|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dla mnie to dziwny transfer. Kompletnie nie potrzebny
![]()
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Witamy oficjalnie Wasyla
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Marketingowo mistrzostwo świata.
Jak tylko fizycznie jest ok, to Głowa Wasyl i niech sobie pol ligi kozetke rezerwuje na oiomie. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Przeciez odszedl, bo nie dogadali sie w dlugosci kontraktu. Z tego co wiem, to nie jest teraz mlodszy ..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A kto to jest Guerrier tfu Wasilewski ![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dobra widomowsc
czekacie na Kube za X lat a teraz jak jest anligczna sytaucja to fochy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Wasilewski to wszystko to czym mogl byc Glowacki gdyby nie chroniczne kontuzje.
Moim zdaniem idealny transfer dla Arsenica ktory majac dwoch tego typu mentorow moze blyskawicznie osiagnac jeszcze wyzszy poziom. Mysle ze w zimie sciagniemy kogos pokroju Zorana - mlodego, obiecujacego obronce ktory bedzie terminowal przynajmniej pol roku u Glowy i Wasyla ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ucieszyła mnie wiadomość o sprowadzeniu Wasilewskiego. Potrzebujemy obecnie dodatkowego stopera, a Wasyl nawet w tym wieku powinien okazać się wzmocnieniem. To także niewątpliwie świetny ruch marketingowy.
Transfery Junco robią wrażenie. Drużyna, mimo skromnych możliwości finansowych ma coraz większy potencjał kadrowy i możliwości. Uważam, że dzięki jego pracy i strategii, awans do pucharów w tym sezonie jest realny. Wreszcie ![]() Obserwując te dokonania nie boję się napisać, ze Hiszpan jest prawdopodobnie najlepszym dyrektorem sportowym, jakiego kiedykolwiek miała Wisła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Podejrzewam że gdyby nie plaga kontuzji na środku obrony to tematu Wasilewskiego by raczej nie było.
Ale i tak uważa. To za bardzo dobry ruch! ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Podejrzewam, że wyjściowa para stoperów to Głowa/Wasilewski + Arsenić. Granie Wasylem i Arkiem naraz byłoby na wskroś nieprzyszłościowe. Ciekawi mnie sytuacja, gdy wróci Gonzales.
I tak mnie jeszcze naszło... Czy my czasem nie próbowaliśmy przed sezonem ustawienia z 3 stoperów? To może być transfer trochę pod to ustawienie, bo szczerze mówiąc to ciężko mi sobie wyobrazić, żeby z tej czwórki dwóch siadało na ławce (Głowa - wiadomo, nie tylko umiejętności, ale mentalny filar drużyny, Arsenić - gra na dobrym poziomie + perspektywiczny, Gonzales - imo najlepiej rozgrywa piłkę z naszych defensorów, w obronie ostatnio grał gorzej, ale to być moze kwestia kontuzji, Wasilewski - tutaj jeszcze zobaczymy, ale potencjał [jeśli można użyć tego słowa w kontekście 37-latka |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Mam mieszane uczucia. Ten transfer miałby większy sens w lecie 2017 albo nawet 2016 r. A teraz, po takiej przerwie - nie jestem pewien, czy Wasyl jest w stanie nam cokolwiek dać. W lidze, gdzie mecze wygrywa się zaangażowaniem. Ponadto, gdybyśmy mogli wybierać: Głowacki na jeszcze jeden rok na podobnym poziomie albo Głowacki i Wasyl do końca tego sezonu, odpowiedź mogłaby być tylko jedna. Ale z drugiej strony Wasyl to jest postać bardzo pozytywna, będę za niego trzymał kciuki i chciałbym chociaż raz w starciu z jakąś gorszą/wolniejszą drużyną zobaczyć parę Głowa-Wasyl na środku.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nie. Jak nie umiesz grać w piłkę to zesrasz się, a nie wygrasz. A samego zaangażowania to Wasilewskiemu na pewno nie braknie. Chodziło ci chyba o przygotowanie fizyczne. Trochę pewnie mu zajmie dojście do formy ale myślę, że to nie problem. Wg mnie dobry transfer. Grzechem byłoby nie skorzystać z takiej okazji przy naszym szpitalu na środku obrony.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pomału dochodze do siebie
NIE WIEM w jakiej formie jest Wasyl dziwi mnie tylko że pół forum spuszcza sie na myśl o Kubie który przyjdzie do nas jak już bedzie w takim wieku że nawet w MLS mu nie przedłużą umowy , a na w podobnym wieku Marcina kręci nosem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Tak, też mam nadzieję, że nam coś da. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Boimy się, co będzie gdy wróci X piłkarz (np Ivan lub Velez) zapominając, że wtedy kontuzje może mieć piłkarzy Y.
Przy takiej kadrze kontuzje są nieuniknione. Teraz mamy ich 7, a tak naprawdę od początku sezonu stale ich było ok 5 i tylko zawodnicy się 'rotowali' w gabinetach lekarskich. Wasyl nie przychodzi z 3 ligi, ale z Premier League gdzie 45 min treningu jest rozgrywane na większej intensywności jak u nas 90 minut w lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
||
Ty nie jesteś coś do Błaszczykowskiego uprzedzony? |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Odejmij Glowackiego, Wasilewskiego ktorzy moga za 6 miesiecy skonczyc kariere Veleza ktory nie wiadomo czy wroci to kto tam zostaje?
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Btw transfery Junco "na teraz" (nie mówię o Kolarze, Wojtkowski, Balanyuku etc) wyglądają kozacko :
Carlitos (topka tego wieku) --- Perez Velez Basha Imaz Cuesta ---- Ze Manuel. Jedna wtopa, jeden wybitny transfer (za którego z marszu kilka wtop jak coś można przebaczyć), kilka zapowiada się na świetne/bdb - Perez, Basha, Imaz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że Wasyl jest podpisany awaryjnie (sportowo) w kontekście najbliższego grudnia. Nie mamy stopera na zmianę, do tego 7 żółtek ma Głowa, do tego ostatnie 3 kolejki (w tym derby po środku) zostaną rozegrane w ciągu 7dni - Głowa chyba nie wytrzyma. Dobrze, że po meczu w niecieczy pozostałe mecze gramy w Krakowie.
A marketingowo i jeśli chodzi o szatnię to Wasyl jest świetnym grajkiem. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|