|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Plotki z tt są ciekawe, ale nie ma co się nimi podpalać.
Zawsze są piłkarze w zespole którym nie pasuje trener. Głównie dotyczy to piłkarzy którzy grzeją ławę, trybuny. Z drugiej strony co dotyczy ew. poszukiwań trenera, jak przyznał sam Junco: każdy klub ma bazę potencjalnych trenerów. Byłby nieprofesjonalny gdyby takiej nie posiadał. Sam Kiko w wywiadzie osatnio przyznał, że nie wie co będzie robił za pół roku. A jak sam zapragnie powrotu do Hiszpanii? Jak ktoś wyżej napisał: 7 pkt w 3 spotkaniach i Kiko może być spokojny swojego stołka. Jeśli drużyna jest za nim to na boisku pokaże, że tak faktycznie jest. Drużynę jak sam mówi ma już zbudowaną, więc nie pozostaje nic innego jak po prostu od niej czegoś wymagać. A trener jest od tego by to egzekwować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dla mnie sprawa jest jasna
Jezeli zdobedziemy w 3 najblizszych meczach 5 lub wiecej punktow to Kiko powinen zostac do konca sezonu Jezeli nie to dziekujemy za wspolprace, przerwa zimowa w ekstraklasie jest nawet lepsza na zmiane trenera niz lato ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Wyznawcy trenera często pisali: "jak dobrze, że Kiko nie czyta forum". Widać nie czyta, bo nie wie, że jesteśmy drużyną w budowie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Tak, jak pisałem wcześniej - tekst o tym, że drużyna jest zbudowana, a wszyscy piłkarze nadrobili zaległości fizyczne bezsprzecznie nakazuje inaczej oceniać trenera (to nie jest element motywowania zespołu albo robienie pr, jak w przypadku chwalenia postawy po meczu, który nie wyszedł). Ale oceniać, a nie zaczynać krucjatę. Mniej krzyku i argumentacji (formy), a więcej treści. To nie jest "Kikuś" tylko Ramirez, trener Wisły. Nie jestem jego fanem, subiektywnie mnie nie przekonuje, ale jak na razie trzyma drużynę w górnej ósemce i przy naszym budżecie i aspiracjach nie sposób jednoznacznie go skreślać. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, Tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, zmordowany, gdy sobie odpoczął, Rzekł mądry, żeby nie był w odpowiedzi dłużny: Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz jest próżny" Ignacy Krasicki Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. - Albert Einstein Pozostalym kibicom,tym madrzejszym chocby sama wstrzemiezliwoscia,ale uparcie pragnacym sukcesu juz,za chwile : Nie wzbijaj się nadzieją wysoko jak ptak, byś nie musiał pełzać jak robak. - John Steinbeck.
Ostatnio edytowane przez wyar : 09.12.2017 o godz. 19:40.
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Oj, widać bardzo zabolało
Tysiące postów na nic, Kiko pozamiatał jednym wywiadem. Ale ten drugi cytat, to akurat tyczy się krytyków, którzy byli w mniejszości ciągle atakowani przez wyznawców pana Hiszpana. Dziękujemy, że się o nas zatroszczyłeś ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Świetnie Lettieri ułożył tę Koronę. Na razie 0:3 z Arką...
![]() Jak się okazuje szybkie wejście na jakiś level niczego nie oznacza. Dla tych, co porównują nadal Koronę Lettieriego z Wisłą Ramireza. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Hihi haha, ależ ta Korona słaba. Nie dość, że wygrała z nami 2x w ciągu tygodnia, to teraz przegrywa z drużyną, z którą my też przegraliśmy 3:1 ale lamusy xDDDDD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Tu jest art z twittera Michała Treli (dziennikarz PS, Sport i Bundesliga.onet).
Tytuł tego wpisu: "Dlaczego zwolnienie Kiko Ramireza byłoby absurdem" http://michaltrela.blog.pl/2017/12/09/3465/ Myślę, że zwłaszcza Zarząd powinien go przeczytać. A co do śliniących się na dźwięk "Lettieri" to Korona przegrała u siebie 0:3 z Arką Gdynia. Myśmy jeszcze z Arką w Krakowie nie grali. Korona w Gdyni zremisowała 0-0. Jeszcze cytat dla leniwych, bo pierwsze pół wpisu to krytyka Ramireza: Piszę to wszystko, by podkreślić, że nie twierdzę, iż Kiko Ramirez nie ma wad i wszystko robi dobrze. Ma wady i nie wszystko robi dobrze. Niemniej, podnoszącą się po każdej porażce na wiślackim Twitterze i forum śpiewkę o konieczności zwolnienia Ramireza, uważam za absurdalną. (...) Czyli w ciągu siedmiu ostatnich lat, Wisła tylko raz była wyraźnie lepsza, niż teraz. W pierwszym sezonie po powrocie Franciszka Smudy. (...) Jeśli chodzi o słaby styl, który tak się zarzuca Ramirezowi, przypomnijmy, że w letnim okienku transferowym Wisła przeszła największą rewolucję personalną od dwudziestu lat (!). Wielu żądających dziś głowy Ramireza, nie było na świecie, gdy ostatni raz przez Wisłę przeszło takie tornado. W tym okienku Wisła nie tylko się wzmacniała i czyściła szatnię, ale też całkiem ewidentnie się osłabiała. A to jest najlepsze: Narzekanie na kiepski styl, to wręcz niegodziwość. Nie ma drużyny na świecie, w której wymieniono by połowę składu, a ona od razu grałaby pięknie.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 09.12.2017 o godz. 20:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To też z wpisu Michał Treli
Michał Trela napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym widzę jedną prawidłowość (w porównaniu z Wisłą): kiedy Arka odbiera piłkę w rejonie swojego pola karnego, jej szybcy zawodnicy-obrońcy bardzo szybko ja między sobą wymieniają (w przeciwieństwie do, niestety już dość wolno grającego Głowackiego i nadal wolno grającego Arsenicia, czy wcześniej Gonzalesa). Powoduje to, że Korona, która w pierwszej części meczu starała się mimo wszystko zakładać tam od razu pressing, po jakiejś pół godzinie gry z tego zrezygnowała, bo szybka wymiana piłki między obrońcami Arki, a potem szybki przerzut do już ustawionych pomocników stwarzała więcej zagrożeń dla Korony niż pressing Korony dla Arki. W stosunku do Wisły natomiast wszyscy wiedzą, że powolnych wiślackich obrońców trzeba atakować, bo w 90% przypadków nie będą potrafili skutecznie jej oddać do swoich pomocników. Mało tego, w walce na środku wiślaccy pomocnicy też często w starciach z agresywnymi drużynami (Arka, Korona, Górnik) przegrywają większość piłek. W tym upatruję nasze "obrony Częstochowy" i doszedłem do tego wniosku oglądając mecz Korony z Arką. Jeśli nadal będziemy grali tak ociężałymi obrońcami i pomocnikami stajemy się łatwym łupem dla myszek-agresorek. Dlatego na przykład grający w środku Wojtkowski czy Halilovic odciążają naszych obrońców swoją szybkością, chociaż z drugiej strony ich straty są dla nas groźniejsze. Brak mi Lloncha w formie, a sprawni, szybcy stoperzy są chyba zakupem, który jak najszybciej trzeba zaplanować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
niezły ten wpis Treli
tu naprawde nie ot o chodzi żebym uważał Kiko za Guusa Hiddinka po prostu mniemam że zmiana na trenera o zbliżonej klasie ,(na dużo lepszego nie ma szans) CHVJA da ! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czyli lepiej pozbyć się Denisa najlepiej to wychodzi chyba,że wasyl i głowa się wezmą go za mordę i mu wytłumaczą o co chodzi
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Chyba, że Głowa i Wasyl myślą podobnie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
(znowu - sprawdzic 10 ostatnich meczow),pisze o jakims staniu ofensywy w jednej linii z obrona przeciwnika,czyli facet ma taki odjazd,ze nie wiem,co bierze (znowu: wystarczy sprawdzic 10 ostatnich meczow). Ach,no i ta odwazna teza,ze z racji tego ze sie zle ustawiamy (ale konkretow to kolo nie poda,tylko cos tam fantazjuje) ,to nie mamy sil .Naprawde chcesz z tymi bredniami dyskutowac ? przecietny kibic moze sobie to wziac i sprawdzic i z faktami jego tezy nie maja nic wspolnego. Zaznaczyl co prawda ze to jego opinia,ale ona sie tak liczy,jak punkty dla Korony za ostatni mecz z Arka ![]() ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i widzisz... siedzisz, oglądasz mecze, starasz się robić analizy, myśleć, główkować, odkrywać pewne zależności, a tu na forum wszyscy są od ciebie mądrzejsi, bo nawet nie oglądając komentowanego meczu powiedzą ci, że twoje próby analiz to "stek bzdur".
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Śmiejemy się z Korony, ale to my od nich wpi**** dwa razy w tym w PP, więc powinniśmy 'siedzieć cicho'.
Fajnie wkleić wiersz, pokazać że jest się "mądrzejszym', pytanie co nam daje prawo do pouczania innych? Kilku kibiców (w tym ja), nawiązało do najnowszego wywiadu Ramireza o budowaniu zespołu który obala wiele mitów i to na swoją (o dziwo) niekorzyść. Do tej pory żaden z wyznawców tezy o 'budowaniu' zespołu do tego nie nawiązał, ciekawe dlaczego? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
https://www.wislakrakow.com/forum/sh...postcount=3306 nikt z krytyków Kiko do tego posta nie nawiązał, ciekawe dlaczego ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a nie przepraszam, Wieśniak nawiązał
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Przeczytalem... specjalnie dla Ciebie.
Nawiazywac nie bede bo do czego niby mam nawiazywac skoro generalnie sie z wiekszoscia zgadzam. Roznica tylko taka, ze autor tego posta sadzi, ze nadszedl odpowiedni czas do rozliczania Kiko z jego pracy. Ja osobiscie uwazam, ze taki czas przyjdzie po 30 kolejkach o czym w sumie pisze od samego poczatku. Tylko tyle i az tyle ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Co do pouczania innych - no,jak masz czego nauczac,to zawsze warto to robic. Najlepiej napisz,ze masz wrodzona awersje do nauki,pouczania,itd.,itp. - wtedy bedzie uczciwiej. I wtedy wydasz sie godnym reprezentantem sporej czesci ludzkosci. Tylko nie zwariuj,jak jeszcze ktokolwiek cos sobie pomysli lub kogos pouczy !
Wiele moich postow to suche liczby,"masakrujace" "tezy" moich adwersarzy,poniewaz zawsze uczono mnie jednego. Jesli chcesz wyrazic swoja opinie,zwlaszcza na temat innych ludzi - to sprawdz,czy uzywasz faktow czy swoich wyobrazen. Jak uzywasz faktow - to Twoja opinia jest cenna i uzasadniona,jesli nie - to nie jest. Proste i logiczne. Jesli inteligentny czlowiek popelni blad - to wycofuje sie z niego,a jak jeszcze przeprasza,to to sie nazywa klasa. Czy w Twoim srodowisku jest inaczej ? Jesli tak - to wspolczuje.Piszesz o pouczaniu,inni o ego czy arogancji... jednym slowem Twoim zdaniem nie ten poucza,ma wielkie ego czy jest arogancki,co pisze jakies tezy o braku atutow Wisly po 30 min grania,kiedy na ostatnich 10 meczow Wisla strzela 16 bramek,w tym 10 po 30 minucie ? Czyli ponad 60% ? Uwazasz to za niezwykle cenna opinie,a moja odpowiedz za pouczanie ? ![]() Jesli pisze facet,ze Wisla nie gra z klepki prostopadlych podan,i to mialoby byc dyskwalifikujace,a mimo to klub gra,strzela bramki,a co pokazal Michal Trela radzi sobie calkiem niezle.. No tak,ale najwazniejsze,ze kolega napisal,ze Wisla nie gra prostopadlych podan z klepki... Itd.,itp. Sorry kolego,ja uwazam to za zwykle bzdury,na podstawie ktorych oceniany jest trener (a wcale raindog nie jest tu najgorszy,absolutnie nie !),i za przejaw wyjatkowej arogancji i wielkiego ego,ze koles zza klawiatury,ktory na dodatek przekreca fakty (najogledniej rzecz ujmujac) ma czelnosc publicznie podwazac kompetencje trenera. Nie wspomne o tym,ze ponoc tej druzynie kibicuje (choc nie jestem za propaganda sukcesu,bynajmniej)... Zobacz,ilu tu ich jest,porownaj ich "analizy" do analizy takiego Michala Treli - i bedziesz znal moje stanowisko. Zauwaz przeciez,ze i Michal napisal o pewnych negatywach,a ja z niektorymi sie zgadzam. Ale po coz mialbym Ci udowadniac,ze takze my,obroncy, mamy swiadomosc bledow Ramireza czy tego,ze druzyna nie gra porywajaco ? Wystarczy przeciez poczytac nasze posty z przeszlosci,zeby sie o tym przekonac. Jak widac nie masz na to ochoty,wolisz tylko pisac ze do czegos lub kogos sie nie odnosimy,pomimo,iz sami moglibysmy to napisac wielokrotnie o naszych polemistach. Ach,polemistach... Problem polega na tym,ze czesc z nich zablokowalem,bo szkoda mi czasu na ich czytanie. Tak jak w 1 poscie,tak w 5 nie przedstawiaja zadnych argumentow,konkretow - wiec uwazasz,ze bede tracil czas czytajac kolejne "odkrycia" ? Nie,mam ich zignorowanych i sa dla mnie niewidoczni,chyba,ze ktos ich cytuje. Ale wtedy takze nie jestem zainteresowany,poniewaz kazdy belkot mnie przeraza i po pewnym czasie trace ochote na czytanie tegoz. Byc moze omine wiec jakies Eppur si muove - pewnie moja strata ! ![]() Wiec pociesze Cie - wkrotce wyruszam na dlugi urlop i bede mial rece i nogi zajete kijkami i nartami a glowe czerwonym winem,a nie bredniami czesci kolegow z forum. Przez najblizszy miesiac bedziecie sobie mogli do woli zwalniac Ramireza i zatrudniac Brosza (najpierw poczytajcie opinie kibicow Gornika o Broszu rok temu! ) czy Lettieriego bez komentarzy,aroganckich pouczen z mojej strony. A kto wie,moze i dluzej ? Za kabaretem Rafala Kmity - zycze wesolej przemiany materii !!! ![]()
You'll never know...
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Naucz się Pan stawiać przecinki, Panie inteligent.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
wyar napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Szczerze mówiąc, Twoka retoryka do mnie nie przemawia, bo wszem i wobec chwalisz się przytaczanymi faktami po czym... nie przedstawiasz żadnych faktów. Komentarz jest tu zbędny. Szczerze mówiąc mam gdzieś to to jakiej grupy użytkowników mnie wrzucisz, ba, nawet powieka mi nie drgnie. Mam czasem ochotę wymienić pogląd na jakiś temat i nie mam zamiaru wyrastać z tym do rangi "nauki", "doktoryzowania" bo forum to nie uczelnia, ani szkoła co chcesz udowodnić (?) Przechodząc do meritum: Kto śmiał się z Korony? Framat Chcesz faktów, liczb? Tabela ekstraklasy za ostatni rok. Miejsce Wisły: 6+ lepiej punktujacy Górnik= miejsce 7. 1 wygrana w ok. 15 spotkaniach z czołówka ekstraklasy. W tym sezonie 1 gol po ok 90 rzutach różnych. Fatalne obrony SFG. Często nieuzasadniona rotacja (vide Ze Manuel, Balaniuk z samolotu do 1 składu- spalenie pilkarza) - 25 zawodników zagrało już u nas w 1 składzie w tym sezoniem. Dla porównania Górnik - 14 graczy. Co za tym idzie ponadprzecietna ilość kontuzji. Średnio 30% składu się leczy. I nie, nie namawiam do natychmiastowego zwolnienia Ramireza. Niech dogra rundę. 3 ciekawe spotkania sa przed nami i jeśli okaże się, że sobie nie poradził (mniej niz 7 punktów) to warto aby zarząd się zastanowił nad jego przyszłością. Jeśli nie ma lepszego kandydata w naszym zasięgu finansowym to też trudno, aby podejmować jakiekolwiek ruchy - tego natomiast nie wiem. Życzę udanego wyjazdu i mam ogromna prośbę używaj interpunkcji i kończ zdania spacja, bo się tego czytać nie da. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bzdura.
FraMat śmiał się z tych, którzy już w Lettierim widzieli wzór do naśladowania dla Kiko, a w zarządzie Korony wzór dla Zarządu Wisły. Jedna bardziej wybiegana drużyna pokazała jak ci, którzy porównywali nas z Koroną się mylą. Jedna bardziej grająca jak drwale drużyna pokazała, że żadne szybkie budowanie, jak to rzekomo uczynił Lettieri, niczego tak naprawdę nie daje i nie mamy powodu do krytykowania z tego powodu warsztatu Kiko. Na wysokiej wydolności można zagrać jeden mecz, czasami dwa z rzędu i to wszystko. Dotyczy Arki i Ojrzyńskiego. Można grać płynnie i ładnie dla oka i dostać w d...ę . Dotyczy Korony i Lettieriego. Gdzie po wczorajszym meczu Korony są ci, którzy każą Ramirezowi brać przykład z Lettieriego? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Poki co to my wiecej razy dostalismy w dupe niz Korona Lettieriego, wliczajac w to dwa mecze z Korona
Zreszta oni wiekszosc porazek mieli na poczatku gdy budowali druzyne. Widze, ze meczu Korony z Arka raczej nie ogladales i sugerujesz sie tylko wynikiem.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Podejrzewam, że gdybyśmy wczoraj grali z Koroną u nich, to skończyłoby się wpie...lem 0-3. To, że Korona trafiła w końcu kosą na kamień, nie świadczy, że Wisła też byłaby tym kamieniem. Po prostu oni wczoraj trafili na "rzeźników" Ojrzyńskiego. Gdyby grali z takimi miękiszami jak my, to bez problemu kolejne obicie teamu Kiko.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|