The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2017, 21:33
Debilom z C proponuję włożyć race w tyłki i odpalić... trzeba być naprawdę głupim, żeby w obecnej sytuacji używać pirotechniki...
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 17.12.2017, 21:41
Czemu...? zdążyłem piwo w Karliku wypić i nic mnie nie ominęło
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 17.12.2017, 21:52
Może nie było nas wielu, ale zabawa była przednia.
Ogarnięty gniazdowy, pomysłowa oprawa z jajem.
Jak za starych dobrych czasów, na X-tce.
Dzięki!
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 17.12.2017, 21:57
Sobol musi nauczyć się reagować na wydarzenia boiskowe. Musi pozbyć się nawyków wyniesionych od Smudy i Ramireza, którzy czekali na reakcję zespołu. To czasem może zadziałać, ale każdy, kto oglądał Wisłę w tej rundzie wiedział, że trzymanie dalej na boisku tych samych zawodników nic nie przyniesie. Lubinki byli o tempo szybsi. Podania do nogi na więcej niż parę metrów nie mają przyszłości we współczesnej piłce. Albo gramy szybką gierkę na 1-2, albo podajemy na wybieg. Nie wiem ile piłek straciliśmy bo nas jakiś krecik wyprzedził, a piłkarz Wisły czekał z przyjęciem na piłkę.

Cytat:
brak kasy owocuje sprowadzeniem go (Wojtkowskiego) do Wisly a cud ze Wisla na nim moglaby zarobic
Zastanawiam się skąd się biorą takie orły, które po przypadku Brleka wciąż łatwo oceniają młodego piłkarza po rundzie. Trzeba być idiotą, żeby wydawać takie osądy.
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.12.2017, 22:12
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Może nie było nas wielu, ale zabawa była przednia.
Ogarnięty gniazdowy, pomysłowa oprawa z jajem.
Jak za starych dobrych czasów, na X-tce.
Dzięki!
Stare pieśni też chyba powróciły?
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.12.2017, 22:17
Barti napisał(a):Wyświetl post
Czemu...? zdążyłem piwo w Karliku wypić i nic mnie nie ominęło
Bo teraz kara finansowa jest dużo bardziej dotkliwa. Dla mało kumatych - nie ma kasy Cupiała
Jak się chcieli chłopcy bawić to trzeba ją było odpalić albo po gwizdku na przerwę albo na koniec.

Swoją drogą gol padł praktycznie zaraz po wznowieniu. Jak wpływ na rozgrzanych piłkarzy mało dodatkowe 10 minut przerwy pewnie się nie dowiemy.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 17.12.2017, 22:25
Na odpalanie rac zawsze jest zły moment bo to, bo tamto
S....ibąki z ESY i pzpnu znaleźli sobie łatwy sposób na zarobienie pieniędzy to i rzucają karami.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.12.2017, 22:25
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Paatrzac na tabele to będziemy potrzebowali minimum 12pkt.
O ile się nie mylę ostatnio mieliśmy 44 punkty po sezonie zasadniczym, więc żeby wynik wyrównać potrzebujemy 13 punktów na 27 możliwych, czyli 4 zwycięstwa i 1 remis na 9 spotkań. Trudne zadanie, ale nie niemożliwe.

AS82 napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj było widać dlaczego Sobolewski nie moze byc 1wszym trenerem, oje*ali nas jak juniorów klepiac pilka miedzy soba...
Przeceniasz rolę trenera. Na derbach poszło na motywacji, zresztą sąsiadka ma większe od nas problemy. Zagłębie jest dobrą drużyną i to dziś było widać. Ja mam swoją teorię na temat trzech porażek z rzędu u siebie. Mam wrażenie, że największym niewypałem tej rundy był trener przygotowania fizycznego. Wyglądamy już od kilku meczy źle fizycznie, a ci z Was, którzy grają (grali) w piłkę wiedzą, że jak nie ma siły, to nie ma biegania, szwankuje przyjęcie, człowiek się myli w prostych sytuacjach. Poza Carlitosem wszyscy wyglądają jakby dźwigali wór z węglem. A to jak wspomniałem rzutuje nie tylko na bieganie, ale praktycznie na każdy aspekt piłkarski. Po drugie, my przegrywamy środkiem pomocy. Już nie ma środka: Brlek-Mąka-Llonch. Worek złota za charyzmatycznego i dobrego piłkarsko playmakera, który zrobi różnicę. Słyszałem, że chcemy skrócić wypożyczenie Ze Emanuela. Może za niego wypożyczymy kogoś na rozegranie? Mam nadzieję, że drużyna przepracuje zimę pod okiem kumatego trenera przygotowania fizycznego i będzie lepiej. Wrócą kontuzjowani, a my będziemy biegać, zakładać pressing, podawać celnie, grać kombinacyjnie i nie będziemy się tak męczyć grą. Bo jak nie ma rozgrywającego i nie mamy siły, to nasza gra taktycznie wygląda jak przedszkole: gramy w poprzek, a później długa na Carlitosa albo Brożka. Jesteśmy powolni i przewidywalni, nie mamy siły na pressing, formacje grają daleko od siebie… Nie mamy siły depnąć w końcówce, jesteśmy spóźnieni o pół tempa w porównaniu do przeciwnika. Poza kilkoma wyjątkami mamy raczej przeciętnych piłkarzy, ale każdy z nich ma jeszcze potencjał by być lepszym.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 17.12.2017, 22:29
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Utrzymanie Sieroty po Cupiale, ja to bym i 15 miejscem nie pogardził. Ważne, że nie ostatni. Ja obstawiam na koniec sezonu top 5, a do 8semki wejdziemy na 1000%
Jak Carlitos odejdzie w zimie to top5 to raczej marzenia. Top8 jest bardziej realne bo zazwyczaj wystarcza 40 punktów, a my już mamy 31 i 9 meczów do końca rundy.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 17.12.2017, 22:34
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj było widać dlaczego Sobolewski nie moze byc 1wszym trenerem, oje*ali nas jak juniorów klepiac pilka miedzy soba...
Dzisiaj widać, że bez Lloncha oraz Pereza jest problem
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 17.12.2017, 22:37
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jak Carlitos odejdzie w zimie to top5 to raczej marzenia. Top8 jest bardziej realne bo zazwyczaj wystarcza 40 punktów, a my już mamy 31 i 9 meczów do końca rundy.
Nie wziąłem poprawki na brak Carlitosa. Wtedy dobrze byłoby uciułać punktów na grupę mistrzowską, a potem pokazać co naprawdę potrafią młodsi, tj. Halilović, Balanyuk, Kolar, Wojtkowski, Kostal i dać sobie w końcu spokój z Brożkiem i Boguskim, bo lepsi nie będą, a i teraz są za słabi.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 17.12.2017, 22:40
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
Na odpalanie rac zawsze jest zły moment bo to, bo tamto
S....ibąki z ESY i pzpnu znaleźli sobie łatwy sposób na zarobienie pieniędzy to i rzucają karami.
Ale skoro kumaci żądzą klubem to może niech wezmą pod uwagę klubowe finanse i potencjalne kary.
Już chciałem chwalić, że klub nie dostaje ostatnio kar, a tu po aferze z strzelaniem z rac na Craxie przerwany mecz na Wiśle.
A pewnie mniejsza kara byłaby, gdyby NIE przerwano meczu.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 17.12.2017 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Stary 17.12.2017, 22:49
Biorąc pod uwagę wyniki z zespołami, które są wyżej w tabeli... hmmm ... trudno być optymistą.
Wyjazd do Gdańska a pewnie i do Niecieczy to raczej też nie są pewne trzy punkty. Być może Carrillo okaże się cudotwórcą. Na to chyba tylko możemy liczyć, plus powroty po kontuzjach i dobrze przepracowany okres przygotowawczy.

(jak można było tak koncertowo spieerdolić taki terminarz!)
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 17.12.2017, 22:55
ślimak napisał(a):Wyświetl post
Dobre pytanie. Paradoksalnie, teoretycznie to na tej końcówce tego roku mieliśmy się odbić punktowo. Przewaga meczów u siebie, każdy rywal w zasięgu. W praktyce - wtedy straciliśmy najwięcej.

Wygląda na to, że kolejny raz czeka nas wiosna, w której każdy mecz będzie meczem o życie, czyli o pierwszą ósemkę. Mam nadzieję, że nowy trener to ogarnie.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.12.2017, 22:58
Szkoda, że przy takich problemach finansowych dostaniemy jeszcze karę za race.

Mecz słaby, 2:1 to najniższy wymiar kary. Trudno - bywa. Dograliśmy rok, przyjdzie nowy trener, pewnie zmieni się też skład. Jestem ciekaw Wisły na wiosnę.

O piłkarzach nie chce mi się wiele pisać. O Brożku bez formy czy Boguskim bez ikry. Znamy to. Z nowych obserwacji: Wasilewski wydaje mi się wolniejszy od Głowackiego. Nie jestem przekonany, czy z Wojtkowskiego, Bartosza, Bartkowskiego coś jeszcze będzie. Halilovic może się rozwinąć albo i nie, ale wymieniona trójka - oczywiście na tyle, ile widzimy w meczach - rokuje znacznie mniej.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 17.12.2017, 22:58
Biorąc pod uwagę wyniki z zespołami, które są wyżej w tabeli... hmmm ... trudno być optymistą.
Wyjazd do Gdańska a pewnie i do Niecieczy to raczej też nie są pewne trzy punkty. Być może Carrillo okaże się cudotwórcą. Na to chyba tylko możemy liczyć, plus powroty po kontuzjach i dobrze przepracowany okres przygotowawczy.

Llonch najpierw był kontuzjowany, a potem dostał 4 żółtą na Craxie.
Można też liczyć, że mamy 11 punktów przewagi nad Piastem (Craxą i Pogonią) i 16 meczów do zagrania. Craxa gra jutro z Górnikiem.
Z drugiej strony Górnik i Legia anonsują wyprzedaż w zimie. Więc na wio... tfu, początkiem lutego może być różnie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 17.12.2017, 23:13
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
O ile się nie mylę ostatnio mieliśmy 44 punkty po sezonie zasadniczym, więc żeby wynik wyrównać potrzebujemy 13 punktów na 27 możliwych, czyli 4 zwycięstwa i 1 remis na 9 spotkań. Trudne zadanie, ale nie niemożliwe.

...
Tu małe zestawienie po 30 kolejkach:
2016/17 - 8 Korona 39p - 1 Jaga 59p - 14 Ruch 30p
2015/16 - 8 Ruch 38p - 1 Legia 60p - 14 Termalica 33p
2014/15 - 8 Lechia 41p - 1 Legia 56p - 14 Ruch 33p
2013/14 - 8 Lechia 40p - 1 Legia 63p - 14 Podbeskidzie 31p

9 zespół nigdy nie miał 40 punktów.
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Stary 17.12.2017, 23:14
Można też liczyć, że mamy 11 punktów przewagi nad Piastem (Craxą i Pogonią) i 16 meczów do zagrania. Craxa gra jutro z Górnikiem.
Z drugiej strony Górnik i Legia anonsują wyprzedaż w zimie. Więc na wio... tfu, początkiem lutego może być różnie.
Oczywiście, że nic dzisiaj nie będziemy prorokować. Ale... prawdopodobnym jest to, że Górnik zaliczy zjazd, a legła jako legła... zawsze na cztery łapy.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 17.12.2017, 23:21
Oczywiście, że nic dzisiaj nie będziemy prorokować. Ale... prawdopodobnym jest to, że Górnik zaliczy zjazd, a legła jako legła... zawsze na cztery łapy.
Z Górnikiem już graliśmy 2 razy więc należy kibicować by zabierał punkty wszystkim pozostałym.
Legła jeszcze jest do odwiedzenia w Warszawie więc miło by było, gdyby w marcu była gościnna
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 17.12.2017, 23:38
Tu małe zestawienie po 30 kolejkach:
(...)
9 zespół nigdy nie miał 40 punktów.
Ale też drużyny w okolicach 8 miejsca miały mniej zdobytych punktów po 21 kolejce niż teraz.

Generalnie obecny sezon idzie na "rekord" - najsłabszego mistrza i najbardziej wyrównanej stawki w środku. Przekroczenie tych 40 punktów, jeśli nic się na wiosnę nie zmieni, może być niezbędne.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 17.12.2017, 23:52
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Ale też drużyny w okolicach 8 miejsca miały mniej zdobytych punktów po 21 kolejce niż teraz.

Generalnie obecny sezon idzie na "rekord" - najsłabszego mistrza i najbardziej wyrównanej stawki w środku. Przekroczenie tych 40 punktów, jeśli nic się na wiosnę nie zmieni, może być niezbędne.
Nie wiem skąd bierzesz te informacje ale to raczej nieprawdziwe.
90minut podaje, że po 21 kolejce w zeszłym roku 8 Wisła K. miała 28 punktów. Przed nami była Pogoń z 29 i Termalica z 33. Owszem lider miał 42. Ale jeśli Górnik wygra z Craxą to poza pierwszym miejscem różnice będą nieznaczne. Zagłębie miało rok temu 34 punkty, a skończyło w dolnej 8.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.12.2017, 23:55
Czyli niestety mialem racje, zmobilizowali sie na derby z pasami + na wygranie w urodziny Sobola ale zydy sa w .... slabe i jak widac wygrana w derbach to zaden wyznacznik. Ehh ostatnie 3 mecze na ktorych bylem wszystkie przegrane, pecha przynioslem :/ dobrze, ze przynajmniej z gornej osemki nie wypadlismy, teraz czekac na Carrillo i na jego sposob zbudowania druzyny bo podstawy sa.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 18.12.2017, 00:02
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Czyli niestety mialem racje, zmobilizowali sie na derby z pasami + na wygranie w urodziny Sobola ale zydy sa w .... slabe i jak widac wygrana w derbach to zaden wyznacznik. Ehh ostatnie 3 mecze na ktorych bylem wszystkie przegrane, pecha przynioslem :/ dobrze, ze przynajmniej z gornej osemki nie wypadlismy, teraz czekac na Carrillo i na jego sposob zbudowania druzyny bo podstawy sa.
Llonch grał w derbach. Wcześniej był kontuzjowany/po kontuzji, dziś pauzował za kartki.
Sprzedaż środka pola (Brlek & Mąka) jeszcze się nam wiele razy odbije czkawką.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 18.12.2017, 00:02
90minut podaje, że po 21 kolejce w zeszłym roku 8 Wisła K. miała 28 punktów. Przed nami była Pogoń z 29 i Termalica z 33.
A za nami Korona i Arka po 26 punktów.

Obecnie drużyna z siódmego miejsca ma 31 punktów, z ósmego również 31 punktów, a drużyna z dziewiątego 30 punktów.

Gdzie więc niby widzisz nieprawdziwość stwierdzenia, że poprzednio drużyny w okolicach ósmego miejsca miały mniej zdobytych punktów, jeśli sam przytoczyłeś właśnie taki przykład?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 18.12.2017, 00:08
No Śląsk ma 27.
Jednym słowem będize ciekawie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 18.12.2017, 02:51
Tu wp co Wiśle grozi za "przednią zabawę".
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...ecz-w-krakowie
Odpowiedz cytując
Eberk
Member

Od: 04.2010

Stary 18.12.2017, 04:08
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Sam sobie odpowiedziałeś

Markus napisał(a):Wyświetl post
Kolejnym słabym punktem Wisły był dziś niestety trener - złe zmiany, bezsensowne trzymanie na boisku najsłabszych zawodników (Brożek, Halilovic), nie reagowanie na pasywna grę. Bałanyuk ich tam w sztabie trenerskim parzy? Grać gorzej niż dziś Brożek byłoby naprawdę wielką sztuką.

Czas też Panów Brożka i Boguskiego wysłać na zasłużoną emeryturę, a nie trzymać na siłę na boisku.
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Panie Sobol szacunek za wszystko, ale jeśli nie widzisz Pan padliny jaką prezentują od dłuższego czasu Boguski i Brożek i trzymasz ich Pan odpowiednio do 80 i 90, to coś tu jest nie tak, jest Wojtkowski, Małecki
I nie wchodziłbym w buty trenera, który widzi zawodników codziennie na treningach. Ilu było takich, którzy chcieli to Halilovicia, to Kostala, Balanyuka, który w Kielcach pokazał wielkie nic, czy Małeckiego bez formy? Widać tamci są jeszcze gorsi. Dowód w postaci tego jak dzisiaj wypadł Halilovic. Ewentualnie wpuściłbym Pereza za Halilovicia, ale po ostatnich jego "popisach" to niczego nie można być pewnym.

Myślę, że zagraliśmy jak z Craxą, może nawet ciut lepiej, a na pewno lepiej niż z Płockiem, tam była po prostu totalna kaszana. Różnica jest taka, że dzisiaj nie było Lloncha i graliśmy z Zagłębiem, które nam już na tyle nie pozwoliło plus lepiej operowało piłką z przodu. Ja widzę jakąś poprawę, chociaż ciężko oceniać, widać było, że walczyli, że nie było tylko lagi na Carlitosa, na plus coraz większe zagrożenie z naszych stałych fragmentów. Ramirez chyba olewał je na maxa. Gdyby Wasyl trafił przy tym rożnym to mógłby być nawet remis. Za mało czasu minęło by ferować cokolwiek. Przyjdzie Carrillo i mam nadzieję, że to ogarnie, choć łatwo mieć z tym składem nie będzie.
Moim zdaniem najlepsi na boisku to Imaz i Basha. Imaz na fali po derbach, a Basha jak zwykle bardzo przyzwoicie. Plus dla Carlitosa za bramkę i kilka fajnych podań. Najgorsi... chyba połowę składu bym wymienił: Halilovic, Boguski, Brożek, Arsenic, z ławki Bartosz, Bartkowski też się z dobrej strony nie pokazali. Ogółem większość zawodników bez formy i ten niepokojący problem z masowym odskakiwaniem piłek. Zobaczymy jak to nowy trener ogarnie. Dobrze, że przychodzi przerwa, oczy trochę odpoczną...
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.12.2017, 07:00
Tu wp co Wiśle grozi za "przednią zabawę".
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...ecz-w-krakowie
Straszne masz problemy w życiu. Zadzwon na policje i złóż zawiadomienie kmiocie.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 18.12.2017, 07:06
Eberk napisał(a):Wyświetl post
Sam sobie odpowiedziałeś

I nie wchodziłbym w buty trenera, który widzi zawodników codziennie na treningach. Ilu było takich, którzy chcieli to Halilovicia, to Kostala, Balanyuka, który w Kielcach pokazał wielkie nic, czy Małeckiego bez formy? Widać tamci są jeszcze gorsi.
Brożek miał 14 meczów i w każdym z nich praktycznie grał jedno wielkie nic, 14 meczów 0 goli i 2 asysty (dwa farfocle z Cracovią), Bałaniuk zagrał 3 razy w lidze (75 min) i 120 min prosto z samolotu w PP. Skoro Bałaniuk jest taki ciulowy to po co usiadł na ławce? Dla sztuki? On nawet nie miał możliwości udowodnienia czy się nadaje czy też nie do Wisły, a to co dziś zagrał Brożek razem z Boguskim i Haliloviciem to kpina. I ja wolałbym zobaczyć Kostala by zobaczyć czy się nadaje czy też nie, wiem za to że Boguski się nie zmieni co udowadniał przez całą rundę, nie potrafi przyjąć piłki ani dośrodkować, po prostu jedno wielkie nic. I będę wchodził w buty trenera bo oto tu chyba chodzi Sobolewski mówi: Jaka jest strategia klubu, każdy wie. Mamy piłkarzy już na dzisiaj, z którymi możemy rywalizować z najlepszymi, ale chcemy również doszkalać młodzież. Trzymając w lochu tę młodzież to ona niczego się nie nauczy.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 18.12.2017, 07:23
Mam nadzieję, że nowy trener obiektywnie oceni przydatność poszczególnych zawodników. Nadaje się - zostaje rokuje - ławka, nie rokuje - out. Proste.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów