The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2018, 16:35
Mixu napisał(a):Wyświetl post
Jeśli jest jeszcze krok drugi tak jak pisał Dukat to boję się co to może być jeśli ciężar gatunkowy będzie podobny
Szkoda, że nie dopytali się o co chodzi z "drugim krokiem". Jestem pełen nadziei na lepsze jutro.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.01.2018, 16:38
Najciekawszą kwestią teraz oprócz tego co to za firma, jest to czy zostanie w jakimś stopniu podniesiony budżet klubu.
Jeśli faktycznie będzie zakupiony pakiet mniejszościowy to chyba możemy się spodziewać późniejszej zmiany właściciela,bo inaczej sens miałby tylko sponsoring. Na razie jest zdecydowanie zbyt wiele niewiadomych by mieć nawet jakiekolwiek przeczucia. Cieszy entuzjazm najbardziej wiarygodnego informatora z Twittera,bo zapewne wie on troszkę więcej niż zostało powiedziane na konferencji.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 31.01.2018, 16:44
Mam jakies dziwne wrazenie ze cos jest nie tak.Jak niby wchodzil stechert to w calym necie byla wielka bomba wszyscy o tym pisali.Miga sie znalazl lidze +. Teraz jak juz jest niemal pewne ze to ktos naprawde duzy z duzym kapitalem to dziennikarze zajmuja sie jakims filmikiem i silownia ktora walkuja juz kupe czasu. Na konfie doslownie kilka pytan odnosnie inwestora a reszta o silke. O co come on?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.01.2018, 16:51
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Mam jakies dziwne wrazenie ze cos jest nie tak.Jak niby wchodzil stechert to w calym necie byla wielka bomba wszyscy o tym pisali.Miga sie znalazl lidze +. Teraz jak juz jest niemal pewne ze to ktos naprawde duzy z duzym kapitalem to dziennikarze zajmuja sie jakims filmikiem i silownia ktora walkuja juz kupe czasu. Na konfie doslownie kilka pytan odnosnie inwestora a reszta o silke. O co come on?
Pomijam fakt, że to czy jest głośno, czy cicho niemal kompletnie nie ma znaczenia.

Zaskakuje mnie niemało Twoja logika:
- przy Stechercie było głośno -> wyszło źle,
- teraz jest cicho -> więc wyjdzie źle... jak mówię, abstrahując od rzeczywistości, gdzie w tym wywodzie sens?

Dziwny dobór przesłanek, jeszcze dziwniejsza logika.

Edit: Ok, widzę po odpowiedzi, że jesteś intelektualną amebą, szkoda mojego czasu.
Ostatnio edytowane przez filemon : 31.01.2018 o godz. 17:20.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 31.01.2018, 16:56
Przecież jak Stechert "wchodził" to była to zorganizowana akcja wrogiego przejęcia. Informacje podostawało wielu ludzi w tym Miga i dlatego był duży szum. Wszyscy mieli uwiarygodnić "inwestora"i każdy grał tam swoją rolę. Na forum niejaki WislaFan123(Kasztelaniec), Miga-gwiazda C+ i inni. Nawet jeden fanpage na FB umieścił dużo wcześniej wpis " nie wiemy kiedy ale w tym roku się wydarzy, Wisła zmieni właściciela"

W obecnym przypadku jak i w wielu innych np. transferów kto komu i gdzie złożył ofertę wyjdą ewentualnie już na ostatniej prostej.No chyba, ze "teo" coś wypapla przy Whisky
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 31.01.2018, 16:59
Chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Podstawy czytania ze zrozumieniem sa chyba w klasie 1 szkoły podstawowej. Skoro umiesz pisać to wnioskuję że powinieneś również umieć czytać. Gdzie napisałem że przy Stechercie wyszło było głośno wyszło źle a teraz jest cicho będzie też źle? Porównałem tylko 2 sytuację kiedy za pierwszym razem był rwetes na różnych portalach a teraz jest kilka lakonicznych zdań w serwisach. Jakby nikogo to nie interesowało. Na Twitterze tylko Miga Knura i Trela coś tam piszą a oholnopolscy redaktorzy cisza jakby nic się nie stało.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 31.01.2018, 17:07
Bo nic nie wiedzą. Gabinety są wyjątkowo szczelne teraz. Przed konferencją nawet lokalni dziennikarze nic nie wiedzieli. I dobrze, że tak jest. Wie kto ma wiedzieć, a reszta dowie się po finalizacji.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.01.2018, 17:07
Dla mnie najważniejszą informacją odnośnie inwestora było to, że jesteśmy już po audycie. Porównywanie do próby wrogiego przejęcia przez Stecherta jest tutaj bardzo nie na miejscu.

Szczerze mówiąc przed konferencją nie wierzyłem w inwestora, teraz jestem mocno nabuzowany, pozytywnie oczywiście (podejście do sprawy zarządu). Mam tylko nadzieję, że Pani Prezes nie powiedziała za dużo, widać było, że mocno się zastanawiała nad doborem słów. Na podstawie jej wypowiedzi można chociaż w jakimś stopniu zawęzić grono potencjalnych inwestorów.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.01.2018, 17:10
Dla mnie oznacza to, że zarząd podszedł do sprawy profesjonalnie i dopiero oficjalny komunikat da nam odpowiedzi na nurtujące nas pytania. A dopóki rozmowy trwają - cisza w eterze i żaden pseudoliterat z Koziej Wólki nie będzie snuł wywodów na ten temat.
A dziennikarze pytają o siłownię, bo nie mają żywcem nic ciekawszego. Jak ktoś rzuci hasło, że prezes Pejsowni robi kupę z wkrętką i wstążką w loży na Kałuży, to zapomną o siłowni.
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 31.01.2018, 17:16
Różnica pomiędzy nimi a Szechterem jest taka, że potencjalny inwestor jest profesjonalny i załatwia dyskretnie sprawę z zarządem. Stechert latał po dziennikarzach i innych dziwnych osobach, żeby im dobry PR robili.

Po ostatnich zawirowaniach jestem lekkim pesymistą, nie o profesjonalność ewentualnego inwestora ale o sam fakt czy wszystko zostanie przyklepane i załatwione, więc z otwieraniem szampanów czekam do oficjalnych podpisów i komunikatów. Bo choć bardzo bym chciał żeby wszystko się udało, to różnie bywa.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 31.01.2018, 17:26
Po ostatnich komikach (moj avatar) i niedojebach (meresinski) jestem spokojny. Z byle lachudra w interes nie wejda.

Za rok orzemy ta smieszna jak Petru lige.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.01.2018, 17:35
Brawa dla zarzadu, zadne socios tylko powazny inwestor i slusznie, ze na poczatek bierze pakiet mniejszosciowy, bedzie mozna sprawdzic co to za kontrahent. Drugi raz juz sie w bagno wpakowac nie damy.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 31.01.2018, 18:05
Ja przede wszystkim mam nadzieję, że:
-po pierwsze, sprawę uda się sprawnie i bezproblemowo sfinalizować,
-po drugie, zamieszanie medialne wywoływane przez pseudoinformatorów nie wpłynie na całą sprawę.

Zastanawiam się nad kierunkiem, nawet nie nazwą firmy, czy krajem w którym ma siedzibę, ale kierunkiem.
Zakładając, że prawdą jest informacja iż przedwstępna umowa (warunki przejęcia/wykupu mniejszościowego pakietu klubu) zostały przysłane o godzinie 4;22 nad ranem, zapewne faksem to można dywagować i mieć podejrzenie iż chodzi o kierunek azjatycki......

Co sądzicie?

ps ze śmiechem czytałem Wasze typy o inwestorze, nie wierząc w nie praktycznie w ogóle, a tu taka piękna niespodzianka.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 31.01.2018, 18:14
Zastanawiam się czy gdyby byli to inwestorzy z Azji, to czy/czemu lecieliby do Hiszpanii. Bliżej im z Azji do Polski, gdzie mogliby obejrzeć miasto, klub, infrastrukturę itd.

Hiszpania jest bardziej ze Stanami itd. po drodze. A tam wtedy była 19:00/20:00, więc też spokojnie pasuje.

Ale to luźna dywagacja. Jest sto powodów, dla których może to być każdy kierunek - czy to Azja, czy Stany, czy jeszcze coś innego.
Ostatnio edytowane przez filemon : 31.01.2018 o godz. 18:19.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 31.01.2018, 18:20
filemon napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się czy gdyby byli to inwestorzy z Azji, to czy/czemu lecieliby do Hiszpanii. Bliżej im z Azji do Polski, gdzie mogliby obejrzeć miasto, klub, infrastrukturę itd.

Hiszpania jest bardziej ze Stanami po drodze. A tam wtedy była 19:00/20:00, więc też spokojnie pasuje.

Ale to luźna dywagacja. Jest sto powodów, dla których może to być każdy kierunek.
Infrastrukturę ( i całą resztę) to potencjalny inwestor widział już 30x. Jeżeli faktycznie trwa to od miesięcy to oni jedyne co oglądają to dokumenty i wyniki audytów )))
Nie zmienia to oczywiście faktu, że każdy kierunek jest możliwy.
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 31.01.2018, 18:22
Krzaq musze Cie pochwalic za inteligetne rozumowanie tez.wydalo.mi sie dziwne ze o 4:22 wyslali oficjalne pismo. To moze byc daleki wschod ��
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 31.01.2018, 18:22
Krzaq musze Cie pochwalic za inteligetne rozumowanie tez.wydalo.mi sie dziwne ze o 4:22 wyslali oficjalne pismo. To moze byc daleki wschod 😊
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 31.01.2018, 18:23
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Infrastrukturę ( i całą resztę) to potencjalny inwestor widział już 30x. Jeżeli faktycznie trwa to od miesięcy to oni jedyne co oglądają to dokumenty i wyniki audytów )))
No też prawda. Tak czy siak Hiszpania mnie zastanawia (obejrzenie piłkarzy pomijam).
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 31.01.2018, 18:24
Na Twitterze tylko Miga Knura i Trela coś tam piszą a oholnopolscy redaktorzy cisza jakby nic się nie stało.

A kto na pisac? info o Wisle zamieszczają głownie Knura, Trela, Miga.

W tym czasie np. Stanowski zajmuje sie transferami Legii . Nie kibicuje jej ale serducho zawsze bedzie przy Legii. Nie da sie ot tak porzucic klubu ktoremu kibicowalo sie 15 lat tylko dlatego ze ktoremus z pilkarzy Legii smierdzi z ust.
Dziennikarze Przegladu poza Miga i Trelą to Legia. Super Express - Legia. onet - Legia. Janek89 tez juz sie nie kryje z synpatią do niej.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 31.01.2018, 18:27
filemon napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się czy gdyby byli to inwestorzy z Azji, to czy/czemu lecieliby do Hiszpanii. Bliżej im z Azji do Polski, gdzie mogliby obejrzeć miasto, klub, infrastrukturę
To bylo celowe zagranie. Zeby umowic sie jak najdalej od Polski . I w spokoju omówic tematy

Spokojnie, Kraków to nie antarktyda tylko znane europejskie miasto.
Reszte maja w dokumentach wreczonych przez klub. Sarapata zresztą mowila ze rozmowy calymi dobami trwaly
Ostatnio edytowane przez aNouc : 31.01.2018 o godz. 18:31.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 31.01.2018, 18:43
mam nadzieje że to wogle prawda bo
https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=4091
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 31.01.2018, 19:06
Faktycznie połączanie obu tematów nieco dziwne. Oby nie chodziło o przykrycie czegoś.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.01.2018, 19:10
Naprawdę myślicie, że przy transakcji tego kalibru jakąkolwiek rolę gra pora przesłania faksu? Przy wielomilionowych dealach pracuje się 24/7.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 31.01.2018, 19:11
Gdyby chcieli przykryć ,,aferę siłowni TSW" to byliby już skończeni. Ich wiarygodność spadłaby wówczas do zera!!!!

Nie wierzę....
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 31.01.2018, 19:12
Ja też nie chce w to wierzyć ale będę ostrożny.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 31.01.2018, 19:17
Sarapata mówiła ze chcieli się spotkać na neutralnym terenie, wiec to raczej nie jest nikt z Hiszpani.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 31.01.2018, 19:21
Padło nawet stwierdzenie, że nie jest to inwestor z Hiszpanii.
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 31.01.2018, 19:37
Nie ma takiej możliwości żeby to było mydlenie oczu. Połączyli oba tematy w jednej konferencji z prostej przyczyny. Sarapata przedstawiła swoje stanowisko odnośnie powiązań z ,,kibolami'' i przekazała informację o inwestorze bo wiedział że głównie o to będą pytać dziennikarze. Wiadomo że są tam jakieś powiązania i wolała unikać pytań o to. Jednego nie rozumiem. Dlaczego do cholery Misiek nie wynajmie tej siłowni przez jakiegoś ,,słupa'' , przecież temat powiązań ciągnie się już od lat, a to by zamknęło temat. Jak prawdą jest że płaci za wynajem to 600 czy 700 zł to nikt nie uwierzy że nie ma powiązań. Ciekawe do czego dotarł ten piesek z tvn - boję się żeby nie trafił na coś grubego.
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.01.2018, 19:38
a może połączenie tematów było na wypadek, gdyby inwestor się wycofał z powodu jakiś tefałenowskich materiałów to można łatwiej w sądzie udowodnić przyczynę i dochodzić roszczeń sądownie...hm...
Porter
Odpowiedz cytując
kibic87
Member

Od: 02.2014

Stary 31.01.2018, 19:49
4:22 w Krakowie to 19:22 w Los Angeles Idąc tropem pewnego Twitta obstawiam, że nowy inwestor jest z USA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów