|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
No, to do pełni konsensu brakuje nam jeszcze kilku słów o rywalach Wisły i flaszki.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
30. minuta, Romańczuk mocno wysuniętym łokciem trafia w głowę Lloncha, mając na koncie żółtą kartkę...
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Novikovas tez mógł w pierwszej połowie iść się wykąpać.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
murzyn kopnal halilovica w noge eweidentnie
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
było pytanie czy VAROvy widza obraz z C+ otoz w prawym gornym rogu tak
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Druga żółta dla judasza tfu Mączyńskiego!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
pierwszy lat od nie wiem ilu lat nie zostaliśmy wyruchani w meczu z Legią, choć jakieś tam epizody typu 2 żółta Mączyńskiego i bodajże w 30min we 2 obalili Halilovica w polu karnym, ale ku.rwa jestem zaskoczony na maxa...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tym bardziej że już gorsze akcje były w przeszłości niż ewentualne niepodyktowanie karnego bądź nieuznanie drugiej bramki , spokojnie można było nas skręcic na 0:0 gdyby tylko chcieli
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2016
Offline |
|
|
Panowie spokojnie. To tylko zakaz handlu w niedzielę. Następny mecz z legią ustalą na jakąś sobotę pewnie
![]()
:tsw_uscisk_lechia:
:tsw_uscisk_slask:![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Albo na handlowa niedziele ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Czy ktoś wie co by było gdyby wczoraj pomiędzy faulem, za który mieliśmy karnego, a momentem kiedy piłka wyszła poza boisko i sędzia zabrał się za sprawdzenie VAR, Legia strzeliła bramkę? Czy taka sytuacja jest przewidziana w regulaminie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
karny dla nas, bramka dla Legii anulowana
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
ja to nie wiem tylko dlaczego nikt nie widział tego drugiego faulu na Tiborze. Przecież tam powinien być ewidentny karny. W L+ nikt o tym nawet nie wspomniał, a i komentatorzy w trakcje transmisji w ogóle nie poświęcili temu uwagi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
tam nie było faulu. Tibor został zblokowany przez dwóch słoików, ale to było ok.
Inna sytuacja: pod koniec wychodzący z pola karnego Llonch został złapany chyba za szyję przez któregoś z czarnych i w ten sposób uniemożliwiono mu odbiór piłki. Ktoś widział? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Tak i najlepsza była reakcja ludzi w studio.
Szymkowiak ,,Wg mnie to było celowe zagarnie i powinien być faul..." Pan Sławek ,,Eeeeeeee nic tam nie było" XD |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Teoria spiskowa on.
A zauważyliście jak zachował się C+ przy karnym dla Wisły? Pokazali powtórkę z przodu, z której niewiele było widać. Potem nie pokazali już żadnej a kolejną, tym razem z tyłu, na której faul widać jak na dłoni, pokazali dopiero jak sędzia wskazał na wapno. Nie wspominałbym o tym gdyby ktoś nie wspomniał że w wozie var mają podgląd z kamer C+ Może C+ nie chciało ułatwiać decyzji sędziom. Może mieli nadzieję że z ich kamer nie będzie tak jednoznacznego obrazu. Teoria spiskowa off |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Oczywiście komentatorzy niczego "nie zauważyli", więc byli zdziwieni, że w ogóle VAR coś sprawdza (w przeciwieństwie do uważnych widzów). Potem faktycznie pokazywali już tylko ujęcia, na których faulu nie było widać, ale z faktu, że realizatorzy cały czas pokazywali Remy'ego wynikało, że i sam Remy (z mocno niewyraźną miną), i oni doskonale zdawali sobie sprawę z tego, że faul był. Ale faktycznie, kluczową powtórkę pokazali drugi raz dopiero wtedy, kiedy już wszystko było jasne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
koniecznie musiałem odnaleźć ten fragment z Tiborem. Nie wiem jak Wy uważacie, ale dla mnie jest to ewidentny faul.
Komentatorzy w ogóle na to nie zwrócili uwagi, nie było tego w żadnym skrócie, ani tym bardziej w kontrowersjach. https://www.youtube.com/watch?v=igA-...ature=youtu.be
Ostatnio edytowane przez lukaszsz86 : 19.03.2018 o godz. 23:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
masz rację, też mi to umknęło
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obejrzałem ... i nie wydaje mi się. Można by się od biedy dopatrywać przytrzymania ręką, tylko, że od tego Tibor nie powinien dostać tak "miękkich nóżek". Hlouszek to już w ogóle jak dla mnie nie zrobił nic takiego, co by podpadało pod karnego. Widać zresztą nawet po reakcji reszty naszych, że oni nic tam specjalnego nie widzieli.
P.S. Jak już miałbym się czepiać, to prędzej tego półgłówka, który machnął spalonego Imaza. Spalonego nie było, a wszyscy wiedzą, że w takich stykowych sytucjach już się nie macha, bo w razie czego i tak VAR wyprostuje. Frankowski też z parę razy dał do pieca. Np. baardzo naciągany wolny w pobliżu pola karnego, po tym dał korzyść i jak L-ka straciła piłkę po własnym niewymuszonym złym zagraniu. Albo kartki dla naszych po tym jak puścił bez nawet ostrzeżenia dużo ostrzejszy faul bodaj Astiza na Imazie (kopnięcie w achillesy).
Ostatnio edytowane przez Adasss : 19.03.2018 o godz. 23:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ale Astiz po tym kopnięciu dostał żółtą. Nie wiem czy przypadkiem wtedy techniczny nie podpowiedział.
![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
drugi karny na Tiborze być może problematyczny ale moim zdaniem, to był faul. Po prostu wzięli go w kleszcze i uniemożliwili mu dojście do piłki, czyli to jest faul
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
do usunięcia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Klasyczne kleszcze są wtedy, gdy zawodnik atakowany jest w miarę równo z obu boków, a tutaj Hlouszek raczej wyprzedził Tibora, niż uczestniczył w typowych kleszczach i, gdyby Tibor nie przewrócił się na niego, to po prostu byłby pierwszy przy piłce.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale się przewrócił bo Ramy przytrzymał go ręką, gdyby go nie przytrzymał to by przed niego nie wbiegł i Tibor wyszedł by na czystą pozycję
powiedziałbym nawet że w ogóle przed niego nie wbiegł tylko cały czas był za plecami Halilovicia i przytrzymywał go ręką |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
sytuacji z, bodajże Llonchem, kiedy czarny łapie go za gardło w polu karnym, VAR nie analizował. Nikt w ogóle z komentatorów i sędziów tego nie zauważył.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
proste zarówno w sytuacji w polu karnym z Tiborem jak i sytuacji z Llonchiem "zamieszany" w sprawę był Remy. Teoretycznie gdyby którakolwiek z tych sytuacji została zakwalifikowana jako faul, to remy dostając drugie żółtko pożegnałby się z murawą. O ile w przy faulu na Tiborze VAR mógł być w akcji (potencjalny rzut karny) to przy akcji z Llonchiem VAR byłby użyty gdyby to zagranie kwalifikowało się na bezpośrednio czerwoną kartkę, a tutaj wycodziła raczej druga żółta. Gdyby Frankowski rzeczywiście "gwizdał pod Wisłę" to mogłoby się skończyć tym, że Legia kończyłaby mecz w "9" po kartkach Remyego i Mączyńskiego (w pierwszej połowie też była analiza VAR pod kątem czerwieni - ale uznali że to był faul na drugie żółtko, więc VAR nie mógł być użyty...
Szkoda, że w sytuacji spalonego Imaza ten jednak nie strzelił precyzyjnie do siatki tylk opodał do Malarza, bo wówczas VAR wskazałby bramkę dla nas.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@funkykoval: przy "spalonym" Imaza VAR nie mógłby już uznać takiej bramki, jeśli wcześniej byłby użyty gwizdek (a z tego co pamiętam, był)
co do ewentualnego drugiego karnego: sytuacja nie jest czarno-biała, tj. nie jest to ewidentny karny i błąd sędziego, tylko sytuacja mocno uznaniowa. VAR, z założenia, nie jest od dzielenia włosa na czworo, a od poprawiania ewidentnych pomyłek, jak przy podyktowanym dla nas karnym. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|