|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Naprawdę? A ja myślałem, ze w 90% spotkań taktyka była zgoła odmienna. Jeśli takie były załozenia - gra ofensywna, gra piłką - to Ramirez jest jednym z najgorszych trenerów jacy tutaj pracowali w ostatnich latach. Cofali się, grali z kontry.... a szkoda tego nawet komentować. Bogusław Cupiał miał złych doradców, Marzena Sarapata ma złych doradców... hmm. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Przeczytaj wywiady z Kiko, żeby poznać inny punkt widzenia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wiadomo, ze Kiko bedzie mowil swoje a wladze klubu beda mowily swoje, nikt pochlebnie nie wypowiada sie o klubie, ktory przedluza umowe a potem wywala na zbity pysk.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Piłkarze kasy nie dostają, a SADLOK podpisuje nowy kontrakt hmmmmmmmmmm.
Kijowo, że DZISIAJ przed pejsami takie smrody wychodzą !!! JEstem wkk jeszcze bardziej! Z wywiadu JASNO WYNIKA, że CARLITOS chce odejść i to jest kwestią czasu, tak więc nie rozkminiajcie już czy zostanie, a może by się udało itd.: NIE , NIE UDA SIĘ POTRZEBUJEMY KASY NA SPŁACANIE ZALEGŁYCH PENSJI I TYLE. Niemniej jednak jestem wdzięczny KIKO za to co zrobił dla nas i min za Carlitosa, na którym mam nadzieję, że dobrze zarobimy, bo już nie mam złudzeń, że uda nam się go zatrzymać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
z tego wybrzmiewa znalezienie nowego pracodawcy w Polsce... czuć to. broni się mądrze, prawda leży po środku.
ciekawe są zarzuty wobec Kuźby i kogoś jeszcze.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Odejście Carlitosa ? - pierwszy o tym pisałem, ale nazwano mnie debilem... Nic to, nie ten to inny, w naszej lidze nawet jakiś Siemaszko 10 goli na sezon gwarantuje, więc jakoś szybkiego Lopeza zastąpimy. Szkoda tylko smrodu po wywiadzie Ramireza, ale w sumie co z tego, jak przecież nawet to plucie na Wisłę niektórych jego fanów nie zraża. Jak tam mam dużo lepsze wspomnienia po Wdowczyku prawdę mówiąc.
Piłkarze muszą się jakoś od tego odciąć i dać z siebie maksa, bo z pewnością ten wywiad pojawił się w najgorszym momencie. Miałby chłop z Ipadem trochę przyzwoitości i udzielił go choćby jutro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Czytając ten wywiad z Kiko zacząłem mieć wątpliwości, bo skąd niby mamy wiedzieć kto tak kłamie, ale... Gdy doszedłem do fragmentu, że wszystko szło w stronę pucharów, że chciał przejmować inicjatywe, to nie traktuje go jak poważnego gościa.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 13.12.2017 o godz. 16:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A piłkarze zweryfikują się sami, wiosną. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Cała to polemika na łamach prasy negatywnie odbije się na obu stronach... Bo każda ze stron ma swoje racje
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jak ktoś jeszcze nie doczytał:
Tomasz Ćwiąkała napisał(a):
http://www.tomaszcwiakala.pl/slucham...k-mi-dziekuja/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Dopiero po zwolnieniu pojawiają się ciekawe wywiady. Wszystko co mówi Kiko jest łatwe do zweryfikowania, także(np. z pensjami to wiadomo nie od dzisiaj, że nie jest różowo, a niektórzy - Sarapata myślą, że przykryją to dziwnymi wypowiedziami)... Facet przy okazji wygląda na człowieka wiarygodnego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ciekawi mnie jedno....W jakim języku Kiko czytał te wywiady
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem co osiągnie drużyna pod wodzą nowego trenera, po odejściu Carlitosa, ale oczekuję, że Imaz, Perez i kilku innych będzie prezentowało się lepiej indywidualnie niż teraz. Nie wiem jakie są ich maksymalne możliwości, ale jeśli to co pokazują obecnie miałoby być życiową formą, należy ich natychmiast zapakować do paczek i odesłać do Hiszpanii. Zresztą 70% bramek zespołu w wykonaniu Carlitosa to nie tylko efekt jego talentu, ale niestety smutne świadectwo tego, jak zawodzili inni. Imaz, Ze Manuel, Perez, Małecki, Brożek czy Boguski. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tamtym roku, korzystając z kilku translatorów, przetłumaczyłem dosyć długi tekst (120.000 znaków) ze szwedzkiego (którgo nie znam) na Polski. Niedawno dostałem przekład na angielski, wydany oficjalnie na zachodzie i różnice są minimalne. Więc to nie problem. Wystarczy dobry translator.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 13.12.2017 o godz. 17:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kiko sobie tłumaczył ten wywiad zapewne google translatorem. Nie rozumiem po co był ten wywiad MS, klub nie musi się przecież nikomu w mediach tłumaczyć z jakich powodów zwalnia trenera. Teraz wytwarza się dookoła trochę negatywny klimat i wychodzą prawdziwe,bądź przerysowane opisy jakoby było u nas cały czas biednie jak u kościelnej myszy. To wszystko ma swoje konsekwencje w pozycji negocjacyjnej z kimkolwiek, w sprawach sportowych i pozasportowych.
PS. Nie określiłbym,że Ramirez "pluje jadem" jak to niektórzy odbierają. Po prostu facet się broni i jest to zrozumiałe. Każdy z nas by się bronił,gdyby pracodawca publicznie podważał nasze kompetencje i miało to oczywisty wpływ na naszą dalszą karierę zawodową. Moim zdaniem wręcz darzy on Wisłę sympatią i jest najzwyczajniej w świecie zawiedziony,że skończył się jego sen o prowadzeniu dużego klubu z rzeszą kibiców. Dodam jeszcze tylko,że również uważam jak wielu z nas,że zespół nie czynił tak jak to miało być progresu partido a partido i kontynuacja projektu z bardziej doświadczonym trenerem jest sluszną decyzją zarządu.
Ostatnio edytowane przez blanco : 13.12.2017 o godz. 17:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Nie chce mi sie analizować, kto ma racje, a kto nie, ale:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale my chcieliśmy wprowadzić ten styl. Przejąć inicjatywę i grać piłkę. W ilu meczach widziałeś w ciągu roku próbę przejęcia inicjatywy? Ja w jednym- z Sandecją |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Pani Prezes zrobila blad. Akcja - reakcja. Trzeba bylo slodko popierdziec w wywiadzie I na tym skonczyc.
A tak nastapila reakcja. Odnoscnie tego co powiedzial Kiko: - zaleglosci/brak kasy - wiadomo - Carlitos nie zagrzeje tu miejsca - wiadomo Ale pan treneiro troche sobie popuscil, bo obraz jaki wylania sie z artykulu jest taki, ze zwolnilismy super trenera, ktoremu nic nie mozna bylo zarzucic. Kazde konkretne pytanie o swoje mozliwe zle decyzje rozwadnia i nie odpowiada. Totalnie rozwala mnie juz stwierdzenia typu, ze pilkarze to nie 15 latki i pilki ich uczyl nie bedzie, ze Feio wspaniale tlumaczy nawet emocje I po ch.. mowic po polsku. Dalej bzdurzy cos o jakis koszulkach dla Balanyuka, gdzie mial byc...hiszpanski zwrot(tak dla Ukrainca). Na koniec, co on pier... z 1,5 rocznym kontraktem, mial przedluzony o rok z opcja. No I na koniec 1.6 pkt/mecz to w 10 kolejnych nie zdobyl. Dla mnie, niepotrzebna wypowiedz prezes vs hispano latino na w....ie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chociażby w ostatnim meczu z Legią, ale ogólnie chcieć a móc, to różnica.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiko chciał wygrywać- trener sezonu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
do usunięcia
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Móc a umiec tez
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
To, że Kiko uwielbia krytykować zarządy klubów, z których został zwolniony, to akurat reguła. Gdyby to była Hiszpania, a nie Polska, to by właśnie stał na ulicy otoczony dziennikarzami i wylewał żale. A tak "tylko" pogadał z Tomaszem "Wyglądam-jak-lesba" Ćwiąkałą.
Rozumiem, że po części zachowanie Ramireza było reaktywne, bo Pani Marzena poruszyła kilka drażliwych tematów, ale łatwo tutaj zauważyć jedną rzecz, którą po raz kolejny Kiko się wykazał - mianowicie brak jakiejkolwiek samokrytyki. To był i jest facet, który w ogóle nie widzi, lub nie chce widzieć swoich błędów. I chociażby właśnie dlatego Wisła pod jego wodzą nie notowała żadnego progresu. Facet był po prostu zbyt zapatrzony w siebie, żeby dostosować się do rzeczywistości. P.S. Zapewne do tego nie dojdzie, ale bardzo bym chciał się dowiedzieć, co o tej sytuacji mają do powiedzenia Dukat i Junco. Zwłaszcza ten drugi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ramirez został właśnie wyp... z pracy i byc może większej życiowej szansy wiec emocje i te sprawy a Sarapata jest prezesem klubu.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Co do wywiadu Pani Prezes - dla mnie ten obecny Zarząd jest profesjonalny, ale nie doświadczeniem i umiejętnościami, a podejściem do wykonywanej pracy. Ci ludzie mnóstwo nadrabiają ciężką pracą. Dlatego zaskoczył mnie ten wywiad. Czy to przez pośpiech (derby) czy zbyt daleko idącą autoryzację (na sto procent to było kreślone, P. Prezes narzuca tam dwie narracje nt. Ramireza), wyszło chaotycznie. Wywiad był potrzebny, ale może po tych ostatnich dwóch meczach, taki bardziej przygotowany i dłuższy - nt. przeszłości i przyszłości.
Natomiast wywiad Ramireza potwierdza plotki o tym, że jest to jednak człowiek trudny do współpracy i uparty w swoich niezrozumiałych decyzjach. Niezależnie od tego, co powiedziała w wywiadzie Sarapata (a wcale aż tak go nie oczerniła), jak na półamatorskiego trenera z hiszpańskiej prowincji, mógłby wobec klubu, który dał mu szansę życia zachować nieco więcej lojalności. Bardzo nieeleganckie i nieprofesjonalne zachowanie. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
|
|

|