|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
bilans trenera Carillo po 4 meczach:
- 6 pkt - 4 stracone bramki - 5 strzelonych - 1 mecz z czystym kontem - 1 wygrana i 3 remisy - 0 porażek na temat stylu gry: plusy: - długo utrzymujemy się przy piłce - gramy dużo po ziemi - staramy się grać kombinacyjnie minusy: - oddajemy mało strzałów na bramkę - słaba skuteczność w ofensywie (czyt. wyżej) - słaba skuteczność w obronie (głupio tracone bramki przez błędy indywidualne) decyzje trenera: - forowanie swoich (Mitrovic, strasznie wolny i ociężały - wczorajsza stracona bramka obciąża zdecydowanie jego konto) - późne zmiany (niemalże pod koniec meczu co nic nie wnosi do gry) - niezrozumiałe trzymanie zawodników którzy nic nie wnoszą do gry, a wręcz przeszkadzają (Mitrovic wiadomo, Sadlok niemiłosiernie ogrywany przez Cebulę) Reasumując, albo to się wszystko zazębi i będzie żarło, albo .......nie z rozmachem
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 01.03.2018 o godz. 14:19.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Za to porównywalna jest sytuacja. Obaj panowie mieli zimowy okres na przygotowania. W obu sytuacjach skład był również w miarę ustabilizowany. W przeciwieństwie do czystki z lata. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|||
W drugiej linii Joan nie ma tych pilkarzy,ale tez nie wzieto mu ich nagle w trakcie przygotowan czy startu do Wiosny,sciagajac pospolite ruszenie i kazac mu grac i przywracac do formy kazdego,kogo udalo sie skusic wizja klubu z niskim kontraktem i problemami placowymi. Dodatkowo Mitrovic to zyczenie Carillo,jakbys nie pamietal... A o wybitnie defensywnym Llonchu to mi nie pisz,bo on gral i za Ramireza. Jedynym ofensywnym graczem ktorego Carillo nie ma to Brlek - no chyba,ze zaraz podkoloryzujesz rzeczywistosc i napiszesz,ze Maczynski to byl ofensywny pomocnik ![]() Za to w obronie Carillo dostal PRZYGOTOWANEGO stopera o doswiadczeniu,jakiego w Wisle nigdy (albo bardzo dawno) nie bylo,dodatkowego bocznego obronce i wspomnianego pomocnika,ktory w systemie trenera juz wczesniej gral. Czemu traci wiecej bramek ? Gdyby zespol prowadzil Kiko,to bylby kwik wsrod tutejszych geniuszy...
To,ze byl inny sklad ? Ale tak,ja wlasnie o tym napisalem,Sherlocku. Tak,jak Ramirez mial kompletnie inny sklad,ktory pozniej calkowicie musial przemeblowac,i stad (ale nie tylko ) slabsze wyniki w rundzie jesiennej,tak Carillo jest teraz w zupelnie innej,daleko lepszej sytuacji niz Kiko w rundzie jesiennej. Tych okresow nie da sie porownac i nieuczciwe jest stawianie tak sytuacji. Tak wobec Joana,jak i Kiko. Tylko tyle i az tyle. Stad pisalem o tych "analizach" punktowych - gdyby patrzec na suche liczby to poczatek pracy Ramirez mial lepszy,ale suche liczby daja tylko pewne pojecie o druzynie - natomiast nie oddaja calej prawdy. Do tego potrzebna jest sensowna analiza z dluzszego okresu,a nie Wojcikowe radosne kielbasy w gorze,bo trener gra ofensywnie. Mozna wiec znalezc setki argumentow za i przeciw teraz,wiec tylko bawi jak piszesz,ze Carillo bedzie lepszy niz Ramirez. Ja tam poczekam na pierwszy kryzys,i wtedy zobaczymy,czy wielu tutaj bedzie mialo jaja by bronic trenera,ktory dzisiaj jest uwazany za dobrego czy tez zrejteruje. I jak kibice starej przyjaciolki z drugiej strony Blon bedzie jak zwykle go hejtowac.i cieszyc sie po porazkach Wisly. Mnie po tej stronie na pewno nikt nie zobaczy. Dla jasnosci - w przeszlosci zdarzalo mi sie krytykowac trenerow,nigdy nie twrierdzilem,ze Ramirez to geniusz. Wszelako Wisla za Cupiala mogla sobie pozwalac na nieco inny model prowadzenia klubu - obecna Wisla powinna sie po prostu zastanawiac nad swoimi ruchami dluzej. Ramirez od poczatku twierdzil,ze chcialby zeby Wisla grala jak Atletico (czy grala to inna sprawa) - a wiec nastawienie defensywne NIE MOGLO byc dla nikogo zaskoczeniem. Jesli dla Zarzadu bylo - to nie wystawia im dobrego swiadectwa. Nie zamierzam zaprzeczac ze Ramirez stracil szatnie,stad niektore katastrofalne wystepy pod koniec tamtej rundy. Umarl krol,niech zyje krol. Od teraz wiec nie napisze juz ani slowa o Ramirezie. To temat o Carillo i o nim trzeba pisac. Juz wystarczajaco duzo argumentow padlo. Wiec jeszcze raz - Joan po pierwszych meczach wyglada na fachowca.
![]()
![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez wyar : 01.03.2018 o godz. 14:44.
![]()
You'll never know...
|
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
To ze sie nie udalo to szkoda, ale ...nie widziecie jak wysoko staramy sie grac przez caly mecz? Caly mecz! a nie jak za poprzednikow przez pierwsze maks 15 minut Wydaje mi sie ze jestesmy tez na ten moment niezle przygotowani kondycyjnie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Jak już pisałem wcześniej, o pucharach trzeba zapomnieć, trener jak najbardziej ma potencjał nawet na MP, ale niestety nie z tymi wykonawcami...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Miną 3-4 kolejki i różnie może być.
Na pewno Carillo wydaje się być dobrym materiałem do dłuższej współpracy,tym bardziej niepotrzebnie robimy sobie wariackie plany na puchary w tym roku. Nie pospieszajmy go, damy mu czas, a powinno być ok. Realnie to skończymy 5-7 miejsce. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Tak w ogóle, to w tym meczu mieliśmy chyba kupę szczęścia jeśli mnie pamięć nie myli. edit: ktoś był szybszy
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 01.03.2018 o godz. 19:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Poza tym nie lubię jak ktoś kategorycznie oświadcza, że "na pewno". 5 kolejek do końca 2 rundy i jeszcze runda (oby) mistrzowska. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
W mojej opinii na wydawanie wyroków czy analizy jest zdecydowanie za wcześnie. Za mało graliśmy z tym trenerem, żeby go porównywać do Ramireza - chyba, że doświadczeniem i ogólnym emploi. Byłem ciekaw, dlaczego ktoś napisał, że chciałby tego trenera na lata. Szczerze nie rozumiem, skąd ta opinia, bo Carrillo za dużo jeszcze nie pokazał - bo i nie miał kiedy.
Sprawia wrażenie, jakby miał coś w sobie. Na pewno zasługuje na szansę. Niepokoi, że chce grać na upartego jednym systemem - niezależnie od tego, czy ma do niego ludzi. Jednocześnie już widać, że (nawet gdyby miał wyniki, nawet gdyby był na lata), ma potencjał, żeby irytować, np. upartym stawianiem na swoje wynalazki (Mitrovic), późnymi zmianami. Mam nadzieję, że odstawienie Głowackiego od składu w ostatnich miesiącach jego kariery było decyzją trenera na dłużej, a nie wynalazku, którego za chwilę tu nie będzie. Bo nie mam wątpliwości, że gdyby został Ramirez, to Arek miałby plac. Zobaczymy. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Co to za porównanie z Piastem? Przecież nie od dziś wiadomo, że oni nie mają problemów z traceniem bramek, tylko z ich zdobywaniem. Mają zdecydowanie najgorszą ofensywę w lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla ochłonięcia - wywiad z Peterem Hybalą z PS (za jakiś czas będzie w necie)
"Przegląd Sportowy napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
I na pewno jeżeli w najbliższych 4 meczach mimo niezłej gry zdobędziemy raptem 4 punkty nie powinniśmy żądać zmiany trenera, jeżeli nasza gra w dalszym ciągu będzie wyglądała tak jak w meczu z Koroną. Dlatego, że wbrew pozorom mamy szpital i rekonwalescentów, a mimo teoretycznie szerokiej kadry przy kartkach Sadloka i Arsenicia, kontuzji Arka i Ivana, ciężko zmontować jest blok obronny na mecz z Jagiellonią. W pomocy - cały czas gramy 3 zawodników (Tibor z ławki) bo Basha, Velez są kontuzjowani. W ataku mamy 5 zawodników, ale na boisku jest nominalnie 1 z nich (Carlitos) Nie znam możliwości Balanyuka czy Kolara ale zdrowy Brożek akurat w grze po ziemi jako napastnik mógłby się nieźle odnaleźć i być może godnie pożegnać z Wisłą.... Teraz najważniejsze jest przedłużenie kontraktu z Llonchiem - jego kontrakt wygasa beza możliwości przedłużenia a w linii środkowej to nasz najlepszy zawodnik w tej chwili ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Arsenić za tą czerwoną kartkę dostał dwa mecze dyskwalifikacji?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Arsenić 1 mecz kary.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Krótkie podsumowanie tego co było do tej pory. Widać jakiś pomysł na to wszystko. Grają bardziej ofensywnie, bardziej po ziemi co cieszy. Mnie osobiście irytują dwie rzeczy. Brak rotacji w składzie oraz późne zmiany. Ciekawy jestem najbliższego meczu z Jagą, a potem Śląskiem. Ciekawe, czy Carillo mimo krótkiej przerwy pomiędzy meczami coś będzie zmieniał w składzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
To zdziwiony jestem, bo na rezerwie byli m.in : Bałaniuk, Kolar czy Halilović. Wydaje mi się, że powinien z nich korzystać w większym wymiarze czasowym.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jakby byli tego warci to pewnie by z nich korzystal.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Przy trzech zawodnikach w środku pola trzeba zapierdalać i walczyć a on tego nie robi przy czym na dokładkę notuje dużo niepotrzebnych strat,faule w newralgicznych miejscach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Moze jak by Halilovic,Kolar i Balaniuk dostali ze trzy pelne mecze to moglibysmy ich oceniac. A nie graja jakies góra kilkanascie minut i kazdy po nich jedzie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No, Ty, ja i wiekszosc kibicow moglibysmy. Trener zas nie jest projektantem mody a pilkarze nie sa modelkami na wybiegu, zeby musowo prezentowac ich przed gawiedzia i czekac na oceny przez nia wystawione.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Kiko to byl laga na Carlitosa i obrona Czestochowy. Na dluzsza mete nie dawal mozliwosci rozwoju, a ostatnie mecze pokazaly, ze wrecz sie cofamy.
Carillo trzeba dac czas jak kazdemu, poprzednik rownież go dostał. I nie jest tu argumentem czy zalapiemy sie do 8 czy nie. Nalezy wybic sobie z glowy puchary w tym roku ze wzgledu na kontuzje i zmiany trenerskie. Narzekacie na Mitrovica ok, zgadzam sie wiec kim zastapilibyscie go w tych 4 meczach? No kim? Nie jest tez wina trenera, ze Carlitos zaczal strzelac w poprzeczke czy nie wykorzystuje karnego. Rola trenera jest wkomponowac go w zespol bo widac liga juz go przeczytala a dodatkowo lewa noga nie sluzy nawet do wsiadania do tramwaju. Trener musi go przekonac, ze jest czescia zespolu a nie primadonna od ktrorej wylacznie zalezy wynik. Sytuacje przynajmniej w meczu z Korona byly, zabraklo wykonczenia. W momencie kiedy zmienialismy system gry z 442 czy 451 zawsze byly problem i to gorsze wiec niestety tutaj material jest mniej pojetny. Czekamy na Petara, który moze wiele zmienic bo dotad z pilkarzy ofensywnych grajacych w lini srodkowej mielismy... niegrajacego Wojtkowskiego. Czas, cierpliwosc i budujemy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W każdym razie, jeśli połowa składu nie zachoruje na dżumę, nie wróżę naszej młodzieży wielkiej kariery w Wiśle. No i Małemu również, ale to trochę inna kwestia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie rozumiem o co Ci chodzi. Byly podobne teksty za Kiko sa i teraz a Balanyuki Halilovicie Kolary Kostale jak nie graly tak dalej nie graja. Teraz gra Mitrovic i mozliwe ze bedzie tyle wart, ze za pol roku go nie bedzie, przyjdzie kolejny a Halilovic dalej nie bedzie gral. O tym kto gra decyduje trener i tyle. Jakie teksty byly, sa czy beda, to jakie to niby ma znaczenie?
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 02.03.2018 o godz. 18:21.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Na jesieni mieliśmy właśnie przykład Ze i Pereza którzy byli za słabi na Wisle,a trener ich ciągnął za uszy.. A Kostale, Halilovicie wbrew temu co mówisz dalej w kadrze są, więc ktoś w nich jakieś nadzieje pokłada. Co do samego Mitrovicia, to uważam że umiejętności ma niezłe, ale wygląda jakby chciał aby ktoś za niego wykonywał czarną robotę. Przykład: pokrycie Kielba przy golu dla Korony. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem, dla mnie to bez sensu to co piszesz. Za slabi na Wisle, moze za slabi na to co im Kiko nakazywal grac, moze Boguski jest pupilkiem kazdego kolejnego trenera, moze po prostu tez nie byc nikogo lepszego. Od tego sa trenerzy a nie dziennikarze czy kibice.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już jest link:
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...skiego/zkyf6zx tl;dr; Lewy miał szczęście, że w Borussii byli cierpliwi. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|