktowanie karnego bądź nieuznanie drugiej bramki , spokojnie można było nas skręcic na 0:0 gdyby tylko chcieli
Odpowiedz cytując
Michaleo3
Junior Member

Od: 12.2016

Stary 19.03.2018, 05:57
Panowie spokojnie. To tylko zakaz handlu w niedzielę. Następny mecz z legią ustalą na jakąś sobotę pewnie
:tsw_uscisk_lechia::tsw_uscisk_slask:

iwko_wks_ts_bks:
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.03.2018, 09:13
Albo na handlowa niedziele ...
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.03.2018, 16:02
Czy ktoś wie co by było gdyby wczoraj pomiędzy faulem, za który mieliśmy karnego, a momentem kiedy piłka wyszła poza boisko i sędzia zabrał się za sprawdzenie VAR, Legia strzeliła bramkę? Czy taka sytuacja jest przewidziana w regulaminie?
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.03.2018, 17:28
karny dla nas, bramka dla Legii anulowana
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.03.2018, 18:14
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
pierwszy lat od nie wiem ilu lat nie zostaliśmy wyruchani w meczu z Legią, choć jakieś tam epizody typu 2 żółta Mączyńskiego i bodajże w 30min we 2 obalili Halilovica w polu karnym, ale ku.rwa jestem zaskoczony na maxa...

ja to nie wiem tylko dlaczego nikt nie widział tego drugiego faulu na Tiborze. Przecież tam powinien być ewidentny karny. W L+ nikt o tym nawet nie wspomniał, a i komentatorzy w trakcje transmisji w ogóle nie poświęcili temu uwagi.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.03.2018, 20:24
tam nie było faulu. Tibor został zblokowany przez dwóch słoików, ale to było ok.

Inna sytuacja: pod koniec wychodzący z pola karnego Llonch został złapany chyba za szyję przez któregoś z czarnych i w ten sposób uniemożliwiono mu odbiór piłki. Ktoś widział?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 19.03.2018, 20:26
Tak i najlepsza była reakcja ludzi w studio.

Szymkowiak ,,Wg mnie to było celowe zagarnie i powinien być faul..."
Pan Sławek ,,Eeeeeeee nic tam nie było" XD
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Stary 19.03.2018, 21:05
FraMat napisał(a):Wyświetl post
tam nie było faulu. Tibor został zblokowany przez dwóch słoików, ale to było ok.

chętnie bym to zobaczył jeszcze raz, ale o ile dobrze pamiętam tę sytuację to Tibor puścił sobie piłkę do przodu a dwóch obrońców nawet nie myślało o piłce tylko wzięli w kleszcze Halilovicia.
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.03.2018, 21:18
Teoria spiskowa on.

A zauważyliście jak zachował się C+ przy karnym dla Wisły? Pokazali powtórkę z przodu, z której niewiele było widać. Potem nie pokazali już żadnej a kolejną, tym razem z tyłu, na której faul widać jak na dłoni, pokazali dopiero jak sędzia wskazał na wapno. Nie wspominałbym o tym gdyby ktoś nie wspomniał że w wozie var mają podgląd z kamer C+ Może C+ nie chciało ułatwiać decyzji sędziom. Może mieli nadzieję że z ich kamer nie będzie tak jednoznacznego obrazu.

Teoria spiskowa off
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.03.2018, 22:21
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Tak i najlepsza była reakcja ludzi w studio.

Szymkowiak ,,Wg mnie to było celowe zagarnie i powinien być faul..."
Pan Sławek ,,Eeeeeeee nic tam nie było" XD
var to analizował
ale jeśli nie była to czerwona, a widocznie tak uznali, to nie miał prawa interweniować
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 19.03.2018, 22:27
GBO napisał(a):Wyświetl post
Pokazali powtórkę z przodu, z której niewiele było widać. Potem nie pokazali już żadnej a kolejną, tym razem z tyłu, na której faul widać jak na dłoni, pokazali dopiero jak sędzia wskazał na wapno.
Pokazali całą serię powtórek, m.in. tę z tyłu, ale tuż po akcji.

Oczywiście komentatorzy niczego "nie zauważyli", więc byli zdziwieni, że w ogóle VAR coś sprawdza (w przeciwieństwie do uważnych widzów). Potem faktycznie pokazywali już tylko ujęcia, na których faulu nie było widać, ale z faktu, że realizatorzy cały czas pokazywali Remy'ego wynikało, że i sam Remy (z mocno niewyraźną miną), i oni doskonale zdawali sobie sprawę z tego, że faul był.

Ale faktycznie, kluczową powtórkę pokazali drugi raz dopiero wtedy, kiedy już wszystko było jasne.
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Stary 19.03.2018, 23:11
koniecznie musiałem odnaleźć ten fragment z Tiborem. Nie wiem jak Wy uważacie, ale dla mnie jest to ewidentny faul.
Komentatorzy w ogóle na to nie zwrócili uwagi, nie było tego w żadnym skrócie, ani tym bardziej w kontrowersjach.

https://www.youtube.com/watch?v=igA-...ature=youtu.be
Ostatnio edytowane przez lukaszsz86 : 19.03.2018 o godz. 23:14.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.03.2018, 23:29
masz rację, też mi to umknęło
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 19.03.2018, 23:31
Obejrzałem ... i nie wydaje mi się. Można by się od biedy dopatrywać przytrzymania ręką, tylko, że od tego Tibor nie powinien dostać tak "miękkich nóżek". Hlouszek to już w ogóle jak dla mnie nie zrobił nic takiego, co by podpadało pod karnego. Widać zresztą nawet po reakcji reszty naszych, że oni nic tam specjalnego nie widzieli.

P.S.
Jak już miałbym się czepiać, to prędzej tego półgłówka, który machnął spalonego Imaza. Spalonego nie było, a wszyscy wiedzą, że w takich stykowych sytucjach już się nie macha, bo w razie czego i tak VAR wyprostuje.
Frankowski też z parę razy dał do pieca. Np. baardzo naciągany wolny w pobliżu pola karnego, po tym dał korzyść i jak L-ka straciła piłkę po własnym niewymuszonym złym zagraniu.
Albo kartki dla naszych po tym jak puścił bez nawet ostrzeżenia dużo ostrzejszy faul bodaj Astiza na Imazie (kopnięcie w achillesy).
Ostatnio edytowane przez Adasss : 19.03.2018 o godz. 23:39.
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.03.2018, 00:25
Ale Astiz po tym kopnięciu dostał żółtą. Nie wiem czy przypadkiem wtedy techniczny nie podpowiedział.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 20.03.2018, 07:23
drugi karny na Tiborze być może problematyczny ale moim zdaniem, to był faul. Po prostu wzięli go w kleszcze i uniemożliwili mu dojście do piłki, czyli to jest faul
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.03.2018, 07:56
do usunięcia.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 20.03.2018, 09:24
Klasyczne kleszcze są wtedy, gdy zawodnik atakowany jest w miarę równo z obu boków, a tutaj Hlouszek raczej wyprzedził Tibora, niż uczestniczył w typowych kleszczach i, gdyby Tibor nie przewrócił się na niego, to po prostu byłby pierwszy przy piłce.
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Stary 20.03.2018, 09:30
ale się przewrócił bo Ramy przytrzymał go ręką, gdyby go nie przytrzymał to by przed niego nie wbiegł i Tibor wyszedł by na czystą pozycję

powiedziałbym nawet że w ogóle przed niego nie wbiegł tylko cały czas był za plecami Halilovicia i przytrzymywał go ręką
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.03.2018, 09:48
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
var to analizował
ale jeśli nie była to czerwona, a widocznie tak uznali, to nie miał prawa interweniować
sytuacji z, bodajże Llonchem, kiedy czarny łapie go za gardło w polu karnym, VAR nie analizował. Nikt w ogóle z komentatorów i sędziów tego nie zauważył.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 20.03.2018, 10:39
proste zarówno w sytuacji w polu karnym z Tiborem jak i sytuacji z Llonchiem "zamieszany" w sprawę był Remy. Teoretycznie gdyby którakolwiek z tych sytuacji została zakwalifikowana jako faul, to remy dostając drugie żółtko pożegnałby się z murawą. O ile w przy faulu na Tiborze VAR mógł być w akcji (potencjalny rzut karny) to przy akcji z Llonchiem VAR byłby użyty gdyby to zagranie kwalifikowało się na bezpośrednio czerwoną kartkę, a tutaj wycodziła raczej druga żółta. Gdyby Frankowski rzeczywiście "gwizdał pod Wisłę" to mogłoby się skończyć tym, że Legia kończyłaby mecz w "9" po kartkach Remyego i Mączyńskiego (w pierwszej połowie też była analiza VAR pod kątem czerwieni - ale uznali że to był faul na drugie żółtko, więc VAR nie mógł być użyty...
Szkoda, że w sytuacji spalonego Imaza ten jednak nie strzelił precyzyjnie do siatki tylk opodał do Malarza, bo wówczas VAR wskazałby bramkę dla nas....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 20.03.2018, 11:50
@funkykoval: przy "spalonym" Imaza VAR nie mógłby już uznać takiej bramki, jeśli wcześniej byłby użyty gwizdek (a z tego co pamiętam, był)

co do ewentualnego drugiego karnego: sytuacja nie jest czarno-biała, tj. nie jest to ewidentny karny i błąd sędziego, tylko sytuacja mocno uznaniowa. VAR, z założenia, nie jest od dzielenia włosa na czworo, a od poprawiania ewidentnych pomyłek, jak przy podyktowanym dla nas karnym.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów