|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Najciekawszą kwestią teraz oprócz tego co to za firma, jest to czy zostanie w jakimś stopniu podniesiony budżet klubu.
Jeśli faktycznie będzie zakupiony pakiet mniejszościowy to chyba możemy się spodziewać późniejszej zmiany właściciela,bo inaczej sens miałby tylko sponsoring. Na razie jest zdecydowanie zbyt wiele niewiadomych by mieć nawet jakiekolwiek przeczucia. Cieszy entuzjazm najbardziej wiarygodnego informatora z Twittera,bo zapewne wie on troszkę więcej niż zostało powiedziane na konferencji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Mam jakies dziwne wrazenie ze cos jest nie tak.Jak niby wchodzil stechert to w calym necie byla wielka bomba wszyscy o tym pisali.Miga sie znalazl lidze +. Teraz jak juz jest niemal pewne ze to ktos naprawde duzy z duzym kapitalem to dziennikarze zajmuja sie jakims filmikiem i silownia ktora walkuja juz kupe czasu. Na konfie doslownie kilka pytan odnosnie inwestora a reszta o silke. O co come on?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Zaskakuje mnie niemało Twoja logika: - przy Stechercie było głośno -> wyszło źle, - teraz jest cicho -> więc wyjdzie źle... jak mówię, abstrahując od rzeczywistości, gdzie w tym wywodzie sens? Dziwny dobór przesłanek, jeszcze dziwniejsza logika. Edit: Ok, widzę po odpowiedzi, że jesteś intelektualną amebą, szkoda mojego czasu.
Ostatnio edytowane przez filemon : 31.01.2018 o godz. 17:20.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W obecnym przypadku jak i w wielu innych np. transferów kto komu i gdzie złożył ofertę wyjdą ewentualnie już na ostatniej prostej.No chyba, ze "teo" coś wypapla przy Whisky ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Podstawy czytania ze zrozumieniem sa chyba w klasie 1 szkoły podstawowej. Skoro umiesz pisać to wnioskuję że powinieneś również umieć czytać. Gdzie napisałem że przy Stechercie wyszło było głośno wyszło źle a teraz jest cicho będzie też źle? Porównałem tylko 2 sytuację kiedy za pierwszym razem był rwetes na różnych portalach a teraz jest kilka lakonicznych zdań w serwisach. Jakby nikogo to nie interesowało. Na Twitterze tylko Miga Knura i Trela coś tam piszą a oholnopolscy redaktorzy cisza jakby nic się nie stało.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dla mnie najważniejszą informacją odnośnie inwestora było to, że jesteśmy już po audycie. Porównywanie do próby wrogiego przejęcia przez Stecherta jest tutaj bardzo nie na miejscu.
Szczerze mówiąc przed konferencją nie wierzyłem w inwestora, teraz jestem mocno nabuzowany, pozytywnie oczywiście (podejście do sprawy zarządu). Mam tylko nadzieję, że Pani Prezes nie powiedziała za dużo, widać było, że mocno się zastanawiała nad doborem słów. Na podstawie jej wypowiedzi można chociaż w jakimś stopniu zawęzić grono potencjalnych inwestorów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dla mnie oznacza to, że zarząd podszedł do sprawy profesjonalnie i dopiero oficjalny komunikat da nam odpowiedzi na nurtujące nas pytania. A dopóki rozmowy trwają - cisza w eterze i żaden pseudoliterat z Koziej Wólki nie będzie snuł wywodów na ten temat.
A dziennikarze pytają o siłownię, bo nie mają żywcem nic ciekawszego. Jak ktoś rzuci hasło, że prezes Pejsowni robi kupę z wkrętką i wstążką w loży na Kałuży, to zapomną o siłowni. ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Różnica pomiędzy nimi a Szechterem jest taka, że potencjalny inwestor jest profesjonalny i załatwia dyskretnie sprawę z zarządem. Stechert latał po dziennikarzach i innych dziwnych osobach, żeby im dobry PR robili.
Po ostatnich zawirowaniach jestem lekkim pesymistą, nie o profesjonalność ewentualnego inwestora ale o sam fakt czy wszystko zostanie przyklepane i załatwione, więc z otwieraniem szampanów czekam do oficjalnych podpisów i komunikatów. Bo choć bardzo bym chciał żeby wszystko się udało, to różnie bywa. |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po ostatnich komikach (moj avatar) i niedojebach (meresinski) jestem spokojny. Z byle lachudra w interes nie wejda.
Za rok orzemy ta smieszna jak Petru lige. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Brawa dla zarzadu, zadne socios tylko powazny inwestor i slusznie, ze na poczatek bierze pakiet mniejszosciowy, bedzie mozna sprawdzic co to za kontrahent. Drugi raz juz sie w bagno wpakowac nie damy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Ja przede wszystkim mam nadzieję, że:
-po pierwsze, sprawę uda się sprawnie i bezproblemowo sfinalizować, -po drugie, zamieszanie medialne wywoływane przez pseudoinformatorów nie wpłynie na całą sprawę. Zastanawiam się nad kierunkiem, nawet nie nazwą firmy, czy krajem w którym ma siedzibę, ale kierunkiem. Zakładając, że prawdą jest informacja iż przedwstępna umowa (warunki przejęcia/wykupu mniejszościowego pakietu klubu) zostały przysłane o godzinie 4;22 nad ranem, zapewne faksem to można dywagować i mieć podejrzenie iż chodzi o kierunek azjatycki...... Co sądzicie? ps ze śmiechem czytałem Wasze typy o inwestorze, nie wierząc w nie praktycznie w ogóle, a tu taka piękna niespodzianka. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zastanawiam się czy gdyby byli to inwestorzy z Azji, to czy/czemu lecieliby do Hiszpanii. Bliżej im z Azji do Polski, gdzie mogliby obejrzeć miasto, klub, infrastrukturę itd.
Hiszpania jest bardziej ze Stanami itd. po drodze. A tam wtedy była 19:00/20:00, więc też spokojnie pasuje. Ale to luźna dywagacja. Jest sto powodów, dla których może to być każdy kierunek - czy to Azja, czy Stany, czy jeszcze coś innego.
Ostatnio edytowane przez filemon : 31.01.2018 o godz. 18:19.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Nie zmienia to oczywiście faktu, że każdy kierunek jest możliwy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Krzaq musze Cie pochwalic za inteligetne rozumowanie tez.wydalo.mi sie dziwne ze o 4:22 wyslali oficjalne pismo. To moze byc daleki wschod
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Krzaq musze Cie pochwalic za inteligetne rozumowanie tez.wydalo.mi sie dziwne ze o 4:22 wyslali oficjalne pismo. To moze byc daleki wschod 😊
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
A kto na pisac? info o Wisle zamieszczają głownie Knura, Trela, Miga. W tym czasie np. Stanowski zajmuje sie transferami Legii . Nie kibicuje jej ale serducho zawsze bedzie przy Legii. Nie da sie ot tak porzucic klubu ktoremu kibicowalo sie 15 lat tylko dlatego ze ktoremus z pilkarzy Legii smierdzi z ust. Dziennikarze Przegladu poza Miga i Trelą to Legia. Super Express - Legia. onet - Legia. Janek89 tez juz sie nie kryje z synpatią do niej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Spokojnie, Kraków to nie antarktyda tylko znane europejskie miasto. Reszte maja w dokumentach wreczonych przez klub. Sarapata zresztą mowila ze rozmowy calymi dobami trwaly
Ostatnio edytowane przez aNouc : 31.01.2018 o godz. 18:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
mam nadzieje że to wogle prawda bo
https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=4091 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Faktycznie połączanie obu tematów nieco dziwne. Oby nie chodziło o przykrycie czegoś.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Naprawdę myślicie, że przy transakcji tego kalibru jakąkolwiek rolę gra pora przesłania faksu? Przy wielomilionowych dealach pracuje się 24/7.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby chcieli przykryć ,,aferę siłowni TSW" to byliby już skończeni. Ich wiarygodność spadłaby wówczas do zera!!!!
Nie wierzę.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ja też nie chce w to wierzyć ale będę ostrożny.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Sarapata mówiła ze chcieli się spotkać na neutralnym terenie, wiec to raczej nie jest nikt z Hiszpani.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Padło nawet stwierdzenie, że nie jest to inwestor z Hiszpanii.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie ma takiej możliwości żeby to było mydlenie oczu. Połączyli oba tematy w jednej konferencji z prostej przyczyny. Sarapata przedstawiła swoje stanowisko odnośnie powiązań z ,,kibolami'' i przekazała informację o inwestorze bo wiedział że głównie o to będą pytać dziennikarze. Wiadomo że są tam jakieś powiązania i wolała unikać pytań o to. Jednego nie rozumiem. Dlaczego do cholery Misiek nie wynajmie tej siłowni przez jakiegoś ,,słupa'' , przecież temat powiązań ciągnie się już od lat, a to by zamknęło temat. Jak prawdą jest że płaci za wynajem to 600 czy 700 zł to nikt nie uwierzy że nie ma powiązań. Ciekawe do czego dotarł ten piesek z tvn - boję się żeby nie trafił na coś grubego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
a może połączenie tematów było na wypadek, gdyby inwestor się wycofał z powodu jakiś tefałenowskich materiałów to można łatwiej w sądzie udowodnić przyczynę i dochodzić roszczeń sądownie...hm...
![]()
Porter
|
|
|
|
Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
4:22 w Krakowie to 19:22 w Los Angeles