The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2017, 19:48
Małecki 988 minut 1 bramka, 2 asysty, Boguski 823 minut 1 bramka, Kądzior 1214 minut 4 bramki, 2 asysty. Który rodak z naszej ligi jest od niego lepszy? Makuszewski również jest powoływany, a na dodatek gra.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 22.11.2017 o godz. 19:50.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.11.2017, 19:52
No faktycznie robi wrażenie wstaw statystyki Bogusia z zeszłego sezonu na jesieni 10 bramek toz to szok, ze nie miał powołania. Kurzawa tak ale Kadzior ? Jak dla mnie to tak samo Adaś powoływał z GZ niejakiego Kosznika lewego obrońcę....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.11.2017, 20:19
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Małecki 988 minut 1 bramka, 2 asysty, Boguski 823 minut 1 bramka, Kądzior 1214 minut 4 bramki, 2 asysty. Który rodak z naszej ligi jest od niego lepszy? Makuszewski również jest powoływany, a na dodatek gra.
Przypomnij sobie Małego w formie... o powołaniu nie mógł nawet pomarzyć.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 22.11.2017, 20:21
Czemu tak wyrywasz wszystko z kontekstu? Odpowiadałem serkowi, że jestem .....m i potrafię zrozumieć za co jest powoływany. Po za tym, jako gimbus mogę się mylić, ale 33lat-25lat=8 lat, chociaż funkcjonału nie wyznaczałem, to się mogę mylić. A 8 lat w piłce nożnej to całe wieki, o czym świadczą najlepiej kursy poprzedniego meczu z ostatnią Pogonią, który to graliśmy u siebie Powołania dla graczy ligowych Adam Nawałka zwykł wysyłać tydzień przed pierwszym meczem zgrupowania, a do tego czasu w poprzednim sezon RB9 miał dokładnie 1 bramkę i 1 asystę po 14 kolejkach.

serek.c2
Ja wcale nie mówie, że jest inaczej. Tak samo, jak teraz z Sadlokiem. Tylko, że to nie wnosi to nic do naszej dyskusji o poważnych graczach i 1 lidze.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 22.11.2017 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 22.11.2017, 23:37
ashkeczup ma racje, o takim zawodniku jak Kądzior możemy tylko pomarzyć, przypomnijcie sobie jego liczby z pierwszej ligi z zeszlego seoznu - były kosmiczne

oczywiscie juz wtedy malkontenci pisali ze to nizszy poziom rozgrywkowy , ble,ble,ble , i co ? póki co gra w v-celiderze ekstraklasy i juz ma niemało punktow w klasyfiukacji kanadyjskiej
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 23.11.2017, 08:35
Przewijały się w postach nazwiska Gąska czy Łabojki. Ostatnio formą strzelecką błyska Klimala z Wigier ale on z Jagi chyba wypożyczony?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.11.2017, 16:42
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ashkeczup ma racje, o takim zawodniku jak Kądzior możemy tylko pomarzyć, przypomnijcie sobie jego liczby z pierwszej ligi z zeszlego seoznu - były kosmiczne

oczywiscie juz wtedy malkontenci pisali ze to nizszy poziom rozgrywkowy , ble,ble,ble , i co ? póki co gra w v-celiderze ekstraklasy i juz ma niemało punktow w klasyfiukacji kanadyjskiej
A Ty w ogóle oglądasz mecze Górnika? Dla mnie ten chłopak to nic specjalnego - cały Górnik gra "rozpędem", spuchną szybciej niż wszyscy myślą i każdy zapomni o Kądziorach.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 23.11.2017, 17:46
Kądzior nie zrobił na mnie wrażenia natomiast Angulo podobał mi sie jak jeszcze górnik grał w 1 lidze oglądałem 2-3 mecze górnika i widać było umiejętności ale wiek raczej schyłkowy jak na gracza, pewnie jego forma ulotni sie po rundzie jesiennej jak chociażby forma Vassiljeva w zeszłym sezonie. Z GZ po spadku uważałem, ze najciekawszy jest Kurzawa, ale dziś jest nieosiągalny dla nas....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.11.2017, 09:59
wiertar napisał(a):Wyświetl post
167, 28 lat zero meczy w ekstraklasie.. kocur normalnie

mam nadzieję, że ludzie zarządzający klubem nie mają tak zaściankowego myślenia jak ty
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.11.2017, 11:25
Waldek Sobota też bardzo późno wypłynął. Tu jest Polska i wielu ciekawych piłkarzy jak legendarny Kiełbasa pewnie się kisi w niższych ligach bo nie mają dobrego menagera, znajomości.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 24.11.2017, 11:36
prawda

ale taka historia jak Piechny to sie chyba predko nie powtórzy
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 24.11.2017, 11:52
Chyba ze Wdowczyk gdzies trafi i zacznie znowu kupowac mecze
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 24.11.2017, 13:00
dzięki Wdowczykowi facet został królem strzelców w KAŻDEJ klasie rozgrywkowej w jakiej grał [od okręgówki po ekstraklase(wtedy 1lige)] ?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 24.11.2017, 13:03
W duzej mierze. Watpie zeby strzelil tyle bramek bez kupowania meczow przez Dariusza W.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 24.11.2017, 13:18
To chyba najszybciej wyjechał Kuba ? chodzi mi o wiek oczywiście
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 24.11.2017, 20:35
Z polskiej ligi na pewno Janczyk był młodszy. Również młodszy był Szczęsny ale to bardziej wiek juniorski. Czy byli młodsi od nich to już trzeba by było sprawdzić.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 25.11.2017, 03:30
Wydaje mi się, że nie było jeszcze tego wątku tutaj, więc zamieszczam.

Ostatnio przez TT przewinęła się informacja, że nie będziemy szaleć na rynku transferowym w zimie.
Mimo tego pojawiła się plotka (źródło: http://www.calabriasport24.net/croto...o-sul-mercato/ ostatni akapit), że do Wisły może trafić Słoweniec Andrej Kotnik.

Oto, co wyczytałem w polskich mediach:"Kotnik trafił do Crotone latem z ND Gorica. Ofensywny pomocnik nie zdołał wywalczyć miejsca w podstawowym składzie włoskiego zespołu i do tej pory zagrał jedynie w dwóch spotkaniach Primavery. Nic nie wskazuje na to, by Włosi skorzystali z opcji pierwokupu piłkarza i już zimą odeślą go do Słowenii, skąd Kotnik ruszy dalej. Do Polski albo na Słowację."

Oto ten Pan na transfermarkcie: https://www.transfermarkt.pl/andrej-...spieler/382007 A tu jego filmik: https://www.youtube.com/watch?v=D0QYlNrJ4J8
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.11.2017, 10:24
Calkiem ciekawy grajek.

Wg mnie teksty o braku wzmocnień mozna włożyć miedzy bajki.
Jak Junco znajdzie drugiego Carlitosa w 3 lidze to go odpuści? Wolne żarty

Ten tekst jedynie miał na celu odwrocic uwagę innych klubow, aby nie chciały się bic o tych samych pilkarzy co my.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.11.2017, 18:58
Karherop

Zgadzam się z tym co napisałeś. Jakieś transfery będą. Natomiast zapewne nie będzie takiej wielkiej budowy/przebudowy jak na początku sezonu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.11.2017, 19:25
obikenobi napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że nie było jeszcze tego wątku tutaj, więc zamieszczam.

Ostatnio przez TT przewinęła się informacja, że nie będziemy szaleć na rynku transferowym w zimie.
Mimo tego pojawiła się plotka (źródło: http://www.calabriasport24.net/croto...o-sul-mercato/ ostatni akapit), że do Wisły może trafić Słoweniec Andrej Kotnik.

Oto, co wyczytałem w polskich mediach:"Kotnik trafił do Crotone latem z ND Gorica. Ofensywny pomocnik nie zdołał wywalczyć miejsca w podstawowym składzie włoskiego zespołu i do tej pory zagrał jedynie w dwóch spotkaniach Primavery. Nic nie wskazuje na to, by Włosi skorzystali z opcji pierwokupu piłkarza i już zimą odeślą go do Słowenii, skąd Kotnik ruszy dalej. Do Polski albo na Słowację."

Oto ten Pan na transfermarkcie: https://www.transfermarkt.pl/andrej-...spieler/382007 A tu jego filmik: https://www.youtube.com/watch?v=D0QYlNrJ4J8
Ponoć kosztuje 200k EUR. Jak nikogo nie sprzedamy to raczej Wisła sobie go odpuści.
Poza tym obóz w Hiszpanii jest od 14 stycznia to warto by domknąć kadrę przed wyjazdem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.11.2017, 20:19
Przed każdym oknem wszyscy liczą na zamkniecie kadry przed obozem, a i tak najwiekszy ruch transferowy jest w okolicach zamkniecia okna transferowego. Niejako rynek wymusza takie zachowanie. Wielu dobrych zawodników czeka do końca okna licząc na najlepsza ofertę i taka Wisla moze być 3-4 wyborem, natomiast w przypadku klubu mamy taka sama sytuacje...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 25.11.2017, 21:25
Raczej Junco już nie szuka takich piłkarzy by Wisła była trzecim czy czwartym wyborem
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Stary 25.11.2017, 21:38
pepe72 napisał(a):
Ponoć kosztuje 200k EUR. Jak nikogo nie sprzedamy to raczej Wisła sobie go odpuści.
To jest kwestia jego statusu, a ten trochę ciężko ustalić, jednak wygląda na to, że gość poszedł na wypożyczenie od stycznia 2017 do stycznia 2018. Kontrakt z Goricą ma do końca tego sezonu, a to oznacza, że można go podpisać już teraz i ewentualnie wyciągnąć już zimą za frytki.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.11.2017, 22:27
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Przed każdym oknem wszyscy liczą na zamkniecie kadry przed obozem, a i tak najwiekszy ruch transferowy jest w okolicach zamkniecia okna transferowego. Niejako rynek wymusza takie zachowanie. Wielu dobrych zawodników czeka do końca okna licząc na najlepsza ofertę i taka Wisla moze być 3-4 wyborem, natomiast w przypadku klubu mamy taka sama sytuacje...
I tu się absolutnie zgodzę. Rynek wymusza pewne zachowania.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 25.11.2017, 22:32
My naprawde obecnie nie musimy nikogo sciagac, niech sie tylko wszyscy wylecza.
Co nie zmienia faktu ze jezeli bedzie mozliwosc na sciagniecie kogos z potencjaleem to pewnie takiego grajka zakontraktujemy.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 25.11.2017, 22:58
Myślę, że obecnie Junco ma tak, jak ja w FM zawsze- niby nie potrzebuje już nikogo, ale jak się trafi jakiś wariat, to wezme
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.11.2017, 00:14
Nikogo nie musimy sprowadzać? Ja widzę potrzebę ściągnięcia chociażby skrzydłowego do gry od zaraz, takiego który posadzi z miejsca na ławce Boguskiego, a na Małeckim/Imazie wywrze odpowiednią presję. Marzy mi się też "dycha" z prawdziwego zdarzenia, ktoś kalibru Wolskiego w szczycie formy u nas (tak, marzy :()
Ostatnio edytowane przez Patryko : 26.11.2017 o godz. 00:16.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 26.11.2017, 00:47
Czyli sadzamy Wojtkowskiego i Bartosza na stale na ławke?
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Stary 26.11.2017, 03:16
Rozumiem postulat sprowadzenia skrzydłowego, ale według mnie należałoby kogoś w takim razie pożegnać, bo konkurencja na skrzydłach i tak jest spora. Małecki, Boguski, Imaz, Bartosz, ewentualnie Wojtkowski no i w głębokiej rezerwie Kostal. Ze Manuela pozwolę sobie nie policzyć.

A czy potrzebujemy 10 to też bym nie był taki pewien. Niech Kiko się wykaże i skleci drużynę z tego, co ma obecnie. Na 10 może zagrać coraz lepiej spisujący się Perez, robiący postępy Halilović, Wojtkowski, albo możemy grać dwoma napastnikami. Osobiście pokładam spore nadzieje w Kolarze i Bałaniuku, zobaczymy, czy słusznie.

Mamy dosyć komfortową sytuację przed tym okienkiem - możemy, ale nie musimy. Jak się trafi perełka w przystępnej cenie, to Manuel zapewne skorzysta, ale pewnie nie będzie prowadził intensywnych poszukiwań.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 26.11.2017, 08:02
Odpowiedziałeś sobie sam kogo powinniśmy pożegnać
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów