The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2017, 18:47
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem dla Płocka, tytanów takich jak Uryga czy Kiełpin, albo Kante lub Furman, ale mamy zdecydowanie lepszych piłkarzy. Lepszych technicznie, do gry kombinacyjnej, a nie na lagi do przodu, bo tak wyglądała dzisiaj nasza gra. Jeden wielki chaos i laga. Przegraliśmy ten mecz naszym brakiem pomysłu na grę w ofensywie, i zgodzę się z poprzednikami: trzymanie Pereza jako wolny defensywny elektron wokół Bashy to było taktyczne mistrzostwo świata. Kiko taktyką pozwolił ogórom z Płocka wywieź 3 pkt. Dzisiaj to był po prostu DRAMAT.

Po strzałach wychodzi na to, że graliśmy chyba z Barceloną.
Nie złapiesz mnie na twierdzeniu że graliśmy dobrze, ale chyba było widać braki umiejętności u naszych? Bartkowski i Arsenić nieustannie się obcinają, Wasyl dramatycznie wolny ze skrętem jak tankowiec, Basha i Perez zawalili masę piłek...
Zastanowiłem się na sokojnie i nie wiem cz Imaz jest lepszy niż Varela czy Kante.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.12.2017, 18:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
a po podaniach, ze to my byliśmy Barceloną
Piłka świetnie chodziła między Wasylem, Arseniciem i Sadlokiem, to trzeba przyznać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 18:48
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Piłka świetnie chodziła między Wasylem, Arseniciem i Sadlokiem, to trzeba przyznać.
No akurat nie, często odskakiwała.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.12.2017, 18:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
MMTS - przykro mi że pracujesz na kasie w markecie, ale nie oceniaj wszystkich swoją miarą
Nie wiem, kto to MMTS, ale weź trochę zluzuj.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Pepinho
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 10.12.2017, 18:52
Ramirez za pewne odejdzie tylko co dalej, na lepszych zawodników nas nie stać, nowy trener to też z całą pewnością nowi gracze w zimie co zrozumiałe.
Uważam, że w sytuacji w jakiej się znaleźliśmy branie czego popadnie z za granicy jest błędem. Kadra jest jak jest każdy to widzi, liczenie że nagle Wojtkowski, który dziś wygrał 1 pojedynek na 11 pociągnie ten zespół wyżej w tabeli jest równie prawdziwe jak to że Ramirez jest dobrym trenerem.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.12.2017, 18:52
\
Źle mnie rozumiesz. Wojtkowski zniknął, trzymanie go to byłby sabotaż. .
Co Ty pie...przed zmiana odebrał pike ,walczył i został zmieniony 10 min po wznowieniu II połowy.Jakie zniknął?

Co za paranoja Post roku!
Brożka zgasiły wiek i kontuzje, Małecki bez formy po kontuzji kolana, Bartosz miał kilka dobrych meczy jako dżoker ale podoba mi się jego przykład. Pokazuje jak desperacko musiałeś szukać kogoś dobrego kto został w Wiśle. No i w pół roku nie rozwinął nikogo z tych no-namów wyplutych przez profesjonalny futbol

Kibicuj parchom przeciw znienawidzonemu Kiko, ważniejsze jego zwolnienie niż derby

Co za kawał ...

MMTS - przykro mi że pracujesz na kasie w markecie, ale nie oceniaj wszystkich swoją miarą. Twój wywód pokazuje że na prace wymagające intelektu się nie kwalifikujesz, ale spróbuj może na budowie?
No i widac jaki "mocarz" z Ciebie.Piłke znasz pewnie z fifa ,a widocznie sam masz o sobie mniemanie ponad stan,jak uważasz ludzi pracujacych na kasie w markecie jako cos gorszego(notabene pudło)).
Posłuchaj komentarzy podczas meczu(na których nie opieram swoich racji),które pochodza od profesjonalistów związanych z piłka ,a nie jakiegoś wolfiego zza okularów ,klepiacego na forum Wisły.
Cytując klasyka: "Kim Ty q...a jesteś.....pajacu...."
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 10.12.2017 o godz. 18:59.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 10.12.2017, 18:54
wolfy to taki typ człowieka, że przy spotkaniu z większością z nas powiedziałby "dzień dobry", następnie obrócił się o 360 stopni, siadł na dupie, i przez pół godziny widziałby gwiazdki
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 10.12.2017, 18:55
Jeśli to prawda, że szatnia zaczyna się męczyć z "Kiko - niemową", a kontrowersyjne decyzje personalne (stawianie na Hiszpanów z marszu) też nie przysporzyły Kiko zwolenników, to zatrudnianie kolejnego Hiszpana - choćby miał perfekcyjnie opanowany angielski, to dziwna decyzja. :/

Ciągle się zastanawiam co by było gdyby Kazek miał tak szeroką kadrę dwa lata temu, ale to raczej science- fiction...
Sobol teraz jedyny wybór, czy ma więcej doświadczenia niż przed rokiem do prowadzenia zespołu? Nie wiem.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.12.2017, 18:56
No akurat nie, często odskakiwała.
Podtrzymuję, że to murawa. Albo raczej piach.

A propos Ramireza.
Zawsze go broniłem uważając, że jak na nasze warunki jest człowiekiem na miejscu i jeśli da mu się spokojnie popracować, efekty przyjdą.
Dodatkowo sądziłem, że mamy za mało kasy, żeby pozbywać się trenera, płacić dwóm jednocześnie skoro jesteśmy cały czas w górnej połówce.

Jednak to zarząd ma najwięcej do powiedzenia.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 10.12.2017, 19:02
wolfy to najsympatyczniejsza osóbka na tym forum, wara mi od niego
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 19:04
czaro napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, kto to MMTS, ale weź trochę zluzuj.
Przeczytaj temat a później się wypowiadaj, OK?

TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
wolfy to taki typ człowieka, że przy spotkaniu z większością z nas powiedziałby "dzień dobry", następnie obrócił się o 360 stopni, siadł na dupie, i przez pół godziny widziałby gwiazdki
Myślę że jakbyś spotkał mnie na żywo to bałbyś się nawet pysknąć więc nie pajacuj w internecie, bo to smutne.
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
\

Co Ty pie...przed zmiana odebrał pike ,walczył i został zmieniony 10 min po wznowieniu II połowy.Jakie zniknął?

No i widac jaki "mocarz" z Ciebie.Piłke znasz pewnie z fifa ,a widocznie sam masz o sobie mniemanie ponad stan,jak uważasz ludzi pracujacych na kasie w markecie jako cos gorszego(notabene pudło)).
Posłuchaj komentarzy podczas meczu(na których nie opieram swoich racji),które pochodza od profesjonalistów związanych z piłka ,a nie jakiegoś wolfiego zza okularów ,klepiacego na forum Wisły.
Cytując klasyka: "Kim Ty q...a jesteś.....pajacu...."
Przeczytaj post użytkownika MMTS, ok? To po pierwsze.

Po drugie - możesz powoływać się na profesjonalistów z C+, mnie nie przekonują.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.12.2017 o godz. 19:10.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 10.12.2017, 19:06
Koniec, nie ma Kiko.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.12.2017, 19:06
Mozna zmienic nazwe tematu
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.12.2017, 19:07
Kiko won!!!

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
BW.WISŁA
Member

Od: 02.2011

Stary 10.12.2017, 19:08
No i po Kiko
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 10.12.2017, 19:08
Szybko się uporali. Czyli witamy powoli:

zapewne od nowej rundy
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 10.12.2017, 19:10

Myślę że jakbyś spotkał mnie na żywo to bałbyś się nawet pysknąć więc nie pajacuj w internecie, bo to smutne.

Przeczytaj post użytkownika MMTS, ok? To po pierwsze.

Po drugie - możesz powoływać się na profesjonalistów z C+, mnie nie przekonują.
Wracaj do budy i waruj chłopcze.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 10.12.2017, 19:10
No ciekawe na ile będzie taka roszada kosztowna dla klubu...

Cytat:
Mówiłem ze grali dzisiaj na zwolnienie kiko,.
Już przed meczem na forum kilka wpisów się pojawiło sugerujących taką możliwość. I oglądając dzisiejsze spotkanie też nie mogłem tej myśli się z głowy pozbyć...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 10.12.2017, 19:11
Mówiłem ze grali dzisiaj na zwolnienie kiko,.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 10.12.2017, 19:11
MMTS - przykro mi że pracujesz na kasie w markecie, ale nie oceniaj wszystkich swoją miarą. Twój wywód pokazuje że na prace wymagające intelektu się nie kwalifikujesz, ale spróbuj może na budowie

Bardzo dziękuję za sprowadzenie mnie do pionu. Już się poprawiam.
A tak na poważnie, to pod katem kultury pracy i dyskusji bardziej cenię merytoryczną i spokojną wymianę argumentów.
Dlatego jednak powrócę do biernego śledzenia forum, jak to miało miejsce poprzednio. Nie mam już 20 lat żeby ktokolwiek obrażał mnie w taki sposób, jeszcze w imię bliżej niezwiązanego mentalnie i historycznie trenera.
Warto jednak może zastanowić się, dlaczego osoby takie jak chociażby ja zaczynają się uaktywniać na forum takim jak to? A może po prostu naprawdę nie podoba się im obraz obecnej Wisły? Tym bardziej że forum nie jest prywatnym folwarkiem i jest po to aby dyskutować.

A sprowadzając rzecz do meczu z Płockiem, to niestety obnażył wszystko co ostatnio złe w naszej drużynie.
Brak nakreślonej taktyki alternatywnej (do 15-20 minuty jeszcze można było mieć nadzieję, że wygramy). Alternatywnej, tzn. tej która ma być zastosowana, jak coś pójdzie nie po naszej myśli, albo jak przeciwnik okaże się silniejszy niż oczekiwaliśmy.
Reakcja zespołu, a tym samym i trenera nie była chyba najlepsza, skoro drużyna po wyjściu z szatni prawie dostała bramkę 3-4 min później.
Widać było że Basha gra cały środek od obrońców po 30 metr, a Perez gra na alibi, to doskakując a to odskakując od przeciwników, ale bez wyraźnego zamiaru odbioru.
Widać było że bardzo często akcje kończyły się na Sadloku, ponieważ nie miał przez kogo przegrać więc albo sam coś kombinował, albo wybijał długie piłki do przodu.
Imaz dzisiaj bez dynamiki, Carlitos gubił się we własnych zwodach, jakby stracił pewność siebie.
Drużyna ewidentnie straciła wiatr w żaglach i Kiko nie potrafi ich ponownie nakręcić.
Rozumiem, że nie będziemy grać agresywnie jak Korona. Niemniej jednak powinniśmy umieć spokojnie budować akcje, zachować płynność gry i podań.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.12.2017, 19:13
Vinci napisał(a):Wyświetl post
No ciekawe na ile będzie taka roszada kosztowna dla klubu...

Już przed meczem na forum kilka wpisów się pojawiło sugerujących taką możliwość. I oglądając dzisiejsze spotkanie też nie mogłem tej myśli się z głowy pozbyć...

Chuja Kiko zarabiał.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 10.12.2017, 19:14
Teraz czekam aż Kiko zwoła konferencję na ulicy, na której powie, że ogólnie to piłkarze byli po jego stronie i wszyscy związani z klubem go kochali, tylko ten zarzad jakiś taki niecierpliwy.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 10.12.2017, 19:14
Raczej chodzi o zerwanie umowy.

Pewnie przegrywając z Płockiem jasne się stało z niee zdobędziemy na koniec roku określonej liczby punktów w kontrakcie kiko.
Ostatnio edytowane przez South : 10.12.2017 o godz. 19:18.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 19:17
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Wracaj do budy i waruj chłopcze.
Zmusisz mnie? Lepiej trochę zluzuj dzieciaku...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 10.12.2017, 19:18
Tak, miałem na myśli raczej ekwiwalent za wypowiedzenie umowy. Chociaż może nasi się odpowiednio zabezpieczyli od prawnej strony. Akurat w tym powinni być mocni, z racji wcześniejszych doświadczeń. Tak czy inaczej zmiana przed derbami, już ogranicza nasze szanse, na powtórzenie wyniku z jesieni...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.12.2017, 19:19
Czy to znaczy, że dzisiaj kopacze zrobili wszystko, żeby nie dać zarządowi pretekstu do pozostawienia Ramireza?

Jeśli tak, to nie mam słów. Po raz kolejny.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 19:21
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Tak, miałem na myśli raczej ekwiwalent za wypowiedzenie umowy. Chociaż może nasi się odpowiednio zabezpieczyli od prawnej strony. Akurat w tym powinni być mocni, z racji wcześniejszych doświadczeń. Tak czy inaczej zmiana przed derbami, już ogranicza nasze szanse, na powtórzenie wyniku z jesieni...
No właśnie nie wiem czy duet Sobol - Kmiecik lepiej ich poprowadzi z doskoku. Historia pokazuje że raczej nie...

Osobiście nie łudziłbym się że po odejściu Kiko nasi piłkarze nagle zaczną grać lepiej. Mam wątpliwości co do poziomu wielu z nich.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.12.2017, 19:23
https://twitter.com/M_Wawrzynowski/s...22830870876161
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.12.2017, 19:27
Ale ja czytam te posty, chociaż większość z nich jest skandaliczna i trochę mi głupio, że marnuję tu czas. MMTS nie napisał, że pracuje na kasie i chyba nie było potrzeby go obrażać. A jeszcze głupsze są te teksty o usadzaniu Ciebie, bo pokazują tylko bezsilność i niezdolność do odpyskowania.

Stąd też, mając na uwadze, że to internet a nie klatka mma, proponuję nikogo nie usadzać i nikogo nie prowokować - rozmawiać jak ludzie. A mając na uwadze, że to forum kibiców Wisły proponuję też nie pisać, że będziecie kibicować Cracovii, byleby drużyna zaliczyła wstrząs, a także nie pisać o swoim (jak rozumiem już byłym) trenerze stosując inwektywy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.12.2017, 19:27
Mam nadzieję, ze nowy trener, ktokolwiek by to nie był, doczeka do końca sezonu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów