The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2018, 12:29
Powtarzam jeszcze raz. Materiał z siłowni wyszedł z prokuratury, najpierw do rady miasta KRK, dokładniej PIS'owskich radnych z RM. A później cudownie znalazł się w posiadaniu gazety krakowskiej i dziennika.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 31.01.2018, 12:31
Na razie artykuły PS, Interii głównie o nowym inwestorze.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 31.01.2018, 12:32
a Radny Olszówka dalej działa, bo jemu ostatnio coś się w głowę działo, to może on ma jakieś jazdy na tym tle. poza tym, dzienni....iarze będą szukać haków i sensacji na Wiśle to pewniak. lać na nich ciepłym moczem...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.01.2018, 12:37
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Na razie artykuły PS, Interii głównie o nowym inwestorze.
Bo temat siłowni to nic nowego. Był już w mediach i umówmy się, pokazywał ludzi ćwiczących sporty walki, więc nie przebiłby się nigdzie dalej. Media funkcjonują informacją tu i teraz, gorącym newsem, w dobie online jak nie jesteś pierwszy z czymś oryginalnym to Cię nie ma.

Ja bym pospekulował o nowym inwestotrze. Może Maspex? To, że spotkali się w Hiszpanii nie musi o niczym świadczyć. Z drugiej strony była mowa o wyjściu do światowego biznesu więc może kierunek jednak zagraniczny?
Też taka poszlaka... umowa przyszła ok. 4:20. Może to w ogóle nie Europa...?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 31.01.2018, 12:37
No to wraca pytanie, kto kręcił Stechera w Krakowie.

Oprócz tego idioty z forum, ponoć byli jacyś biznesmeni wokół tego więc pytanie kto!
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 31.01.2018, 12:38
ja idę za wnioskiem kogoś tam że cytowali konfucjusza, może to rzeczywiście jacyś Chińczycy.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.01.2018, 12:43
Cytat:
Inwestor miałby kupić mniejszościowy pakiet akcji, ale to mógłby być dopiero początek.
Zarząd Wisły nie zamierza bowiem blokować ewentualnej sprzedaży klubu, jeśli firma okaże się dobrym partnerem.

Mniejszy czy większy jak to jest bo chyba Pani prezes powiedziała,że większy ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.01.2018, 12:44
Godzina wpłynięcia umowy do klubu zwiastuje wg mnie, że to kierunek azjatycki. od 4:20 + 7 godzin dobrze składa się z Pekinem.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 31.01.2018, 12:47
Oby nadeszły lepsze czasy! Inwestor to nadzieja i tyle!
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 31.01.2018 o godz. 12:52.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.01.2018, 12:49
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Już raz to opisałem :

Dodam do tego z dzisiejszej konferencji MS zwraca uwagę na problem "chętnych na tereny". No to tutaj otwiera się kolejny ciekawy punkt. Może rok wyborczy ma stwarzać kolejne pole nacisku na prezydenta ku np wypowiedzeniu umowy wieczystego użytkowania...

To dużo wyjaśnia...

Podejrzewam, że gdyby miasto mogło wypowiedzieć umowę dawno by to zrobiło
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 31.01.2018, 13:36
Ej, ale wiecie, że jak się przejrzy wiadomości w internecie to na KAŻDYM portalu jest informacja o nowym inwestorze w Wiśle Kraków? Jedynym miejscem gdzie się mówi więcej o reportażu tvn niż inwestorze jest TO forum. Moderatorom proponuję wyczyszczenie tego tematu z wątku tvn, a użytkownikom skupienie się na dyskusji o inwestorze.

----

Pojawiły się argumenty za tym, że inwestor jest z Azji. Mam jeszcze jeden trop. Prezes:
Cytat:
To będzie wieloobszarowa współpraca. Nie tylko, jeśli chodzi o reklamę na stadionie czy koszulce przedsiębiorstw, z którymi inwestor jest związany. To dotyczy też współpracy na obszarach, których w klubie teraz jeszcze nie ma - wyjaśniła Sarapata.
Czyżby chodziło o często ostatnio wspominany na forum esport? Esport, który jest bardzo popularny właśnie w... Azji
Ostatnio edytowane przez Hives4 : 31.01.2018 o godz. 13:40.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 31.01.2018, 13:48
Wg Krzyśka Kiewicza (tt) inwestor to dopiero pierwszy krok a będzie jeszcze drugi. Podobno wchodzimy na dużo wyższy poziom!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 31.01.2018, 13:48
Inwestor wygląda na petrodolary, azje albo np red bulla choć ci ostatni tak nie działają, jednak biorąc pod uwagę że PL to chyba jedyny rynek gdzie nie są liderem rynku... I tak pięknie utrzeć nosa Włodarskiemu, no mogło by być coś.

Cieszy spokojne podejście do tematu z ich strony, mniejszościowy pakiet na początek, sprawdzenie jak to chodzi, tarcia itp a później ewentualne wykupienie.

Junco w tego Real FM jakieś kody wpisał.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 31.01.2018, 13:55
Cytat:
Wg Krzyśka Kiewicza (tt) inwestor to dopiero pierwszy krok a będzie jeszcze drugi. Podobno wchodzimy na dużo wyższy poziom!
Bez przesady, koleś nadinterpretuje. Ten inwestor to krok dla klubu tak duży, że należy go traktować jako dwa kroki do przodu Nie podniecać się tym twittem o jeszcze wyższym poziomie, bo zaraz pojawią się plotki, że wykupują nas Marsjanie i będziemy grać w lidze międzygalaktycznej
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 31.01.2018, 14:02
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady, koleś nadinterpretuje. Ten inwestor to krok dla klubu tak duży, że należy go traktować jako dwa kroki do przodu Nie podniecać się tym twittem o jeszcze wyższym poziomie, bo zaraz pojawią się plotki, że wykupują nas Marsjanie i będziemy grać w lidze międzygalaktycznej
Nie wiem czy to nadinterpretacje jak sam twierdzisz ale jedno jest pewne że ma dużo wiedzę odnośnie Wisły. Często śledzę jego Twitty I bardZo często się sprawdzają. Ja nie chcę w żaden sposób robić zbędnego szumu poprostu podałem wiadomość z twitta.

Szkoda że żaden dziennikarz na konfie nie zadał jednego ważnego wg mnie pytania:
Czy to jest ten sam inwestor o którym Prezes wspominała parę miesięcy temu w pamiętnym wywiadzie.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.01.2018, 14:02
Takich korporacji, posiadających w portfolio ~100 rozpoznawalnych marek raczej nie ma na świecie setek. Więc można by się przez nie przekopać
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 31.01.2018, 14:50
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...raz_na_zawsze/

"Aby zapobiec temu, co działo się w przeszłości, zbadaliśmy potencjalnego inwestora, a on nas. Taka była wola inwestora, a nam również to odpowiada, gdyż będziemy mieć pewność w czyje ręce i jak bardzo zaangażowanej osobie oddajemy część Klubu"

Czyli inwestor to pojedyncza postać? Bo chyba nie za każdą firmą stoi konkretna osoba?
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.01.2018, 14:56
Dobrze, że czyny poszły za słowami i to o czym mówiła prezes Sarapata miesiące temu jest bliskie realizacji, a sobotnie "ćwierkanie" o czymś naprawdę dużym nie okazało propagandowym bełkotem.
Gdy po raz pierwszy prezes wspomniała o znacznym zwiększeniu budżetu, to zaraz pojawiły się tutaj głosy, które z prezes jakąś niepełnosprawną umysłowo. A to, że się przejęzyczyła, albo może po prostu jest przysłowiową blondynką itp.żenujące wywody. Prezes Wisły (oraz cały zarząd), to musi być poważny człowiek, a nie ktoś opowiadający kocopały.
Co jakiś czas przypominałem słowa pani prezes. Oczywiście sprawa mogła się gdzieś po drodze "wysypać", ale nie mogła być to sprawa byle jakiego formatu.
Sobotnio-niedzielne głupoty o bracie Carlitosa, o e-sportach i socios, oraz tp.pierdoły
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 31.01.2018 o godz. 16:28.
Odpowiedz cytując
Saturas
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.01.2018, 15:06
Nie inwestorze tylko nowym właścicielu. Chcą odkupić akcje spółki.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.01.2018, 15:09
Saturas napisał(a):Wyświetl post
To jest to samo.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 31.01.2018, 15:10
Co piszą popularne twittery nie związane z Wisłą o dzisiejszej informacji o inwestorze?
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 31.01.2018, 15:11
Meresiński, Bernacki, no to kto teraz?; )
Jestem spokojniejszy skoro ten Inwestor przynajmniej rozmawia z Wisłą, a nie zostawił pismo i znikł
Ciekawe kto to, mam nadzieję tylko że nie rzuci fury pieniedzy tylko stanowić będzie solidny fundament pod budowę Wisły oraz kontynuowana będzie zbilansowana polityka klubu.
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 31.01.2018, 15:14
A ja bym na furę pieniędzy nie narzekał jakby rzucili. Od tego jest zarząd żeby z głową wydawać.pieniadze. To nie będzie od razu a może wogole nasz główny udziałowiec. Jeśli więc będzie chciał to niech rzuca jak najwięcej kasy.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.01.2018, 15:21
Ja się przede wszystkim ciesze, że na razie to będzie mniejszościowy udziałowiec i obecny zarząd zostaje bo robią niesamowitą robotę.
Nie będzie jak z Wisłą Cupiała, że wziął swoich ludzi, gdzie każdy z nich chciał na boku coś ukroić dla siebie.
Wisła się nie liczyła dla nich.
Oby też rozwój poszedł w każdym kierunku, fajnie byłoby jakby wspierali także akademie. Nie wspominając o muzeum, sklepie, marketing, PR, itd. itp.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 31.01.2018, 15:29
Saturas napisał(a):Wyświetl post
Część akcji i będzie to pakiet mniejszościowy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Markfire20
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 31.01.2018, 15:42
Pod koniec marca powinniśmy dowiedzieć się kto jest inwestorem. Na pewno nie wygląda to jak w przypadku z jm czy Stechertem, wszystko jest przemyślane, zachowanie potencjalnego inwestora wygląda bardzo profesjonalnie, liczę że rozmowy nie wysypią się na ostatniej prostej (wydaje mi się, że to mało prawdopodobne skoro jest podpisana umowa przedwstępna). Nic nam innego nie pozostało jak czekać, kupić bilet i kibicować Wisełce.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 31.01.2018 o godz. 16:29.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.01.2018, 15:55
Marca?
A to jeszcze nie wyszło info ze to jest Fly Emirates Szok i niedowierzanie

p.s. przez ten okres bedzie mozna latwo sprawdzic ktory dziennikarz ma info z dupy a ktory z klubu
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Markfire20
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 31.01.2018, 16:16
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Marca?
A to jeszcze nie wyszło info ze to jest Fly Emirates Szok i niedowierzanie

p.s. przez ten okres bedzie mozna latwo sprawdzic ktory dziennikarz ma info z dupy a ktory z klubu
Jeśli do mnie pijesz to zmień sobie obiekt obserwacji powtarzam tylko to co powiedziała Pani Prezes oraz dodałem swoje spostrzeżenia
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 31.01.2018, 16:21
Jeśli jest jeszcze krok drugi tak jak pisał Dukat to boję się co to może być jeśli ciężar gatunkowy będzie podobny
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 31.01.2018, 16:30
Trochę posprzątałem wątek siłowni poszedł do Wisła Kraków w Mediach, Inwestor został tutaj a pyskówka poszła w ....u.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów