The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2017, 19:38
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
I jak każdy jego poprzednik po chwili zda sobie sprawe, że zmiennicy są chujowi i Boguś jednak musi grać
Tak samo będzie z niezatapialnym Brożkiem, który pomimo kopania się po czole i tak bedzie grać w pierwszej 11, zajmując miejsce młodym, którzy powinni się ogrywać
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.12.2017, 19:48
Wg mnie to definitywnie ostatnia runda (wiosenna) Brożka i Boguskiego w Wiśle. Pamiętam, jak rozstawali się z nami Baszczu i Zieńczuk i odchodzil w duzo lepszej formie (nie liczac kontuzji Baszcza), a teraz niejako na siłę trzymamy duet B&B na boisku. Jeśli wtedy mogliśmy dac szansę mlodszym to tym bardziej musimy teraz...
Głowę bym chcial zobaczyć jeszcze w drużynie, ale czy sam tego będzie chcial w maju?

Bardzo jestem ciekaw jal Carillo podejdzie do naszej drużynowej "starszyzny".
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 19.12.2017, 19:51
Cytat:
Z kazdym trenerem jest takie samo gadanie, a potem kibice pierwsi do atakowania trenera.

Dostepnosc welkich twitterow, instagramow, fejsbokow i ilosc negatywnych komentarzy tylko wzmaga ataki na trenerow i ich zwalnianie przez zarzad.

Wystarczy pare porazek i Crillo bedzie takim samym nieudacznikiem. Bedzie mial swoich Kostalow, Haliloviczow, Balaniukow czy Bartoszow, ktorym mimo umiejetnoci blokuje pierwszy sklad.

Jestes bardzo naiwny, mimo ze postulat sluszny.
Wiem, że jest to naiwne, utwierdza mnie w tym przeszłość i to jakie błędy wówczas popełnialiśmy ale większość z nich miała miejsce za poprzedniej ,,władzy". Liczę jednak, iż teraz patrząc jak mocno zarząd się na niego napalił, nakręcił czy jak to nazwiemy, trwając w przekonaniu że podjęta decyzja jest dobra, wykaże się dużą cierpliwością i pokaże piłkarzom jak powinna wyglądać normalna europejska drużyna w racjonalnie działającym europejskim klubie. Trener jest od trenowania, piłkarz od grania. Koniec, kropka.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.12.2017, 19:54
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
.....Trener jest od trenowania, piłkarz od grania. Koniec, kropka.
Pomijając, że przy pierwszym kryzysie połowa forum będzie chciała, żeby pakował manatki
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.12.2017, 20:17
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie to definitywnie ostatnia runda (wiosenna) Brożka i Boguskiego w Wiśle. Pamiętam, jak rozstawali się z nami Baszczu i Zieńczuk i odchodzil w duzo lepszej formie (nie liczac kontuzji Baszcza), a teraz niejako na siłę trzymamy duet B&B na boisku. Jeśli wtedy mogliśmy dac szansę mlodszym to tym bardziej musimy teraz...
.
przypomnisz ktorzy to mlodzi zastapili wymieniona powyzej dwojke graczy?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.12.2017, 20:22
Jak będzie próbował uskuteczniać Atletico wykonawcami, którzy nie potrafią bronić to poleci szybko. Jednakże myślę, że ma więcej oleju w głowie niż jego poprzednik i możemy się spodziewać zupełnie innego stylu gry.

Punktowo też poniżej pewnego poziomu nie zejdziemy, ja jestem optymistą. Szczególnie po przeczytaniu paru wywiadów z Carrillo.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 19.12.2017, 20:24
Sam jestem ciekaw tego projektu. Zna angielski na jakims tam poziomie, zna hiszpanski, przejawia checi do nauki nowych jezykow. Trenowal kluby o srednio-europejskiej renomie. Pracowal z wieloma trenerami z najwyzszej, swiatowej polki. Ma pomysly na druzyny, ktore prowadzi i przede wszystkim potrafi te pomysly wdrazac. Z tego co mozna o nim wyczytac, jest wymagajacy wzgledem pilkarzy. Na papierze super to wyglada. Wiadomo, wyjdzie jak wyjdzie. Ja osobiscie jakakolwiek ocene i jakiekolwiek wymagania wzgledem niego bede stawial przed rozpoczeciem nowego sezonu. Mam nadzieje, ze bedzie wtedy jeszcze u nas pracowal
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.12.2017, 21:06
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego powinno być jasno powiedziane. Tak żeby wszyscy piłkarze wiedzieli.
Ten trener ma nasze pełne zaufanie i chcemy żeby wypełnił w całości kontrakt. Ma rozwinąć te drużynę, a Wy macie obowiązek mu w tym pomóc, dość głaskania się. Jak pokazała kilkukrotnie przeszłość, nie wyszło nam na dobre takie przesadne cackanie się z grajkami.
Ale też musi być powiedziane, że bez Carlitosa nie oczekujemy top8 ale utrzymania.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 19.12.2017, 21:13
pepe.
Niby dlaczego?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 19.12.2017, 21:19
teo napisał(a):Wyświetl post
pepe.
Niby dlaczego?
Bo jak wyprzedajemy zespół to nie oczekujemy cudów.
Przerwa zimowa to tylko 8 tygodni.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2017, 21:22
szprotson napisał(a):Wyświetl post
przypomnisz ktorzy to mlodzi zastapili wymieniona powyzej dwojke graczy?
Czytaj ze zrozumieniem. MLODSZYM a nie mlodym. O ile mnie pamięć nie myli przyszedl wtedy Kirm i Alvarez. Meritum wypowiedzi bylo takie że nie możemy trzymac na siłę Pawla i Boguskiego póki nie będą jeszcze chodzili. Niech sie te nasze legendy nie rozmieniaja na drobne.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 19.12.2017, 21:34
pepe,
bez przesady. Jeden zawodnik to nie cala druzyna. Jesli odejdzie Carlitos na pewno przyjda/dzie inni/y.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 19.12.2017, 21:35
Boguski to jest esencja gry na wstrzymanie akcji. Podania za plecy, albo do tylu, brak dryblingi, brak ryzykownych podan do przodu. Jest, bo jest. Biega bo biega. Ale czesto nawet to bieganie to takie pozorowanie obecnosci na boisku, bo co z tego, ze sie przesuwa wraz z formacja, jak keidy pilka idzie w jego regiony nie ma nawet grama agresji w tej grze?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 19.12.2017, 22:00
pepe,
bez przesady. Jeden zawodnik to nie cala druzyna. Jesli odejdzie Carlitos na pewno przyjda/dzie inni/y.
Przyjść przyjdzie, ale czy zdąży do przez 9 kolejek się zgrać ...

"nie ma Carlitosa nie ma Wisly" jednak nie brało się z niczego.
http://weszlo.com/2017/12/10/nie-ma-...-nie-ma-wisly/
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2017, 22:05
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Przyjść przyjdzie, ale czy zdąży do przez 9 kolejek się zgrać ...

"nie ma Carlitosa nie ma Wisly" jednak nie brało się z niczego.
http://weszlo.com/2017/12/10/nie-ma-...-nie-ma-wisly/
To samo weszlo wyszydzilo Ramireza w tym artykule, a później po zwolnieniu pukali się w głowę. Cala ich konsekwencja.
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Stary 20.12.2017, 00:06
Oesu, daj spokój ze stanoskim, klasyczne .......enie, czyli jak tylko Wisłą przegra to możemy się przejechać po wszystkich! nie czytałem opinii po meczu z Zagłębiem, czy dostało się panu Pawłowi od strojów? Gadajmy o Carillo, a nie o Carlitosie!
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.12.2017, 03:46
Boguski to jest esencja gry na wstrzymanie akcji. Podania za plecy, albo do tylu, brak dryblingi, brak ryzykownych podan do przodu. Jest, bo jest. Biega bo biega. Ale czesto nawet to bieganie to takie pozorowanie obecnosci na boisku, bo co z tego, ze sie przesuwa wraz z formacja, jak keidy pilka idzie w jego regiony nie ma nawet grama agresji w tej grze?
Boguski jest jaki jest ale jest!

Szanuj Bogusia swego bo możesz nie mieć zadnego!

Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi Bogusia.

Ktoś coś doda?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 20.12.2017, 08:08
Bardzo mi się podoba takie stwierdzenie: "Jestem trenerem z jednym defektem: nie umiem grać na remis. Nigdy, niezależnie kto jest rywalem. Jestem nienasycony. Interesuje mnie tylko zwycięstwo. Nie wystarczy mi 1:0, 2:0, ja chcę zawsze więcej, 3:0, 4:0, a nawet wyżej" Wiadomo, że to tylko wywiad i życie weryfikuje pewne sprawy, ale mnie takie podejście mimo wszystko imponuje. Ileż to razy, nas już gubił minimalizm i to nie tylko za ostatniego trenera?
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 20.12.2017, 08:09
heheszki , ale wszystko to moim zdaniem bardziej Pablo Brożkobara dotyczy
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 20.12.2017, 08:28
Panowie, bez jaj.
Co miał powiedzieć trener, który dopiero przychodzi? że będzie grać na remis? Być może przez to chce trochę wlać nadziei w serca kibiców i piłkarzy.
Pamiętajcie, że życie zweryfikuje jego słowa.
Na razie bez podniecenia polecam czekać na rezultaty i rękę nowego trenera.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2017, 08:32
@ArturBarlinek
Po co napisałeś tego swojego posta?

Tutaj masz co napisałem:
Cytat:
Wiadomo, że to tylko wywiad i życie weryfikuje pewne sprawy, ale mnie takie podejście mimo wszystko imponuje.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.12.2017, 11:05
regan napisał(a):Wyświetl post
Boguski jest jaki jest ale jest!

Szanuj Bogusia swego bo możesz nie mieć zadnego!

Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi Bogusia.

Ktoś coś doda?
Lepiej mieć Boguskiego w składzie niż Carlitosa w Klubie kokosa
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.12.2017, 13:32
Potem będzie narzekanie, że mając 1-0 tracimy gola w końcówce, bo atakowaliśmy w 6 i dostaliśmy kontrę.
"Zabrakło wyrachowania".
Odpowiedz cytując
patti
Member

Od: 07.2006

Stary 20.12.2017, 13:59
Bogus jest dziki, Bogus jest zły,
Bogus ma bardzo ostre kły.
Kto spotyka na boisku Bogusia,
Ten pod siebie szybko siusia.
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez patti : 20.12.2017 o godz. 14:01.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2017, 15:19
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Potem będzie narzekanie, że mając 1-0 tracimy gola w końcówce, bo atakowaliśmy w 6 i dostaliśmy kontrę.
"Zabrakło wyrachowania".
Trener zacznie z poziomu 8 miejsca, 6 drużyny poprzedniego sezonu. Na pewno będzie mierzył sily na zamiary. Nie odczytujmy jego słów jak dziecka z gimnazjum, tylko człowieka ktory coś już w pilce osiągnął i stacjonowal u powazanych ludzi futbolu.

U Ramireza gralismy zachowawczo a i tak trailismy gole w końcówce więc co za różnica?
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2017, 15:56
xanti1906 napisał:
Cytat:
"Zabrakło wyrachowania".
Bo Ty akurat wiesz, czy on przy stanie np. 2:0 każe atakować całemu zespołowi na hurra, czy może po prostu zabrania murowania bramki i nie ściąga z boiska napastnika wstawiając obrońcę.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 20.12.2017, 17:16
Przecież Carrillo powiedzial, ze przy 1:0 dla nas w koncowce meczu, sam bramkarz bedzie biegl przez cale boisko w pole karne przeciwnika by pomoc zespolowi w walce o wieksza wygrana
Na powaznie to sadze, ze niektorzy nadinterpretuja slowa Carrillo. Wydaje mi sie, ze meritum tej wypowiedzi mialo byc poprostu nie siadanie na laurach przy korzystnym wyniku.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2017, 17:48
Co juz sie moze podobać. Będziemy miec w sztabie wegierskiego analityka z Videotonu. Duzy plus, że Carillo nie szukal pretekstu by ściągnąć jakiegoś Hiszpana (bo sie z nim latwiej dogada), tylko patrzy wyłącznie pod kątem wartości dodanej do zespolu. Językowo to ogarnięty koleś i będzie to duża różnica względem Kiko.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.12.2017 o godz. 17:57.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.12.2017, 18:34
Długi i zarazem ciekawy wywiad

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...mowa,12786007/

Jestem optymistycznie nastawiony widać,że chce pracować z młodzieżą i lubi ciężkie treningi.Z mojej strony ma duży kredyt zaufania oby tylko nie było wielkiego bum
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 20.12.2017, 21:45
- Na tym etapie lepiej nie rozmawiać o konkretnych nazwiskach, bo to może zaszkodzić klubowi. Teraz ważna jest Wisła Kraków jako całość. Wraz z Manuelem Junco będziemy szukać najlepszego rozwiązania dla Wisły. Wiemy, czego chcemy, mamy plany A i plany B. Kibice nie mają się czego obawiać w kwestii decyzji personalnych, bo Manuel Junco jest świetnym fachowcem.

Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/joan-carrillo-wisla-krakow-to-klub-wielkich-mozliwosci-rozmowa,12786007/3/

Jak pisalem - Trener juz powiedzial kogo chce i Junco teraz szuka na to srodkow i miejsca
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów