The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.10.2017, 16:50
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
cała Polska... !
czyta dzieciom ?
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 14.10.2017, 17:41
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
czyta dzieciom ?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.10.2017, 18:17
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ja mu nie kibicuje. Kibicuje Wiśle, ktokolwiek jest jej trenerem.
Wierz mi, nie skreślam go - bo jeszcze trochę tu pobędzie i czekam na jego dokonania. Kibicuje mu zaś, bo jest trenerem Wisły. Na dziś nie sądzę, abym po zmianie trenera w Wiśle kiedykolwiek chciał oglądać prowadzone przez niego kluby.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 14.10.2017, 20:21
schematy , pomysły i piękno jest

dramat Kiko polega na tym że PB23 jest jeszcze gorszy od tak krytykowanych przez forumowiczów obcokrajowców
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.10.2017, 20:40
Ale Imaza to śmiałeś krytykować,że uja się nadaje a tutaj brameczka
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.10.2017, 21:21
No prosze i mamy wygrana dodatkowo ze Slaskiem na wyjezdzie z ktorym nie wygralismy od 2013, Slaskiem ktory do tej pory nie przegral u siebie spotkania. Nie wiem co sie stalo ale chyba ktos nam pilkarzy podmienil
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 14.10.2017, 21:22
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ale Imaza to śmiałeś krytykować,że uja się nadaje a tutaj brameczka
nie pierwszy raz mnie z kimś mylisz

ale cudowny mecz !!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 14.10.2017, 21:24
Brawo, brawo. Przebłyski tego widać było już z Jagiellonią, ale dziś kilka poziomów wyżej.
A Śląsk wcale nie zagrał źle, wręcz przeciwnie oni naprawdę grali dobre zawody.

Natomiast to co robił dziś Carlitos... magia. Czasem przesadzi, czasem nieskuteczny, czasem nie poda, ale ogólnie MAGIA i to ile radości powoduje swoimi wygranymi pojedynkami czy technicznymi cudeńkami.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 14.10.2017, 21:26
Bardzo dobre spotkanie. Jest dobrze? to trzeba pochwalic....Brawo chlopaki!
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.10.2017, 21:26
Halo krytycy Hiszpanów gdzie jesteście ? Imaz dobry mecz brakło dokładności Aresnieć też dobry mecz no i Buchalik zaczął bronić
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.10.2017, 21:30
2:0, a taka była panika przez pierwsze 3 strony tego tematu!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 14.10.2017, 21:30
Zdobyta bramka Imaza, moze poczynic cuda. Jeszcze tylko Pawlowi by pasowalo.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 14.10.2017, 21:31
Pieknie....długo było czekac na tak przekonujacy wynik, ale sie udalo!
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 14.10.2017, 21:33
Paweł to irytuje niemiłosiernie. Po tym, co dziś zagrał, to bardziej z niego pomocnik, niż napastnik. Rozdał fajnie przy bramce i raz fajnie do Imaza. Ale to kręcenie głową mnie już bawi. Kręci głową na Carlitosa, któremu nie wychodzi tyle w meczu, ile Brożkowi wychodzi, czyli ze dwie sytuacje. Naprawdę Panie Pawle. Troche pokory. Trzeba uznać wielkość Carlitosa.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.10.2017, 21:34
Nie będę oceniał meczu, bo każdy swoje przemyślenia, myślę, ma. Ale pierwszy raz chciałbym oficjalnie pochwalić sędziego Raczkowskiego, którego - delikatnie mówiąc - nie jestem specjalnym fanem.

Nie chodzi nawet o tego karnego, który został nam przyznany po weryfikacji wideo (w ogóle tego faulu wcześniej nie widziałem). Po prostu facet miał dzisiaj mecz idealnie pod kontrolą. Nie gwizdał wszystkich stykówek, nie kartkował byle czego. Piłkarze też nie skakali sobie przez to do gardeł, bo czuli, na co mogą sobie pozwolić. I summa summarum właśnie też dzięki Raczkowskiemu ten mecz był płynny i tak cholernie dobry do oglądania.

Szacun i podziękowanie. Piłkarzom również, bo na taką Wisłę chce się patrzeć!
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 14.10.2017, 21:35
Chyba wszyscy dzisiaj zagrali dobre spotkanie. Nooo może poza Boguskim i Brożkiem podkreślam w pierwszej połowie. W drugiej Boguś dalej grał padake, ale Paweł zdecydowanie podniósł poprzeczke. Brawo!! Z 7egią komplet na trybunach i punktów!
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 14.10.2017, 21:35
Bardzo podobał mi się mecz. Cieszy mnie progres. Dziś poza ciekawą grą (która była już w Białym) były też bramki. Super! Mistrzostwo pokazał Carlitos, ale ogromne brawa też dla Lloncha, Arsenicia, Buchalika i Imaza za brameczkę (i niezły występ). Bramka Imaza mi się dziś przyśniła, więc jestem zadowolona również z siebie
Na minus nasza "stara gwardia". Brożek i Boguski niestety fatalnie.

Niesamowicie ciekawi mnie rywalizacja Cywki z Arseniciem na prawej. Cywka prezentował równy, przyzwoity poziom, ale Arsenić wszedł z buta i mimo, że jest trochę bardziej pokraczny, to robi bardzo dobre wrażenie
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 14.10.2017, 21:36
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Paweł to irytuje niemiłosiernie. Po tym, co dziś zagrał, to bardziej z niego pomocnik, niż napastnik. Rozdał fajnie przy bramce i raz fajnie do Imaza. Ale to kręcenie głową mnie już bawi. Kręci głową na Carlitosa, któremu nie wychodzi tyle w meczu, ile Brożkowi wychodzi, czyli ze dwie sytuacje. Naprawdę Panie Pawle. Troche pokory. Trzeba uznać wielkość Carlitosa.
Krecil, bo mógl mu ktos wystawic patelnie...i bylo by prawdopodobnie po meczu.
To gra zespolowa wiec go rozumiem...Glowacki tez kiwa glowa po partaczonej sytuacji . Tylko trzeba widziec wszystko a nie to co sie chce.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.10.2017 o godz. 21:38.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 14.10.2017, 21:38
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Na ta chwile Kiko nie ogarnia nic.

Brawo drużyna, brawo trenerze. Tego trzeba było, lepszej gry, wygranej na wyjeździe z ciężkim rywalem.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 14.10.2017, 21:40
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Krecil, bo mógl mu ktos wystawic patelnie...i bylo by prawdopodobnie po meczu.
To gra zespolowa.
Mógł próbować, ale to nie była chyba otwarta przestrzeń na to podanie. Tak czy siak gościowi robiącemu taki impact jak Carlitos trzeba wybaczyć szczególnie, że jego złe decyzje to promil.

Arsenić grał przeciwko 20cm niższemu Koseckiemu. Trzeba mu te pare objazdów wybaczyć
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.10.2017, 21:40
co to w ogóle dzisiaj k...a było?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.10.2017, 21:42
O widzę, że drużyna się trochę dotarła z nowymi, Kiko wreszcie ogarnął towarzycho i wracamy do stylu z jego początków. Szybka gra, małe posiadanie ale przynajmniej są konkrety w postaci sytuacji w czym wydatnie pomaga będący w niesamowitym gazie Carlitos.

Śląsk mógł strzelić z 2-3 bramki, my z 5, obydwie strony nieskutecznie - koniec końców zasłużone zwycięstwo. Mecz praktycznie zabił VAR (rzut karny). Faul ewidentny, ale pewnie bym się wkurzył jakbym kibicował Śląskowi, bo w naszej ekstraklasie takie sytuacje przy rożnych to standard. Np. przeciw nam była podobna sytuacja z VARem i sędzia mimo wszystko uznał to za walkę z duchem gry i nie gwizdnął.

Dobrze się mecz oglądało, cieszą 3 punkty i wygrana na trudnym terenie. Wreszcie dało się na naszą grę patrzyć (już drugi raz z rzędu i pierwszy raz na wyjeździe od nie pamiętam kiedy) - więc jestem bardzo zadowolony. Dobry prognostyk przed warszafką za tydzień.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.10.2017 o godz. 21:45.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 14.10.2017, 21:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
co to w ogóle dzisiaj k...a było?

dziesiec kutasow w ksc

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.10.2017, 21:57
powiem wam ze z trybun to wygladalo to momentami naprawde kozacko.
To co odpierdala Carlitos to nie mam pytan.
Podoba mi sie to ze Polacy ucza sie od Hiszpanow grania klepa i ogolnie technicznej pilki. Sadlok dzisiaj taka profesura ze Nawalka to juz powinien meila pisac z powolaniem. Dla mnie najbardziej odstawal Boguski, jakis taki wolniejszy od reszty, bardziej ślamazarny ..
Fajnie wyglada ten nasz atak blyskawiczny, i do tego wlasnie bardzo dobrze nadaje sie Imaz, poniewaz potrafi z pierwszej pilki zagrac dokladnie na dobieg (vide podanie do Carlitosa w 1 polowie)
Koseki jezdzil niemilosiernie z Arsenicem jak podlapal jego dlugie kroki, ale dobrze ze nic z tego nie wyszlo. W 1 polowie Chorwat mi sie podobal, w drugiej jednak wolalbym Cywke.Braklo doswiadczenia i cwaniactwa grania z Kosekim.
Buchalik nic nie zjebal i mial szczescie wiec co tu mozna mowic. A var jak var, jak dla mnie to zabija cos w futbolu, ni z dupy ni z pietruchy sedzia zatrzymuje akcje i daje na wapno. Wazne ze dla nas.

Taka Wisle chce sie ogladac, biorac pod uwage ze Slask zagral naprawde bardzo dobre spotkanie. Zapierdalali jak motorki, i szczerze mowiac obawialem sie pojedynkow Robaka z Ivanem, no ale Robak na szczescie nie dojechal
Dawno nie widzialem takiego meczu napadziora jak dzisiaj zagral Carlitos. Przyjmowal niemozliwe pilki a sama futbolowka wygladala jakby byla przyklejona do jego stopy...
Nie wiem jak wy, ale ja widzialem dosc duza roznice w stosunku do ostatniego naszego meczu i do naszej gry. Oby to bylo powtarzalne, ta jakosc i zaangazowanie a nie jednorazowe a bedziemy dymac az wióry bedą leciały
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 14.10.2017, 21:58
Llonch swietny mecz dzis, nie wiem czy nie byl najlepszy na boisku.

Slask pykniety prosimy naatepny mecz.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.10.2017, 21:59
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post

Niesamowicie ciekawi mnie rywalizacja Cywki z Arseniciem na prawej. Cywka prezentował równy, przyzwoity poziom, ale Arsenić wszedł z buta i mimo, że jest trochę bardziej pokraczny, to robi bardzo dobre wrażenie
Rywalizacja już się skończyła i Cywka musi pomyśleć o nowej pozycji dla siebie (dla niego to zresztą nic nowego). Trochę z dużą przesadą napiszę, że dzieli ich rów mariański jeśli chodzi o odbiór. Co do pokraczności, to ja zawsze łapałem się za głowę patrząc na sposób biegania Cywki.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 14.10.2017, 22:03
Znowu zero z tyłu. Świetny mecz Arsenicia w pierwszej połowie, potem obniżył poziom, ale i tak Cywka mu nie podskoczy. Llonch wrócił do dyspozycji sprzed kontuzji. Imaz pokazał dzisiaj duży potencjał - wygląda na to, że możemy się spodziewać po nim jeszcze znacznie więcej niż to, co dał dzisiaj. Zna ko mi ty mecz Buchalika! Panie Michale, szacun za refleks, koncentrację, grę nogami, piąstkowanie.

Największe brawa dla Kiko. Grali dzisiaj jego grę. Śląsk miał dużo więcej podań i dużo lepszy procent ich celności, a to głównie dlatego, że Wisła grała mnóstwo podań prostopadłych, długich, przerzutów. Mała gierka pojawiła się przy wyniku 2-0, była taka akcja z tak na oko 30 podaniami, trwająca pewnie ze dwie minuty.

Brawo VAR, karny ewidentny, któryś komentator się zabawił w Kazka Węgrzyna, kwestionując oczywistą decyzję sędziego.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 14.10.2017, 22:08
Nie wiem, czy to był nasz najlepszy mecz w tym sezonie, ale zdecydowanie najprzyjemniejszy dla oka. Bardzo się cieszę.

Arsenic zagrał obiecująco, Sadlok b. dobrze, Llonch też świetnie. Carlitos, wiadomo. Przy takim luzie taktycznym Śląska ładnie - myślę - ze zmianą pokazałby się Kostal, który w przeciwieństwie do Bartosza ma problem z defensywą. Słabe zawody rozegrał Boguski, ale i tak najgorszy i irytujący był Perez.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.10.2017, 22:11
no i to juz KIKO jest ok
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 14.10.2017, 22:19
Nie trolluj.

Wygraliśmy dwa do zera z faworytem spotkania. Czy to spowodowane geniuszem taktycznym Ramireza? Wątpię. Ale wygraliśmy, a kilku zawodników indywidualnie zaprezentowało się na tle dość rozlazłego taktycznie Śląska bardzo dobrze. Każdy pisał tylko o tym.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów