|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Basha wylatuje, więc mamy pewność co do składu, ew został w obwodzie Cywka. No i walczak Perez...
Prxy naszym szczęściu do kontizji to i 8 środkowych pomocników miało by co u nas robić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
https://wislakrakow.com/powazniejsza-kontuzja-bashy/
Chyba jednak Brlek by się przydał nawet jeżeli tylko do lata. |
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
No i masz zaczyna się ... czy to się kiedyś skończy z tymi kontuzjami
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
czyli środek Mitrović Perez Llonch?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Perez sobie klubu szuka.
Llonch/ Mitrovic / Halilovic ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dobrze, ze w srodku mamy wiecej mozliwosci przy takim urazie jak Bashy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
U nas dla każdego dobrego kopacza znajdzie się miejsce. Pytanie jakim kosztem i to już leży w kwestii zarządu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Q...a kiedy my to ostatni raz mogliśmy skorzystać ze wszystkich zawodników...?
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Średnio mamy 30% zawodników kontuzjowanych, więc nie mówmy że problemu nie ma. Tylko ostatni tydzień to nowe kontuzje Arsenicia, Mitrovivia i Bashy.
Inna sprawa że Basha jest już raz 3 kontuzjowany odkąd jestu nas. Z takim zdrowiem to szczerze mówiąc nie ma co u nas szukać. W lecie mu się kończy kontrakt i jesli po tej kontuzji złapie kolejną to ja bym go o 2 lata nie przedłużal. A tyle ma w kontrakcie. Fajny zawodnik, ale szklany. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeszcze mi powiedz jak tą średnią policzyłeś, bo wg. Kiewicza obecnie kontuzjowanych jest 6 piłkarzy/ 29. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Po to jest tych 30-tu piłkarzy by można było ustalać skład ok.2-3 kontuzje jest w porządku,ale nie 6 czy 9
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli jak szklany Ondrasek i Velez po grze na prochach są kontuzjowani, to gramy tylko w dziada?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
El Kabat podał bardziej prawdopodobny środek niż ja. Tomek Cywka? hmmmm ciężko mi uwierzyć że zagra w środku pola chociaż faktycznie sparingi na to wskazują.
Bardzo mnie ciekawi też prawa obrona. Bartkowski czy Palcić? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Według mnie jak tylko Mitrovic będzie w 100% gotowy to wyjdziemy na środku trójką: Hallilovic, Llonch, Mitrovic.
Jeśli jednak Cywka w oczach Carrillo okazał sie na tyle dobry, że wywalczy skład- super. To jest jego nominallna pozycja, nie zapominajy. W obronie Sadlok, Głowa i Wasyl są pewniakami (problemy Arsenica), mam jednak duży znak zapytania co do prawej obrony - Palcic czy Bartkowski? Docelowo Palcic po to został ściągnięty żeby grać, jednak jest u nas krótko, a Kuba wiele nie odstaje. W bramce BUchal wydaje się pewniakiem - Cuesta nie zagrał ani minuty sparingu. Co mnie martwi, bo jestem jego zwolennikiem, nie ukrywam, że Cuesta jest dla mnie numerem 1 - ale tylko zdrowy i w formie. Ofensywną trójkę widzę tak: Imaz, Carlos, Małecki. Owszem Boguś w ostatnim sparingu fajnie zagrał ale jak dla mnie Imaz i Mały są lepsi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Obstawiam, że Boguski będzie w pierwszym, bo bodaj w ani jednym sparingu Mały nie zagrał razem z Imazem. Wydaje mi się, że obaj walczą o jedną pozycję na lewym skrzydle i Małecki wygrywa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Forma Małeckiego musiałaby niesamowicie wystrzelić w trakcie obozu, żeby miał Imaza wygryźć. Jesus ma mniej minut i dużo lepsze statystyki. Moim zdaniem ze skrzydłowych to właśnie Imaz jest najoczywistszym wyborem, szczególnie, że taktyka się zmieniła i nie gramy już z klasycznymi skrzydłowymi, a to hiszpan najlepiej sobie radzi wymieniając się z Carlitosem pozycjami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Napisałem, że Małecki wygrywa rywalizację, na podstawie składu ze sparingu z Termalicą. Jedenastka, która wtedy grała w pierwszej połowie, to ewidentnie miało być najmocniejsze dostępne ustawienie i to Mały się w nim znalazł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
kazdy wynik moze sie zdarzyc i kazdy wynik nie bedzie zadnym zaskoczeniem ....ot , to nasza marna liga w ktorej i tak musi wygrac legia , osobiscie najbardziej lubie pierwsze dwie kolejki po przerwach letnich i zimowych , bo to jedna wielka niewiadoma ....i czesto niezle jajca i zaskoczenie ....jedyna pewna rzecza w tej lidze od kilku lat jest fakt znanego od 1 kolejki przyszlego MP ....ot , taka liga i taki kraj ...nie zaskoczy mnie niczym ani wygrana Lechii - ani remis - ani wygrana Wisly , to mecz dwoch druzyn "z aspiracjami " ....i podstawowoym celem zeby sie zalapac w gornej 8
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Imaz oprocz tego ze kilka razy mu pilka pod noge spadnie nie robi zadnej różnicy drużynie. Nie ciagnie gry nie robi gry z przodu. Maly nawet bez formy bierze gre na siebie, potrafi wygrac jeden na jeden, czasem mu nie wychodzi ale i tak stwarza wiecej zagrożenia. Wiec modlmy sie zeby byl w formie zeby byl jeszcze bardziej produktywny i jego statystyki przekladaly sie na gre i na wynik a nie byly dzielem przypadku. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Malecki potrafi robić na trenerach bardzo dobre pierwsze wrażenie. Pracowity, waleczny, duzo strzela, wchodzi w pojedynki. Problem tkwi często w tym, że jego dryblingi są bardzo schematyczne. Jego kiwke na lewą noge zna cala liga. Poza tym musi wrócić do gry sprzed lat gdy operowal bardziej w ataku niz na skrzydle, którego teraz nie mamy.
Uważam że w perspektywie czasu Malecki może stracić miejsce w składzie. Z Lechia powinien wyjsc jednak od początku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skąd informacja, że Perez szuka klubu?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ja tam nie widzę żadnego racjonalnego powodu, dla którego Małecki miałby wygryźć Imaza. Patryk jesienią prezentował się bardzo słabo, więc nie wiem jaki renesans formy musiałby zaliczyć. Imaz idealny nie jest, ale po pierwsze pokazał,, że potrafi strzelać bramki i jest bardziej uniwersalny niż Mały, a po drugie odnoszę wrażenie, że Carlitos lubi z nim grać i szuka go na boisku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Basha wygląda niestety na szklanego gościa. Umiejętności ma spore i gdyby był w pełni zdrowy zapewne miałby pewnie miejsce w składzie.
Co do samego spotkania, liczę na ciekawszą grę z naszej strony, bez dzidy na napastnika. Chciałbym zobaczyć zalążek presingu. Sądzę, ze wygramy to spotkanie 2:1, po 2 bramkach Carlitosa. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mój skład na Lechię:
Buchalik Palcic Głowa Wasyl Sadlok Boguski Mitrovic Halilovic Mały Carlitos Imaz ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ciężki mecz przed nami. Jakoś nigdy nam się łatwo na nowym stadionie Lechii nie grało. Wydaje mi się, że wyjdziemy takim składem
Buchalik - Palcic-Wasyl-Głowa-Sadlok- Lnoch-Haliliović-Wojtkowski-Imaz-Boguski-Carlitos |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wojtkowski po kontuzji i tym co ostatnio wyrabiał w 1 składzie ?
Jedyna niewiadoma to Bartkowski/Palcic. Reszta standardowo. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|