The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2017, 19:12
Jeśli to prawda, ze klub nie dostał kasy za Brleka i judasza, to ja nie mam pytań. Dymają ten klub wszyscy.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.12.2017, 19:17
Ja naprawde nie widze nic zlego w wywiadzie Ramireza odpowiedzial Pani prezes, odpowiedzial.
Potwierdzil ze w Wisle placa malo / nie placa - potwierdzil.
Nie mamy szans na utrzymanie wybijajacych sie zawodnikow, no nie mamy.
Podobalo mu sie w Wisle i uwaza ja za wielki klub - sam jad normalnie....

Ciekawy jest tylko fragment o Kuzbie, faktycznie w Wisle jest juz dlugo i byc moze jest jakas patologiczna sytuacja, jezeli rzeczywiscie byl przeciwny sprowadzeniu Carlitosa to za to bym go prewencyjnie wyjebal.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.12.2017, 19:20
Chciałbym zauważyć jedną rzecz. W zeszłym sezonie, po 30 kolejce mieliśmy 44 punkty, co daje średnią 1.47 pkt/mecz. Ale! Gdyby odliczyć pierwsze 8 kolejek, w których zdobyliśmy zawrotne 3 punkty przez zawirowania z Meresiem itd, daje to nam 41 punktów na 22 kolejki, co już daje średnią 1.86. Tu chcę zaznaczyć, że nie twierdzę,
że w normalnej sytuacji w 8 kolejek zdobylibyśmy 24 punkty, ale jakieś 11-14 było jak najbardziej w zasięgu - przy 11 punktach (czyli 52 po zasadniczym), średnia byłaby 1.74.

Nasz super treneiro zdobył w tym sezonie po 19 kolejkach średnią 1.47 pkt. Co więcej, nie licząc meczów z Zabrzem i Płockiem, średnia to 1.65, czyli wciąż niewiele ponad to, co miał w kontrakcie.

Można popatrzeć także jeszcze szerzej, czyli wliczając 7 meczów z fazy zasadniczej ubiegłego sezonu. Wtedy zdobyliśmy 4 punkty w 7 meczach (!). Dodając do tego 19 obecnych kolejek i zdobyte 28 punktów, mamy wtedy średnią 1.23 pkt/mecz.

Jak dla mnie to powyżej jest wystarczające, powinno być również i dla osób, które krzyczały ostatnio, że przecież punktami treneiro się broni.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 13.12.2017, 19:22
Powiem tak - może faktycznie ten wywiad Pani Prezez był niepotrzebny, ale...za grosz nie wierzę w słowa Ramireza. Gość mi wygląda na narcyza, kompletnie bezkrytycznego wobec siebie oraz swoich metod i w dodatku konfliktowego. Pewnie niektóre z faktów przez nigo przytoczonych mają w sobie element prawdy, ale w sytuacji, kiedy mam przed sobą Zarząd, któremu w dużym stopniu ufam, i trenera, który już w przeszłości miał takie historie jak konflikty z pracodawcą i poczucie wielkiego skrzywdzenia, to jednak...trzymam stronę Pani Prezes i Zarządu.
Ponadto - nie byłam zwolenniczką zwalniania Ramireza już teraz, ale widząc, co się dzieje teraz, dochodzę do wniosku, że to dobry ruch. Tam narastał konflikt, a drużyna nie robiła żadncyh postępów, widać było brak pomysłu i...no po prostu coś nie grało.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 13.12.2017, 19:23
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym zauważyć jedną rzecz. W zeszłym sezonie, po 30 kolejce mieliśmy 44 punkty, co daje średnią 1.47 pkt/mecz. Ale! Gdyby odliczyć pierwsze 8 kolejek, w których zdobyliśmy zawrotne 3 punkty przez zawirowania z Meresiem itd, daje to nam 41 punktów na 22 kolejki, co już daje średnią 1.86. Tu chcę zaznaczyć, że nie twierdzę,
że w normalnej sytuacji w 8 kolejek zdobylibyśmy 24 punkty, ale jakieś 11-14 było jak najbardziej w zasięgu - przy 11 punktach (czyli 52 po zasadniczym), średnia byłaby 1.74.

Nasz super treneiro zdobył w tym sezonie po 19 kolejkach średnią 1.47 pkt. Co więcej, nie licząc meczów z Zabrzem i Płockiem, średnia to 1.65, czyli wciąż niewiele ponad to, co miał w kontrakcie.

Można popatrzeć także jeszcze szerzej, czyli wliczając 7 meczów z fazy zasadniczej ubiegłego sezonu. Wtedy zdobyliśmy 4 punkty w 7 meczach (!). Dodając do tego 19 obecnych kolejek i zdobyte 28 punktów, mamy wtedy średnią 1.23 pkt/mecz.

Jak dla mnie to powyżej jest wystarczające, powinno być również i dla osób, które krzyczały ostatnio, że przecież punktami treneiro się broni.
Tym szrotem, z tymi burakami w zarządzie, z wygłodzonymi piłkarzami i w tak krótkim czasie to jakieś 1.37 podan stan.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 13.12.2017, 19:25
Bardzo się cieszę i jestem szczęśliwy, że Zarząd poszedł za moimi wskazówkami.

Jestem gotów rozważyć każdą ofertę Towarzystwa Sportowego Wisła w sprawie doradztwa bez wynagrodzenia.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 13.12.2017, 19:32
Jedz lepiej do tych Słubic i tam już zostań
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.12.2017, 19:36
raindog napisał(a):Wyświetl post
Framat, przypominam się odnośnie tych ciekawych rozwiązań, jakie wprowadził Kiko do Wisły.
Myślę że nie ma już sensu... Było, minęło. Może później na priv
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.12.2017, 19:39
Co by nie mówić to trochę zaorał Sarapatę.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 13.12.2017, 20:04
Tak zaoral, ze Pani Prezes za pol roku dalej bedzie Pania Prezes (i cale szczescie) a o Kiko wszyscy zapomna. Zaoral to sam siebie bo po wylaniu swoich zali do prasy, ciezej mu bedzie znalezc posade w jakims powazniejszym klubie.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.12.2017, 20:09
W eklapie jakby chciał to by pewnie znalazł
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.12.2017, 20:12
Ramirez w tym wywiadzie dla Ćwiąkały też w kilku miejscach podkoloryzował rzeczywistość, wspomniał choćby o tym, że Brlek zagrał jedną kolejkę w tym sezonie, a zagrał pięć, czy gada też o jakiś częstych kontuzjach Petara (i że niby dzięki niemu przestał je mieć), kiedy on w zeszłym sezonie nie wystąpił raptem w kilku meczach.

Także ja żadnego zaorania nie widzę, prawda pewnie leży pośrodku, a wiadomo, że każdy będzie się wybielał w takiej sytuacji.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 13.12.2017, 20:13
Wypowiedz Sarapaty idiotyczna i niepotrzebna. Kiko jej odwinął u Ćwiąkaly i wypadł dużo lepiej.
Pani prezes trochę nie kontroluje swoich wypowiedzi, tak jak w zeszłym roku o sponsorze za rogiem, czy teraz w niedziele o serdecznym wysciskaniu się, żeby zaraz w środę Kiko przy.......ic.
Ktoś powyżej tez zauważył wrzute Kiko na Kuzbe.
No i właśnie, tak się głębiej zastanawiając to ten Kuzba jako skaut coś zrobił dobrego?
Ze Carlitosa zaopiniował negatywnie to jestem mu w stanie wybaczyć, przecież większość myślała ze o będzie ogór jak Śpiączka.
Ale może czas zadać pytanie; ty, Marcin, a co sty tu ....a w ogóle robisz ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 13.12.2017, 20:14
silver03 napisał(a):Wyświetl post
W eklapie jakby chciał to by pewnie znalazł
Jesli by byl Polakiem, forowal PMŚ a przede wszystkim byl waflem tego i tamtego z polskiego polswiatka pilkarskiego to pewnie tak
Odpowiedz cytując
kibic87
Member

Od: 02.2014

Stary 13.12.2017, 20:21
Ramirez to słaby trener ale ma dobrą gadkę, bajerant, mówi to co dziennikarze/kibice chcą słyszeć. Gdyby nie to, że Carlitos wypalił od samego początku to dawno by go w Wiśle nie było.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.12.2017, 20:27
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to prawda, ze klub nie dostał kasy za Brleka i judasza, to ja nie mam pytań. Dymają ten klub wszyscy.
Za Mączyńskiego dostał, natomiast rzeczywiście są problemy z płatnością za Brleka. Wiadomo, że wcześniej czy później to dostaniemy, ale wpływa to na płynność finansową. Zaległości niestety się nadal pojawiają, przy czym klub rzeczywiście robi wszystko by to regulować. Ale już sytuacji w której kontuzjowany piłkarz musi sam z własnej kieszeni płacić za operację kilka tysięcy euro nie rozumiem za grosz. A miało to miejsce. I jak jeszcze dodamy zaległości trudno się dziwić, że facet się zastanawia czy wracać do klubu po przerwie. A taka sytuacja niestety miała miejsce...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.12.2017, 20:40
Jeszcze bedzie tak z Brlekiem jak z Chrapkiem. Z Wlochami takie interesy.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 13.12.2017, 22:47
Kiko odszedł, hiszpanie obrażeni-chuja grają, szrot niesamowity ten Junco ściągnął.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 13.12.2017, 22:48
Kiko to był jednak nawet nie wuefista, a chłopczyk na wuefie w szkole podstawowej.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 13.12.2017, 22:49
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Kiko to był jednak nawet nie wuefista, a chłopczyk na wuefie w szkole podstawowej.
Sobol nie jest jakimś mistrzem taktyki, a lepiej ustawił zespół od Kikona.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 13.12.2017, 22:51
Vuko napisał(a):Wyświetl post
Sobol nie jest jakimś mistrzem taktyki, a lepiej ustawił zespół od Kikona.
Wlasnie. Tez na to zwrocilem uwage. w obronie (poza koncowka na rozluznieniu) zagralismy calkiem dobry mecz. Zydki dlugo utrzynywaly sie przy pilce, niby cos tam probowali ale wiekszego zagrozenia pod nasza bramka nie stworzyli a my: dwie bramki z kontry + dwie ze stalych fragmentow gry. Atletico bez Kiko
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.12.2017, 22:54
Ramirez by się obsrał w rajstopy przy prowadzeniu. Sobolewski cały czas ustawiał pressing i korygował zawodników.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.12.2017, 22:55
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Przecież do momentu strzelenia bramki oczy krwawiły, fantastycznie, że tak się to skończyło, ale gdyby druga strona Błoń strzeliła bramkę jako pierwsza mogłoby to pójść w drugą stronę.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.12.2017, 22:56
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Kiko odszedł, hiszpanie obrażeni-chuja grają, szrot niesamowity ten Junco ściągnął.
Szczególnie Imaz.
Jejku, zamknij się gościu
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 13.12.2017, 22:57
Ku$(*$*wa!!! Wystarczylo wy%#(*(*ac narcyza, ustawic blisko formacje i pozwolic grac chlopakom nie tylko lage ale i krotka pilke i prosze jaki efekt!!
No i grac Carlitos + napastnik.
Ktos cos jeszcze o kikusiu?

Aha... pudel wchodzi na boisko - strata. Za chwile zle przyjmuje i fauluje, lapie kartke (dzieki bogu, na pewno nie zagra w nastepnym meczu) po czym gubi krycie w polu karnym i jest bramka dla zydkow.
Cos jeszcze na temat tego pozoranta? Moze i na treningach blyszczy jakoscia w podbijaniu pilki, klepaniu w dziada itede, ale podczas meczu to jest gosc slabszy od Alana Urygi (nie obrazajac Alana).
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.12.2017, 22:58
Do 40 minuty grali jakby ich dalej Kiko trenowal
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 13.12.2017, 22:59
JrQ-
Mam za dobry humor, żeby się denerwować, że czegoś nie rozumiesz.

Martinus
Przejęli inicjatywe, ale nie stworzyli żadnego zagrożenia. Jak dla mnie może być
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 13.12.2017, 23:04
mitmichael,
musieli sobie przypomniec ze da sie inaczej
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.12.2017, 23:16
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Wypowiedz Sarapaty idiotyczna i niepotrzebna. Kiko jej odwinął u Ćwiąkaly i wypadł dużo lepiej.
Pani prezes trochę nie kontroluje swoich wypowiedzi, tak jak w zeszłym roku o sponsorze za rogiem, czy teraz w niedziele o serdecznym wysciskaniu się, żeby zaraz w środę Kiko przy.......ic.
Ktoś powyżej tez zauważył wrzute Kiko na Kuzbe.
No i właśnie, tak się głębiej zastanawiając to ten Kuzba jako skaut coś zrobił dobrego?
Ze Carlitosa zaopiniował negatywnie to jestem mu w stanie wybaczyć, przecież większość myślała ze o będzie ogór jak Śpiączka.
Ale może czas zadać pytanie; ty, Marcin, a co sty tu ....a w ogóle robisz ?
Dokładnie. Wyciszyć tą dyskusję. Jak pani Prezes nie wie jak to niech pogada z kimś od PRu. Dużo lepiej wypadł prezes Dukat w Radiu w poniedziałek czy we wtorek.
Najprawdopodobniej będzie nap...ka o kasę ale to było do przewidzenia. Jak muszą zapłacić Kiko to sorry, zrobić to po cichu. Jak pani prawnik nie jest w stanie negocjować to niech zatrudni kolegów po fachu.
Do tej porty była rewelacyjnym prezesem więc niech nie pokazuje ludziom, że jest inaczej.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 14.12.2017, 00:18
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Za Mączyńskiego dostał, natomiast rzeczywiście są problemy z płatnością za Brleka. Wiadomo, że wcześniej czy później to dostaniemy, ale wpływa to na płynność finansową. Zaległości niestety się nadal pojawiają, przy czym klub rzeczywiście robi wszystko by to regulować. Ale już sytuacji w której kontuzjowany piłkarz musi sam z własnej kieszeni płacić za operację kilka tysięcy euro nie rozumiem za grosz. A miało to miejsce. I jak jeszcze dodamy zaległości trudno się dziwić, że facet się zastanawia czy wracać do klubu po przerwie. A taka sytuacja niestety miała miejsce...
Czyżby Velez? Coś czuje, że nie pogra u nas ten chłop mimo, że ciekawie zapowiadał się.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów