|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Debilom z C proponuję włożyć race w tyłki i odpalić... trzeba być naprawdę głupim, żeby w obecnej sytuacji używać pirotechniki...
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Czemu...? zdążyłem piwo w Karliku wypić i nic mnie nie ominęło
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Może nie było nas wielu, ale zabawa była przednia.
Ogarnięty gniazdowy, pomysłowa oprawa z jajem. Jak za starych dobrych czasów, na X-tce. Dzięki! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Sobol musi nauczyć się reagować na wydarzenia boiskowe. Musi pozbyć się nawyków wyniesionych od Smudy i Ramireza, którzy czekali na reakcję zespołu. To czasem może zadziałać, ale każdy, kto oglądał Wisłę w tej rundzie wiedział, że trzymanie dalej na boisku tych samych zawodników nic nie przyniesie. Lubinki byli o tempo szybsi. Podania do nogi na więcej niż parę metrów nie mają przyszłości we współczesnej piłce. Albo gramy szybką gierkę na 1-2, albo podajemy na wybieg. Nie wiem ile piłek straciliśmy bo nas jakiś krecik wyprzedził, a piłkarz Wisły czekał z przyjęciem na piłkę.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Stare pieśni też chyba powróciły?
![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Bo teraz kara finansowa jest dużo bardziej dotkliwa. Dla mało kumatych - nie ma kasy Cupiała
Jak się chcieli chłopcy bawić to trzeba ją było odpalić albo po gwizdku na przerwę albo na koniec. Swoją drogą gol padł praktycznie zaraz po wznowieniu. Jak wpływ na rozgrzanych piłkarzy mało dodatkowe 10 minut przerwy pewnie się nie dowiemy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Na odpalanie rac zawsze jest zły moment bo to, bo tamto
S....ibąki z ESY i pzpnu znaleźli sobie łatwy sposób na zarobienie pieniędzy to i rzucają karami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
O ile się nie mylę ostatnio mieliśmy 44 punkty po sezonie zasadniczym, więc żeby wynik wyrównać potrzebujemy 13 punktów na 27 możliwych, czyli 4 zwycięstwa i 1 remis na 9 spotkań. Trudne zadanie, ale nie niemożliwe.
Przeceniasz rolę trenera. Na derbach poszło na motywacji, zresztą sąsiadka ma większe od nas problemy. Zagłębie jest dobrą drużyną i to dziś było widać. Ja mam swoją teorię na temat trzech porażek z rzędu u siebie. Mam wrażenie, że największym niewypałem tej rundy był trener przygotowania fizycznego. Wyglądamy już od kilku meczy źle fizycznie, a ci z Was, którzy grają (grali) w piłkę wiedzą, że jak nie ma siły, to nie ma biegania, szwankuje przyjęcie, człowiek się myli w prostych sytuacjach. Poza Carlitosem wszyscy wyglądają jakby dźwigali wór z węglem. A to jak wspomniałem rzutuje nie tylko na bieganie, ale praktycznie na każdy aspekt piłkarski. Po drugie, my przegrywamy środkiem pomocy. Już nie ma środka: Brlek-Mąka-Llonch. Worek złota za charyzmatycznego i dobrego piłkarsko playmakera, który zrobi różnicę. Słyszałem, że chcemy skrócić wypożyczenie Ze Emanuela. Może za niego wypożyczymy kogoś na rozegranie? Mam nadzieję, że drużyna przepracuje zimę pod okiem kumatego trenera przygotowania fizycznego i będzie lepiej. Wrócą kontuzjowani, a my będziemy biegać, zakładać pressing, podawać celnie, grać kombinacyjnie i nie będziemy się tak męczyć grą. Bo jak nie ma rozgrywającego i nie mamy siły, to nasza gra taktycznie wygląda jak przedszkole: gramy w poprzek, a później długa na Carlitosa albo Brożka. Jesteśmy powolni i przewidywalni, nie mamy siły na pressing, formacje grają daleko od siebie… Nie mamy siły depnąć w końcówce, jesteśmy spóźnieni o pół tempa w porównaniu do przeciwnika. Poza kilkoma wyjątkami mamy raczej przeciętnych piłkarzy, ale każdy z nich ma jeszcze potencjał by być lepszym. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak Carlitos odejdzie w zimie to top5 to raczej marzenia. Top8 jest bardziej realne bo zazwyczaj wystarcza 40 punktów, a my już mamy 31 i 9 meczów do końca rundy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie wziąłem poprawki na brak Carlitosa. Wtedy dobrze byłoby uciułać punktów na grupę mistrzowską, a potem pokazać co naprawdę potrafią młodsi, tj. Halilović, Balanyuk, Kolar, Wojtkowski, Kostal i dać sobie w końcu spokój z Brożkiem i Boguskim, bo lepsi nie będą, a i teraz są za słabi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Już chciałem chwalić, że klub nie dostaje ostatnio kar, a tu po aferze z strzelaniem z rac na Craxie przerwany mecz na Wiśle. A pewnie mniejsza kara byłaby, gdyby NIE przerwano meczu.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 17.12.2017 o godz. 22:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wyjazd do Gdańska a pewnie i do Niecieczy to raczej też nie są pewne trzy punkty. Być może Carrillo okaże się cudotwórcą. Na to chyba tylko możemy liczyć, plus powroty po kontuzjach i dobrze przepracowany okres przygotowawczy. (jak można było tak koncertowo spieerdolić taki terminarz!) ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Dobre pytanie. Paradoksalnie, teoretycznie to na tej końcówce tego roku mieliśmy się odbić punktowo. Przewaga meczów u siebie, każdy rywal w zasięgu. W praktyce - wtedy straciliśmy najwięcej.
Wygląda na to, że kolejny raz czeka nas wiosna, w której każdy mecz będzie meczem o życie, czyli o pierwszą ósemkę. Mam nadzieję, że nowy trener to ogarnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Szkoda, że przy takich problemach finansowych dostaniemy jeszcze karę za race.
Mecz słaby, 2:1 to najniższy wymiar kary. Trudno - bywa. Dograliśmy rok, przyjdzie nowy trener, pewnie zmieni się też skład. Jestem ciekaw Wisły na wiosnę. O piłkarzach nie chce mi się wiele pisać. O Brożku bez formy czy Boguskim bez ikry. Znamy to. Z nowych obserwacji: Wasilewski wydaje mi się wolniejszy od Głowackiego. Nie jestem przekonany, czy z Wojtkowskiego, Bartosza, Bartkowskiego coś jeszcze będzie. Halilovic może się rozwinąć albo i nie, ale wymieniona trójka - oczywiście na tyle, ile widzimy w meczach - rokuje znacznie mniej. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Można też liczyć, że mamy 11 punktów przewagi nad Piastem (Craxą i Pogonią) i 16 meczów do zagrania. Craxa gra jutro z Górnikiem. Z drugiej strony Górnik i Legia anonsują wyprzedaż w zimie. Więc na wio... tfu, początkiem lutego może być różnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2016/17 - 8 Korona 39p - 1 Jaga 59p - 14 Ruch 30p 2015/16 - 8 Ruch 38p - 1 Legia 60p - 14 Termalica 33p 2014/15 - 8 Lechia 41p - 1 Legia 56p - 14 Ruch 33p 2013/14 - 8 Lechia 40p - 1 Legia 63p - 14 Podbeskidzie 31p 9 zespół nigdy nie miał 40 punktów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że nic dzisiaj nie będziemy prorokować. Ale... prawdopodobnym jest to, że Górnik zaliczy zjazd, a legła jako legła... zawsze na cztery łapy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Legła jeszcze jest do odwiedzenia w Warszawie więc miło by było, gdyby w marcu była gościnna ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Ale też drużyny w okolicach 8 miejsca miały mniej zdobytych punktów po 21 kolejce niż teraz.
Generalnie obecny sezon idzie na "rekord" - najsłabszego mistrza i najbardziej wyrównanej stawki w środku. Przekroczenie tych 40 punktów, jeśli nic się na wiosnę nie zmieni, może być niezbędne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
90minut podaje, że po 21 kolejce w zeszłym roku 8 Wisła K. miała 28 punktów. Przed nami była Pogoń z 29 i Termalica z 33. Owszem lider miał 42. Ale jeśli Górnik wygra z Craxą to poza pierwszym miejscem różnice będą nieznaczne. Zagłębie miało rok temu 34 punkty, a skończyło w dolnej 8. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Czyli niestety mialem racje, zmobilizowali sie na derby z pasami + na wygranie w urodziny Sobola ale zydy sa w .... slabe i jak widac wygrana w derbach to zaden wyznacznik. Ehh ostatnie 3 mecze na ktorych bylem wszystkie przegrane, pecha przynioslem :/ dobrze, ze przynajmniej z gornej osemki nie wypadlismy, teraz czekac na Carrillo i na jego sposob zbudowania druzyny bo podstawy sa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sprzedaż środka pola (Brlek & Mąka) jeszcze się nam wiele razy odbije czkawką. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Obecnie drużyna z siódmego miejsca ma 31 punktów, z ósmego również 31 punktów, a drużyna z dziewiątego 30 punktów. Gdzie więc niby widzisz nieprawdziwość stwierdzenia, że poprzednio drużyny w okolicach ósmego miejsca miały mniej zdobytych punktów, jeśli sam przytoczyłeś właśnie taki przykład? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No Śląsk ma 27.
Jednym słowem będize ciekawie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu wp co Wiśle grozi za "przednią zabawę".
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...ecz-w-krakowie |
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
||
![]()
Myślę, że zagraliśmy jak z Craxą, może nawet ciut lepiej, a na pewno lepiej niż z Płockiem, tam była po prostu totalna kaszana. Różnica jest taka, że dzisiaj nie było Lloncha i graliśmy z Zagłębiem, które nam już na tyle nie pozwoliło plus lepiej operowało piłką z przodu. Ja widzę jakąś poprawę, chociaż ciężko oceniać, widać było, że walczyli, że nie było tylko lagi na Carlitosa, na plus coraz większe zagrożenie z naszych stałych fragmentów. Ramirez chyba olewał je na maxa. Gdyby Wasyl trafił przy tym rożnym to mógłby być nawet remis. Za mało czasu minęło by ferować cokolwiek. Przyjdzie Carrillo i mam nadzieję, że to ogarnie, choć łatwo mieć z tym składem nie będzie. Moim zdaniem najlepsi na boisku to Imaz i Basha. Imaz na fali po derbach, a Basha jak zwykle bardzo przyzwoicie. Plus dla Carlitosa za bramkę i kilka fajnych podań. Najgorsi... chyba połowę składu bym wymienił: Halilovic, Boguski, Brożek, Arsenic, z ławki Bartosz, Bartkowski też się z dobrej strony nie pokazali. Ogółem większość zawodników bez formy i ten niepokojący problem z masowym odskakiwaniem piłek. Zobaczymy jak to nowy trener ogarnie. Dobrze, że przychodzi przerwa, oczy trochę odpoczną... |
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Sobolewski mówi: Jaka jest strategia klubu, każdy wie. Mamy piłkarzy już na dzisiaj, z którymi możemy rywalizować z najlepszymi, ale chcemy również doszkalać młodzież. Trzymając w lochu tę młodzież to ona niczego się nie nauczy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że nowy trener obiektywnie oceni przydatność poszczególnych zawodników. Nadaje się - zostaje rokuje - ławka, nie rokuje - out. Proste.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|