MaLk napisał(a):

Nie wiem co to za kategoria "większość obrońców Kiko", skoro obrońców Kiko jako takich można tutaj policzyć na palcach jednej ręki. Większość osób przeciwnych zwolnieniu Kiko nie robi(ła) tego ze względu na jakieś specjalne względy dla cudotwórczych zdolności Kiko, ale ze względu na okoliczności uniemożliwiające rzetelne rozliczenie wyników i kompetencji Kiko oraz sytuację samego klubu. Czyli gdyby naszym trenerem nie był Kiko, ale Pipo, Fifo, Brosz, Bartoszek albo inny Wdowczyk, w tych konkretnych uwarunkowaniach finansowych i kadrowych oraz przy tych konkretnych wynikach tego sezonu też byliby przeciwnikami nerwowych ruchów i rozliczania z nie wiadomo jakich oczekiwań sportowych. To raczej przeciwnicy Kiko wyznawali zasadę obciążania go odpowiedzialnością za gradobicie, trzęsienie ziemi i koklusz, ogniskując w nim praprzyczynę sprawczą wszelkich problemów, z jakimi walczymy w tym sezonie, wierząc, że w klubie wszystko zależy od jednej osoby.
Ja konsekwentnie czekam na zakończenie tej rundy jesienno-zimowej (jak ją poprawnie nazwać, nie za bardzo wiem) i powoli zaczynam rozliczać nie tylko z wyników, ale i ze stylu, który (dopiero!) w tym momencie powinien się pojawiać, biorąc poprawkę na to, jak dziwnie wyglądało nasze wejście w sezon.
|
Dokładnie, w tabeli jesteśmy na 6 miejscu, pierwsze derby wygraliśmy. Nikt w zarządzie nie będzie na tyle szalony (m.in. nie ma kasy) by eksperymentować z nowym trenerem w środku sezonu. W tym roku przerwa letnia jest dość długa z powodu MŚ w Rosji więc można spokojnie poczekać.
Co prawda 40 punktów w 2017 roku nie zdobędziemy ale mamy 10 punktów przewagi nad 15 Piastem (i 14 Termalicą) oraz 5 nad 9 Lechią (Wisłą P. i Śląskiem).
Moim zdaniem pozycja w tabeli i tak jest lepsza, niż wynikało by to z sytuacji finansowej klubu.
Co więcej liga jest "magiczna" Legia nie wygrała z Sandecją, a Amica zremisowała w Gliwicach. Odskoczył nam tylko Górnik.
wyar napisał(a):

...
Co do stalych fragmentow - zgoda,ale Wiesz,ze taka obrona takze musi pracowac w stalym skladzie. Z tym w tej rundzie sa olbrzymie problemy i nikt mi nie powie,ze mamy 7-8 obroncow jakosciowo na tym samym poziomie. Psialem - 4-ka Glowa,Gonzalez,Arsenic,Sadlok dla mnie jest optymalna,dodaj np. Veleza i zakladam sie,ze bramek tracic po stalych fragmentach nie bedziemy.Albo nie tyle,to na pewno.
Co do pewnych pilkarzy - jest poziom,ktorego oni nie przeskocza. Jakosc pilkarza to przede wszystkim zdolnosc do utrzymywania jak najwyzszego poziomu sportowego w jak najdluzszym okresie. Jak z tym jest u Buchalika - sam wiesz.
|
Ale w ostatnich meczach nie idzie zwłaszcza Arseniciowi i niestety Głowie.