The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2017, 16:52
Tak sobie pomyślałem, że ciekawe może być porównanie wyjściowego składu z pierwszego i ostatniego meczu Kiko:

Cytat:
Załuska - Cywka, Głowacki, González, Sadlok - Boguski, Mączyński, Popovič, Małecki - Zachara, Ondrášek
Cytat:
Cuesta - Bartkowski, Wasilewski, Arsenić, Sadlok - Boguski , Basha, Pérez, Imaz - Wojtkowski, Carlitos
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.12.2017, 17:00
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Kurz

Ty też bazujesz na wierze że z Kiko byłoby równie dobrze na derbach jak teraz z Sobolem. A tego jakby było nie da się niestety sprawdzić, można tylko przypuszczać, wierzyć. Wiara przeciw wierze.

Niemniej jest jeden fakt - okazała wygrana 4-1 na terenie parchów co daje do myślenia. Choćby z tego powodu post factum dobrze się stało że pożegnaliśmy Kiko oraz "magika" Jodara.

Myślę że Junco i Zarząd wiedzą co robią. Czasem trzeba podjąć szybkie ostre decyzje żeby minimalizować straty. Tutaj ja też "wierzę" że z Kiko byśmy nie wygrali tego meczu, a co najwyżej dzielnie zremisowali.
Moja wypowiedź dotyczyła wyłącznie tego, że mógłby zagrać dokładnie w takim samym ustawieniu, jak wczoraj Sobol. O reszcie nie ma sensu dyskutować, bo to już kwestia wiary i emocji. Kiko został tak znielubiony przez wiele osób, że nawet, jakby w czasie meczu zaczął padać śnieg, byłaby to jego wina.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 14.12.2017, 17:01
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie pomyślałem, że ciekawe może być porównanie wyjściowego składu z pierwszego i ostatniego meczu Kiko:
Świetne porównanie! Tylko co z niego wynika? Że w ostatnim meczu było więcej Hiszpanów niż w pierwszym?
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 14.12.2017, 17:12
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Twoja wypowiedź to żarliwe wyznanie wiary. Sry, ale kiedy w grę wchodzą wiara i emocje, trudno o merytoryczną dyskusję.
Żarliwe wyznanie wiary? Hmmm ciekawe. Nie twierdzę że od momentu zwolnienia Ramireza będziemy wygrywać wszystkie mecze. Twierdzę że z tych piłkarzy można dużo więcej wyciągnąć niż zrobił to Ramirez. Przykładem jest wczorajszy mecz. Jak na dłoni było widać że jednak można coś zrobić więcej niż laga na Carlitosa. Można nie cofać się po strzeleniu bramki tylko można dążyć do zdobycia drugiej, trzeciej itd. Pewnie że cracovia nie postawiła się jakoś specjalnie ale to przez to że dostała 2 gongi w pierwszej i trzeciego na początku drugiej połowy. Co do składu który mógłby wystawić Ramirez to nikt mi nie wmówi że wszedłby na pasy z 2 napastnikami i że pudel nie grałby w środku. Jestem przekonany również że nie postawilby na parę Glowa - Wasyl na środku obrony.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.12.2017, 17:22
No ten mecz w wykonaniu Kiko wygladał by tak zebysmy stali i czekali caly czas na Cracovie,a opcja taktyczna to szybka laga na Carlitosa.A jaksbys nawet strzelili to i tak nie dazylisbysmy otwarcie do tej drugiej bramki.Stalibysmy wystraszeni i czekali jedynie kiedy tamtym coś wpadnie.
Nie mialem nic do Ramireza i zycze mu dobrze,ale ciesze sie ze juz go znami nie ma.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 14.12.2017 o godz. 17:26.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 14.12.2017, 17:28
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Moja wypowiedź dotyczyła wyłącznie tego, że mógłby zagrać dokładnie w takim samym ustawieniu, jak wczoraj Sobol. O reszcie nie ma sensu dyskutować, bo to już kwestia wiary i emocji. Kiko został tak znielubiony przez wiele osób, że nawet, jakby w czasie meczu zaczął padać śnieg, byłaby to jego wina.
Jak wygrał Sobol to Ramirez wystawiłby taki sam skład a jakby Sobol przegrał to Ramirez zagrałby inaczej na pewno byśmy wygrali. Pokrętna ta Twoja teoria nie powiem. Rozczaruje Cię kolego na słaby Płock u siebie wychodzimy z jednym napastnikiem i przez cały mecz kopiemy się po czolach. Jeśli wydaje Ci się że na najważniejszy mecz w sezonie Ramirez miałby tyle odwagi by wpuścić od 1 minuty 2 napastników to masz naprawdę niezła wyobraźnię.Gratuluje.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 14.12.2017, 17:49
No dobra, jak się bawić, to się bawić.
Tym razem zestawienie wyjściowych jedenastek w ich ostatnich i pierwszych spotkaniach dla naszych czterech ostatnich trenerów, którzy przetrwali u nas dłużej niż kilka tygodni (w nawiasie czas pracy).

Ramirez (11 miesięcy):
Cytat:
Cuesta - Bartkowski, Wasilewski, Arsenić, Sadlok - Boguski , Basha, Pérez, Imaz - Wojtkowski, Carlitos
Cytat:
Załuska - Cywka, Głowacki, González, Sadlok - Boguski, Mączyński, Popovič, Małecki - Zachara, Ondrášek
Wdowczyk (8 miesięcy):
Cytat:
Załuska - Jović, Uryga, Guzmics, Sadlok - Boguski, Brlek, Mączyński, Małecki - Zachara, Brożek
Cytat:
Miśkiewicz - Jović, Głowacki, Guzmics, Sadlok - Boguski, Popovič, Wolski, Małecki - Ondrášek, Brożek
Moskal (8 miesięcy):
Cytat:
Cierzniak - Jović, Głowacki, Guzmics, Sadlok.- Boguski, Uryga, Mączyński, Jankowski, Burliga - Brożek
Cytat:
Buchalik - Jović, Dudka, Guzmics, Burliga - Stępiński, Garguła, Uryga, Štilić, Sarki - Brożek
Smuda (21 miesięcy):
Cytat:
Buchalik - Burliga, Głowacki, Guzmics, Jović - Boguski, Dudka, Uryga, Štilić, Guerrier - Brożek
Cytat:
Miśkiewicz - Stolarski, Głowacki, Jovanović, Bunoza - Sarki, Nalepa, Stjepanović, Chrapek, Garguła - Małecki
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 14.12.2017, 18:06
Jaki cel niby maja miec takie zestawienia?
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 14.12.2017 o godz. 18:21.
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.12.2017, 18:12
Zupełnie niepotrzebny wywiad pani prezes. Po kiego grzyba decydować się na wywiad atakujący byłego trenera. Rozumiem gdyby wywiad ten był odpowiedzią na "atak" Kiko, ale wychodzić z takim z własnej inicjatywy?

Skoro ktoś wie jak działa klub od wewnątrz i są to informacje, które mogą klubowi zaszkodzić to po co prowokować takie wywiady jak ten Kiko.

Jakby tak spojrzeć obiektywnie to kto jest bardziej wiarygodny? Prezes, która mówi że trener nie chciał korzystać z nowych technologii czy trener, który mówi że nie było na to pieniędzy. Patrzymy oczywiście z perspektywy klubu, który na ogromne problemy finansowe.

Ale dość o tym. Jak na lekarstwo tu ludzi niezabetonowanych w świecie swoich własnych niezmienialnych poglądów.

Ja rozumiem euforie po wczorajszym meczu, ale pisanie jak to cudownie zagraliśmy bo zwolniony został "trener nieudacznik" jest niepoważne.

Przez 40 minut wybijaliśmy piłki na oślep, nie potrafiąc wymienić kilku składnych podań. Kulturą gry żydki biły nas na głowę. Gra nie różniła się w żaden sposób od tej w poprzednich meczach ( tego z Płockiem, z wiadomych powodów, nie liczę ) W okresie swojej przewagi dostali bramkę niemal natychmiast kolejnego gonga i już się nie podnieśli. Ot i cała filozofia. Taktyka ta sama plus jedna zmiana.
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Stary 14.12.2017, 18:16
raindog napisał(a):Wyświetl post
Zacznijmy od tego, że Sobol zrobił w 3 dni to, czego Kiko nie zrobił przez 11 miesięcy, a mianowicie zaczął trenować stałe fragmenty gry - zarówno obronę, jak i atak. I tak, Cracovia w stałych była bezradna, a my wreszcie stwarzaliśmy zagrożenie.
Zdobyliśmy bramkę po rzucie rożnym i nie straciliśmy po takowym. W jednym meczu. Na tej podstawie głosisz że Sobolewski zaczął trenować SFG czego nie robił Kiko?
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Stary 14.12.2017, 18:21
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
No ten mecz w wykonaniu Kiko wygladał by tak zebysmy stali i czekali caly czas na Cracovie,a opcja taktyczna to szybka laga na Carlitosa.A jaksbys nawet strzelili to i tak nie dazylisbysmy otwarcie do tej drugiej bramki.Stalibysmy wystraszeni i czekali jedynie kiedy tamtym coś wpadnie.
Nie mialem nic do Ramireza i zycze mu dobrze,ale ciesze sie ze juz go znami nie ma.
A powiedz mi co graliśmy do czasu zdobycia pierwszej bramki jak nie lagi do przodu? Przecież to było w dużej mierze wybijanie byle dalej od własnej bramki.

Między pierwszym a drugim golem minęły dwie minuty. Nie było czasu na cofnięcie się i czekanie aż coś nam wpadnie. To jest cały klucz do zrozumienia "fenomenu" meczu bez Kiko.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 14.12.2017, 18:39
GBO napisał(a):Wyświetl post
A powiedz mi co graliśmy do czasu zdobycia pierwszej bramki jak nie lagi do przodu? Przecież to było w dużej mierze wybijanie byle dalej od własnej bramki.

Między pierwszym a drugim golem minęły dwie minuty. Nie było czasu na cofnięcie się i czekanie aż coś nam wpadnie. To jest cały klucz do zrozumienia "fenomenu" meczu bez Kiko.
A co graliśmy po zdobyciu 2 bramki? Nie wiesz to Ci powiem graliśmy dalej pilka. Nie było cofania się nie było obrony Częstochowy i w konsekwencji straconych bramek. Właśnie to jest najważniejsze z tego meczu. Nie cofnęliśmy się do obrony. A za Kiko wszyscy wiemy jak kończyły się nasze mecze jak już zdobylismy bramkę.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 14.12.2017, 19:23
"Przede wszystkim trzeba powiedzieć, że to nasze prowadzenie do przerwy było niebezpieczne. Mogliśmy przecież cofnąć się do obrony, a to nie byłoby dobre rozwiązanie. Mogliśmy tak zrobić podświadomie, chcą bronić dwubramkowej zaliczyki. Ja uważam, że w takich sytuacjach lepszym rozwiązaniem jest atak, szukanie kolejnych bramek. Tak zrobiliśmy i to przyniosło nam wygraną." Carlitos po derbach. Nie brzmi to jak filozofia gry Kiko.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.12.2017, 19:51
GBO napisał(a):Wyświetl post
Zdobyliśmy bramkę po rzucie rożnym i nie straciliśmy po takowym. W jednym meczu. Na tej podstawie głosisz że Sobolewski zaczął trenować SFG czego nie robił Kiko?
Musze Ci cos poradzic - przestan czytac czesc tych geniuszy z tego forum. Nie warto.
Chyba,zeby sobie poprawic humor

A w kwestii ktora poruszyles -SFG to rzuty rozne i wolne. a wiec Wisla zdobyla 2 bramki,i stracila jedna po SFG w meczu z Cracovia.

Co do kubla pomyj,ktore wylewaja tutejsze debesciaki : czy tylko ja sobie przypominam,ze byl tutaj baran,ktory cytowal wywiad Ramireza o zbudowanej druzynie,wysmiewajac tzw. obroncow Kiko dookola ?

To na temat taktyki Kiko,ktora takze przez tego chamowatego przyglupa byla wysmiewana mozemy oddac chyba glos p. Radoslawowi Sobolewskiemu,prawda ?

http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...tce_23461.html

"...Na początku chciałem bardzo podziękować, że mogłem z nim współpracować. Wniósł do naszej ligi bardzo dobrą znajomość taktyki. Wśród trenerów, z którymi pracowałem jako piłkarze, mogę go pod tym względem umieścić w pierwszej piątce..."

I jeszcze Radek za wislaportal.pl :

"...Chciałbym na koniec wspomnieć też osobę trenera Kiko Ramíreza i podziękować jeszcze raz za współpracę. Na pewno wiele się od niego nauczyłem i na pewno większa część tego zwycięstwa, by nie powiedzieć, że cała, to jest właśnie osoba Kiko Ramíreza..."

http://www.wislaportal.pl/33831,Rado...est_latwe.html

Teraz oczeukuje symetrii w komentarzach ze strony tych przyglupow,co to uwazali ze gosc nie mial pojecia o taktyce.

i jeszcze jedno o Sarapacie i Dukacie,ale w kontekscie trenera.
Ramirez w kazdym wywiadzie mowil,ze cala odpowiedzialnosc za wyniki bierze na siebie. Pomimo tego,ze - co takze pisalem,ale i czesc rozsadnych tu kolegow - wiemy swietnie,ze pilkarze nie maja dalej placone na czas. Moze to jest powodem slabej gry czesci obcokrajowcow,ktorzy,co oczywiste dla srednio rozgarnietego za klub nie beda umierac ?

Kazdy rozumie sytuacje klubu,a jednak Sarapata tym zwolnieniem pokazala,ze szczypac sie nie bedzie. Niestety,Pani Prezes,to bedzie dzialalo w obydwie strony. Madrej glowie dosc dwie...

Co robi dalej Sarapata ? Obwinia o gre pilkarzy trenera,zas siebie przedstawia jako osobe,ktora nie placi ludziom,za to oferuje im...pomoc w postaci najnowszego sprzetu.
Tylko przyglupy moga to lyknac.

Nawet odchodzac,Ramirez pokazal,ze ma cojones. Sarapata i Dukat - ciag dalszy glupich i zlych decyzji. Bo Ramirezowi trzeba bedzie placic kontrakt,a Wisla kasy nie ma. Mimo tego,iz pewnie stracil szatnie (reakcja z wywiadu,ale i ostatnich meczow wiecznie naburmuszonego Maleckiego swietnie to pokazuje),choc osobiscie uwazam,ze zapewne nasi kochani rodacy z szatni i klubu swoje zrobili.

Ale pelikany lykaja wszystko,bo szczesliwie wygralismy mecz z Cracovia.

Ciekawe,co bedzie,jak Manuel przestanie trafiac (co zdarza sie kazdemu w tej branzy),ciekawe kogo przyglupy wtedy obwinia. Pewnie Junco,bo Sarapata ma przeciez taka fajna czapke i takie fajne tweety produkuje...

Niech wiec polscy amatorzy rzadza i w szatni i w gabinetach - zobaczymy,jak daleko na tym zajedziemy...

P.S.Niech zakompleksione przyglupy nie traca czasu na pisanie o inteligencji,interpunkcjach,spacjach i temu podobnych "argumentach" - ani mnie to ziebi ani grzeje,jedyne co robie,to ignor - i po sprawie.

P.S.
A najlepsza o taktyce (zapomnialem wrzucic wczesniej) jest wypowiedz Boguskiego :

https://www.youtube.com/watch?v=Ybf99Jkth1Y

Wynika z niej ze taktyka na mecz nie byla inna niz wczesniej,ze nigdy nie mieli powiedziane,ze maja sie cofa i czekac po 1 bramce,tylko im nie wychodzilo , mieli duzo szczescia itd.,itp.
Ale przyglupy z forum wyciagnely wniosek,ze Sobol wszystko zmienil A Kiko kazal czekac,cofac sie i tracic bramki
Ostatnio edytowane przez wyar : 14.12.2017 o godz. 20:05.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 14.12.2017, 20:02
@wyar: bredzisz.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 14.12.2017, 20:07

Wszyscy sa zakompleksionymi przyglupami oprocz wyara. Pani prezes, caly zarzad, pilkarze pewnie tez i cala rzesza forumowiczow, ktorzy mieli odmienne ( i co sie okazalo racjonalne ) podejscie do tematu Kiko. Wieczna beka z takich internetowych pastuchow. Oczywiscie przyznac sie do bledu i posypac glowy popiolem nie mozna bo do tego trzeba miec przede wszystkim klase i odrobine samokrytyki.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 14.12.2017, 20:07
@wyar
Kiko był super taktykiem tylko jakoś tego nie było widać na boisku. Operacja się udawała a pacjent zawsze umierał. Co do stałych fragmentów gry. Idealny przykład. Wasilewski wszedł agresywnie i była bramka. Tego właśnie brakowało. Tego i tylko tego. Nie zawodnika grającego głową...brakowało agresji...odpowiedz mi wprost na pytanie...czy Kiko dawał nam jakieś szanse na progres? tak lub nie...
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.12.2017, 20:31
Sobol jak zwykle klasa w wywiadzie - i znowu odczytywany jako wyrocznia Nie, on po prostu ma klasę, z Kiko pracował przez rok i złego słowa na niego nie powie bo TAKI JEST. Jakby miał coś złego powiedzieć na Kiko to by mu to rzucił prosto w twarz a nie za pośrednictwem dziennikarzy. A np. wypowiedź Patryka (a w zasadzie jej brak) bardzo wymowna. Też się chyba nauczył nie prać brudów publicznie.

Co do samego meczu - wreszcie po bramce nie oddaliśmy piłki. Było w tym trochę szczęścia (szybki drugi gol) - ale w dużej mierze była to kwestia nastawienia i motywacji. Na drugą połowę wyszliśmy jak po swoje - strzelać kolejne bramki a nie murować. Jak dla mnie Sobol wykonał świetną robotę w tak krótkim czasie. Głównie pod względem mentalnym i odpowiednim ustawieniu / nastawieniu drużyny.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.12.2017, 20:32
@wyar

Piszac post w takim tonie i z taka ilością epitetow wystawiasz świadectwo nie swoim "przeciwnikom", ale samemu sobie.

PS. Też masz fajna czapkę w swoim avatarze i nikt Cie na jej podstawie nie ocenia.
Odpowiedz cytując
barto
Junior Member

Od: 07.2017

Stary 14.12.2017, 20:37
@wyar
Bronisz przegranej sprawy, ilość liter nie przesłoni beztreściowości Twojego wydowu, a argumenty ad persona nie wystawiają Ci najlepszego świadectwa.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 14.12.2017, 20:42
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post

Wszyscy sa zakompleksionymi przyglupami oprocz wyara. Pani prezes, caly zarzad, pilkarze pewnie tez i cala rzesza forumowiczow, ktorzy mieli odmienne ( i co sie okazalo racjonalne ) podejscie do tematu Kiko. Wieczna beka z takich internetowych pastuchow. Oczywiscie przyznac sie do bledu i posypac glowy popiolem nie mozna bo do tego trzeba miec przede wszystkim klase i odrobine samokrytyki.
Wszyscy oprócz wyara? Jest jeszcze taki jeden, którego nick też zaczyna się na 'w', tylko, że kończy na 'y'.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.12.2017, 21:11
Moim zdaniem Kiko początkowo się sprawdził. Za niego Wisła zanotowała progres. Nie można zapominać, że przeszliśmy najpierw potężną przebudowę (14 nowych zawodników), a później wyrwało nam środek pola (Mąka, Brlek). Graliśmy dobrze na początku, bo grał Brlek, Mąka i Llonch. To, co mnie się nie podobało, to wpuszczanie na boisko nieprzygotowanych piłkarzy. Paranoją była np. sprawa Bałaniuka: prosto z samolotu zagrało 120 minut i w następnym meczu wyszedł w podstawowym i nagle zrobił się za słaby nawet na ławkę rezerwowych. Już nie mówię o innych, nieprzygotowanych. Sporo złego słyszałem o naszym trenerze przygotowania fizycznego i jednocześnie wiele osób rzeczywiście chwaliło taktyczny zmysł Kiko (na treningach).
Długo piłkarze o różnym poziomie przygotowania fizycznego (braliśmy za darmo więc część nie grała długo w piłkę) dochodzili fizycznie do siebie i dla mnie wymiernym sprawdzianem był mecz z Płockiem. Wiadomo jak zagraliśmy - moim zdaniem właśnie przez złe przygotowanie fizyczne, ale to co mnie uderzyło to zmiany, które po raz kolejny nic a nic nie dają. Mało tego, zostaje na boisku (nie tak słaby jak piszą na tym forum) bezproduktywny Perez, a wchodzą skrzydłowi, którzy a) nic nie dali b) zmienili nie najgorszych na boisku.
Pamiętam nastroje przed Górnikiem: jak wygramy to ich dogonimy i nastroje po Płocku 3 mecze później. Kiko jest zbyt dużym konserwatystą i wytworzyły się w drużynie podziały. Problem polegał na tym, że pomimo pozornie szerokiej kadry nikt nie wie jak gra połowa zawodników, bo nie cieszą się zaufaniem trenera podczas, gdy cieszyli się nieprzygotowani fizycznie Hiszpanie. Gdyby broniły Kiko wyniki, nikt by nic nie mówił. A mam wrażenie, że część spotkań przegraliśmy przez złe przygotowanie fizyczne (sztab szkoleniowy) i złe zmiany (sztab szkoleniowy). Wypowiedź Pani Prezes nie była potrzebna, ale odpowiedź Kiko była również nieporfesjonalna.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 14.12.2017, 21:24
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Sobol jak zwykle klasa w wywiadzie - i znowu odczytywany jako wyrocznia Nie, on po prostu ma klasę, z Kiko pracował przez rok i złego słowa na niego nie powie bo TAKI JEST. Jakby miał coś złego powiedzieć na Kiko to by mu to rzucił prosto w twarz a nie za pośrednictwem dziennikarzy. A np. wypowiedź Patryka (a w zasadzie jej brak) bardzo wymowna. Też się chyba nauczył nie prać brudów publicznie.

Co do samego meczu - wreszcie po bramce nie oddaliśmy piłki. Było w tym trochę szczęścia (szybki drugi gol) - ale w dużej mierze była to kwestia nastawienia i motywacji. Na drugą połowę wyszliśmy jak po swoje - strzelać kolejne bramki a nie murować. Jak dla mnie Sobol wykonał świetną robotę w tak krótkim czasie. Głównie pod względem mentalnym i odpowiednim ustawieniu / nastawieniu drużyny.
Od dzisiaj kolejny ignor,bo z prostego tekstu jak zwykle nic nie rozumiesz,ale juz tak masz.

Wlasnie takie reakcje nazywam kompromitacja. Otoz wiedzialem,ze dowiemy sie,ze Sobol mogl przeciez wypowiedziec sie z kurtuazja,czyli...sklamac. A Ramirez ? Zawsze mowil prawde,nigdy kurtuazyjnie nie mogl w wywiadzie sklamac

jednym slowem na podstawie wywiadow mamy prawo oceniac opinie jednego,ale juz drugiego Boze Bron !

No i Patryk jako modelowy przyklad zachowan przez lata !

Moj Jezu,jak te pelikany sie potrafia kompromitowac...

No,ale ignor,bo pamietam Cie sprzed lat i dalej nie potrafisz czytac ze zrozumieniem,a na takiego kogos nie mam czasu.

Dla mnie wazniejsze jest to,czy ktos cos przeczyta i zrozumie,niz te wszystkie bzdety o interpunkcjach,poziomie rozmowcy itd.,itp.

Niektorym przyglupom podobno miala nawet brew nie drgnac,ale dziwnym trafem ciagle drza palce na klawiaturze i "samo sie odpisuje" !

W tej sytuacji najlepszy jest ignor,co proponowalem takze pelikanom,ale te maja wyara jako Public Enemy no 1 !
Ale to nie spowoduje,ze co poniektorzy beda madrzejsi
Ostatnio edytowane przez wyar : 14.12.2017 o godz. 21:31.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.12.2017, 21:36
Kiko odleciał dziś z tą swoją smutną miną do Barcelony. W sumie mi go trochę szkoda potem przypominam sobie mecze kiedy zęby bolały i czekam z nadzieją na wiosne.

Moim zdaniem obwinianie Kiko o to że kazał się cofać to głupota, ta drużyna nie miała pewności siebie i trener za to częściowo odpowiada ale nie w 100%
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 14.12.2017, 21:40
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
(...)Moim zdaniem obwinianie Kiko o to że kazał się cofać to głupota(...)
Jasne...nie kazał...tylko wpuszczał trzeciego stopera....
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 14.12.2017, 21:41
Cos sie konczy, cos sie zaczyna... Arka Gdynia, ....a, swinia Czekamy na luty!!!
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 14.12.2017, 21:42
Wyar daj spokój. Za kilka dni wigilia to sobie rybkę łykną
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 14.12.2017, 21:46
Barti napisał(a):Wyświetl post
@wyar
Kiko był super taktykiem tylko jakoś tego nie było widać na boisku. Operacja się udawała a pacjent zawsze umierał. Co do stałych fragmentów gry. Idealny przykład. Wasilewski wszedł agresywnie i była bramka. Tego właśnie brakowało. Tego i tylko tego. Nie zawodnika grającego głową...brakowało agresji...odpowiedz mi wprost na pytanie...czy Kiko dawał nam jakieś szanse na progres? tak lub nie...
Dobrze Wiesz,ze na to pytanie nie da sie tak odpowiedziec,bo co Ty definiujesz jako progres ? Mistrza Polski ? Szanse mamy znikome - nie placimy pieniedzy pilkarzom na czas,nie placimy trenerowi,nie mamy kasy na zawodnikow,ktorych bysmy chcieli,tylko metoda prob i bledow sprowadzamy takich,ktorzy chca tu przyjsc,jako klub mamy dlugi... Jakiego progresu zadasz ? Spojrz zreszta na Legie,Lecha,Jagiellonie - oni robia progres ? A taki Lubin ? A przeciez fundusze maja o wiele wieksze od nas.

Co do trenera - sporo o tym pisalem i nie mam ochoty sie powtarzac. Glupawe mity,jakie tu funkcjonuja obalalem nie tylko ja wiele razy - ale dla tutejszych pelikanow, jak widze po cytatach, to ilosc ludzi bedacych za jakims pogladem stanowi o jego prawdziwosci !

Wybacz,mam inne zdanie.

Co do agresji ja sie zgadzam - i coz ? Pytam powaznie - naprawde sadzisz,ze Ramirez im mowil : tylko mi nie wchodzcie agresywnie w pole karne ? Nie kupuje tego,wielu zawodnikow wypowiadalo sie zreszta w takim kontekscie,ze trudno z niego wychwycic,ze SFG nie byly cwiczone. Przeczytaj wypowiedz np. Bartkowskiego po meczu z Pogonia.

Ramirez zostal zwolniony i juz - zycie toczy sie dalej. Problem w tym,ze Sarapata sie kompromituje - przedstawia jakies rzeczy w wywiadzie,a zaraz potem latwo sprawdzic,ze to bzdety. A pzoniej "kupuje" tych mniej rozgarnietych jakims tam ironicznym tweetem. Dla mnie to dziecinada i proba pokazania - zobaczcie,wygralismy,a wiec mialam racje i Ramirez bredzi.
Dla mnie zachowanie bez zadnej klasy,zreszta ona zwalniajac poprzedniego rzecznika,i prezentujac obecna Pania pokazala,ze wcale niekoniecznie wie,kogo zatrudnic.Albo wie,ale nie kieruje sie wzgledami merytorycznymi.
Wszelako Jej zabojeckie prawo zatrudniac i zwalniac - moje to skomentowac.
Ostatnio edytowane przez wyar : 14.12.2017 o godz. 21:48.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 14.12.2017, 21:46
Ten wyar to jest mocny przygłup. Niedługo zignoruje wszystkich na forum
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 14.12.2017, 21:52
wyar napisał(a):Wyświetl post
Dobrze Wiesz,ze na to pytanie nie da sie tak odpowiedziec,bo co Ty definiujesz jako progres ? Mistrza Polski ? Szanse mamy znikome - nie placimy pieniedzy pilkarzom na czas,nie placimy trenerowi,nie mamy kasy na zawodnikow,ktorych bysmy chcieli,tylko metoda prob i bledow sprowadzamy takich,ktorzy chca tu przyjsc,jako klub mamy dlugi... Jakiego progresu zadasz ? Spojrz zreszta na Legie,Lecha,Jagiellonie - oni robia progres ? A taki Lubin ? A przeciez fundusze maja o wiele wieksze od nas.

Co do trenera - sporo o tym pisalem i nie mam ochoty sie powtarzac. Glupawe mity,jakie tu funkcjonuja obalalem nie tylko ja wiele razy - ale dla tutejszych pelikanow jak idze po cytatach to ilosc ludzi bedacych za jakims pogladem stanowi o jego prawdziwosci !

Wybacz,mam inne zdanie.

Co do agresji ja sie zgadzam - i coz ? Pytam powaznie - naprawde sadzisz,ze Ramirez im mowil : tylko mi nie wchodzcie agresywnie w pole karne ? Nie kupuje tego,wielu zawodnikow wypowiadalo sie zreszta w takim kontekscie,ze trudno z niego wychwycic,ze SFG nie byly cwiczone. Przeczytaj wypowiedz np. Bartkowskiego po meczu z Pogonia.
(...)
.
Ty też dobrze wiesz, że progres to widoczna ręka trenera w tym co się dzieje na boisku, a nie fart i przypadek...nie udawaj głupiego...usprawiedliwianie się błędami sędziów i mówienie, że fart to był element taktyki jest słabe...
Tak...trener ma motywować zawodników...być może Sobol powiedział: macie mieć jaja jak wchodzicie w polu karnym po wrzutce z rogu i to wystarczyło....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów