The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2017, 02:22
Chłop od ponad 2 lat nie gra w piłkę... a wiadomo jak prezentował się przed odsunięciem od składu w Leicester. Stracił kompletnie szybkość i nie wiem czy jest sens odkurzać emeryta(chyba, że niski kontrakt). Z drugiej strony to liga polska, ale mimo wszystko. Zobaczymy. Na pewno nie od razu, bo musi przejść okres przygotowawczy.
Odpowiedz cytując
graficiarz
Member

Od: 05.2004

Stary 18.11.2017, 06:42
Dla mnie to dziwny transfer. Kompletnie nie potrzebny
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.11.2017, 09:00
Witamy oficjalnie Wasyla
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.11.2017, 09:31
Marketingowo mistrzostwo świata.

Jak tylko fizycznie jest ok, to Głowa Wasyl i niech sobie pol ligi kozetke rezerwuje na oiomie.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.11.2017, 09:37
Szacun dla zarządu za dochowanie tajemnicy ws transferu wasyla przyda się doświadczenie ciekawe jak teraz Kiko to ustawi Sadlok,Głowa,Wasyl/Arsenić,Bartkowski,Wasyl ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.11.2017, 09:44
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
A jeszcze jedno - może by tak Załuska chciał po sezonie ze spadkowicza wrócić do Wisły? To dobry bramkarz, a u nas problemy przez które wcześniej odszedł, to już raczej przeszłość.
Przeciez odszedl, bo nie dogadali sie w dlugosci kontraktu. Z tego co wiem, to nie jest teraz mlodszy ..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.11.2017, 09:55
Z Wasylem szacuneczek. Zawsze miec lepiej na ławce w obwodzie takiego, niz nikogo. I Arsenic to teraz ma dwoch kozackich nauczycieli, oby sie dobrze rozwijał, bo porownywac go do Bunozy to przestalem dosc szybko.

Wasyl witaj na pokładzie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.11.2017, 10:54
O prosze szybko poszlo, prawie 11 a Wasyl juz podpisal, widac jak bardzo byli dogadali on i klub. Glowa w tym wieku daje rade to Wasyl o rok mlodszy tez rade sobie da a marketingowo jak ktos juz wspomnial super wzmocnienie, hitem tez mozna w sumie to nazwac w koncu troche w tej Europie czasu spedzil i jego doswiadczenie bardzo sie nam przyda. Ahh obrona Glowacki-Wasilewski, moze troche przestarzaly mur ale jednak dalej mur
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.11.2017, 11:27
Ciekaw jestem:
- czy to autorski pomysł polskiego zarządu, albo działu marketingu? ;-)
- czy to autorski pomysł Junco?
- co na to Ramirez? On w ogóle wie, kto to Wasyl?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 18.11.2017, 11:51
FraMat napisał(a):Wyświetl post
- co na to Ramirez? On w ogóle wie, kto to Wasyl?

A kto to jest Guerrier tfu Wasilewski
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 18.11.2017, 11:53
Wasyl to marketingowo wielki plus. Wczoraj i dziś od rana wszystkie portale o tym piszą. Sporo artykułów w mediach o Wiśle. Jasny sygnał. Podnosimy się, bo zobaczcie zatrzymujemy najlepszego LO w lidze na 4 lata, przedłużamy Małego a teraz jeszcze Wasyl.

Sportowo to niewiadoma ale pewnie kontrakt jest tak stworzony żeby klub w razie słabej formy zawodnika nie stracił finansowo. Może jakieś premie, bonusy do rozsądnej podstawy kontraktowej.

Witamy Wasyl.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 18.11.2017, 12:02
dobra widomowsc

czekacie na Kube za X lat a teraz jak jest anligczna sytaucja to fochy
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 18.11.2017, 12:18
obikenobi napisał(a):Wyświetl post
Tak widzę. Ty za to codziennie w lustrze musisz widzieć przyjeba.

Jak nie wiesz to na ch*j się wypowiadasz?
A widziałeś jakiś artykuł? Zaraz, zaraz, przecież uważasz za słuszne tylko informacje z oficjalnej strony klubu, ale to też z przymrużeniem oka. Na jaką odpowiedź liczyłeś? Że kolega mi powiedział? Przecież to też by nie przeszło. Skąd wiesz, że sam przyszedł z propozycją rozwiązania kontraktu? Kolega czy marny dziennikarzyna?

Jeśli chodzi o Wasyla to jestem zachwycony. Marketingowy ruch na pewno, ale o poziom sportowy też się nie martwię. Przecież ten gość kilka miesięcy temu trenował w BPL. Pewnie minie chwila nim wróci do odpowiedniej formy, ale przecież będzie rywalizował z takimi gwiazdami jak Zwoliński czy Bille Nielsen, a nie Aguero czy Zlatan.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.11.2017, 12:37
Wasilewski to wszystko to czym mogl byc Glowacki gdyby nie chroniczne kontuzje.

Moim zdaniem idealny transfer dla Arsenica ktory majac dwoch tego typu mentorow moze blyskawicznie osiagnac jeszcze wyzszy poziom.
Mysle ze w zimie sciagniemy kogos pokroju Zorana - mlodego, obiecujacego obronce ktory bedzie terminowal przynajmniej pol roku u Glowy i Wasyla
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.11.2017, 12:42
Ucieszyła mnie wiadomość o sprowadzeniu Wasilewskiego. Potrzebujemy obecnie dodatkowego stopera, a Wasyl nawet w tym wieku powinien okazać się wzmocnieniem. To także niewątpliwie świetny ruch marketingowy.

Transfery Junco robią wrażenie. Drużyna, mimo skromnych możliwości finansowych ma coraz większy potencjał kadrowy i możliwości. Uważam, że dzięki jego pracy i strategii, awans do pucharów w tym sezonie jest realny. Wreszcie

Obserwując te dokonania nie boję się napisać, ze Hiszpan jest prawdopodobnie najlepszym dyrektorem sportowym, jakiego kiedykolwiek miała Wisła.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 18.11.2017, 12:44
Podejrzewam że gdyby nie plaga kontuzji na środku obrony to tematu Wasilewskiego by raczej nie było.

Ale i tak uważa. To za bardzo dobry ruch!
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.11.2017, 12:54
Podejrzewam, że wyjściowa para stoperów to Głowa/Wasilewski + Arsenić. Granie Wasylem i Arkiem naraz byłoby na wskroś nieprzyszłościowe. Ciekawi mnie sytuacja, gdy wróci Gonzales.

I tak mnie jeszcze naszło... Czy my czasem nie próbowaliśmy przed sezonem ustawienia z 3 stoperów? To może być transfer trochę pod to ustawienie, bo szczerze mówiąc to ciężko mi sobie wyobrazić, żeby z tej czwórki dwóch siadało na ławce (Głowa - wiadomo, nie tylko umiejętności, ale mentalny filar drużyny, Arsenić - gra na dobrym poziomie + perspektywiczny, Gonzales - imo najlepiej rozgrywa piłkę z naszych defensorów, w obronie ostatnio grał gorzej, ale to być moze kwestia kontuzji, Wasilewski - tutaj jeszcze zobaczymy, ale potencjał [jeśli można użyć tego słowa w kontekście 37-latka ] na pewno jest no i nie wiem, czy zaakceptowałby pozycję nr 4).
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.11.2017, 12:55
Mam mieszane uczucia. Ten transfer miałby większy sens w lecie 2017 albo nawet 2016 r. A teraz, po takiej przerwie - nie jestem pewien, czy Wasyl jest w stanie nam cokolwiek dać. W lidze, gdzie mecze wygrywa się zaangażowaniem. Ponadto, gdybyśmy mogli wybierać: Głowacki na jeszcze jeden rok na podobnym poziomie albo Głowacki i Wasyl do końca tego sezonu, odpowiedź mogłaby być tylko jedna. Ale z drugiej strony Wasyl to jest postać bardzo pozytywna, będę za niego trzymał kciuki i chciałbym chociaż raz w starciu z jakąś gorszą/wolniejszą drużyną zobaczyć parę Głowa-Wasyl na środku.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 18.11.2017, 13:14
czaro napisał(a):Wyświetl post
W lidze, gdzie mecze wygrywa się zaangażowaniem.
Nie. Jak nie umiesz grać w piłkę to zesrasz się, a nie wygrasz. A samego zaangażowania to Wasilewskiemu na pewno nie braknie. Chodziło ci chyba o przygotowanie fizyczne. Trochę pewnie mu zajmie dojście do formy ale myślę, że to nie problem. Wg mnie dobry transfer. Grzechem byłoby nie skorzystać z takiej okazji przy naszym szpitalu na środku obrony.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 18.11.2017, 13:36
pomału dochodze do siebie

NIE WIEM w jakiej formie jest Wasyl

dziwi mnie tylko że pół forum spuszcza sie na myśl o Kubie który przyjdzie do nas jak już bedzie w takim wieku że nawet w MLS mu nie przedłużą umowy , a na w podobnym wieku Marcina kręci nosem
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.11.2017, 13:45
Nie zapominajcie o Velezie w kontekście środka obrony. To jego nominalna pozycja tym bardziej przy tak mocno obsadzonym środku. Jak wróci do zdrowia będzie jednym z pierwszych wyborów.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.11.2017, 14:03
Arked napisał(a):Wyświetl post
Nie. Jak nie umiesz grać w piłkę to zesrasz się, a nie wygrasz. A samego zaangażowania to Wasilewskiemu na pewno nie braknie. Chodziło ci chyba o przygotowanie fizyczne. Trochę pewnie mu zajmie dojście do formy ale myślę, że to nie problem. Wg mnie dobry transfer. Grzechem byłoby nie skorzystać z takiej okazji przy naszym szpitalu na środku obrony.
Może bardziej motywacja x fizyczność.

Tak, też mam nadzieję, że nam coś da.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.11.2017, 14:37
Boimy się, co będzie gdy wróci X piłkarz (np Ivan lub Velez) zapominając, że wtedy kontuzje może mieć piłkarzy Y.

Przy takiej kadrze kontuzje są nieuniknione. Teraz mamy ich 7, a tak naprawdę od początku sezonu stale ich było ok 5 i tylko zawodnicy się 'rotowali' w gabinetach lekarskich.

Wasyl nie przychodzi z 3 ligi, ale z Premier League gdzie 45 min treningu jest rozgrywane na większej intensywności jak u nas 90 minut w lidze.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 18.11.2017, 14:46
piotek napisał(a):Wyświetl post
Podejrzewam, że wyjściowa para stoperów to Głowa/Wasilewski + Arsenić. Granie Wasylem i Arkiem naraz byłoby na wskroś nieprzyszłościowe. Ciekawi mnie sytuacja, gdy wróci Gonzales.

I tak mnie jeszcze naszło... Czy my czasem nie próbowaliśmy przed sezonem ustawienia z 3 stoperów? To może być transfer trochę pod to ustawienie, bo szczerze mówiąc to ciężko mi sobie wyobrazić, żeby z tej czwórki dwóch siadało na ławce (Głowa - wiadomo, nie tylko umiejętności, ale mentalny filar drużyny, Arsenić - gra na dobrym poziomie + perspektywiczny, Gonzales - imo najlepiej rozgrywa piłkę z naszych defensorów, w obronie ostatnio grał gorzej, ale to być moze kwestia kontuzji, Wasilewski - tutaj jeszcze zobaczymy, ale potencjał [jeśli można użyć tego słowa w kontekście 37-latka ] na pewno jest no i nie wiem, czy zaakceptowałby pozycję nr 4).
Gonzalez obecnie jest połamany, Głowacki nie ma sił raczejna grę od deski do deski, Wasilewski nie wiadomo w jakiej formie przyjdzie, a Arsenic grał też jako prawy obrońca. Dobre uzupełnienie na ten sezon, ale nadmiaru bogactwa wcale nie ma.

Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
pomału dochodze do siebie

NIE WIEM w jakiej formie jest Wasyl

dziwi mnie tylko że pół forum spuszcza sie na myśl o Kubie który przyjdzie do nas jak już bedzie w takim wieku że nawet w MLS mu nie przedłużą umowy , a na w podobnym wieku Marcina kręci nosem
Nie mogę się zgodzić z tym podobnym wiekiem. Przecież jak Kuba by przyszedł w 2019 to jest 33 latek.
Ty nie jesteś coś do Błaszczykowskiego uprzedzony?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.11.2017, 14:50
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Wasilewski to wszystko to czym mogl byc Glowacki gdyby nie chroniczne kontuzje.

Moim zdaniem idealny transfer dla Arsenica ktory majac dwoch tego typu mentorow moze blyskawicznie osiagnac jeszcze wyzszy poziom.
Mysle ze w zimie sciagniemy kogos pokroju Zorana - mlodego, obiecujacego obronce ktory bedzie terminowal przynajmniej pol roku u Glowy i Wasyla
Obronę to raczej mamy dość mocną. Zwłaszcza, że Bartkowski robi się coraz lepszy. Chyba, że zakładamy dość szybką sprzedaż młodych. Raczej środek pola powinien być priorytetem.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.11.2017, 14:52
Markus napisał(a):Wyświetl post
Ucieszyła mnie wiadomość o sprowadzeniu Wasilewskiego. Potrzebujemy obecnie dodatkowego stopera, a Wasyl nawet w tym wieku powinien okazać się wzmocnieniem. To także niewątpliwie świetny ruch marketingowy.

Transfery Junco robią wrażenie. Drużyna, mimo skromnych możliwości finansowych ma coraz większy potencjał kadrowy i możliwości. Uważam, że dzięki jego pracy i strategii, awans do pucharów w tym sezonie jest realny. Wreszcie

Obserwując te dokonania nie boję się napisać, ze Hiszpan jest prawdopodobnie najlepszym dyrektorem sportowym, jakiego kiedykolwiek miała Wisła.
Puchary bez utrzymania Carlitosa to będzie samobójstwo.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 18.11.2017, 14:56
forthy napisał(a):Wyświetl post
Gonzalez obecnie jest połamany, Głowacki nie ma sił raczejna grę od deski do deski, Wasilewski nie wiadomo w jakiej formie przyjdzie, a Arsenic grał też jako prawy obrońca. Dobre uzupełnienie na ten sezon, ale nadmiaru bogactwa wcale nie ma.

Nie mogę się zgodzić z tym podobnym wiekiem. Przecież jak Kuba by przyszedł w 2019 to jest 33 latek.
Ty nie jesteś coś do Błaszczykowskiego uprzedzony?
w 2019 spoko , ale coś tam pisało że z Niemiec najpierw do jueseja
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.11.2017, 14:57
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Obronę to raczej mamy dość mocną. Zwłaszcza, że Bartkowski robi się coraz lepszy. Chyba, że zakładamy dość szybką sprzedaż młodych. Raczej środek pola powinien być priorytetem.
Odejmij Glowackiego, Wasilewskiego ktorzy moga za 6 miesiecy skonczyc kariere Veleza ktory nie wiadomo czy wroci to kto tam zostaje?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 18.11.2017, 15:01
Btw transfery Junco "na teraz" (nie mówię o Kolarze, Wojtkowski, Balanyuku etc) wyglądają kozacko :

Carlitos (topka tego wieku)
---
Perez
Velez
Basha
Imaz
Cuesta
----

Ze Manuel.

Jedna wtopa, jeden wybitny transfer (za którego z marszu kilka wtop jak coś można przebaczyć), kilka zapowiada się na świetne/bdb - Perez, Basha, Imaz.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.11.2017, 15:15
Wydaje mi się, że Wasyl jest podpisany awaryjnie (sportowo) w kontekście najbliższego grudnia. Nie mamy stopera na zmianę, do tego 7 żółtek ma Głowa, do tego ostatnie 3 kolejki (w tym derby po środku) zostaną rozegrane w ciągu 7dni - Głowa chyba nie wytrzyma. Dobrze, że po meczu w niecieczy pozostałe mecze gramy w Krakowie.
A marketingowo i jeśli chodzi o szatnię to Wasyl jest świetnym grajkiem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów