The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2017, 14:07
czaro napisał(a):Wyświetl post
Dlatego bardziej zagajałem, żeby ktoś się odniósł niż cokolwiek stwierdzałem. Dzięki za odpowiedź!
Co do pytania to raczej wszystko zostało napisane, mecz przyzwoity, sporo sytuacji, mało szczęścia, ostatnie 10 minut daliśmy się zdominować. Zwycięstwo zasłużone bez fajerwerków.

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.11.2017, 14:20
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ale po co znowu ta nerwowka w koncowce, zaczeliby w koncu konczyc mecze w odpowiednim momencie a nie czekac tak dlugo jak tylko sie da. Dobrze, ze tam na koncu byl faul bo zremisowac ten mecz to bylby skandal. Szkoda szans, poprzeczek i innych akcji, bardzo wazne zwyciestwo dajace przynajmniej na ten moment awans na 3 miejsce. Perez jego postawa cieszy najbardziej, poczatek w Wisle mial kiepski ale ostatnio prezentuje sie bardzo dobrze, nie to co Ze Manuel, ktory gdzies zaginal i nawet na lawke sie nie lapie. Oby w kolejnych spotkaniach nie bylo juz takiej nerwowosci, zwlaszcza za 2 tygodnie z Gornikiem bo oni nasze zawahanie z pewnoscia wykorzystaja
Ale to niestety wypadek przy pracy. Nie pamiętam, by tak Calitosowi nie szło jak dziś. Powinien mieć 3 bramki i byłby spokój.
Dla mnie to "shit happens" i tyle.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 18.11.2017, 14:22
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Problem z Haliloviciem polega na tym, że żeby się rozwijać musi częściej grać, a nie sądzę, żeby miał realną szansę w sytuacji, gdy do zdrowia wrócą Velez, Llonch, a Basha czy Perez utrzymaja formę, a może nawet zaczną grać jeszcze pewniej (a przecież jeszcze dochodzi wariant z Brożkiem, Kolarem czy Ondraskiem na boisku). Poza tym chyba rzeczywiście najgorszy czas już za Wisłą i może się okazać, że warto raczej sprowadzić Hiszpana z 2 czy 3 ligi, który da nam tu i teraz więcej, niż czekać 2 lata, aż Tibor rozwinie się piłkarsko. Pod tym względem (abstrahując od kwestii talentu) Petar miał zdecydowanie łatwiej.
Można go wypożyczyć. Skoro nie ma grających rezerw to trzeba (i chyba to się dzieje) nawiązać umowę z "drużyną farmerską". W naszym przypadku chyba Puszcza Niepołomice.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.11.2017, 18:53
Nie pasuje mi Halilovic na pozycji nr 10. Według mnie to z naszych pomocników to Wojtkowski i Perez się nadają na 10. W sumie fajnie to wygląda bo jest po dwóch na każdą pozycję.... Perez/Wojtkowski (10tki) + defensywni/kreatywni: Basha/Halilovic + "przecinaki": Velez/Llonch
Odpowiedz cytując
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 18.11.2017, 20:46
Mecz pod kontrolą, od początku do końca. Pogoń praktycznie bez żadnej szansy na strzelenie gola. To dobrze.

Ważne 3 pkt, zwycięstwo powinno być wyższe, biorąc pod uwagę liczbę stworzonych szans, ale cóż..

Pogoń ostatnio chwalona za 2-3 mecze wstecz (pomimo porażek), wczoraj nie potrafiła rozwinąć skrzydeł. Brawo drużyna.

Co do poszczególnych ocen indywidualnych:

Buchalik - w sumie nie miał zajęcia przez 90 minut.
Bartkowski - poprawny występ, zwieńczony golem dającym cenne 3 pkt.
Głowacki - dobry mecz naszego kapitana, pewne interwencje.
Arsenic - występ poprawny, raz czy dwa zbyt elektryczny.
Sadlok - Maciek podtrzymuje dobrą formę od dłuższego czasu, kilka obiecujących wejść ofenswynych, w sumie do tego już nas przywyczaił.
Basha - każda akcja przechodziła przez niego, pewny w odbiorze, mobilny, potrafiący rozegrać.
Perez - drugi z kolei dobry mecz "Pudla" rodem z Hiszpani, kilka naprawdę ciekawych podań otwierających, oby tak dalej
Hailović - widać, że z piłką przy nodze czuje się doskonale, ma lekkość grania z klepki, ale jednak musi się częsciej pokazywać do gry, bo zbyt długimi okresami gry nie był pod grą. Myślę, że jak dostanie odpowiednią ilość minut na boisku, będziemy mieć z niego pociechę.
Imaz - dobrze w grze na jeden kontakt, odnajduje się w krótkiej grze gdy schodzi do środka. Brakuje mi jego rajdów na skrzydle, co jako skrzydłowy powinien czynić.
Boguski - podobnie jak opisany wyżej Hiszpan, dobrze pokazywał się do gry, wymieniał krótko piłkę z kolegami, poprawny występ Bogusia.
Carlitos - dobry występ naszego goleador'a, pokazywał się do gry, często schodził na lewą stronę, gdzie otrzymywał podania otwierające. Dziś zabrakło skuteczności.

zmiennicy:
Małecki - parę razy wyrwał na skrzydle, tym samym uzupełnił to czego brakło mi u Imaza.
Bartosz - kilka zrywów, ale bez szału.
Wojtkowski - specjalnie zostawiłem go na koniec. Nie podobał mi się jego występ. Strasznie rzuciła mi się w oczy strata piłki po krótkim rozegraniu różnego w 84 (?) minucie, podszedł z piłką do lini końcowej i wykopał ją na autt bramkowy. A także, liczne głupie faule pod koniec meczu, które prowokowały zagrożenie pod naszą bramką.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 18.11.2017, 21:06
Zwycięstwo w pełni zasłużone, mogło być wyższe, Pogoń nie istniała poza stałymi fragmentami, czasem dyktowanymi z dupy. Cieszy, że mieliśmy na ten mecz plan i ten plan wypalił, pomimo kilku słabych ogniw.

To kto był tym słabym ogniwem? W mniejszym stopniu Carlitos i Halilović, w znacznie większym Arsenić i Bartkowski.

Carlitos - pretensje przede wszystkim o nieskuteczność. Mniejszą aktywność można tłumaczyć brkiem klasycznego napastnika do tandemu, co przy cofniętej Pogoni było Carlitosowi bardzo potrzebne.

Halilović - kilka fajnych kontaktów, ale zbyt mało aktywny, czasem jakby nie szukał piłki. Po prostu dał za mało.

Jeśli idzie o Arsenicia i Bartkowskiego to zarzuty do obydwu są identyczne. Obaj totalnie rozwalali nam koncepcję gry, głupio tracąc piłki. Pomysł na Pogoń był taki - zajeździć ich na smierć, nie dać im powąchać piłki. Przez Arsenicia i Bartkowskiego Pogoń dostała kilkanaście piłek za darmo, w dodatku w sytuacjach, które naprawdę tego nie zapowiadały. Przez nich Pogoń łapała oddech w tyłach i miała okresy, kiedy utrzymywała się przy piłce. Ale to nie jedyny grzech tych dwóch Wiślaków.

Żeby nie było, cała drużyna nie grała idealnie, i Sadlokowi, i Głowackiemu zdarzało się niepotrzebnie grać długą piłką i w ten sposób niepotrzebnie gubić piłkę, ale w wypadku Arsenicia i Bartkowskiego, te błędy były po prostu rażące.

Drugim, poważniejszym błędem było oddawanie stałych fragmentów gry. Pogoń naprawdę nie potrafiła zrobić nic z gry, jedyne zagrożenie z ich strony to zamieszania po stałych fragmentach, przy okazji słaby punkt naszej defensywy na przestrzeni obecnego sezonu. Przy takiej bezradności przeciwnika i przy relatywnie niegroźnych sytuacjach dawanie sędziemu powodów do częstego gwizdania było ewidentną głupotą - nie dość, że dawało oddech Pogoni, to jeszcze w końcówce dawało rywalom nadzieję na wyrównanie.

Bartkowskiego ratuje strzelony gol, bo trzeba pamiętać, że zadania ofensywne miał, a ich za bardzo nie wypełniał. Tu warto przypomnieć, że to nasz pierwszy gol pośrednio ze stałego fragmentu gry w tym sezonie. Przez cała rundę bardzo dobrze bijemy stałe fragmenty (szczególnie Imaz, ale także Carlitos, Wojtkowski i Małecki), oddajemy strzały, ale dopiero pierwszy raz zdobywamy bramkę -jest miejsce na poprawę, bo jak w mało której drużynie Ekstraklasy, mamy dobre wrzutki, ale za to brakuje wykończenia. Gdyby ten jeden element wyglądał lepiej, skończyłoby się pieprzenie, że drużyna jest zależna od Carlitosa.

Co do naszej drugiej linii, to szczególnie to co robił Perez wyglądało jak ośmieszanie rywali, te piłki posyłane na luzie, czasem przez dwie linie, często nie miały prawa przejść z poważniejszym rywalem, ale gra się tak jak przeciwnik pozwala. Jeżeli tandem Perez i Basha (który też zagrał dobry mecz) będzie mógł się bez przeszkód zgrywać, to o środek pola jestem już spokojny - to będzie nasz wielki atut w niedalekiej przyszłości.

Ciekawie wygląda rywalizacja na skrzydłach. Ramirez stawia na zdyscyplinowanych i pracowitych Boguskiego i Imaza - obaj zagrali dobre zawody z Pogonią, takie mocne 6/10, ale troszkę brakowało w naszej grze indywidualnych zrywów - i tu jest miejsce dla Małeckiego i Bartosza, bo obaj po wejściu zaprezentowali się z dobrej strony i dali nam sporo dynamiki i energii w końcówce.

Warto zaakcentować kolejny dobry mecz Buchalika.

Sadlok świetny, Głowacki dobry, Wojtkowski chaotyczny, ale raczej na plus.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 18.11.2017 o godz. 21:08.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.11.2017, 09:50
Zaakcentować też trzeba ż kilka razy Załuska dokonał cudu w bramce, no i te 2 słupki.

To był nasz pokaz siły !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.11.2017, 12:14
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
Nie pasuje mi Halilovic na pozycji nr 10. Według mnie to z naszych pomocników to Wojtkowski i Perez się nadają na 10. W sumie fajnie to wygląda bo jest po dwóch na każdą pozycję.... Perez/Wojtkowski (10tki) + defensywni/kreatywni: Basha/Halilovic + "przecinaki": Velez/Llonch
Wydaje mi sie ze Perez wiecej daje jak podchodzi po pilke, i nie ma gracza na plecach. Wojtkowski juz bardziej na 10, bo o wiele wiecej wolnego miejsca, a wydaje mi sie ze tego potrzebuje Kamil. Zawsze jak dostaje pilke, to nano sekunde traci na myślenie ....

co do Halilovica to pisanie o srodkowym pomocniku ze mial kilka fajnych kontaktow to jest zdecydowanie za malo. Nie wiem po czym ktos stwierdza ze wiecej minut poprawi jakosc Tibora. Imho nie potrafi regulowac tempa gry a motorycznie jest Danielem Brudem - jedna predkosc. Jak myśli, to robi to o sekunde za wolno. Wg. mnie na taka Sandecje to on sie nada, ale przeciwko mocnemu rywalowi to zginie w srodku pola.Obym sie mylił, czas pokaże.

Takiej typowej "10" ja nie widze w druzynie, ale biorac pod uwage taktyke jaka gramy, to wydaje mi sie ze my jej nie potrzebujemy. Dwie solidne "8" i jedna "6" plus dwa wahadła i "9" w postaci Carlitosa wyglada ok.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 19.11.2017, 12:15
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Zaakcentować też trzeba ż kilka razy Załuska dokonał cudu w bramce, no i te 2 słupki.

To był nasz pokaz siły !
Ja wolę "wymęczone" 3:0 niż "pokaz siły" 1:0 z obroną Częstochowy w ostatnich 10 minutach.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 19.11.2017, 13:22
kazdy chyba by wolal zeby wszystko wpadalo , ale faktem jest ze to pogon miala farta zeby bylo tylko 1:0 , a nie my ze wymeczylismy zwyciestwo
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.11.2017, 15:06
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Mi też się podobała gra Wisły wczoraj, już podobała mi się z Sandecją. Widać pomysł, sposób, skończyła się laga na chaos. Jest fajna, krótka piłka, rozegranie od tyłu, kombinacyjnie z przodu.

Ale nadal za wcześnie na pieśni pochwalne. Wiosna wiele pokaże. Teraz mieliśmy dwa mecze pod rząd z leszczami, to nie był żaden realny wyznacznik. Niecierpliwie wyczekuję kolejnych spotkań.

Nie, zupełnie nie, jestem szczęśliwy. Ty za to jak zwykle w swoim stylu jesteś przygłupem.
To nie ja rozkręcałem idiotyczną kampanię przeciw trenerowi więc kto jest przygłupem każdy sam może ocenić.
Widać po Twoich postach jak kręci Cię kiedy Wisła przegrywa. Produkujesz wtedy po kilkanaście postów tygodniowo we wszystkich tematach. Kiedy wygrywamy - dwa zdania deprecjonujące rywala.

Teraz już widzimy czemu Ramirez stawiał uparcie na Imaza i Pereza. Zaczęli łapać formę i dają bardzo dużo drużynie, a przy okazji esteci mniej narzekają.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.11.2017 o godz. 15:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.11.2017, 15:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To nie ja rozkręcałem idiotyczną kampanię przeciw trenerowi więc kto jest przygłupem każdy sam może ocenić.
Widać po Twoich postach jak kręci Cię kiedy Wisła przegrywa. Produkujesz wtedy po kilkanaście postów tygodniowo we wszystkich tematach. Kiedy wygrywamy - dwa zdania deprecjonujące rywala.
Ta zależność dotyczy wiekszosci kibiców. Wystarczy rzucic okiem na historię tematów i ilość postow. Łatwiej się krytykuje niz chwali w mysl zasady "ja bym to zrobił lepiej i muszę o tym powiedzieć całemu światu".

I nie uderzam tu konkretnie do żadnego użytkownika.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.11.2017, 17:15
Panowie fakt faktem że graliśmy kupę i niestety momentami dalej gramy. Cieszy i to bardzo, że jest coraz więcej gry na dobrym poziomie. Cieszy że najmocniej krytykowani piłkarze pokazują jakość. Też chciałbym każdy mecz wygrywać po 3-0 ale wygrajmy to co mamy do końca roku chociaż jedną bramką i będzie super.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 19.11.2017, 17:28
W tej lidze to akurat nie ma zbytnio na to zasady Zagralismy dwa dobre mecze, z Nieciecza calkiem mozliwe, ze zagramy kupe (nie mylic z wynikiem) i w sumie nie bedzie to niczym nadzwyczajnym. Krytykuje sie jak sa ku temu powody, tak samo z chwaleniem. Jeden wiecej, drugi mniej, co za roznica. Nie podobaja sie komus czyjes posty, nie czytaj, proste. Wolfy chyba byl nagminnie bity za dzieciaka, teraz wylewa swoje frustracje w internecie z piana na ustach. Ma do tego prawo. Nie podoba sie, ignorowac i tyle.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 19.11.2017 o godz. 17:31.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.11.2017, 23:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ta zależność dotyczy wiekszosci kibiców. Wystarczy rzucic okiem na historię tematów i ilość postow. Łatwiej się krytykuje niz chwali w mysl zasady "ja bym to zrobił lepiej i muszę o tym powiedzieć całemu światu".
I nie uderzam tu konkretnie do żadnego użytkownika.
Oczywiście, że tak. Najwięcej do powiedzenia jest wtedy, gdy jest najwięcej do skrytykowania/poprawienia/przeciwdziałania etc. Ja też się tak zachowuję i większość forumowiczów również. Według mnie nie ma w tym nic złego. To normalna prawidłowość u każdego człowieka. Jeżeli wszystko ci odpowiada, to nie musisz nic robić. Jeżeli chcesz zmienić aktualny stan, musisz działać. Ruszyć tyłek z kanapy po jogurt, bo jesteś głodny, pójść do pracy, bo nie masz pieniędzy, podrapać za uchem, bo swędzi.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.11.2017, 23:21
To aby teraz pochwalić: Perez i Sadlok w 11 kolejki L+.

Zasłużenie, aczkolwiek niespodziewanie.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 20.11.2017, 07:38
Sadlok pierwszą połowę zagrał skoncentrowany na defensywie, za to po przerwie, a zwłaszcza po 62 minucie, rozhulał się w ataku. W obu rolach był świetny i 11 kolejki zasłużona.
Perez to drugi mecz z rzędu nasz najlepszy piłkarz.
Chciałbym jeszcze pochwalić Małego za kilkudziesięciometrowe podanie do Imaza, po którym czerwień zarobił Rupa.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.11.2017, 08:04
^^^ Pochwalił bym za pomysł, bo samo podanie było i bardzo wysokie, i trochę nie w tempo... Za to Rupa dostał bardzo pożyteczną lekcję od Imaza Miałem wrażenie, że reszta fojutów to już widziała jak rupa tą piłkę wybija - chyba stąd ten brak konkretniejszej asekuracji. Ważne, że potrafiliśmy te błędy sprokurować i wykorzystać
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 20.11.2017, 10:54
Podanie bylo idealne i wymuskane co do milimetra. Widac , ze sie nie znasz
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 20.11.2017, 11:23
czaro napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że tak. Najwięcej do powiedzenia jest wtedy, gdy jest najwięcej do skrytykowania/poprawienia/przeciwdziałania etc. Ja też się tak zachowuję i większość forumowiczów również. Według mnie nie ma w tym nic złego. To normalna prawidłowość u każdego człowieka. Jeżeli wszystko ci odpowiada, to nie musisz nic robić. Jeżeli chcesz zmienić aktualny stan, musisz działać. Ruszyć tyłek z kanapy po jogurt, bo jesteś głodny, pójść do pracy, bo nie masz pieniędzy, podrapać za uchem, bo swędzi.
Na tym forum wielu poczuwszy lekkie swędzenie nie wymagające interwencji, rozdrapało sobię rane do skóry właściwej, niektórym aż wdała się infekcja.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.11.2017, 12:08
Ogolnie to Maly wygladal jakby mu zaaplikowali dosc spory zastrzyk jakiegos zamulacza. Po tej kontuzji zabawnie sie prezentował, jak taki zagubiony bezdomny chlopiec, natomiast paradoksalnje zagral 2 najistotniejsze pilki w meczu. Raz na sam na sam do Imaza i asysta z roznego.
To jest klasa zawodnika!
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 20.11.2017, 12:20
Z rożnego dośrodkowywał Imaz. I to on miał dwa z czterech najistotniejszych zagrań tego meczu: przyjęcie podania od Małego, co skończyło się faulem, no i rzeczoną asystę przy golu Bartkowskiego.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.11.2017, 12:47
No Imaz powolutku się wyrabia, szkoda tylko że nie jest szybszym zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 20.11.2017, 13:54
Gdyby Imaz był szybkim zawodnikiem nie mielibyśmy okazji go oglądać w barwach WIsły tylko spokojnie grałby w La Liga w którymś ze średniaków....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 20.11.2017, 17:05
Pisalem o tym znacznie wczesniej,kiedy 3/4 forum mialo ochote Imaza rozszarpac. W taktyce Kiko i Boguski i Imaz ciage schodza do srodka w nazwijmy to ostatniej fazie ataku. Daje to niewiarygodnie ciezki orzech do zgryzienia dla defensorow przeciwnika,bo musza kryc strefa i niesutannie przekazywac graczy. A zdyscyplinowanie taktyczne w Polsce na jakim poziomie jest - wiadomo. Imaz b. czesto atakuje takze bramkarza po strzalach kolegow,wchodzac jako drugi napastnik do srodka,o malo co a dobilby pilke do siatki po nieudanym strzale Halilovicia.

. Ogolnie b. zdyscyplinowany taktycznie,ciagle dla mnie za malo uderza,ale wydaje sie,ze bedzie robic to czesciej w miare postepow zespolu.
Jedna uwaga - grac w La Liga to przede wszystkim szybkie myslenie,bo taktycznie wiele zespolow nie ma tam wcale szybkich skrzydlowych. a jak bardzo lubie Imaza,to mialem przyjemnosc patrzec kiedys na trening np. Villareal-u i musze powiedziec,ze to,co Ci ludzie umieja zrobic z pilka to jest kosmos,tam takich jak Jesus i lepszych jest troche. Ale z szybkoscia u Imaza nie jest zle :

https://www.youtube.com/watch?v=pKGY_VyiUSs

Macie klasycznego Jesusa...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.11.2017, 17:18
Nasza gra od momentu kontuzji Malego sie sporo zmieniła, stąd też w piątek widzieliśmy i jego inną grę. Wkoncu zaczynamy bazować na zgraniu, wymiennosci pozycji i podporzadkowaniu się celom zespolowym. Maly potrafi tak grac, ale jak nie szło, to graliśmy długa na Carlotosa lub Malego i a nuz cos stworzą.

Nasza ofensywa wyglada całkiem dobrze, więc szybko nie spodziewam się w niej wiekszych zmian. Jedynie pozycja Halilovicia jest dość słaba i za niego być może ktoś wskoczy.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 21.11.2017, 16:47
Gramy jakiś mecz w ten weekend? Bo to już wtorek
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.11.2017, 16:49
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Gramy jakiś mecz w ten weekend? Bo to już wtorek
W ten weekend nie gramy - za to gramy w poniedziałek w Niecieczy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów