The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2017, 14:44
Cytat:
Bo wcześniej przeciwko takim ogórom jak Sandencja czy Pogoń wychodziliśmy, żeby bronić wyniku i oddawaliśmy kompletnie inicjatywę
Kiedy wcześniej przeciwko Sandecji z Sącza tak wychodziliśmy
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 21.11.2017, 14:46
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Kiedy wcześniej przeciwko Sandecji z Sącza tak wychodziliśmy
Pisząc 'jak' miałem na myśli poziom sportowy, a nie konkretne kluby. Przyznaje, że to ja nie doprecyzowałem.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 21.11.2017, 14:51
O literowke szprotsonowi chodzilo
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 21.11.2017, 14:52
No to podaj przeklady meczow z ogorami w ktorych oddalismy inicjatywe.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 21.11.2017, 14:57
Snow napisał(a):Wyświetl post
No to podaj przeklady meczow z ogorami w ktorych oddalismy inicjatywe.
Mnie ciekawi natomiast wyznacznik bycia ogórem

Wieśniak : nie widzialem literówki. Przy.......iłem sie dla zasady of course

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 21.11.2017, 15:05
Z chęcią wyjaśnię, jeżeli was to ciekawi.
Ja, niestety, jestem 'sierota po Cupiale'. Uważam, że Płock, Arkę czy Koronę trzeba lać, jak na Wisłę Kraków przystało. GZ, LW, LP, JB, ZL to moim zdaniem NIE są ogóry.

A z kim oddawaliśmy inicjatywe? Pamiętasz mecz z Płockiem? Ja do dziś częściej mrugam, żeby zaleczyć oczy. Forma Korony w tym sezonie to usprawiedliwienie dla wyników tegorocznych starć z nimi, ale nigdy dla naszej gry. Gdy krytykowałem Ramireza, to zawsze za sam styl. Podczas budowania zespołu wyniki mogą być gorszę, ale odbieranie kibicom nadziei na jakąkolwiek poprawę w meczach z w.w to zbrodnia.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 21.11.2017, 15:11
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
ale odbieranie kibicom nadziei na jakąkolwiek poprawę w meczach z w.w to zbrodnia.
Czyli uważasz ze od meczu z Wisłą Płock nie widać poprawy?

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 21.11.2017, 15:15
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Czyli uważasz ze od meczu z Wisłą Płock nie widać poprawy?
Było widać. Wtedy przestaliśmy grać najgorzej w ekstraklasie. Stopniowy progres, aż ostatnie kilka meczów dało się oglądać.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 21.11.2017, 15:34
Mecz z Plockiem byl w 4 kolejce

Mielismy wtedy za soba:

1. Pogon - Wisla 1-2
Dobry mecz w naszym wykonaniu. Naciagany karny Pogoni to jedyne na co bylo ja stac.

2. Wisla - Brukbet 1-0
57% posiadania pilki na korzysc Wisly. Bruk-bet caly mecz muruje sie, nie stwarza ani jednej sytuacji. My uderzamy 2 razy w slupek w pierwszych 45 minutach meczu i strzelamy gola w 88 minucie.

3. 3-2 przegrywamy w Zabrzu. Bardzo dobry mecz z naszej strony. Indywidualnej bledy Gonzaleza zadecydowaly o porazce. Prezentujemy sie w Zabrzu niebo lepiej niz Legia dwie kolejki wczesniej.

No faktycznie gralismy 'najgorzej' w ekstraklasie
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.11.2017, 15:35
Myślę, że Kiko zachowuje się fair wobec piłkarzy, daje im szansę, od nich zależy czy ją wykorzystają. Widać, ze nieco inaczej z tym czasem i szansami podchodzi do zawodników "starszych (np. Perez, Ze Manuel, Videmont, Imaz), a inaczej do młodszych (np Kostal, Wojtkowski).

Czy "obrońcy" Kiko kilka tygodni temu, kiedy prezentowaliśmy się fatalnie byli zadowoleni z formy, czy jakości gry? Oczywiście, że nie. Oni jak i ja apelowaliśmy o czas. Myślę, że trener zaczyna wychodzić obronną ręka.

Czy uważam, że Kiko jest trenerem na lata? Nie. Jest trenerem na tu i teraz. Na sytuacje w jakiej się znajdowaliśmy i znajdujemy.
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 21.11.2017, 15:58
Mecz z Plockiem byl w 4 kolejce

Mielismy wtedy za soba:

1. Pogon - Wisla 1-2
Dobry mecz w naszym wykonaniu. Naciagany karny Pogoni to jedyne na co bylo ja stac.

2. Wisla - Brukbet 1-0
57% posiadania pilki na korzysc Wisly. Bruk-bet caly mecz muruje sie, nie stwarza ani jednej sytuacji. My uderzamy 2 razy w slupek w pierwszych 45 minutach meczu i strzelamy gola w 88 minucie.

3. 3-2 przegrywamy w Zabrzu. Bardzo dobry mecz z naszej strony. Indywidualnej bledy Gonzaleza zadecydowaly o porazce. Prezentujemy sie w Zabrzu niebo lepiej niz Legia dwie kolejki wczesniej.

No faktycznie gralismy 'najgorzej' w ekstraklasie
Cie

1.Pogoń-Wisła 46-54% posiadania, 7-6 sytuacji, 4-3 strzałów, 1-3 interwencje bramkarzy.

2.Wisła-Nieciecza: 52%-48%, 10-11 sytuacji, 5-5 strzały, 5-4 interwencje. 7 ŻK pokazanych naszym. Rzeczywiście, mecz do jednej bramki.

3. To był dobry mecz. Indywidualne błędy, czyli się nie liczy? A Carlitos punktujący dla nas całą rundę, to już zasługa Kiko? Jak tu z tobą dyskutować?
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 21.11.2017, 16:11
1. http://ekstraklasa.org/aktualnosci/h...sk-wisly-12069
Wypisz mi prosze te grozne sytuacje Pogoni. Wypisz nasze.

2. http://ekstraklasa.org/aktualnosci/p...-komplet-12101
Wypisz mi prosze te sytaucje Brukbetu. Wypisz nasze.

Klamiesz co do posiadania pilki. Wisla miala 57% -> http://img.ekstraklasa.org/files/Wis...1503405242.pdf
Ostatnio edytowane przez Snow : 21.11.2017 o godz. 16:16.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 21.11.2017, 16:18
Zeby bronic swoich glupot, ktore notorycznie wypisujesz zaraz pewnie dojdzie do tego, ze jednak progresu w naszej grze zadnego nie ma bo przeciez od poczatku sezonu "dominowalismy"
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 21.11.2017, 16:29
sieroto po Cupiale, zdefiniuj najpierw "styl" bo bez tego ciężko o dyskusje
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 21.11.2017, 16:31
Nie zauwazyles zadnej roznicy w naszych dwoch ostatnich meczach, wzgledem wczesniejszych?
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 21.11.2017, 16:36
... jzs jzs jzs
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez Snow : 21.11.2017 o godz. 16:58.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 21.11.2017, 16:38
1. http://ekstraklasa.org/aktualnosci/h...sk-wisly-12069
Wypisz mi prosze te grozne sytuacje Pogoni. Wypisz nasze.

2. http://ekstraklasa.org/aktualnosci/p...-komplet-12101
Wypisz mi prosze te sytaucje Brukbetu. Wypisz nasze.

Klamiesz co do posiadania pilki. Wisla miala 57% -> http://img.ekstraklasa.org/files/Wis...1503405242.pdf
https://www.flashscore.pl/mecz/2kbAb...zczegoly-meczu Chyba ty

Niestety nie pamiętam dokładnie meczu z Brukbetem, rzeczywiście mogli być słabsi. Nie mam czasu oglądać powtórki meczu, dlatego przyznaje ci racje. Niemniej wypisz minute, w której mogę obejrzeć słupek Carlitosa z ostatniego meczu na skrótach z tej stronki.

Co do meczu z Pogonią- nie byliśmy lepsi, a jeśli, to ciutkę. Okazję Pogoń miała, a jeśli nie widzisz ich w linku, który podesłałeś, to zaślepia cię blask Kiko Ramireza.

http://weszlo.com/2017/11/20/bartoszek-znaczy-postep/
http://weszlo.com/2017/11/20/minione...zej-niz-pogon/

Poczytaj te artykuły i zobacz, z jakimi potęgami mierzyliśmy się w tych 2 meczach.

No, ale w porządku, kontynuujmy.

Wisła-Piast-Carlitos z karnego, którego sam wywalczył, i Carlitos z jakiegoś niemożliwego kąta. Wypisz sytuacje
Wisła-Arka- 20 minut gry, indywidualnie Małecki na 1:0 i nie byle kto, bo zdobywca PP goli nas 3:1. Wypisz sytuacje.

Miałem kontynuować, ale po co, skoro naszą grę ofensywną do pewnego czasu można opisać jednym zdanie, a właściwie, to słowem: Carlitos.
Jeśli twoim zdaniem graliśmy dobry futbol, to obejrzeć coś poważniejszego niż ligę okręgową.

EDIT: Drogi Arkadiuszu,
Jeśli ja nie rozumiem jakiegoś sformułowania używanego w internecie, to nie zapominam, że jestem w internecie i wyszukuje go w domenie google. Chyba coś mi umknęło, bo ostatnio wszyscy stali się tutaj naukowcami, na których czele stoi właśnie Czerepach- używa praw logicznych wyniesionych z 1 klasy liceum, teraz prosi o definicję.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 21.11.2017 o godz. 16:43.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 21.11.2017, 16:42
Naprawde moja ostatnia odpowiedz do ciebie.

Strone wczesniej napisales:
ashkeczup napisał(a):
Bo wcześniej przeciwko takim ogórom jak Sandencja czy Pogoń wychodziliśmy, żeby bronić wyniku i oddawaliśmy kompletnie inicjatywę.
ashkeczup napisał(a):
Poczytaj te artykuły i zobacz, z jakimi potęgami mierzyliśmy się w tych 2 meczach.
a teraz probujesz mi udowodnic, ze mielismy przewage bo gralismy z "ogorkami"?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 21.11.2017, 16:42
Nie wiem co mozesz wiedziec o moich trybikach w mozgu czy mojej gimnazjalnosci. Ja za to wiem, ze twoje podsmiechujki koncza sie na forum jak to zwykle bywa w przypadku internetowych gamoni. Arrivederci.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 21.11.2017, 16:51
Naprawde moja ostatnia odpowiedz do ciebie.

Strone wczesniej napisales:

a teraz probujesz mi udowodnic, ze mielismy przewage bo gralismy z "ogorkami"?
Nie, misiaczku kochany. W odpowiedzi do szprotsona wytłumaczyłem, dlaczego użyłem słowa 'jak' w jednym z postów. Powiedz mi, kto miał inicjatywę w tym meczu: https://www.flashscore.pl/mecz/2Dpfx...ystyki-meczu;0

Powiedz mi, czy nie zaliczyłem Korony do grona ogórków.

Powiedz, czy żydownia nie była lepszym zespołem do momentu, gdy Pestka się napalił.

W meczach, o których chciałeś rozmawiać, graliśmy +- jak równy z równym. Za satysfakcjonujący mecz można uznać tylko ten z Górnikiem. Czemu nie pozostałe? Wysłałem ci 2 artykuły. Nieciecza i Pogoń były gorsze od sąsiadki.

Powtarzam kolejny raz, że nigdy nie narzekałem na wyniki, a SPOSÓB(pozdro Arkadiusz, trzymaj się ciepło), w jaki graliśmy. Wyniki bardzo długo robił nam jeden zawodnik, a ja uważam, że to droga donikąd.

Bardzo podoba mi się również twoje podejście do forumowiczów o odmiennych poglądach: "twoj kolega z gimnazjum". Legia albo śmierć. Moja prawda jest mojsza, chuja się tam znacie. I od niecałego roku już nie gimnazjum, więc sobie wypraszam
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 21.11.2017 o godz. 16:55.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 21.11.2017, 17:04
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Nie zauwazyles zadnej roznicy w naszych dwoch ostatnich meczach, wzgledem wczesniejszych?

to nie do Ciebie, tylko kolegi który z dumą się tak określił kilka postów wcześniej
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 21.11.2017, 17:11
Wiem, wiem, ja tez juz zostalem do takich "zaliczony"
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.11.2017, 17:25
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
https://www.flashscore.pl/mecz/2kbAb...zczegoly-meczu Chyba ty

Niestety nie pamiętam dokładnie meczu z Brukbetem, rzeczywiście mogli być słabsi. Nie mam czasu oglądać powtórki meczu, dlatego przyznaje ci racje. Niemniej wypisz minute, w której mogę obejrzeć słupek Carlitosa z ostatniego meczu na skrótach z tej stronki.

Co do meczu z Pogonią- nie byliśmy lepsi, a jeśli, to ciutkę. Okazję Pogoń miała, a jeśli nie widzisz ich w linku, który podesłałeś, to zaślepia cię blask Kiko Ramireza.

No, ale w porządku, kontynuujmy.

Wisła-Piast-Carlitos z karnego, którego sam wywalczył, i Carlitos z jakiegoś niemożliwego kąta. Wypisz sytuacje
Wisła-Arka- 20 minut gry, indywidualnie Małecki na 1:0 i nie byle kto, bo zdobywca PP goli nas 3:1. Wypisz sytuacje.

Miałem kontynuować, ale po co, skoro naszą grę ofensywną do pewnego czasu można opisać jednym zdanie, a właściwie, to słowem: Carlitos.
Jeśli twoim zdaniem graliśmy dobry futbol, to obejrzeć coś poważniejszego niż ligę okręgową.

EDIT: Drogi Arkadiuszu,
Jeśli ja nie rozumiem jakiegoś sformułowania używanego w internecie, to nie zapominam, że jestem w internecie i wyszukuje go w domenie google. Chyba coś mi umknęło, bo ostatnio wszyscy stali się tutaj naukowcami, na których czele stoi właśnie Czerepach- używa praw logicznych wyniesionych z 1 klasy liceum, teraz prosi o definicję.
ashkeczup nie sugerowalbym sie statystykami z flashscore, bo one najzwyczajniej w swiecie mijaja sie z prawda. Kiedys porownalem sobie 3 spotkania pod tym katem i zastanawialem sie, czy na pewno ogladam ten sam mecz
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 26.11.2017, 08:26
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy tutaj dobrze odlatują. Ty tak na poważnie?
http://www.oddsportal.com/url/event/...?oddsFormat=eu
Według bukmacherów byliśmy minimalnym faworytem, oni zazwyczaj nie przegrywają...
Pogoń u siebie zmordowała remis z przedostatnim Piastem, ale Ty oczywiście musiałeś zabłysnąć...
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 26.11.2017, 11:05
Z Sandecją wygraliśmy 3:0,a mogło być nawet 5 lub 6:0. To był dobry mecz w naszym wykonaniu, który mieliśmy całkowicie pod kontrolą. Większość wówczas twierdziła, że to za sprawą klasy rywala,a w zasadzie jej braku.
Tydzień później z tą ,,beznadziejną" Sandecją nie mógł sobie poradzić Lech.

W przypadku Pogoni mecz mógł wydawać się trudny, a wynik niepewny ze względu na nowego trenera Pogoni. To zawsze jest niewiadoma.

Natomiast zauważyłem, że ludziom na tym forum (nie wszystkim, lecz wielu) z ogromnym trudem przychodzi znajdowanie pozytywów w naszej grze, wolą skupiać się na słabości rywala.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.11.2017, 13:47
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Natomiast zauważyłem, że ludziom na tym forum (nie wszystkim, lecz wielu) z ogromnym trudem przychodzi znajdowanie pozytywów w naszej grze, wolą skupiać się na słabości rywala.
Fanom zawsze trudno jest o obiektywne spojrzenie. W dodatku na ocenę, czy tego chcą czy nie, w wielu przypadkach będzie miała wpływ przeszłość Wisły. To samo dotyczy oceny potencjalnych przeciwników.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 26.11.2017, 14:06
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Fanom zawsze trudno jest o obiektywne spojrzenie. W dodatku na ocenę, czy tego chcą czy nie, w wielu przypadkach będzie miała wpływ przeszłość Wisły. To samo dotyczy oceny potencjalnych przeciwników.
No i w końcu mądry post...My żyjemy Wisłą przedwojenną... Cupiałowa teraźniejszość dała nam wiele sukcesów, ale jest dla nas nie do przyjęcia masz rację...Brawo Kolego!
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 27.11.2017, 11:04
mądry tez był tutaj:

https://wislakrakow.com/forum/showpo...ostcount=20602

ale tak w kontekście wczorajszej porażki Legii:

chyba największą gorycz i wściekłość u krytykantów wyzwoliły nasze dwie porażki (ligowa i pucharowa) z Koroną ,wtedy postrzeganą jako ujową drużynę którą Kiko ma obowiązek zmiażdżyć , albo ładować się na pake najbliżzego tira do Taragony

otóż dzisiaj z perspektywy ponad połowy sezonu , można już określić drużynę Lettieriego jako objawienie roku, więc wypada na tamte nasze wyniki jednak spojrzeć przychylniejszym okiem...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.11.2017, 12:52
No nie wiem.
Tych "objawień" jest kilka:
Jeszcze Górnik i mimo wszystko Arka.

Jednak osoby ich trenerów każą przypuszczać, że to za jakiś czas du.nie

Brosz to samo robił z Piastem i po roku siadło.
Ojrzyński też potrafi wydobyć z drwali jeszcze więcej latania z siekierkami, ale tak się nie da na dłużej.

Ciekawe na czym przejedzie się Lettieri?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.11.2017, 13:00
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem.
Tych "objawień" jest kilka:
Jeszcze Górnik i mimo wszystko Arka.

Jednak osoby ich trenerów każą przypuszczać, że to za jakiś czas du.nie

Brosz to samo robił z Piastem i po roku siadło.
Ojrzyński też potrafi wydobyć z drwali jeszcze więcej latania z siekierkami, ale tak się nie da na dłużej.

Ciekawe na czym przejedzie się Lettieri?
W Arce Ojrzynski juz jest zajechany praca z nowym mlodym prezesem

co do Brosza - z wielu stron slychac bylo o nim bardzo dobre opinie (takie jak slychac bylo o Mamrocie, Radk Mroczkowskim, czy trenerze Rakowa)
Za to co zrobił z Górnikiem -szapo ba, a jak dlugo to pociagnie, to zalezne jest od tego ilu ludzi w zimie mu wyjmą. Piszesz ze w Piascie po roku siadlo...wydaje mi sie ze on Piasta prowadzil 4 lata a nie rok...

E: Framat. Ja rozumiem. Dlatego moje pytanie brzmi czy mial identyczna kadrę?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 27.11.2017 o godz. 13:23.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów