|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
O literowke szprotsonowi chodzilo
![]() ![]()
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
No to podaj przeklady meczow z ogorami w ktorych oddalismy inicjatywe.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mnie ciekawi natomiast wyznacznik bycia ogórem
Wieśniak : nie widzialem literówki. Przy.......iłem sie dla zasady of course ![]() ![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z chęcią wyjaśnię, jeżeli was to ciekawi.
Ja, niestety, jestem 'sierota po Cupiale'. Uważam, że Płock, Arkę czy Koronę trzeba lać, jak na Wisłę Kraków przystało. GZ, LW, LP, JB, ZL to moim zdaniem NIE są ogóry. A z kim oddawaliśmy inicjatywe? Pamiętasz mecz z Płockiem? Ja do dziś częściej mrugam, żeby zaleczyć oczy. Forma Korony w tym sezonie to usprawiedliwienie dla wyników tegorocznych starć z nimi, ale nigdy dla naszej gry. Gdy krytykowałem Ramireza, to zawsze za sam styl. Podczas budowania zespołu wyniki mogą być gorszę, ale odbieranie kibicom nadziei na jakąkolwiek poprawę w meczach z w.w to zbrodnia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli uważasz ze od meczu z Wisłą Płock nie widać poprawy?
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
Mecz z Plockiem byl w 4 kolejce
Mielismy wtedy za soba: 1. Pogon - Wisla 1-2 Dobry mecz w naszym wykonaniu. Naciagany karny Pogoni to jedyne na co bylo ja stac. 2. Wisla - Brukbet 1-0 57% posiadania pilki na korzysc Wisly. Bruk-bet caly mecz muruje sie, nie stwarza ani jednej sytuacji. My uderzamy 2 razy w slupek w pierwszych 45 minutach meczu i strzelamy gola w 88 minucie. 3. 3-2 przegrywamy w Zabrzu. Bardzo dobry mecz z naszej strony. Indywidualnej bledy Gonzaleza zadecydowaly o porazce. Prezentujemy sie w Zabrzu niebo lepiej niz Legia dwie kolejki wczesniej. No faktycznie gralismy 'najgorzej' w ekstraklasie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Myślę, że Kiko zachowuje się fair wobec piłkarzy, daje im szansę, od nich zależy czy ją wykorzystają. Widać, ze nieco inaczej z tym czasem i szansami podchodzi do zawodników "starszych (np. Perez, Ze Manuel, Videmont, Imaz), a inaczej do młodszych (np Kostal, Wojtkowski).
Czy "obrońcy" Kiko kilka tygodni temu, kiedy prezentowaliśmy się fatalnie byli zadowoleni z formy, czy jakości gry? Oczywiście, że nie. Oni jak i ja apelowaliśmy o czas. Myślę, że trener zaczyna wychodzić obronną ręka. Czy uważam, że Kiko jest trenerem na lata? Nie. Jest trenerem na tu i teraz. Na sytuacje w jakiej się znajdowaliśmy i znajdujemy. ![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1.Pogoń-Wisła 46-54% posiadania, 7-6 sytuacji, 4-3 strzałów, 1-3 interwencje bramkarzy. 2.Wisła-Nieciecza: 52%-48%, 10-11 sytuacji, 5-5 strzały, 5-4 interwencje. 7 ŻK pokazanych naszym. Rzeczywiście, mecz do jednej bramki. 3. To był dobry mecz. Indywidualne błędy, czyli się nie liczy? A Carlitos punktujący dla nas całą rundę, to już zasługa Kiko? Jak tu z tobą dyskutować? |
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
1. http://ekstraklasa.org/aktualnosci/h...sk-wisly-12069
Wypisz mi prosze te grozne sytuacje Pogoni. Wypisz nasze. 2. http://ekstraklasa.org/aktualnosci/p...-komplet-12101 Wypisz mi prosze te sytaucje Brukbetu. Wypisz nasze. Klamiesz co do posiadania pilki. Wisla miala 57% -> http://img.ekstraklasa.org/files/Wis...1503405242.pdf
Ostatnio edytowane przez Snow : 21.11.2017 o godz. 16:16.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zeby bronic swoich glupot, ktore notorycznie wypisujesz zaraz pewnie dojdzie do tego, ze jednak progresu w naszej grze zadnego nie ma bo przeciez od poczatku sezonu "dominowalismy"
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
sieroto po Cupiale, zdefiniuj najpierw "styl" bo bez tego ciężko o dyskusje
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie zauwazyles zadnej roznicy w naszych dwoch ostatnich meczach, wzgledem wczesniejszych?
![]()
|
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
... jzs jzs jzs
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez Snow : 21.11.2017 o godz. 16:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niestety nie pamiętam dokładnie meczu z Brukbetem, rzeczywiście mogli być słabsi. Nie mam czasu oglądać powtórki meczu, dlatego przyznaje ci racje. Niemniej wypisz minute, w której mogę obejrzeć słupek Carlitosa z ostatniego meczu na skrótach z tej stronki. Co do meczu z Pogonią- nie byliśmy lepsi, a jeśli, to ciutkę. Okazję Pogoń miała, a jeśli nie widzisz ich w linku, który podesłałeś, to zaślepia cię blask Kiko Ramireza. http://weszlo.com/2017/11/20/bartoszek-znaczy-postep/ http://weszlo.com/2017/11/20/minione...zej-niz-pogon/ Poczytaj te artykuły i zobacz, z jakimi potęgami mierzyliśmy się w tych 2 meczach. No, ale w porządku, kontynuujmy. Wisła-Piast-Carlitos z karnego, którego sam wywalczył, i Carlitos z jakiegoś niemożliwego kąta. Wypisz sytuacje Wisła-Arka- 20 minut gry, indywidualnie Małecki na 1:0 i nie byle kto, bo zdobywca PP goli nas 3:1. Wypisz sytuacje. Miałem kontynuować, ale po co, skoro naszą grę ofensywną do pewnego czasu można opisać jednym zdanie, a właściwie, to słowem: Carlitos. Jeśli twoim zdaniem graliśmy dobry futbol, to obejrzeć coś poważniejszego niż ligę okręgową. EDIT: Drogi Arkadiuszu, Jeśli ja nie rozumiem jakiegoś sformułowania używanego w internecie, to nie zapominam, że jestem w internecie i wyszukuje go w domenie google. Chyba coś mi umknęło, bo ostatnio wszyscy stali się tutaj naukowcami, na których czele stoi właśnie Czerepach- używa praw logicznych wyniesionych z 1 klasy liceum, teraz prosi o definicję.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 21.11.2017 o godz. 16:43.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
|
Naprawde moja ostatnia odpowiedz do ciebie.
Strone wczesniej napisales: ashkeczup napisał(a):
ashkeczup napisał(a):
![]() |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem co mozesz wiedziec o moich trybikach w mozgu czy mojej gimnazjalnosci. Ja za to wiem, ze twoje podsmiechujki koncza sie na forum jak to zwykle bywa w przypadku internetowych gamoni. Arrivederci.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powiedz mi, czy nie zaliczyłem Korony do grona ogórków. Powiedz, czy żydownia nie była lepszym zespołem do momentu, gdy Pestka się napalił. W meczach, o których chciałeś rozmawiać, graliśmy +- jak równy z równym. Za satysfakcjonujący mecz można uznać tylko ten z Górnikiem. Czemu nie pozostałe? Wysłałem ci 2 artykuły. Nieciecza i Pogoń były gorsze od sąsiadki. Powtarzam kolejny raz, że nigdy nie narzekałem na wyniki, a SPOSÓB(pozdro Arkadiusz, trzymaj się ciepło), w jaki graliśmy. Wyniki bardzo długo robił nam jeden zawodnik, a ja uważam, że to droga donikąd. Bardzo podoba mi się również twoje podejście do forumowiczów o odmiennych poglądach: "twoj kolega z gimnazjum". Legia albo śmierć. Moja prawda jest mojsza, chuja się tam znacie. I od niecałego roku już nie gimnazjum, więc sobie wypraszam ![]()
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 21.11.2017 o godz. 16:55.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
to nie do Ciebie, tylko kolegi który z dumą się tak określił kilka postów wcześniej ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wiem, wiem, ja tez juz zostalem do takich "zaliczony"
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Z Sandecją wygraliśmy 3:0,a mogło być nawet 5 lub 6:0. To był dobry mecz w naszym wykonaniu, który mieliśmy całkowicie pod kontrolą. Większość wówczas twierdziła, że to za sprawą klasy rywala,a w zasadzie jej braku.
Tydzień później z tą ,,beznadziejną" Sandecją nie mógł sobie poradzić Lech. W przypadku Pogoni mecz mógł wydawać się trudny, a wynik niepewny ze względu na nowego trenera Pogoni. To zawsze jest niewiadoma. Natomiast zauważyłem, że ludziom na tym forum (nie wszystkim, lecz wielu) z ogromnym trudem przychodzi znajdowanie pozytywów w naszej grze, wolą skupiać się na słabości rywala. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
Fanom zawsze trudno jest o obiektywne spojrzenie. W dodatku na ocenę, czy tego chcą czy nie, w wielu przypadkach będzie miała wpływ przeszłość Wisły. To samo dotyczy oceny potencjalnych przeciwników.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
No i w końcu mądry post...My żyjemy Wisłą przedwojenną... Cupiałowa teraźniejszość dała nam wiele sukcesów, ale jest dla nas nie do przyjęcia masz rację...Brawo Kolego!
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mądry tez był tutaj:
https://wislakrakow.com/forum/showpo...ostcount=20602 ale tak w kontekście wczorajszej porażki Legii: chyba największą gorycz i wściekłość u krytykantów wyzwoliły nasze dwie porażki (ligowa i pucharowa) z Koroną ,wtedy postrzeganą jako ujową drużynę którą Kiko ma obowiązek zmiażdżyć , albo ładować się na pake najbliżzego tira do Taragony otóż dzisiaj z perspektywy ponad połowy sezonu , można już określić drużynę Lettieriego jako objawienie roku, więc wypada na tamte nasze wyniki jednak spojrzeć przychylniejszym okiem... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No nie wiem.
Tych "objawień" jest kilka: Jeszcze Górnik i mimo wszystko Arka. Jednak osoby ich trenerów każą przypuszczać, że to za jakiś czas du.nie Brosz to samo robił z Piastem i po roku siadło. Ojrzyński też potrafi wydobyć z drwali jeszcze więcej latania z siekierkami, ale tak się nie da na dłużej. Ciekawe na czym przejedzie się Lettieri? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
co do Brosza - z wielu stron slychac bylo o nim bardzo dobre opinie (takie jak slychac bylo o Mamrocie, Radk Mroczkowskim, czy trenerze Rakowa) Za to co zrobił z Górnikiem -szapo ba, a jak dlugo to pociagnie, to zalezne jest od tego ilu ludzi w zimie mu wyjmą. Piszesz ze w Piascie po roku siadlo...wydaje mi sie ze on Piasta prowadzil 4 lata a nie rok... E: Framat. Ja rozumiem. Dlatego moje pytanie brzmi czy mial identyczna kadrę?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 27.11.2017 o godz. 13:23.
![]()
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|