The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2018, 13:11
Basha wylatuje, więc mamy pewność co do składu, ew został w obwodzie Cywka. No i walczak Perez...

Prxy naszym szczęściu do kontizji to i 8 środkowych pomocników miało by co u nas robić.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.02.2018, 14:27
https://wislakrakow.com/powazniejsza-kontuzja-bashy/

Chyba jednak Brlek by się przydał nawet jeżeli tylko do lata.
Odpowiedz cytując
piotrek1803
Member

Od: 07.2007

Stary 07.02.2018, 14:31
No i masz zaczyna się ... czy to się kiedyś skończy z tymi kontuzjami Straciliśmy najlepszego po Carlitosie i Sadloku zawodnika jesieni.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.02.2018, 14:54
czyli środek Mitrović Perez Llonch?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.02.2018, 15:01
Perez sobie klubu szuka.

Llonch/ Mitrovic / Halilovic
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.02.2018, 15:13
Dobrze, ze w srodku mamy wiecej mozliwosci przy takim urazie jak Bashy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.02.2018, 15:16
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
https://wislakrakow.com/powazniejsza-kontuzja-bashy/

Chyba jednak Brlek by się przydał nawet jeżeli tylko do lata.
Pytania czy taki zawodnik jak Brlek by się Wiśle przydal są co najmniej komiczne.
U nas dla każdego dobrego kopacza znajdzie się miejsce. Pytanie jakim kosztem i to już leży w kwestii zarządu.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.02.2018, 15:56
Q...a kiedy my to ostatni raz mogliśmy skorzystać ze wszystkich zawodników...?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 07.02.2018, 16:05
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Q...a kiedy my to ostatni raz mogliśmy skorzystać ze wszystkich zawodników...?
Człowieku, bez żartów. 30 osobowa kadra? Jakie jest prawdopodobieństwo, że wszyscy będą zdrowi? Przecież znakomita większość jest zdrowa, nawet Wojtkowski już wrócił.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.02.2018, 16:33
Średnio mamy 30% zawodników kontuzjowanych, więc nie mówmy że problemu nie ma. Tylko ostatni tydzień to nowe kontuzje Arsenicia, Mitrovivia i Bashy.

Inna sprawa że Basha jest już raz 3 kontuzjowany odkąd jestu nas. Z takim zdrowiem to szczerze mówiąc nie ma co u nas szukać. W lecie mu się kończy kontrakt i jesli po tej kontuzji złapie kolejną to ja bym go o 2 lata nie przedłużal. A tyle ma w kontrakcie. Fajny zawodnik, ale szklany.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 07.02.2018, 16:46
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Średnio mamy 30% zawodników kontuzjowanych, więc nie mówmy że problemu nie ma. Tylko ostatni tydzień to nowe kontuzje Arsenicia, Mitrovivia i Bashy.

Inna sprawa że Basha jest już raz 3 kontuzjowany odkąd jestu nas. Z takim zdrowiem to szczerze mówiąc nie ma co u nas szukać. W lecie mu się kończy kontrakt i jesli po tej kontuzji złapie kolejną to ja bym go o 2 lata nie przedłużal. A tyle ma w kontrakcie. Fajny zawodnik, ale szklany.
Wliczasz Ondraska, Veleza, Gonzaleza i Brożka? Pod Carrillo tylko Wojtowski doznał kontuzji, ale szybko po niej wrócił, no i teraz zapowiada się poważniejszy uraz Bashy. Do tygodniowych absencji trzeba się przyzwyczaić, bo to całkiem normalne i nie sposób temu zapobiec, a myślę, że Arsenić właśnie tyle będzie nieobecny.

Jeszcze mi powiedz jak tą średnią policzyłeś, bo wg. Kiewicza obecnie kontuzjowanych jest 6 piłkarzy/ 29.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.02.2018, 18:36
Po to jest tych 30-tu piłkarzy by można było ustalać skład ok.2-3 kontuzje jest w porządku,ale nie 6 czy 9
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 07.02.2018, 18:53
Czyli jak szklany Ondrasek i Velez po grze na prochach są kontuzjowani, to gramy tylko w dziada?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.02.2018, 20:12
Szneka napisał(a):Wyświetl post
czyli środek Mitrović Perez Llonch?
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Perez sobie klubu szuka.

Llonch/ Mitrovic / Halilovic
Zapomnieliscie o Cywce, tam go widzi Carillo wiec jak ktos wypadnie i nie bedzie kogo wstawic to on jest kolejna opcją
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.02.2018, 21:05
El Kabat podał bardziej prawdopodobny środek niż ja. Tomek Cywka? hmmmm ciężko mi uwierzyć że zagra w środku pola chociaż faktycznie sparingi na to wskazują.
Bardzo mnie ciekawi też prawa obrona. Bartkowski czy Palcić?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 07.02.2018, 21:26
Według mnie jak tylko Mitrovic będzie w 100% gotowy to wyjdziemy na środku trójką: Hallilovic, Llonch, Mitrovic.
Jeśli jednak Cywka w oczach Carrillo okazał sie na tyle dobry, że wywalczy skład- super. To jest jego nominallna pozycja, nie zapominajy.
W obronie Sadlok, Głowa i Wasyl są pewniakami (problemy Arsenica), mam jednak duży znak zapytania co do prawej obrony - Palcic czy Bartkowski? Docelowo Palcic po to został ściągnięty żeby grać, jednak jest u nas krótko, a Kuba wiele nie odstaje.
W bramce BUchal wydaje się pewniakiem - Cuesta nie zagrał ani minuty sparingu. Co mnie martwi, bo jestem jego zwolennikiem, nie ukrywam, że Cuesta jest dla mnie numerem 1 - ale tylko zdrowy i w formie.
Ofensywną trójkę widzę tak: Imaz, Carlos, Małecki. Owszem Boguś w ostatnim sparingu fajnie zagrał ale jak dla mnie Imaz i Mały są lepsi.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.02.2018, 21:37
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Ofensywną trójkę widzę tak: Imaz, Carlos, Małecki. Owszem Boguś w ostatnim sparingu fajnie zagrał ale jak dla mnie Imaz i Mały są lepsi.
Obstawiam, że Boguski będzie w pierwszym, bo bodaj w ani jednym sparingu Mały nie zagrał razem z Imazem. Wydaje mi się, że obaj walczą o jedną pozycję na lewym skrzydle i Małecki wygrywa.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 07.02.2018, 22:19
Forma Małeckiego musiałaby niesamowicie wystrzelić w trakcie obozu, żeby miał Imaza wygryźć. Jesus ma mniej minut i dużo lepsze statystyki. Moim zdaniem ze skrzydłowych to właśnie Imaz jest najoczywistszym wyborem, szczególnie, że taktyka się zmieniła i nie gramy już z klasycznymi skrzydłowymi, a to hiszpan najlepiej sobie radzi wymieniając się z Carlitosem pozycjami.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.02.2018, 22:36
Napisałem, że Małecki wygrywa rywalizację, na podstawie składu ze sparingu z Termalicą. Jedenastka, która wtedy grała w pierwszej połowie, to ewidentnie miało być najmocniejsze dostępne ustawienie i to Mały się w nim znalazł.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 07.02.2018, 22:45
kazdy wynik moze sie zdarzyc i kazdy wynik nie bedzie zadnym zaskoczeniem ....ot , to nasza marna liga w ktorej i tak musi wygrac legia , osobiscie najbardziej lubie pierwsze dwie kolejki po przerwach letnich i zimowych , bo to jedna wielka niewiadoma ....i czesto niezle jajca i zaskoczenie ....jedyna pewna rzecza w tej lidze od kilku lat jest fakt znanego od 1 kolejki przyszlego MP ....ot , taka liga i taki kraj ...nie zaskoczy mnie niczym ani wygrana Lechii - ani remis - ani wygrana Wisly , to mecz dwoch druzyn "z aspiracjami " ....i podstawowoym celem zeby sie zalapac w gornej 8
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.02.2018, 01:16
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Forma Małeckiego musiałaby niesamowicie wystrzelić w trakcie obozu, żeby miał Imaza wygryźć. Jesus ma mniej minut i dużo lepsze statystyki. Moim zdaniem ze skrzydłowych to właśnie Imaz jest najoczywistszym wyborem, szczególnie, że taktyka się zmieniła i nie gramy już z klasycznymi skrzydłowymi, a to hiszpan najlepiej sobie radzi wymieniając się z Carlitosem pozycjami.
Ze statystykami czesto jest tak. Ty jesz mięsko ja jem kapuste. Stytstycznie jemy gołąbki. I tak to wyglada. Imaz ma statystki a my na 4 ostatnie mecze 3 wtopy.

Imaz oprocz tego ze kilka razy mu pilka pod noge spadnie nie robi zadnej różnicy drużynie. Nie ciagnie gry nie robi gry z przodu. Maly nawet bez formy bierze gre na siebie, potrafi wygrac jeden na jeden, czasem mu nie wychodzi ale i tak stwarza wiecej zagrożenia. Wiec modlmy sie zeby byl w formie zeby byl jeszcze bardziej produktywny i jego statystyki przekladaly sie na gre i na wynik a nie byly dzielem przypadku.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.02.2018, 06:29
Malecki potrafi robić na trenerach bardzo dobre pierwsze wrażenie. Pracowity, waleczny, duzo strzela, wchodzi w pojedynki. Problem tkwi często w tym, że jego dryblingi są bardzo schematyczne. Jego kiwke na lewą noge zna cala liga. Poza tym musi wrócić do gry sprzed lat gdy operowal bardziej w ataku niz na skrzydle, którego teraz nie mamy.
Uważam że w perspektywie czasu Malecki może stracić miejsce w składzie. Z Lechia powinien wyjsc jednak od początku.
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Stary 08.02.2018, 08:10
Skąd informacja, że Perez szuka klubu?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 08.02.2018, 09:05
Maciek17 napisał(a):Wyświetl post
Skąd informacja, że Perez szuka klubu?
Bo takie jest życzenie kibiców
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.02.2018, 09:06
Ja tam nie widzę żadnego racjonalnego powodu, dla którego Małecki miałby wygryźć Imaza. Patryk jesienią prezentował się bardzo słabo, więc nie wiem jaki renesans formy musiałby zaliczyć. Imaz idealny nie jest, ale po pierwsze pokazał,, że potrafi strzelać bramki i jest bardziej uniwersalny niż Mały, a po drugie odnoszę wrażenie, że Carlitos lubi z nim grać i szuka go na boisku.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.02.2018, 12:01
Basha wygląda niestety na szklanego gościa. Umiejętności ma spore i gdyby był w pełni zdrowy zapewne miałby pewnie miejsce w składzie.

Co do samego spotkania, liczę na ciekawszą grę z naszej strony, bez dzidy na napastnika. Chciałbym zobaczyć zalążek presingu. Sądzę, ze wygramy to spotkanie 2:1, po 2 bramkach Carlitosa.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.02.2018, 12:10
Mój skład na Lechię:

Buchalik
Palcic Głowa Wasyl Sadlok
Boguski Mitrovic Halilovic
Mały Carlitos Imaz
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 08.02.2018, 12:26
regan napisał(a):Wyświetl post
Ze statystykami czesto jest tak. Ty jesz mięsko ja jem kapuste. Stytstycznie jemy gołąbki. I tak to wyglada. Imaz ma statystki a my na 4 ostatnie mecze 3 wtopy.

Imaz oprocz tego ze kilka razy mu pilka pod noge spadnie nie robi zadnej różnicy drużynie. Nie ciagnie gry nie robi gry z przodu. Maly nawet bez formy bierze gre na siebie, potrafi wygrac jeden na jeden, czasem mu nie wychodzi ale i tak stwarza wiecej zagrożenia. Wiec modlmy sie zeby byl w formie zeby byl jeszcze bardziej produktywny i jego statystyki przekladaly sie na gre i na wynik a nie byly dzielem przypadku.
Ale moim zdaniem pożytek z Małego jest bliski 0. Jeździec bez głowy, podania w 10 tempo, zawsze musi poprowadzić piłkę- do 'krakowskiej piłki' i gry na 10 to się raczej nie nadaje. 90% jego akcji to ciągnięcie do linii i slaba wrzutka. Nie wiem, czy w piłce nożnej używa się takiego terminu, ale w innych dyscyplinach funkcjonuje 'momentum', ale jeśli, to Patryk cały pęd niszczy.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.02.2018, 12:35
Ciężki mecz przed nami. Jakoś nigdy nam się łatwo na nowym stadionie Lechii nie grało. Wydaje mi się, że wyjdziemy takim składem

Buchalik - Palcic-Wasyl-Głowa-Sadlok- Lnoch-Haliliović-Wojtkowski-Imaz-Boguski-Carlitos
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.02.2018, 17:42
Wojtkowski po kontuzji i tym co ostatnio wyrabiał w 1 składzie ?

Jedyna niewiadoma to Bartkowski/Palcic. Reszta standardowo.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów