The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2017, 22:41
Może być i bez transferów, kadra jest już odpowiednio szeroka. Tak jak wcześniej pisałem, jak dla mnie to maks. 2-3. Reszta już jest, kwestia zgrania, aklimatyzacji i dojścia do formy, a naprawdę będziemy mocni.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.11.2017, 22:46
Jeśli Carlitos zostanie to może być to całkiem sensowne rozwiązanie. Jest kim i z kim pracować.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.11.2017, 23:01
Dżizas... o czym my będziemy pisali i czym się emocjonowali w czasie okienka zimowego?!!!

No chyba, że sagą o sprzedawaniu Carlitosa

...
odpukać
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.11.2017, 23:15
W lecie mieliśmy zamknięta kadrę po czym sprowadzono Kolara Imaza Balaniuka i Pereza. Zima też, a sprowadzono Valencie i Echavarrie.

Nie wierzę że nie będzie żadnych ruchów transferowych w obie strony. Takiego Kostala trzeba np wypożyczyć aby się nie marnowałna ławie.

Junco lubi zaskakiwać. Myślę że podpiszemy kogoś z kontraktem od lipca 2018.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 21.11.2017, 23:21
Dobrze wiedzieć, że kadra jest już kompletna i domknięta. Teraz tylko życzyć spokoju bez kontuzji, dobrze przepracowanego okresu przygotowawczego. To będzie czas prawdy dla sztabu- odejdzie koronny argument braku zgrania.

Trzymam kciuki.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 22.11.2017, 08:10
Napastnika trzeba i to pilnie. Kolar Ondrasek Brożek kontuzje. Poza tym jak któryś z kolegów napisał Kostal i po wyleczeniu Kolar na pewno na wypożyczenie.Jeszcze dodałbym Pietrzaka
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.11.2017, 10:17
Nie sądze byśmy sie bawili w wypożyczenia, może za wyjątkiem Kostala. Kolar i Bałaniuk pewnie dostaną trochę szans jako zmiennicy/partnerzy Carlitosa i jak nie odpalą to latem się z nimi pożegnamy (choć Denis ma kontrakt do 2019). Po za tym gdzie mielibyśmy ich wypożyczyć? Nie ma gwarancji, że w jakiś słabszych zespołach ekstraklasy graliby regularnie, a wypożyczanie do pierwszej ligi mija się z celem.

Co do skrócenia Ze Manuela to jak najbardziej, jak Junco uda się pozbyć Ondraska to będzie duży sukces.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.11.2017, 10:30
Jest jeszcze Krzysiek Drzazga... Jak ma siedzieć na trybunach w Chojnicach, to może lepiej niech wraca i trenuje z ekstraklasowym składem? Albo wypożyczenie do niższej ligi, o ile jest jeszcze sens o niego walczyć :/
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Stary 22.11.2017, 10:35
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
Jest jeszcze Krzysiek Drzazga... Jak ma siedzieć na trybunach w Chojnicach, to może lepiej niech wraca i trenuje z ekstraklasowym składem? Albo wypożyczenie do niższej ligi, o ile jest jeszcze sens o niego walczyć :/
O ile mi wiadomo w czerwcu kończy mu się kontrakt. Skoro gość nie radzi sobie w pierwszej lidze to chyba oczywiste, że należy go pożegnać.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.11.2017, 11:23
W Mielcu sobie radzil. Tylko w tych Chojnicach ciagle trybuny. Ja bym mu szanse dal.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Stary 22.11.2017, 12:24
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
W Mielcu sobie radzil. Tylko w tych Chojnicach ciagle trybuny. Ja bym mu szanse dal.
Jakby w Mielcu był gwiazdą to jeszcze bym to rozważył. Niemniej bilans 15/4 i z tego co czytałem to grał przyzwoicie i nic ponadto. Jak parę razy dostał szanse w Ekstraklasie to prezentował się tragicznie. Jak dla mnie ten transfer był w dużej mierze pod publiczkę - "patrzcie ściągamy młodego Polaka, dużo strzelał w nizszych ligach, to może być drugi Lewandowski, albo chociaż drugi Milik". Niestety rzeczywistość brutalnie go zweryfikowała i nic nie wskazuje na to by był to piłkarz chociaż na ławkę.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.11.2017, 12:41
Poziom samej Wisły piłkarsko mega skoczył do góry, o wiele za wysoko dla Drzazgi.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 22.11.2017, 12:55
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Jakby w Mielcu był gwiazdą to jeszcze bym to rozważył. Niemniej bilans 15/4 i z tego co czytałem to grał przyzwoicie i nic ponadto. Jak parę razy dostał szanse w Ekstraklasie to prezentował się tragicznie. Jak dla mnie ten transfer był w dużej mierze pod publiczkę - "patrzcie ściągamy młodego Polaka, dużo strzelał w nizszych ligach, to może być drugi Lewandowski, albo chociaż drugi Milik". Niestety rzeczywistość brutalnie go zweryfikowała i nic nie wskazuje na to by był to piłkarz chociaż na ławkę.
Transfer gościa, który w młodym wieku rzeczywiście wybijał się w swojej lidze (wręcz nią zamiatał) nazywasz transferem pod publiczkę?

Po prostu - gość był naprawdę dobry na tamtym poziomie rozgrywkowym, do wyjęcia za grosze, więc grzechem było nie skorzystać. Życie pokazało, że Eklasa, to za wysokie progi jak na jego nogi, jego rozwój nie idzie tak, jakbyśmy sobie tego wszyscy życzyli, ale warto było to sprawdzić i dalej powinniśmy iść tą samą drogą. To nie jest "transfer pod publiczkę", tylko rozsądne działanie i oby tak dalej. Jak nie wypali - trudno, kariery nikomu nie łamiemy, bo chłopak nie kisi się na ławie, tylko jest wypożyczany, ale za to jak wypali, to będzie sukces.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 22.11.2017, 13:34
Karherop napisał(a):Wyświetl post
W lecie mieliśmy zamknięta kadrę po czym sprowadzono Kolara Imaza Balaniuka i Pereza.
Bo odszedł Krzysiu i Brlek.

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 22.11.2017, 13:36
ja bym go scignal z wypozyczenia nie wyobrazam sobie zeby byl gorszy niz Zdenek
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.11.2017, 15:10
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Nie sądze byśmy sie bawili w wypożyczenia, może za wyjątkiem Kostala. Kolar i Bałaniuk pewnie dostaną trochę szans jako zmiennicy/partnerzy Carlitosa i jak nie odpalą to latem się z nimi pożegnamy (choć Denis ma kontrakt do 2019). Po za tym gdzie mielibyśmy ich wypożyczyć? Nie ma gwarancji, że w jakiś słabszych zespołach ekstraklasy graliby regularnie, a wypożyczanie do pierwszej ligi mija się z celem.

Co do skrócenia Ze Manuela to jak najbardziej, jak Junco uda się pozbyć Ondraska to będzie duży sukces.
Balanyuk i Kolar maja kontrakt 2+2. Zdenek niestety ma wysokosc kontraktu nieproporcjonalna do tego co prezentuje na boisku. Ze Manuel takie CV a kompletnie sobie nie radzi, no ale to jest Polska, tego nie ogarniesz.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.11.2017, 15:56
Zacznijmy może od tego, że kadra zespołu nigdy nie jest tak naprawdę zamknięta.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.11.2017, 16:25
Waldus88 napisał(a):Wyświetl post
Zdenek niestety ma wysokosc kontraktu nieproporcjonalna do tego co prezentuje na boisku.
Już któryś raz na forum się spotykam ze stwierdzeniem ,że Ondrasek ma wysoki kontrakt. Czy ktoś się mniej więcej orientuje o jakich zarobkach mówimy ? Więcej niż Carlitos,który wg krakowskiej zarabia 30k/miesiąc ?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.11.2017, 16:53
blanco napisał(a):Wyświetl post
Już któryś raz na forum się spotykam ze stwierdzeniem ,że Ondrasek ma wysoki kontrakt. Czy ktoś się mniej więcej orientuje o jakich zarobkach mówimy ? Więcej niż Carlitos,który wg krakowskiej zarabia 30k/miesiąc ?
Bodajże ok 1,5x
Ostatnio edytowane przez filemon : 22.11.2017 o godz. 16:56.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Stary 22.11.2017, 18:47
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Transfer gościa, który w młodym wieku rzeczywiście wybijał się w swojej lidze (wręcz nią zamiatał) nazywasz transferem pod publiczkę?
Może to nie było najbardziej fortunne określenie, ale transfer ten ogłoszono w trakcie BEZNADZIEJNEGO okresu dla Wisły, czyli końcówki 2015 roku. Może chcieli w ten sposób pokazać, że robią cokolwiek, żeby było lepiej. Nawet jeśli się mylę to nie zmienia faktu, że nie nadaje się do gry w Ekstraklasie. Ani wtedy ani teraz.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.11.2017, 18:51
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Bo odszedł Krzysiu i Brlek.
Judaszyński odszedł na początku lipca a w/w czwórka przyszła bodajże między 29 sierpnia a 5 września

Brlek i owszem, odszedł 20 sierpnia, ale już wcześniej na jego następce namaszczono Halilovicia/Wojtkowskiego.

Junco zdawał się mieć następców, zanim odejdą podstawowi zawodnicy. I jednak tutaj nas zaskoczył końcem okna transferowego.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.11.2017, 19:20
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post

Po prostu - gość był naprawdę dobry na tamtym poziomie rozgrywkowym, do wyjęcia za grosze, więc grzechem było nie skorzystać. Życie pokazało, że Eklasa, to za wysokie progi jak na jego nogi, jego rozwój nie idzie tak, jakbyśmy sobie tego wszyscy życzyli, ale warto było to sprawdzić i dalej powinniśmy iść tą samą drogą. To nie jest "transfer pod publiczkę", tylko rozsądne działanie i oby tak dalej. Jak nie wypali - trudno, kariery nikomu nie łamiemy, bo chłopak nie kisi się na ławie, tylko jest wypożyczany, ale za to jak wypali, to będzie sukces.
Zgadzam się. Ale Drzazgę pożegnać należy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 22.11.2017, 22:44
W lecie mieliśmy zamknięta kadrę po czym sprowadzono Kolara Imaza Balaniuka i Pereza. Zima też, a sprowadzono Valencie i Echavarrie.

Nie wierzę że nie będzie żadnych ruchów transferowych w obie strony. Takiego Kostala trzeba np wypożyczyć aby się nie marnowałna ławie.

Junco lubi zaskakiwać. Myślę że podpiszemy kogoś z kontraktem od lipca 2018.
W lecie późno sprzedaliśmy Brleka i Mąkę. Jakby nie roz...enie środka pola to część zakupów mogłaby pewnie poczekać. Chociaż Imaz i Perez okazali się jednak dobrymi transferami.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 22.11.2017, 22:47
Przecież mąka_cwks odszedł na początku lipca, jeszcze przed I kolejką.

Co do Kolara to jak dla mnie to będzie wzmocnienie, co prawda długo nie dane nam było go oglądać, ale w meczu z Sandencją jak dla mnie pokazał się z dobrej strony (wiem, że to nic nie mówi, bo już nie jeden słaby piłkarz miał przebłyski w debiucie, ale na razie tylko na tej podstawie to można ocenić). Co do Kostala to też jest potencjał spory, jedyny minus to taki, że linie pomocy mamy bardzo mocno obsadzoną i bardzo dużo jest zawodników mogących grać na skrzydłach. Jednak nie rezygnowałbym z niego bo w nim też widzę duże wzmocnienie, problem pewnie jest taki jak w był w przypadku Pereza, Imaza, Halilovića, Arsenića - potrzeba gry. Jak na razie to do odstrzału z letnich nabytków jest tylko Ze. Jednak mimo wszystko ciągle wierze, że nas jakoś pozytywnie zaskoczy.

Edit:
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Ale raczej nie było to "planowane" odejście tylko trochę wymuszone. Więc zastępstwo za Mąkę szukano dość długo, poza tym jeśli miał to być Haljlović to dość szybko się nie sprawdził.
Masz rację co do odejścia, aczkolwiek chyba bardziej nie było ,,planowane" miejsce odejścia, bo już o nim i Brleku, że odejdą mówiono od końca wiosny. Zwłaszcza, że ten pierwszy coś zainteresowany dalszą grą w Wiśle nie był. Czy Halilović był zastępcą za niego? Myśle, że bardziej za Brleka.
Ostatnio edytowane przez R33 : 22.11.2017 o godz. 22:56.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 22.11.2017, 22:51
Ale raczej nie było to "planowane" odejście tylko trochę wymuszone. Więc zastępstwo za Mąkę szukano dość długo, poza tym jeśli miał to być Haljlović to dość szybko się nie sprawdził.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 22.11.2017, 23:38
Jakim cudem miałby to być Halilović, skoro jest najbardziej ofensywnie usposobiony z trójki Basha, Perez? No ludzie...
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 23.11.2017, 13:11
R33 napisał(a):Wyświetl post
ednak nie rezygnowałbym z niego bo w nim też widzę duże wzmocnienie.
Mnie ciągle interesuje na jakiej podstawie twierdzicie (bo jest takie grono osób), że Kostal to materiał na super grajka?

Nie twierdzę, że to ogór, ale wchodzi na mecz z Puszczą i niczym się kompletnie nie wyróżnia.

Cytat:
Jakim cudem miałby to być Halilović, skoro jest najbardziej ofensywnie usposobiony z trójki Basha, Perez? No ludzie...
Zgadza się, to wymysł ludzi. Halilovic nawet nie ma takich cech jakie ma KM. Naturalnym następca jest Perez, ta sama pozycja.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.11.2017, 16:33
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Mnie ciągle interesuje na jakiej podstawie twierdzicie (bo jest takie grono osób), że Kostal to materiał na super grajka?

Nie twierdzę, że to ogór, ale wchodzi na mecz z Puszczą i niczym się kompletnie nie wyróżnia.
Jak Kostal się nie wyróżnia to co można powiedzieć o Ze? Kto go kiedykolwiek wycenil na mln euro....

Kostal zauroczyl wielu (w tym mnie w przedsezonowych sparingach). Strzelał, dryblowal, ladnie gral z Haliloviciem i Ondraszkiem.
Wtedy widać że byl w sporym gazie, byl w rytmie meczowym, mógł na niego Kiko postawic i dac mu szansę jak Ze Manuelowi? No ale nie dal. Trudno. Gdy było mu dane zagrać nie prezentowal sie najgorzej na boisku.

Myślę że głównym powodem dla którego nie gra jest niedostateczna gra w defensywie oraz gorsze umiejetnosci gry kombinacyjnej niz Imaz i Boguski. No i doswiadczenie.. Ponadto wyżej stoją notowania Małeckiego, Bartosza czy Wojtkowskiego. Co mnie nie zreszta nie dziwi.

Trzeba go wypożyczyć w zimie, moze gdzies za granice bo jak teraz nie łapie się na ławkę to tym bardziej nie pogra wiosną.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 24.11.2017, 00:59
(...)
Trzeba go wypożyczyć w zimie, moze gdzies za granice bo jak teraz nie łapie się na ławkę to tym bardziej nie pogra wiosną.
W jakimś wywiadzie było, że Wisła będzie wypożyczać blisko by się dało bez większego problemu monitorować postępy. Zakładam, że raczej chodziło o Puszczę niż o Craxę . A tak bardziej serio to mówili o śląskich klubach. Są blisko i jest ich dość dużo.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.12.2017, 19:33
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...ela_23396.html

Michał Knura był dzisiaj na śniadanku z zarządem, więc info raczej pewne.

Ze szans otrzymał aż nadto i tylko w debiucie cokolwiek dał naszej drużynie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów